O singură misiune pentru Simona Halep! Cel mai sincer dialog care poate avea loc între o sportivă şi antrenorul său: "Obiectivul nostru este Roland Garros"

16 mai 2019 2741 afişări Tenis
O singură misiune pentru Simona Halep! Cel mai sincer dialog care poate avea loc între o sportivă şi antrenorul său: "Obiectivul nostru este Roland Garros"

Simona Halep a pierdut, joi, partida din turul doi al turneului de la Roma, în faţa Marketei Vondrousova. Început sub o dominaţie evidentă a numărului doi mondial, care a ridicat imediat nivelul de joc în momentul în care a primit semnale clare în primele două game-uri de pe partea cealaltă a fileului că există un pericol şi a reuşit, astfel, să câştige manşa inaugurală cu 6-2, meciul a luat o turnură complet neaşteptată în startul decisivului, când Simona Halep a simţit dureri la piciorul stâng.

Românca a cerut îngrijiri medicale la scorul de 1-2, a primit un masaj timp de trei minute, iar la următorul schimb de terenuri a cerut să vorbească direct cu Daniel Dobre. Antrenorul i-a transmis clar că rezultatul partidei trece pe locul doi, în condiţiile în care în zece zile începe turneul de la Roland Garros (26 mai - 9 iunie).

Simona fusese pusă în gardă de către fizioterapeuta venită să îi acorde îngrijiri că muşchiul piciorului ei este extrem de tensionat.

"Obiectivul nostru e Roland Garros, depinde cum te simţi. Dacă vrei să termini meciul, poţi să dai măciuci, dacă chiar vrei să încerci. Dar după aceea mai ai un meci (n.r. - partida din optimi era programată tot joi, la câteva ore distanţă), chiar dacă îl câştigi. Dacă e foarte contractat (muşchiul - n.r.) şi rişti să te accidentezi, mai bine nu mai juca. Poţi să stai o săptămână. Asta e părerea mea. Depinde cum te simţi, cât de rău e. Tu ştii.

Dacă vrei să joci, poţi să joci exact aşa în continuare. Singura chestie, pe serviciul ei dă prima minge înaltă şi după aia dă măciucă. În rest, a fost foarte bine cu variaţia. Vezi cum te simţi, nu e nicio problemă. Ai jucat, ai încercat, e totul ok
", i-a transmis Dobre, la 3-2, în actul decisiv, la on-court coaching.

Simona Halep a continuat să joace şi a încercat să evite pe cât a putut deplasarea în regim de viteză. Excepţia: game-ul cu numărul şapte, când, la 3-3, a considerat că are o şansă de a face break şi de a tranşa meciul. Odată pierdut acel game, Simona a cedat şi pe serviciu şi, ulterior, şi meciul, fără să mai câştige vreun game.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.