OPINIE "Asta e România mea şi a voastră!". Cum a fost Monica Niculescu? Florin Caramavrov, după succesul istoric din Fed Cup, oferă răspunsul

11 feb 2019 8046 afişări Tenis
OPINIE "Asta e România mea şi a voastră!". Cum a fost Monica Niculescu? Florin Caramavrov, după succesul istoric din Fed Cup, oferă răspunsul

Asta e România mea şi a voastră, a oamenilor frumoşi, bătăioşi, inimoşi, ambiţioşi. Pentru că noi ştim să ne bucurăm, să muncim, să trăim, să ne încurajăm, să plângem, să ne ridicăm, să simţim emoţia, durerea, iubirea. Şi ştim să învingem!

Aşa vreau să-i văd pe români, ca pe Monica Niculescu în meciul ăsta chinuitor de dublu, împotriva celui mai puternic cuplu din lume: cu răutate pozitivă, cu spirit de luptă, cu încrederea în forţele proprii.

Monica a fost SEN-ZA-ŢI-O-NA-LĂ! Magnifică, uluitoare. Recunosc că nu mă dau în vânt după stilul ei de joc la simplu, dar la dublu e fantastică! Promit să nu mai zic nimic rău de ea după prestaţia asta incredibilă. A tras-o după ea cu atitudinea ei pozitivă şi războinică şi pe Irina Begu. Am văzut-o pe Irina, o fată mai introvertită, intrând în ritmul Monicăi, ţipând, râzând, jucând fiecare minge la intensitate maximă.

Oare cum au rezistat aproape 3 ore cu o asemenea presiune, jucând pe o asemenea miză, calificarea în semifinalele FED Cup? Şi în faţa numărului 1 şi numărului 2 mondial la dublu!

Bineînţeles, nu trebuie să o uităm pe Simona, care a câştigat două puncte în acest meci demenţial. Şi nu ne-a adus numai punctele, dar ne-a impresionat şi prin capacitatea ei de efort, prin concentrarea imensă, prin dorinţa de victorie, imprimată şi celorlalte fete din marea echipă a României.

Avem echipă, chiar dacă Mihaela Buzărnescu a dezamăgit. Sunt convins că va veni şi rândul ei, poate chiar în semifinala cu Franţa!

Şi mai avem ceva: galerie! Extraordinari românii care au încurajat echipa la Ostrava. Extraordinari! Au scandat şi au ţipat după fiecare minge, au încurajat tot timpul fetele, le-au împins de la spate în momentele dificile.

Avem echipă, avem valoare, avem spirit, avem galerie! Asta e România noastră!

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.