Nu s-a lăsat vrăjită de Samantha! Simona Halep, în prima finală din 2016, la Madrid. O va întâlni pe Cibulkova. Halep – Stosur 6-2, 6-0

Nu s-a lăsat vrăjită de Samantha! Simona Halep, în prima finală din 2016, la Madrid. O va întâlni pe Cibulkova. Halep - Stosur 6-2, 6-0
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (locul 7 în clasamentul mondial) s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-0, împotriva Samanthei Stosur (23 WTA), în semifinalele turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid, disputat pe zgură și dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Halep va disputa prima finală din acest an, la Madrid, împotriva Dominikai Cibulkova.
  • Slovaca Cibulkova a învins-o pe Louisa Chirico (SUA), scor 6-1, 6-1

Trecuseră doar 29 de minute și Simona Halep și-a adjudecat categoric primul set. După patru game-uri care au indicat un potențial echilibru în actul inaugural al acestei partide, românca s-a desprins și a avut nevoie de o singură minge de break. Samantha Stosur a început agresiv, dar Halep a intrat foarte repede în meci și a început să o controleze pe australiancă. Pe lângă calmul de care a dat dovadă Simona, aceasta a fost ajutată de Stosur, care a făcut suficiente greșeli neforțate încât Simona să poată profita. Procentajele la primul serviciu au fost ridicate de ambele părți (81% Halep, 65% Stosur), iar diferența s-a făcut pe serviciul al doilea al Samanthei. Cu un singur punct câștigat din șase jucate pe serviciul secund, Stosur a oferit două mingi de break în primul act, iar Halep a profitat fără probleme de ambele șanse oferite. La punctele câștigate pe serviciu, eleva lui Cahill a fost aproape impecabilă, cu un procentaj de 80% (16/20), nu a oferit nici măcar o minge de break și a servit doi ași, deloc specific pentru ea, dacă luăm în considerare statura sa. De cealaltă parte, Stosur a servit un as și a comis o dublă greșeală. âSimona Halep a fost peste Samantha Stosur în primul set și a câștigat manșa fără prea mult efort, cu un oarecare „ajutor” din partea adversarei sale.

Ce s-a întâmplat mai departe… Simona a pulverizat-o în actul secund pe Stosur cu un sec și expeditiv 6-0. Efectiv, Stosur a fost de nerecunoscut, iar singura jucătoare de pe teren a fost Halep. Cu un serviciu imparabil (nicio șansă de break pentru Stosur), un joc excelent la retur și o energie de nestăpânit, jucătoarea din Constanța a făcut legea și a încheiat conturile în 50 de minute. Această partidă este una dintre cele mai bune partide făcute de Halep în ultima vreme, iar parcursul de la Madrid confirmă o eventuală revenire de formă a Simonei în lunile ce urmează. Roland Garros este aproape, iar o victorie în finală, în fața Dominikăi Cibulkova, ar fi „propulsorul” ideal în cursa spre Paris. 6-2 6-0, o reprezentație de tenis din partea Simonei.


UPDATE 22:00 Simona Halep este în finala de la Madrid, după un meci foarte, foarte ușor împotriva lui Stosur. Australianca a părut că deține controlul, iar în primul set a condus cu 2-1. Totuși, Halep a trecut peste frustrarea de la început și s-a impus lejer. Va juca prima finală din 2016, după un an care nu a început așa cum și-ar fi dorit!
Mai în glumă, mai în serios, cam așa a arătat semifinala pentru Stosur, care nu a avut nicio șansă în fața lui Halep:


UPDATE 21:50 Halep – Stosur 6-2, 4-0 Joc bun și fără emoție pentru Simona Halep, care are una dintre cele mai ușoare semifinale de până acum. Stosur nu pare să își revină deloc, greșește, nu plasează bine mingea, nu îi iese nimic, deși încearcă să facă de toate. Comentatorii englezi glumesc și spun că, dacă ar avea un prosop alb, l-ar arunca și ar spune că nu mai poate, gata.
Toți laudă forma excelentă a lui Halep din această semifinală!


UPDATE 21:45 Halep – Stosur 6-2, 1-0 Fără nicio emoție, Simona Halep începe setul al doilea curajos și deja conduce. Stosur nu se regăsește deloc pe teren. Iar cei de pe rețelele de socializare au trecut de ceva timp peste joc, calitatea lui și ce face Simona acolo și observă cu totul altceva: „Halep este superbă”. Noi credem că ar fi mai superbă în finala de la Madrid!


UPDATE 21:40 Halep – Stosur 6-2 Halep câștigă primul set în fața australiencei, scor 6-2. După un început ezitant, cu ceva nervi ai Simonei, lucrurile s-au liniștit pentru ea. Stosur a făcut multe greșeli forțate de jocul agresiv al lui Halep, motiv pentru care serviciul ei, unul destul de bun, nu mai are rezultatele pe care și le dorește.
Numărul 7 WTA este cu un pas în finala turneului de la Madrid! 28 de minute a durat primul set dintre cele două semifinaliste, iar Halep a pierdut numai 4 puncte pe serviciul ei. 


UPDATE 21:30 Halep – Stosur 3-2 Break Halep! Pentru prima dată în acest meci, Simona Halep preia conducerea. Chiar pe serviciul adversarei, unul care nu dăduse greș până în acest moment. Publicul e de partea lui Halep, asta este sigur. Doar că românca își stăpânește foarte greu nervii în anumite momente ale jocului.


UPDATE 21:20 Halep – Stosur 1-2 Suntem abia în al treilea game, dar Simona Halep deja începe să arate primele semne de enervare, vărsându-și nervii pe racheta de tenis. Jocul australiencei este unul surprinzător de bun, probabil că tocmai de aceea Halep nu se simte confortabil în această semifinală până acum.


UPDATE 21:15 Halep – Stosur 0-1 Australianca a început bine de tot meciul și nu i-a dat nicio șansă lui Halep pe propriul serviciu. Locul 23 WTA nu îi va face viața ușoară lui Halep, asta se vede clar încă de pe acum.


UPDATE 21:10 A început semifinala dintre Simona Halep și Samantha Stosur! Vă reamintim faptul că, în sferturi, românca a învins-o pe Irina Begu, în timp ce australianca pe Patricia Țig, în două seturi, scor 6-3, 6-4. Dacă va reuși să se califice în finală, Halep o va întâlni pe Cibulkova. Numărul 38 WTA a învins-o în cealaltă semifinală pe Chirico, din SUA, scor 6-1, 6-1. O oră și un minut a durat prima semifinală, rămâne de văzut cât va dura cea dintre Halep și Stosur.

Australianca va servi prima.


Bilanțul întâlnirilor directe este 3-3, dar Simona a câștigat ultimele trei partide, toate disputate în 2013 (deși două s-au decis în trei seturi, la Cincinnati și la Turneul Campioanelor de la Sofia).

Stosur a fost semifinalistă în 2009 la French Open și finalistă un an mai târziu în cadrul turneului de Mare Șlem de la Paris. În drumul spre ultimul act, Samantha a trecut de Justine Henin, Serena Williams și Jelena Jankovic. Francesca Schiavone a câștigat turneul în 2010.

Halep a făcut finala la Madrid în 2014, iar în ceilalți ani a pierdut în primul tur al competiției patronate de către Ion Țiriac. Simona nu a disputat nicio finală în 2016 și a căzut de pe locul 2 pe poziția a 7-a în clasamentul mondial WTA. Dacă va câștiga turneul din Spania, Halep va urca pe locul 5, peste Petra Kvitova (Cehia) și Victoria Azarenka (Belarus).

Samantha Stosur (32 de ani) a câștigat, joi, meciul cu Patricia Țig (locul 134 în clasamentul mondial) în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Madrid. Meciul a durat o oră și 16 minute. Patricia a jucat foarte bine, mai ales cu forehand-ul, iar serviciul a fost la cote înalte. Sportiva din Australia a avut o armă eficientă în slice-urile de rever, pe care le-a folosit pentru a rupe ritmul impus de către Țig. Diferența s-a făcut în momentele importante, iar experiența lui Stosur a prevalat.

După meciul cu Țig, Stosur a declarat pentru site-ul oficial al WTA: „Nu am jucat cu Halep de foarte mult timp, dar când am întâlnit-o am avut niște partide foarte echilibrate, de trei seturi. Mă aștept la un meci greu, mă va pune serios la treabă. Nu cred că vor fi multe puncte ușoare, așa că va trebui să caut orice oportunitate de a închide rapid. Abordarea mea va trebui să fie un echilibru între agresivitate și răbdare. Am nevoie de mingi câștigătoare, dar nu vreau să pierd pe mâna mea. Dacă voi juca cel mai bun tenis al meu, simt că am o șansă cu oricine, am demonstrat asta în decursul carierei. Primele două săptămâni pe zgură au fost foarte bune și sunt mulțumită de evoluție, dar mai există loc de îmbunătățiri„.

Simona Halep (24 de ani) a învins-o, joi, scor 6-3, 0-6, 6-1, pe compatrioata Irina Begu (34 WTA) în sferturile turneului de categorie Premier Mandatory din Spania. Meciul a durat o oră și 38 de minute.

Halep a rămas cea mai bine clasată tenismenă pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminată în primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 2, a pierdut tot în primul tur. Au mai părăsit întrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) și Petra Kvitova (6 WTA).

Articol scris de Valentin Gherga

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup