Novak Djokovic s-a calificat în a treia finală a carierei la Roland Garros, după un meci memorabil: 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1 cu Andy Murray. Urmează Stan Wawrinka

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 06 Jun. 2015, 15:26 Actualizat: 07 Jun. 2015, 00:41 Tenis
  • Novak Djokovic (Serbia), favorit principal, l-a învins pe Andy Murray (Scoția), favorit trei, în semifinale la Roland Garros, scor 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1
  • Stanislas Wawrinka (Elveția, 9 ATP) este și el calificat în ultimul act, după 6-3, 6-7, 7-6, 6-4 cu Jo-Wilfried Tsonga

UPDATE 15:20 Într-o semifinală disputată pe parcursul a două zile, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile, Novak Djokovic a arătat din nou o capacitate de efort incredibilă. Andy Murray a găsit, numai el știe cum, resursele să trimită în decisiv un meci care părea pierdut la 0-2 la seturi. Spiritul de luptă al vecinului nostru s-a dezlănțuit însă în manșa a cincea, iar Nole i-a mai lăsat doar un game de onoare prietenului său. Sârbul are o șansă mai mare ca oricând să câștige, duminică, primul titlu de la Roland Garros, ținând cont că îl conduce pe Stanislas Wawrinka (Elveția) cu 17-3 la meciurile directe. Precedentele două finale au fost pierdute de Novak în 2012 și 2014, în fața lui Rafael Nadal (Spania). După victoria obținută sâmbătă, Djokovic îi egalează în privința numărului de finale jucate în cadrul turneelor de Grand Slam pe legendarii Bjorn Borg și Ken Rosewall (16).


UPDATE 15:15 Meci Nole Djokovic, care accede în marea finală de la Roland Garros 2015!. Campionul sârb, primul favorit al turneului, a trecut de Andy Muray, cap de serie numărul trei, cu scorul de 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1! Nole va disputa a treia finală de la Roland Garros și a 16-a de Grand Slam a carierei.


UPDATE 15:10 Breeeak Djokovic, 5-1! Sârbul are un dublu break avans și doar un game îl mai desparte de a treia finală a carierei la Paris!


UPDATE 15:02 Nole e o „bestie” la serviciu și se despreinde la 4-1. Îngroapă toate mingile sârbul, cu o determinare ieșită din comun! Iată pe cine avem în tribune: Ion Țiriac îi păzește spatele lui Novak Djokovic.


UPDATE 14:55 Djoker își fructifică break-ul, 3-0! Murray are nevoie de acest game, iar comentatorii de la Eurosport țin pe față cu britanicul: „Ce păcaaaat”, exclamă partenera de comentariu a lui Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, după o minge irosită de Murray.


UPDATE 14:48 Breeeak Nole în decisiv, 2-0! Sârbul își pune toate forțele într-un game crucial și returnează impecabil! Wawrinka urmărește meciul la un ecran, de pe terenul de antrenament: „Vai, ce mă așteaptă mâine”, se gândește el.


UPDATE 14:40 Celebritățile au venit și astăzi la tenis ! „Guga” Kuerten, triplu campion la Paris, privește satisfăcut acțiunea de pe teren. Se pare că Simona Halep nu se uită la meci nici din fața televizorului. Ea încă doarme după ce a petrecut toată noaptea alături de iubit, care nu este Costa Sponte, scriu ziarele de cancan.


UPDATE 14:37 SET Murray, 7-5!!! Britanicul revine surprinzător de la 0-2 la seturi pentru a trimite semifinala într-un decisiv în care se poate întâmpla orice.


UPDATE 14:30 Surprinzător! Nole își pierde răbdarea și atacă neinspirat la fileu, 5-6. Murray face break și servește pentru setul 4!


UPDATE 14:23 Serviciul lui Djokovic este fantastic! Sârbul se dezlănțuie și reușește un nou game alb, dar Murray rezistă presiunii și egalează, 5-5!


UPDATE 14:20 Game la 0 și pentru scoțianul Murray, 4-4 în setul patru. Nu e ca la teatru, pentru că Murray se încurajează și strânge pumnul în semn de victorie!


UPDATE 14:15 Meciul a început și Djokovic pare foarte decis: reușește un game alb și preia conducerea, 4-3. Eu am intrat în posesia unei fotografii senzaționale. Deja calificat în finala de duminică, Stan Wawrinka (în plan îndepărtat) a trecut prin vestiar în momentul în care Nole și Andy se pregăteau de intrarea în arenă. „Sper să jucați cinci seturi”, pare a spune elvețianul.


UPDATE 14:10 Semifinala se reia în 5 minute. Jucătorii se află la încălzire și un lucru e sigur: nu vom mai avea parte de vreo întrerupere. Sunt 18 grade Celsius la Paris, 0% șanse de ploaie. Cerul de la Roland Garros + parcursul lui Murray de până acum.


UPDATE 21:45 Avem informația oficială: meciul se va relua sâmbătă, de la ora 14:00. Djokovic este astfel nemulțumit, ținând cont că va trebui să termine meciul cu o zi înainte de finală. Murray are un merit extraordinar, acela de a întoarce scorul, deși sârbul juca senzațional. Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați urmărit desfășurarea meciului pe www.prosport.ro și vă dă întâlnire mâine.


UPDATE 21:35 Organizatorii au decis că meciul trebuie să se oprească. O furtună amenințătoare a început la Paris, iar oficialii nu vor reeditarea incidentelor de miercuri, atunci când acoperișul s-a prăbușit peste spectatori. Semifinala va continua sâmbătă, de la scorul de 6-3, 6-3, 5-7, 3-3 pentru Nole Djokovic.


UPDATE 21:30 Djokovic sărbătorește cu pumnul ridicat un punct spectaculos, dar nu poate face break-ul, 3-3!


UPDATE 21:25 Djokovic vine în față după un game câștigat la 40, scor 3-2, și Murray are o ieșire nervoasă, izbind cu prosopul de pământ.


UPDATE 21:20 Rebreak Djokovic, 2-2! Avea nevoie sârbul de un astfel de game superb, în care și-a pus toate forțele. Loja sa explodează pe Chatrier, iar stafful Simonei Halep ar trebui să ia lecții despre cum trebuie încurajat un jucător de tenis.


UPDATE 21:15 Murray începe să lovească puternic și întoarce incredibil scorul, 2-1 cu break în setul patru! Soția lui Nole trăiește clipe grele în tribune.


UPDATE 21:05 Djokovic începe bine manșa a patra, 1-0! Vă public în continuare comentariile voastre, care sunt extrem de interesante. „Hanna Marcus” și-ar dori ca și România să aibă un sportiv precum Nole: „Cum o fi să ai un asemena sportiv, care să joace constant fenomenal, să nu aibă zile proaste, să se adune atunci când are scăpări, să nu obsoească, să nu dea vina pe nimeni atunci când pierde. Anul trecut, după ce a câștigat turneul de la Roma, Nole a donat toți banii fondului de ajutorare a victimelor inundațiilor din Serbia. Poftim exemplu”! Între timp, Djokovic ratează trei mingi de break.


UPDATE 21:00 Spectatorii de la Arenele BNR le pot da o lecție de civilizație francezilor. Djokovic a mers la vestiare la pauza dintre seturi, primind o rafală de huiduieli. Arbitrul Pascal Maria se preface că transmite informații la stația radio, dar arată mai degrabă ca un hipster din Centrul Vechi, care vorbește la telefon.


UPDATE 20:55 Seeeet Murray, îm uralele publicului care nu-l suportă pe Djokovic, 6-3, 6-3, 5-7! „VVN” ne întreabă la ce oră se poate întrerupe meciul din cauza întunericului. La 22:30, însă e greu să se ajungă acolo. Probabil că sârbul se va mobiliza în setul 4 și va închide meciul.


UPDATE 20:50 Cine mai credea că Murray poate câștiga un set azi? Iată că Nole arată primele semne de slăbiciune și britanicul servește pentru setul trei, la 6-5.


UPDATE 20:40 Muray a servit sub presiune, dar scoțianul se adună și își face serviciul, 5-5! Userul „vvn” creează o controversă la secțiunea de comentarii: „Nu vă grăbiți să-i acordați trofeul lui Djokovic. Dacă Wawrinka nu pică mental, îl poate bate pe sârb”.


UPDATE 20:32 Finală fără „Scărpinici”! Pentru că semifinala nu prea are istoric, vă prezint un comentariu interesant, postat de „Profesorului Mickey”: „Vom avea o finală pe cinste. Fără scărpinături și alte lucruri din astea. Mulțumim Stan și Djoko”!


UPDATE 20:25 „Chapa” spune că Djokovic este cel mai bun jucător din ultimii trei ani. Voi ce părere aveți? Sârbul servește la 3-3.

Not sure why my twitter is shocked about Djokovic walking through the French Open. Best tennis player last 3 years.


UPDATE 20:17 Serviciul lui Nole rămâne de neatins, 3-2! Aflăm de pe pagina oficială de Twitter a turneului că sârbul are o viteză superioară și astfel îi iese tot ceea ce își dorește.

Novak Djokovic vient de passer la vitesse supérieure. Il réussit tout ce qu’il entreprend : 3-2 #RG15 pic.twitter.com/2mNIuBPIYg


UPDATE 20:11 Au intrat și fanii sârbi în arenă și fac pariu că francezii nu mai au curaj să-l huiduie pe Nole. Scorul este egal în setul trei, 2-2.


UPDATE 20:03 Vântul începe să sufle cu putere la Paris, timp în care se face 2-1 pentru Nole, în setul trei. Andy Murray este comparat de un fan care se uită la meci cu o pisicuță fricoasă. La cum stau lucrurile pe teren, Djokovic are înfățișarea unui Rottweiler care o aleargă.

Andy Murray face à Djokovic #DjokovicvsMurray pic.twitter.com/OBdbAu6pNK


UPDATE 19:55 Seeeeet Noleee, 6-3, 6-3! Un nou break îi aduce liderului mondial un avantaj confortabil! Scoțianul joacă prea defensiv, iar Djokovic este oricum prea bun.

¡Djokovic pone pie y medio en la final! Se adjudica el segundo set por 6-3 ante Andy Murray. A un pasito nomás… pic.twitter.com/TJRcSQT89K


UPDATE 19:50 Djokovic servește doi ași într-un game și conduce cu 5-3. Nivelul lui Novak este extraordinar, sârbul îl ridică de pe scaun chiar și pe Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep, .


UPDATE 19:42 Murray scapă cu bine după un game în care Djokovic a avut două mingi de dublu break, 4-3. O statistică interesantă arată că Nole defilează și cu al doilea serviciu, câștigând 67% din mingi, doar 47% pentru Andy.


UPDATE 19:35 Break pentru „Serbinator” și în setul doi, scor 4-2! Nimic nu-l poate opri pe Nole, este șansa lui să câștige titlul la Paris pentru prima dată! O știe și Amelie Mauresmo, antrenoarea scoțianului, care a rămas fără cuvinte în tribune.


UPDATE 19:30 În tribune nu ai loc să arunci un ac de celebritățile prezente la semifinală. Bjorn Borg (stânga), o legendă vie a tenisului, a câștigat Roland Garros de șase ori. Nole egalează la 2 între timp, iar sârbul arată ca o mașinărie de tenis în continuare.


UPDATE 19:25 Djokovic egalează, 1-1! Tribunele sunt arhipline pe Chatrier, nu mai contează că majoritatea spectatorilor nu știu să trăiască un meci de tenis. Coincidență sau nu, ambii manageri ai Simonei Halep asistă la meci: unul oficial, Virginia Ruzici, și celălalt neoficial, Ion Țiriac. Ochelarii din imagine nu îi aparțin celebrului om de afaceri, ne dăm seama după firma lor.

Tras perder primer set, trata de reaccionar Murray, pero Djokovic parece intratable… pic.twitter.com/EMJGGgEhBD


UPDATE 19:20 Murray conduce cu 1-0 în setul doi. Iată pe cine avem în tribune: „Guga” Kuerten, de trei ori campion la Roland Garros. Cel mai important, în spatele său se află Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep. Oare să îi dea Virginia târcoale brazilianului? Știm că Simona Halep este în căutarea unui nou antrenor.


UPDATE 19:15 Set Novak Djokovic, 6-3! Vecinul nostru a încheiat actul în stil mare, cu un as! Vă prezint și o statistică interesantă, care arată superioritatea lui Nole: sârbul a câștigat ultimele 7 meciuri directe cu britanicul.


UPDATE 19:10 Breeeak Nole, 5-3, primul al meciului!!! Trebuie să recunosc că și eu sunt fanul Djokerului. Mai ales pentru că vreau să le dea o lecție francezilor din tribune, care sunt cu trei clase sub publicul de la Arenele BNR! Privirea sârbului după un break alb spune totul.


UPDATE 19:05 Spectatorii continuă războiul cu Djokovic. Tracey ne spune pe Twitter că cineva din tribune strigă „out” atunci când sârbul urmează să lovească mingea. Nole nu este deranjat însă și conduce cu 4-3 pe tabelă.

Some idiot in the crowd calling out just as Djokovic went to hit the ball. Whoever it was should be removed.#RolandGarros


UPDATE 19:00 Djokovic vine din nou în față, 3-2. Nicio minge de break până acum! Spectatorii îl apostrofează pe sârb după o ieșire nervoasă a acestuia. Francezii nu au fost vocali și în prima semifinală, în care s-au dovedit la fel de timizi ca și favoritul lor.


UPDATE 18:50 Vă întrebați, probabil, cu cine ține și campioana noastră Simona Halep. Trebuie să vă dezvălui că „Halepeno” îl admiră pe Nole, iar în cercurile ei de prieteni spune că ea este „varianta feminină” a sârbului. Mai mult, antrenorul ei, Victor Ioniță, este partenerul de biliard al lui Novak Djokovic.


UPDATE 18:42 După două game-uri de tatonare, care au durat 14 minute, Djokovic reușește un game alb, 2-1! Vine Andy la serviciu.


UPDATE 18:35 Salut, sunt Alex Tăcină și vă propun să urmăriți împreună cu mine tenisul total pe care ni-l oferă Nole Djokovic și Andy Murray. Partida poate fi urmărită și pe Eurosport, în comentariul Luminiței Paul și al lui Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep. Cu siguranță că vom afla multe lucruri interesante de la Marcu. Poate ne spune și de ce l-a concediat Simona, pentru că a rămas încă un mister!


A început a doua semifinală a turneului de Grand Slam de la Roland Garros, disputată între sârbul Novak Djokovic, primul favorit, și britanicul Andy Murray, cap de serie numărul trei. Ambii jucători se află în mare formă: Nole și Andy l-au învins pe Rafa Nadal (Spania) în sezonul de zgură.

Djokovic l-a umilit pe iberic chiar în sferturile de la Paris, scor 7-5, 6-3, 6-1. Câștigătorul meciului va juca în marea finală de duminică împotriva lui Stanislas Wawrinka (9 ATP). Elvețianul și-a obținut biletul pentru ultimul act, după ce a trecut, vineri, în patru seturi, de favoritul gazdelor, Jo-Wilfried Tsonga (15 ATP): 6-3, 6-7, 7-6, 6-4.

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 06 Jun. 2015, 15:26 Actualizat: 07 Jun. 2015, 00:41 Tenis
Pe aceeași temă
Atac fara precedent la Oana Radu, dupa ce si-a acuzat iubitul mort: Mi-e sila de cum calci pe cadavre! Ce a urmat e de-a dreptul socant
Atac fara precedent la Oana Radu, dupa ce si-a acuzat iubitul mort: Mi-e sila de cum calci pe cadavre! Ce a urmat e de-a ...
VIDEO Alte 10 minciuni despre România, demontate de un canal educaţional străin
VIDEO Alte 10 minciuni despre România, demontate de un canal educaţional străin
SOC in Romania! Inca un POSIBIL caz de CORONAVIRUS! Cine este PACIENTUL
SOC in Romania! Inca un POSIBIL caz de CORONAVIRUS! Cine este PACIENTUL
Prima ţară din lume care oferă, începând de azi, transport public gratuit
Prima ţară din lume care oferă, începând de azi, transport public gratuit
„A fost destul ciudat!” Decizia care l-a scos din minti pe Steven Gerrard! Ce facut Ianis Hagi
„A fost destul ciudat!” Decizia care l-a scos din minti pe Steven Gerrard! Ce facut Ianis Hagi
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Ca să ai partide de sex memorabile, fă acest lucru extrem de simplu
Mascaţii au oprit în trafic o maşină suspectă. Ce au găsit la percheziţii – VIDEO
Mascaţii au oprit în trafic o maşină suspectă. Ce au găsit la percheziţii – VIDEO
Top 22 cu cele mai dotate mămici din showbiz! Pe ce loc se află sânii Annei Lesko și fundul Andei Adam
Top 22 cu cele mai dotate mămici din showbiz! Pe ce loc se află sânii Annei Lesko și fundul Andei Adam
Coronavirus, adevărat şi fals: cele mai comune mituri, demontate
Coronavirus, adevărat şi fals: cele mai comune mituri, demontate
Ce salariu primesc angajaţii care intră în carantină sau izolare la domiciliu din cauza coronavirusului
Ce salariu primesc angajaţii care intră în carantină sau izolare la domiciliu din cauza coronavirusului
Hitler a SUPRAVIEŢUIT celui de-Al Doilea Război Mondial şi asta nu este cel mai ŞOCANT! Documente CIA declasificate acum, după peste 70 de ani, scot la iveală detalii INCREDIBILE şi rescriu cu adevărat istoria. Ce s-a întâmplat cu marele dictator NAZIST
Hitler a SUPRAVIEŢUIT celui de-Al Doilea Război Mondial şi asta nu este cel mai ŞOCANT! Documente CIA declasificate acum, ...
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
FOTO | Milioane de oameni îl urmăresc, dar n-a mai ţinut cont! O actriţă de filme pentru adulţi a scos la iveală gestul său, în direct:
FOTO | Milioane de oameni îl urmăresc, dar n-a mai ţinut cont! O actriţă de filme pentru adulţi a scos la iveală gestul ...
CTP o distruge pe Firea! Adevărul despre primarul Capitalei. Umilinţă totală
CTP o distruge pe Firea! Adevărul despre primarul Capitalei. Umilinţă totală
Tensiunile ating cote maxime în echipa albastră! Ce se întâmplă la Survivor România
Tensiunile ating cote maxime în echipa albastră! Ce se întâmplă la Survivor România
Faimoasa creatoare de modă Maria Lucia Hohan, întoarsă din Italia, nu a respectat carantina și riscă închisoarea. Soțul i-a făcut PLÂNGERE PENALĂ! Dispreț față de sănătatea copiilor și a celor 70 de angajați de la fabrică. EXCLUSIV
Faimoasa creatoare de modă Maria Lucia Hohan, întoarsă din Italia, nu a respectat carantina și riscă închisoarea. Soțul ...
SURPRIZĂ majoră la început de an. Ce se întâmplă cu ZILELE LIBERE în acest an. LOVITURĂ de graţie pentru ANGAJAŢII care...
SURPRIZĂ majoră la început de an. Ce se întâmplă cu ZILELE LIBERE în acest an. LOVITURĂ de graţie pentru ANGAJAŢII ...
Ce pensie are Florin Piersic, dupa o viata pe scena! Suma rusinoasa pe care o ia de la statul roman
Ce pensie are Florin Piersic, dupa o viata pe scena! Suma rusinoasa pe care o ia de la statul roman
Un hoţ din tramvai a sustras obiectul pe care această tânără îl avea în buzunarul din spate. Când a văzut ce era a rămas ŞOCAT şi a vrut să îl pună înapoi. Anecdota este virală. „Rugaţi-vă pentru el!”
Un hoţ din tramvai a sustras obiectul pe care această tânără îl avea în buzunarul din spate. Când a văzut ce era ...
Pot flatulenţele să transmită noul virus COVID-19? Explicaţia experţilor în sănătate din China
Pot flatulenţele să transmită noul virus COVID-19? Explicaţia experţilor în sănătate din China
DRAMĂ TOTALĂ! Vulpița a ales cu cine rămâne: soțul Viorel sau amantul Marian
DRAMĂ TOTALĂ! Vulpița a ales cu cine rămâne: soțul Viorel sau amantul Marian
A intrat în vigoare codul galben de VISCOL, valabil pentru 20 de județe. Vezi HARTA
A intrat în vigoare codul galben de VISCOL, valabil pentru 20 de județe. Vezi HARTA
Apariție RĂVĂȘITOARE! Lidia Buble a pozat goală pe internet!
Apariție RĂVĂȘITOARE! Lidia Buble a pozat goală pe internet!
După relația tumultoasă cu Alexandru Papadopol, Ioana Ginghină și-a găsit fericirea în brațele altui bărbat! Ce detalii picante a dat vedeta despre noul iubit
După relația tumultoasă cu Alexandru Papadopol, Ioana Ginghină și-a găsit fericirea în brațele altui bărbat! Ce ...
George Burcea A EXPLODAT: “Doar bârfa-i bună?”. Ce a putut să scrie pe Instagram
George Burcea A EXPLODAT: “Doar bârfa-i bună?”. Ce a putut să scrie pe Instagram
Șoferul unui BMW ÎNCEARCĂ să scape de amenda poliției. A crezut că metoda e GENIALĂ însă...
Șoferul unui BMW ÎNCEARCĂ să scape de amenda poliției. A crezut că metoda e GENIALĂ însă...
FOTO. Andreea Mantea s-a lăsat fotografiată goală în cada cu spumă! Imagini incendiare cu prezentatoarea emisiunii ‘Puterea dragostei’
FOTO. Andreea Mantea s-a lăsat fotografiată goală în cada cu spumă! Imagini incendiare cu prezentatoarea emisiunii ‘Puterea ...
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia Chifiriuc
FOTO. Fără rețineri: cum arată soția lui Petre Roman, în costum de baie, la 47 de ani! Imagini nemaivăzute cu Silvia ...
Coronavirus - top neadevăruri extrem de periculoase!
Coronavirus - top neadevăruri extrem de periculoase!