Novak Djokovic s-a calificat în a treia finală a carierei la Roland Garros, după un meci memorabil: 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1 cu Andy Murray. Urmează Stan Wawrinka

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 06 Jun. 2015, 15:26 Actualizat: 07 Jun. 2015, 00:41 Tenis
  • Novak Djokovic (Serbia), favorit principal, l-a învins pe Andy Murray (Scoția), favorit trei, în semifinale la Roland Garros, scor 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1
  • Stanislas Wawrinka (Elveția, 9 ATP) este și el calificat în ultimul act, după 6-3, 6-7, 7-6, 6-4 cu Jo-Wilfried Tsonga

UPDATE 15:20 Într-o semifinală disputată pe parcursul a două zile, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile, Novak Djokovic a arătat din nou o capacitate de efort incredibilă. Andy Murray a găsit, numai el știe cum, resursele să trimită în decisiv un meci care părea pierdut la 0-2 la seturi. Spiritul de luptă al vecinului nostru s-a dezlănțuit însă în manșa a cincea, iar Nole i-a mai lăsat doar un game de onoare prietenului său. Sârbul are o șansă mai mare ca oricând să câștige, duminică, primul titlu de la Roland Garros, ținând cont că îl conduce pe Stanislas Wawrinka (Elveția) cu 17-3 la meciurile directe. Precedentele două finale au fost pierdute de Novak în 2012 și 2014, în fața lui Rafael Nadal (Spania). După victoria obținută sâmbătă, Djokovic îi egalează în privința numărului de finale jucate în cadrul turneelor de Grand Slam pe legendarii Bjorn Borg și Ken Rosewall (16).


UPDATE 15:15 Meci Nole Djokovic, care accede în marea finală de la Roland Garros 2015!. Campionul sârb, primul favorit al turneului, a trecut de Andy Muray, cap de serie numărul trei, cu scorul de 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1! Nole va disputa a treia finală de la Roland Garros și a 16-a de Grand Slam a carierei.


UPDATE 15:10 Breeeak Djokovic, 5-1! Sârbul are un dublu break avans și doar un game îl mai desparte de a treia finală a carierei la Paris!


UPDATE 15:02 Nole e o „bestie” la serviciu și se despreinde la 4-1. Îngroapă toate mingile sârbul, cu o determinare ieșită din comun! Iată pe cine avem în tribune: Ion Țiriac îi păzește spatele lui Novak Djokovic.


UPDATE 14:55 Djoker își fructifică break-ul, 3-0! Murray are nevoie de acest game, iar comentatorii de la Eurosport țin pe față cu britanicul: „Ce păcaaaat”, exclamă partenera de comentariu a lui Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, după o minge irosită de Murray.


UPDATE 14:48 Breeeak Nole în decisiv, 2-0! Sârbul își pune toate forțele într-un game crucial și returnează impecabil! Wawrinka urmărește meciul la un ecran, de pe terenul de antrenament: „Vai, ce mă așteaptă mâine”, se gândește el.


UPDATE 14:40 Celebritățile au venit și astăzi la tenis ! „Guga” Kuerten, triplu campion la Paris, privește satisfăcut acțiunea de pe teren. Se pare că Simona Halep nu se uită la meci nici din fața televizorului. Ea încă doarme după ce a petrecut toată noaptea alături de iubit, care nu este Costa Sponte, scriu ziarele de cancan.


UPDATE 14:37 SET Murray, 7-5!!! Britanicul revine surprinzător de la 0-2 la seturi pentru a trimite semifinala într-un decisiv în care se poate întâmpla orice.


UPDATE 14:30 Surprinzător! Nole își pierde răbdarea și atacă neinspirat la fileu, 5-6. Murray face break și servește pentru setul 4!


UPDATE 14:23 Serviciul lui Djokovic este fantastic! Sârbul se dezlănțuie și reușește un nou game alb, dar Murray rezistă presiunii și egalează, 5-5!


UPDATE 14:20 Game la 0 și pentru scoțianul Murray, 4-4 în setul patru. Nu e ca la teatru, pentru că Murray se încurajează și strânge pumnul în semn de victorie!


UPDATE 14:15 Meciul a început și Djokovic pare foarte decis: reușește un game alb și preia conducerea, 4-3. Eu am intrat în posesia unei fotografii senzaționale. Deja calificat în finala de duminică, Stan Wawrinka (în plan îndepărtat) a trecut prin vestiar în momentul în care Nole și Andy se pregăteau de intrarea în arenă. „Sper să jucați cinci seturi”, pare a spune elvețianul.


UPDATE 14:10 Semifinala se reia în 5 minute. Jucătorii se află la încălzire și un lucru e sigur: nu vom mai avea parte de vreo întrerupere. Sunt 18 grade Celsius la Paris, 0% șanse de ploaie. Cerul de la Roland Garros + parcursul lui Murray de până acum.


UPDATE 21:45 Avem informația oficială: meciul se va relua sâmbătă, de la ora 14:00. Djokovic este astfel nemulțumit, ținând cont că va trebui să termine meciul cu o zi înainte de finală. Murray are un merit extraordinar, acela de a întoarce scorul, deși sârbul juca senzațional. Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați urmărit desfășurarea meciului pe www.prosport.ro și vă dă întâlnire mâine.


UPDATE 21:35 Organizatorii au decis că meciul trebuie să se oprească. O furtună amenințătoare a început la Paris, iar oficialii nu vor reeditarea incidentelor de miercuri, atunci când acoperișul s-a prăbușit peste spectatori. Semifinala va continua sâmbătă, de la scorul de 6-3, 6-3, 5-7, 3-3 pentru Nole Djokovic.


UPDATE 21:30 Djokovic sărbătorește cu pumnul ridicat un punct spectaculos, dar nu poate face break-ul, 3-3!


UPDATE 21:25 Djokovic vine în față după un game câștigat la 40, scor 3-2, și Murray are o ieșire nervoasă, izbind cu prosopul de pământ.


UPDATE 21:20 Rebreak Djokovic, 2-2! Avea nevoie sârbul de un astfel de game superb, în care și-a pus toate forțele. Loja sa explodează pe Chatrier, iar stafful Simonei Halep ar trebui să ia lecții despre cum trebuie încurajat un jucător de tenis.


UPDATE 21:15 Murray începe să lovească puternic și întoarce incredibil scorul, 2-1 cu break în setul patru! Soția lui Nole trăiește clipe grele în tribune.


UPDATE 21:05 Djokovic începe bine manșa a patra, 1-0! Vă public în continuare comentariile voastre, care sunt extrem de interesante. „Hanna Marcus” și-ar dori ca și România să aibă un sportiv precum Nole: „Cum o fi să ai un asemena sportiv, care să joace constant fenomenal, să nu aibă zile proaste, să se adune atunci când are scăpări, să nu obsoească, să nu dea vina pe nimeni atunci când pierde. Anul trecut, după ce a câștigat turneul de la Roma, Nole a donat toți banii fondului de ajutorare a victimelor inundațiilor din Serbia. Poftim exemplu”! Între timp, Djokovic ratează trei mingi de break.


UPDATE 21:00 Spectatorii de la Arenele BNR le pot da o lecție de civilizație francezilor. Djokovic a mers la vestiare la pauza dintre seturi, primind o rafală de huiduieli. Arbitrul Pascal Maria se preface că transmite informații la stația radio, dar arată mai degrabă ca un hipster din Centrul Vechi, care vorbește la telefon.


UPDATE 20:55 Seeeet Murray, îm uralele publicului care nu-l suportă pe Djokovic, 6-3, 6-3, 5-7! „VVN” ne întreabă la ce oră se poate întrerupe meciul din cauza întunericului. La 22:30, însă e greu să se ajungă acolo. Probabil că sârbul se va mobiliza în setul 4 și va închide meciul.


UPDATE 20:50 Cine mai credea că Murray poate câștiga un set azi? Iată că Nole arată primele semne de slăbiciune și britanicul servește pentru setul trei, la 6-5.


UPDATE 20:40 Muray a servit sub presiune, dar scoțianul se adună și își face serviciul, 5-5! Userul „vvn” creează o controversă la secțiunea de comentarii: „Nu vă grăbiți să-i acordați trofeul lui Djokovic. Dacă Wawrinka nu pică mental, îl poate bate pe sârb”.


UPDATE 20:32 Finală fără „Scărpinici”! Pentru că semifinala nu prea are istoric, vă prezint un comentariu interesant, postat de „Profesorului Mickey”: „Vom avea o finală pe cinste. Fără scărpinături și alte lucruri din astea. Mulțumim Stan și Djoko”!


UPDATE 20:25 „Chapa” spune că Djokovic este cel mai bun jucător din ultimii trei ani. Voi ce părere aveți? Sârbul servește la 3-3.

Not sure why my twitter is shocked about Djokovic walking through the French Open. Best tennis player last 3 years.


UPDATE 20:17 Serviciul lui Nole rămâne de neatins, 3-2! Aflăm de pe pagina oficială de Twitter a turneului că sârbul are o viteză superioară și astfel îi iese tot ceea ce își dorește.

Novak Djokovic vient de passer la vitesse supérieure. Il réussit tout ce qu’il entreprend : 3-2 #RG15 pic.twitter.com/2mNIuBPIYg


UPDATE 20:11 Au intrat și fanii sârbi în arenă și fac pariu că francezii nu mai au curaj să-l huiduie pe Nole. Scorul este egal în setul trei, 2-2.


UPDATE 20:03 Vântul începe să sufle cu putere la Paris, timp în care se face 2-1 pentru Nole, în setul trei. Andy Murray este comparat de un fan care se uită la meci cu o pisicuță fricoasă. La cum stau lucrurile pe teren, Djokovic are înfățișarea unui Rottweiler care o aleargă.

Andy Murray face à Djokovic #DjokovicvsMurray pic.twitter.com/OBdbAu6pNK


UPDATE 19:55 Seeeeet Noleee, 6-3, 6-3! Un nou break îi aduce liderului mondial un avantaj confortabil! Scoțianul joacă prea defensiv, iar Djokovic este oricum prea bun.

¡Djokovic pone pie y medio en la final! Se adjudica el segundo set por 6-3 ante Andy Murray. A un pasito nomás… pic.twitter.com/TJRcSQT89K


UPDATE 19:50 Djokovic servește doi ași într-un game și conduce cu 5-3. Nivelul lui Novak este extraordinar, sârbul îl ridică de pe scaun chiar și pe Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, .


UPDATE 19:42 Murray scapă cu bine după un game în care Djokovic a avut două mingi de dublu break, 4-3. O statistică interesantă arată că Nole defilează și cu al doilea serviciu, câștigând 67% din mingi, doar 47% pentru Andy.


UPDATE 19:35 Break pentru „Serbinator” și în setul doi, scor 4-2! Nimic nu-l poate opri pe Nole, este șansa lui să câștige titlul la Paris pentru prima dată! O știe și Amelie Mauresmo, antrenoarea scoțianului, care a rămas fără cuvinte în tribune.


UPDATE 19:30 În tribune nu ai loc să arunci un ac de celebritățile prezente la semifinală. Bjorn Borg (stânga), o legendă vie a tenisului, a câștigat Roland Garros de șase ori. Nole egalează la 2 între timp, iar sârbul arată ca o mașinărie de tenis în continuare.


UPDATE 19:25 Djokovic egalează, 1-1! Tribunele sunt arhipline pe Chatrier, nu mai contează că majoritatea spectatorilor nu știu să trăiască un meci de tenis. Coincidență sau nu, ambii manageri ai Simonei Halep asistă la meci: unul oficial, Virginia Ruzici, și celălalt neoficial, Ion Țiriac. Ochelarii din imagine nu îi aparțin celebrului om de afaceri, ne dăm seama după firma lor.

Tras perder primer set, trata de reaccionar Murray, pero Djokovic parece intratable… pic.twitter.com/EMJGGgEhBD


UPDATE 19:20 Murray conduce cu 1-0 în setul doi. Iată pe cine avem în tribune: „Guga” Kuerten, de trei ori campion la Roland Garros. Cel mai important, în spatele său se află Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep. Oare să îi dea Virginia târcoale brazilianului? Știm că Simona Halep este în căutarea unui nou antrenor.


UPDATE 19:15 Set Novak Djokovic, 6-3! Vecinul nostru a încheiat actul în stil mare, cu un as! Vă prezint și o statistică interesantă, care arată superioritatea lui Nole: sârbul a câștigat ultimele 7 meciuri directe cu britanicul.


UPDATE 19:10 Breeeak Nole, 5-3, primul al meciului!!! Trebuie să recunosc că și eu sunt fanul Djokerului. Mai ales pentru că vreau să le dea o lecție francezilor din tribune, care sunt cu trei clase sub publicul de la Arenele BNR! Privirea sârbului după un break alb spune totul.


UPDATE 19:05 Spectatorii continuă războiul cu Djokovic. Tracey ne spune pe Twitter că cineva din tribune strigă „out” atunci când sârbul urmează să lovească mingea. Nole nu este deranjat însă și conduce cu 4-3 pe tabelă.

Some idiot in the crowd calling out just as Djokovic went to hit the ball. Whoever it was should be removed.#RolandGarros


UPDATE 19:00 Djokovic vine din nou în față, 3-2. Nicio minge de break până acum! Spectatorii îl apostrofează pe sârb după o ieșire nervoasă a acestuia. Francezii nu au fost vocali și în prima semifinală, în care s-au dovedit la fel de timizi ca și favoritul lor.


UPDATE 18:50 Vă întrebați, probabil, cu cine ține și campioana noastră Simona Halep. Trebuie să vă dezvălui că „Halepeno” îl admiră pe Nole, iar în cercurile ei de prieteni spune că ea este „varianta feminină” a sârbului. Mai mult, antrenorul ei, Victor Ioniță, este partenerul de biliard al lui Novak Djokovic.


UPDATE 18:42 După două game-uri de tatonare, care au durat 14 minute, Djokovic reușește un game alb, 2-1! Vine Andy la serviciu.


UPDATE 18:35 Salut, sunt Alex Tăcină și vă propun să urmăriți împreună cu mine tenisul total pe care ni-l oferă Nole Djokovic și Andy Murray. Partida poate fi urmărită și pe Eurosport, în comentariul Luminiței Paul și al lui Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep. Cu siguranță că vom afla multe lucruri interesante de la Marcu. Poate ne spune și de ce l-a concediat Simona, pentru că a rămas încă un mister!


A început a doua semifinală a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, disputată între sârbul Novak Djokovic, primul favorit, și britanicul Andy Murray, cap de serie numărul trei. Ambii jucători se află în mare formă: Nole și Andy l-au învins pe Rafa Nadal (Spania) în sezonul de zgură.

Djokovic l-a umilit pe iberic chiar în sferturile de la Paris, scor 7-5, 6-3, 6-1. Câștigătorul meciului va juca în marea finală de duminică împotriva lui Stanislas Wawrinka (9 ATP). Elvețianul și-a obținut biletul pentru ultimul act, după ce a trecut, vineri, în patru seturi, de favoritul gazdelor, Jo-Wilfried Tsonga (15 ATP): 6-3, 6-7, 7-6, 6-4.

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 06 Jun. 2015, 15:26 Actualizat: 07 Jun. 2015, 00:41 Tenis
Pe aceeași temă
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
Bătaie şi focuri de armă în cel mai rău famat cartier din Craiova. Poliţiştii au ţinut ascuns incidentul
Bătaie şi focuri de armă în cel mai rău famat cartier din Craiova. Poliţiştii au ţinut ascuns incidentul
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
VIDEO Misterul din deşert: Artă sau OZN? Un obiect bizar a fost descoperit în mijlocul pustietăţii
Varianta PERFECTA a lui City! Pentru cine ofera Guardiola 100 milioane de euro dupa ce seicii si-au pierdut interesul pentru Messi
Varianta PERFECTA a lui City! Pentru cine ofera Guardiola 100 milioane de euro dupa ce seicii si-au pierdut interesul pentru ...
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația neplăcută
Dacă simți „un gâdilici” în gât, virusul și-a croit deja calea în organismul tău. Cum scapi peste noapte de senzația ...
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal monstruos
Pepe, primele declarații! De ce a agresat-o pe Raluca! E ireal, va ieși un scandal monstruos
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
😳 Ce a pățit un bărbat după ce a făcut sex de 12 ori într-o noapte
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din istorie
O DESCOPERIRE uriașă rescrie istoria. Cel mai mare FARAON a fost de fapt FEMEIE. De ce au vrut să o ȘTEARGĂ total din ...
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni nu se aștepta să se întâmple așa repede
E uluitor cu ce s-a ales această tânără după ce a activat câteva luni în industria filmelor pentru adulți. Nimeni ...
Arafat rupe tăcerea! Ce efecte va avea vaccinul? Toți românii trebuie să știe
Arafat rupe tăcerea! Ce efecte va avea vaccinul? Toți românii trebuie să știe
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă în cazul multora
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
Cine sunt cele mai dezbrăcate femei de pe Instagram
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Trei lucruri pe care trebuie să le faci când e frig afară, chiar dacă ai cauciucuri de iarnă
Un elicopter a dat peste ceva inexplicabil în deșert. Este aceasta dovada clară că EI sunt deja aici?
Un elicopter a dat peste ceva inexplicabil în deșert. Este aceasta dovada clară că EI sunt deja aici?
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Imagini INTERZISE cardiacilor! Vedete prinse în timp ce făceau amor în public
Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO
Descoperire SF în statul american Utah: un inexplicabil monolit din metal a fost găsit în mijlocul deşertului VIDEO
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
DEZVĂLUIRI: De unde vin de fapt fructele şi legumele de la Lidl
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul soț al Biancăi are acum o nouă relație 
Cum i-a explicat Victor Slav Sofiei, că ”mami și tati” sunt divorțați: ”Gestionează bine situația”! Fostul ...
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Netflix şi Realness Institute vor lansa un laborator de dezvoltare a conţinutului pentru scriitorii africani
Un șofer amenință un polițist. Omul nu știa că este filmat așa că și-a dat drumul la gură - VIDEO VIRAL
Un șofer amenință un polițist. Omul nu știa că este filmat așa că și-a dat drumul la gură - VIDEO VIRAL
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere prea mult
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Apariția nemaivăzută a Anamariei Prodan! Cum putea să arăte în tinerețe, cu părul mult mai scurt
Emily Burghelea sare în apărarea lui Dani Mocanu. Ce le-a transmis celor care îl acuză pe manelist: „Leul a fost adus acolo pe contract”
Emily Burghelea sare în apărarea lui Dani Mocanu. Ce le-a transmis celor care îl acuză pe manelist: „Leul a fost adus ...