OFICIAL | Meciul Anei Bogdan cu Petra Martic, din turul 2 la US Open 2019, amânat pentru o zi de joi super-aglomerată

OFICIAL | Meciul Anei Bogdan cu Petra Martic, din turul 2 la US Open 2019, amânat pentru o zi de joi super-aglomerată
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meciul dintre Ana Bogdan și Petra Martic, favorită 22 la New York, a fost amânat din cauza averselor de ploaie pentru ziua de joi, una în care vor mai evolua la simplu și Simona Halep, Sorana Cîrstea și Marius Copil.

După o tentativă eșuată de a începe partidele, cu șapte ore mai târziu decât fusese anunțat inițial în program, organizatorii au luat decizia de a anula toate partidele programate în afara primelor două arene ale complexului de la Flushing Meadows, care nu beneficiază de acoperișuri retractabile. Astfel ziua a treia la US Open va trage linie cu doar patru meciuri disputate pe Central și cinci pe Louis Armstrong Stadium. În plus, Grigor Dimitrov a primit biletul de acces în turul trei fără să joace, după ce croatul Borna Coric, cap de serie 12, a abandonat din cauza unei accidentări la spate


UPDATE ora 00:40. Ploaia a reînceput, astfel încât mulți sportivi sunt întorși la vestiare înainte să fi apucat să își termine încălzirea pe teren. Ana Bogdan și Petra Martic nu au apucat să intre pe teren. Așteptarea continuă.

UPDATE ora 00:30. Vești bune de la Flushing Meadows. Organizatorii usucă și pregătesc terenurile exterioare pentru startul partidelor, iar pe Terenurile 5, 7, 10 și 13 se joacă deja. Au fost făcute modificări, astfel încât meciul Ana Bogdan – Petra Martic va deschide programul de joc pe Terenul 8.

UPDATE ora 22:00. Niciun meci nu va începe pe arenele exterioare înainte de miezul nopții, din cauza condițiilor meteo de la New York. Șansele de a mai avea tenis pe terenurile exterioare în ziua a 3-a de US Open scad semnificativ, însă organizatorii au luat decizia de a nu muta nicio partidă în plus pe Arthur Ashe Stadium, în ciuda faptului că cele două meciuri programate în sesiunea de dimineață pe Central s-au încheiat deja, cu victorii pentru Karolina Pliskova și Roger Federer.

UPDATE ora 19:35. Ploaia s-a oprit pentru moment la New York, însă niciun meci nu va începe pe arenele exterioare înainte de ora României 20:00 – două ore peste startul anunțat inițial de program. Organizatorii au o misiune extrem de dificilă de a usca terenurile, amenințarea de ploaie rămânând în continuare valabilă.

UPDATE ora 18:00. Ploaia este un factor neprevăzut în programul zilei a treia la US Open 2019. La ora la care ar fi trebuit să se dea start-joc pe toate terenurile plouă la New York, astfel încât organizatorii nu au putut da drumul decât partidelor programate pe primele două arene – pe Louis Armstrong Stadium, în primă fază, apoi pe Arthur Ashe Stadium – ambele prevăzute cu acoperiș retractabil. Condițiile de joc se schimbă radical pe cele două arene principale, în timp ce pe niciunul dintre terenurile exterioare – inclusiv pe Terenul 17 pe care ar trebui să se dispute meciul Ana Bogdan – Petra Martic – nu se va juca până când ploaia nu se va opri. Prognoza este însă îngrijorătoare pentru întreaga zi, odată cu lăsarea serii fiind anunțate și descărcări electrice.

Chiar dacă sunt separate în clasament de 130 poziții, iar jucătoarea numărul unu a Croației are un palmares mult mai consistent în turneele de Mare Șlem, cu un recent sfert de finală jucat la Roland Garros, Ana Bogdan și Petra Martic se pregătesc să pășească pe teritoriu necunoscut la New York, fiind în fața celei mai bune performanțe din carieră la US Open. Singura tricoloră implicată într-un meci de simplu în ziua a treia de US Open 2019 debordează de încredere după opt seturi câștigate pe hard-ul complexului de la Flushing Meadows, parcursul său începând în calificări.

Cu victorii deja la Bethanie Mattek-Sands, Ellen Perez, Isabella Shinikova și Harriet Dart, Ana Bogdan speră să producă surpriza în fața unei adversare de calibru, care nu a prins însă chiar cea mai bună zi pentru meciul din turul întâi. La US Open 2019, doar șase dintre favorite au părăsit turneul în turul întâi, bilanțul fiind mult mai bun decât la masculin, însă mai multe surprize sunt de așteptat pe mai departe. De partea cealaltă, Martic, cu doi ani mai în vârstă decât Ana, vrea să își îndulcească relația cu US Open-ul, singurul dintre cele patru turnee de Mare Șlem în care nu a ajuns niciodată în optimi.

„De fiecare dată când vin la New York am o altă energie, o energie benefică pentru că orașul ăsta vibrează odată cu tine și toate visurile tale pot deveni realitate aici. Joc cu Petra Martic, o jucătoare cu care m-am întâlnit în acest an pe zgură, la Istanbul, am pierdut în 3 seturi însă am condus tot timpul meciul. Aici, pe hard, cred că șansele vor fi mai mari”
Ana Bogdan, pentru DigiSport, după victoria din primul tur cu Harriet Dart

Martic are, surprinzător, cu o victorie mai puțin în carieră pe tabloul principal de la US Open decât Ana Bogdan, oprindu-se de două ori în turul secund, în 2009 și 2011. Învinsă anul trecut în mod surprinzător de Lucie Safarova în primul tur, Martic are o revanșă personală de luat pe pământ american, iar alături de Sandra Zaniewska – celebra antrenoare cu un an mai tânără decât eleva sa – va încerca să își păstreze invincibilitatea în fața Anei, pe care a învins-o până acum în toate cele trei meciuri directe, ultima dată în aprilie anul acesta, pe zgura de la Istanbul (4-6, 7-5, 6-3). Românca are însă o relație specială cu US Open-ul, turneu la care a semnat prima prezență pe tabloul principal în Grand Slam-uri în 2016 și de la care nu a plecat niciodată de atunci fără meci câștigat. Ana Bogdan va spera acum să își egaleze și personal best-ul înregistrat în Grand Slam-uri, la Australian Open 2018, acolo unde, după victorii la Mladenovic și Putințeva, se califica în turul trei.

Dacă Ana Bogdan a adunat deja patru victorii fără set pierdut la New York, Petra Martic a fost destul de departe de cel mai bun nivel al său în primul tur contra Tamarei Zidansek. Croata a părut că intră în regim de croazieră după ce, de la 4-4 în primul set, și-a adjudecat patru game-uri consecutiv. La scorul de 6-4, 4-2 însă, nivelul de joc al lui Martic a scăzut dramatic, permițându-i slovenei în vârstă de 21 de ani să forțeze un set decisiv, cu serie proprie de patru game-uri. Martic a revenit însă în control în setul trei, câștigându-l la 1.

COINCIDENȚĂ‚: În luna aprilie, la Istanbul, Petra Martic a obținut primul titlu WTA al carierei după ce în primele două tururi le înfruntase, în aceeași ordine ca acum la US Open, pe Tamara Zidansek și Ana Bogdan.

  • Partida Ana Bogdan – Petra Martic va începe după finalizarea unui alt meci din turul doi de pe tabloul feminin, Alison Van Uytvanck (Belgia) – Qiang Wang (China, cap de serie 18), în jurul orei 19:30. Dacă se va impune, Ana Bogdan va juca mai departe cu învingătoarea partidei dintre letona Anastasija Sevastova (favorită 12, cu care și-a împărțit victoriile în două meciuri jucate în ultimii trei ani la BRD Bucharest Open) și tânăra Iga Swiatek (Polonia, 18 ani, 48 WTA).
  • Alți români în competiție, miercuri, în ziua a treia la US Open 2019: Simona Halep / Horia Tecău joacă la mixt împotriva perechii Gabriela Dabroski/ Milan Pavic, în jurul orei 19:30, Marius Copil face pereche la dublu masculin cu Nick Kyrgios și înfruntă, aproape de miezul nopții, perechea Daniell / Skupski, iar Raluca Olaru debutează în competiția de dublu feminin, alături de Zhaoxuan Yan, împotriva perechii americane Brady / Riske.

 

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen