O celebră revistă franceză, derapaj incredibil la adresa Simonei Halep: "O româncă a câştigat la Roland Garros. Fier vechi, fier vechi!" Cum a fost ilustrat triumful istoric

14 iun 2018 37129 afişări Tenis
O celebră revistă franceză, derapaj incredibil la adresa Simonei Halep: "O româncă a câştigat la Roland Garros. Fier vechi, fier vechi!" Cum a fost ilustrat triumful istoric

Celebra revistă franceză de satiră Charlie Hebdo a publicat, în ultima ediţie, o caricatură care a avut-o în prim-plan pe Simona Halep, imediat după succesul istoric la româncei la Roland Garros. Iar francezii au avut o abordare cât se poate de controversată!

Recunoscută pentru un tip de umor controversat, care a atras un atac terorist în 2015, Charlie Hebdo şi-a îndreptat atenţia spre Simona Halep şi a ales să pună triumful constănţencei într-o lumină mai mult decât ironică şi jignitoare la adresa liderului mondial. În ediţia din această săptămână, Halep a fost personajul principal al unei caricaturi intitulate "O româncă a câştigat la Roland Garros".

Şi, alături de poză, a apărut şi mesajul "Fier vechi, fier vechi!", unul de prost gust, care face referire la românii de etnie romă care au creat, în ultimii ani, mai multe probleme pe teritoriul Franţei.Una dintre cele mai cunoscute reviste din Franţa, Charlie Hebdo a fost, în 2015, victima unui atac terorist din cauza poziţiei critice faţă de islamism şi faţă de profetul Mahomed. Atunci, doi terorişti înarmaţi au intrat în redacţie şi atentatul s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.