Notre drame: Franţa - România, 3-2. Ratăm finala Fed Cup, după un meci de dublu nebun. Halep şi Niculescu au cedat cu 4-6 în decisiv

21 apr 2019 72891 afişări Tenis
Notre drame: Franţa - România, 3-2. Ratăm finala Fed Cup, după un meci de dublu nebun. Halep şi Niculescu au cedat cu 4-6 în decisiv
GALERIE (10 de imagini) VEZI GALERIA
  • Franţa câştigă semifinala Fed Cup, 3-2 în faţa României! Simona Halep a fost nevoită să îşi facă o neplanificată apariţie la dublu, după accidentarea Irinei Begu din finalul partidei cu Parmentier. În startul zilei, Halep a dus o luptă de două ore şi 57 de minute în meciul rachetelor numărul unu, împotriva Carolinei Garcia, fiind la rândul său uşor accidentată, după ce a alunecat pe zgură la scorul de 6-6 în tiebreak-ul primului set.
  • Caroline Garcia / Kristina Mladenovic - Simona Halep / Monica Niculescu, 5-7, 6-3, 6-4, a decis finalista
  • România a condus 1-0 după victoria Simonei Halep 6-3, 6-1 în faţa lui Mladenovic, 2-1 după succesul aceleiaşi Simona Halep în duelul cu Garcia. Punctele Franţei au fost câştigate de Garcia - dublu 6-3 cu Buzărnescu, Parmentier - 6-3-, 2-6, 6-2 cu Begu şi de dublul campion la Roland Garros 2016, Garcia / Mladenovic.
  • Australia - Franţa este finala ediţiei 2019 în Fed Cup (detalii AICI despre echipa care ar urma să găzduiască finala).

 

► FRANŢA MERGE ÎN FINALĂ, după 5-7, 6-3, 6-4 în partida decisivă, de dublu.

Niculescu ne face să credem în rebreak, cu o diagonală printre Garcia şi Mladnovic, de 15-30. Tot ea încearcă lobul în punctul următor, dar se face 30-30, dar Garcia are nervii tari şi zădărniceşte efortul supraomenesc depus de Simona Halep, dar şi de Monica Niculescu.

► BREAK, Franţa. Un nou asediu pe lansarea Simonei. Garcia face 15-30 cu o lovitură de trecere perfectă, însă ratează în fileu în punctul următor. Este rândul lui Mladenovic să puncteze cu retur decisiv, cu un retur brutal, după care Kiki face semne tribunei, pentru susţinere. Simona comite dublă greşeală pe minge de break şi duce Franţa la un game de finală, la 5-4 în setul decisiv!

► Halep a mers aproape de buza tribunei pentru a recupera un forehand invers trimis ameţitor de Mladenovic, creând un culoar favorabil la 15-30 pe serva lui Mladenovic. Serviciul lui Kiki a funcţionat însă şi echilibrul continuă. 4-4

► Halep este o jucătoare în misiune pe serviciul lui Caroline Garcia, dar break-ul nu vine. Monica Niculescu are o super-intervenţie pentru a duce scorul la 0-30. Vine un nou duel de pus în ramă, pe diagonală, de această dată între Halep şi Garcia, dar de data asta se implică decisiv Mladenovic. Garcia egalează la 30, trimiţând între Simona şi Monica, tricolorele fiind aproape de a se ciocni în tentativa de a lovi mingea. Garcia face o dată în plus furori la fileu, apoi Simona greşeşte cu dreapta, trimiţând prea larg. 3-3

► Simona salvează un game uriaş pe lansare. De la 0-40, a găsit trei servicii imense, apoi, a purtat un duel fabulos pe diagonală cu Mladenovic, de pe linia de fund a terenului. Chiar şi fără primul serviciu, cu ajutor la fileu de la Monica, inepuizabila Halep a rămas în picioare. 3-2 pentru România.

► Niculescu îşi face din nou numărul cu un lob în finalul turei pe lansare, pentru un 2-1 important în setul decisiv. Franţa stă însă cu frecvenţa primului serviciu de la începutul setului doi la 87%.

► Decisivul începe bine pentru tricolore, pe lansarea Simonei. Pe serviciul Carolinei Garcia, Mladenovic salvează o minge de break cu intervenţie la fileu, oferă o nouă şansă cu un voleu în fileu. Stere Halep a devenit între timp şef de galerie, fiind căutat insistent e camerele tv.

Monica reuşeşte un nou retur tăiat genial, anulând prima minge de game avută de Caroline, după ce în punctul anterior pusese racheta prea ferm la o minge venită spre ea, trimiţând în out. Mladenovic intervine însă de două ori decisiv la fileu şi, după trei mingi de break salvate, Franţa respiră la 1-1 în decisiv.

SET, FRANŢA. Ecartul perechii Garcia / Mladenovic se micşorează. după ce Niculescu trece fain de tura pe lansare. Pe lansarea indestructibilei Garcia, au încercat din nou, Simona a muşcat cu retur câştigător. Caroline a fost însă la post şi a trimis în decisiv decisivul., după o oră şi 40 de minute de la startul partidei.

► Halep îşi cedează o tură pe serviciu, dar vine cu mai multă înverşunare în game-ul de retur. Este un meci în care nu renunţă. În loc de 6-1 pentru Franţa în setul doi, se face 5-2.

► Franţa ia avantaj de un break, pe serviciul Monicăi, după 25 de minute în setul doi. Mladenovic, apoi Garcia, au reluat eficient de deasupra capului şi au construit un avantaj de două game-uri în setul secund. 5-7, 3-1.

Garcia câştigă un adevărat game al supravieţuirii pe serviciu în start de set doi. Simona Halep a făcut risipă de efort, a alergat în spatele terenului, a răspuns la voleurile lui Caroline, dar a 21-a jucătoare de simplu a lumii se poate lăuda că a făcut un game mare. 

► Sunt momente magice pentru Monica Niculescu: face şcoală cu Mladenovic şi Garcia. Din colecţia de bijuterii: un lob de excepţie peste cele două eleve ale lui Benneteau, aflate foarte aproape de fileu. Aşa ajungem să avem trei  mingi consecutive de set, iar un nou lob executat perfect nu mai poate fi returnat corect de Garcia şi ne aduce manşa întâi.

► BREAK, România. Monica are o atingere magică, prin care o bulversează pe Garcia, mai ales că mingea sa mai este şi deviată de fileu. Simona ratează un retur important la 0-30 pe lansarea lui Mladenovic, însă apoi vine cu o execuţie marcă-înregistrată pentru a procura minge de break, iar Niculescu păcăleşte pe toată lumea cu un excelent retur dropshot! 6-5 pentru România, cu Niculescu urmând la serviciu.

► Contabilizăm pe tabelă încă un hold pentru Halep, care face 5-5. Franţuzoaicele schimbă mult poziţiile în teren, Garcia are un plus, dar soarta atârnă mai departe de un fir de aţă.

► Servind cu mingi noi, Monica Niculescu duce scorul la 4-4. Au fost emoţii de la 40-0, după o dublă greşeală şi un voleu ratat de Simona, dar Garcia a trimis prea lung şi nu s-a ajuns în prelungiri.

► Mladenovic se foloseşte de primul serviciu pentru a trece fără emoţii de a doua tură pe serviciu, pentru 4-3.

Halep se confruntă cu minge de break, dar îşi apără lansarea: gazdele au avut avantaj la 15-30, Monica a intervenit bine la fileu, luând-o la ţintă pe Mladenovic, dar Garcia a răspuns la indigo, aducând minge de break. Două servicii apăsate ale Simonei au rezolvat game-ul de 3-3.

Franţa revine în avantaj, 3-2, după un schimb perfect de terenuri. Garcia nu a cedat punct pe tura de lansare: pe mingea returnată de Simona, Monica nu poate trimite înapoi când mingea vine pe direcţia corpului său, iar returul său este modest.

Niculescu este vulnerabilă cu serviciul în faţa retururilor celor două sportive din Franţa. Simona nu intervine la început, apoi, când o face, la minge de rebreak, trimite în plasă. 2-2.

► BREAK, România, pe serviiciul lui Mladenovic. Kiki are un prim game dificil pe lansare, început cu dublă greşeală. Numărul trei mondial al probei de dublu apără trei mingi de break, având avantaj alături de Garcia din apropierea fileului. Pe a patra minge de break, Monica Niculescu returnează însă bine, susţine duelul de pe linia de fund a terenului, iar după ce Kiki a testat vigilenţa Simonei, Monica intervine perfect la fileu, pentru 2-1.

► Fetele noastre au ales să înceapă meciul la retur. Garcia depăşeşte cu brio testul primului serviciu, deşi Monica este activă la fileu. Halep este autoritară pe lansare.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANŢA - ROMÂNIA, ZIUA II, MECIUL 5: Simona Halep va intra la dublu alături de Monica Niculescu pentru România.

Franţa mizează pe cuplul Garcia / Mladenovic, care, în 2016, triumfa la Roland Garros. Kristina formează cu Timea Babos a doua cea mai bună echipă de dublu a momentului. În 2018, alături de Babos, Mladenovic a triumfat la Australian Open şi a jucat finală la US Open.

Monica Niculescu este, la rândul ei, finalistă la Wimbledon 2017. Ea ocupă locul 46 în clasamentul individual al probei de dublu.

Simona Halep are o victorie recentă în faţa perechii Mladenovic / Babos, la Miami, în match tiebreak, alături de Julia Goerges. Simona Halep şi Monica Niculescu au împreună o victorie preţioasă în faţa dublului Mladenovic / Garcia, în iulie 2016, la Montreal.


SOARTA SEMIFINALEI SE DECIDE LA DUBLU, ÎN PARTIDA A CINCEA!

► GAME, SET, MECI ŞI PUNCT PENTRU FRANŢA! 6-3, 2-6, 6-2.

Parmentier închide meciul, la serviciu, cu un passing pe lângă Irina Begu.

► Irina Begu se duce la baseline, pentru a primi serviciul lui Parmentier, aflată la 5-2 în decisiv  situaţia de a servi pentru victorie şi împingerea semifinalei într-o a cincea partidă. Dărâmată fizic şi psihic, Irina se târâie dintr-o parte în cealaltă a terenului, având şanse minime de refacere.

► Moment critic pentru Irina Begu: jucătoarea noastră, aflată la serviciu, a aterizat greşit pe piciorul drept, după serviciu, şi s-a încovoiat de durere. Irina pierde automat game-ul, apoi se îndreaptă anevoios spre bancă, fiind luată în primire de Florin Segărceanu.

Urmează un time-out medical.

► Parmentier trece din nou de tura de lansare fără punct cedat. Irina, pe game-ul propriu, la 2-4, deschide cu o ratare greu de uitat, la o minge lovită de deasupra fileului. Francezii din tribună se aud din ce în ce mai tare, iar Parmentier îşi procură două mingi de break.

► Begu, cu al ei bandaj discret dedesubtul genunchiului drept, luptă într-un game de serviciu echilibrat. S-a jucat un punct atipic la 30-30, cu mingi "balonate" în mod repetat, pe care Irina a reuşit să îl rezolve cu o execuţie pretenţioasă. Nu este simplu nici punctul următor, însă pumnul strâns ne arată că este bine pentru moment.

► Irina pune primul game pe tabelă în setul decisiv, cu hold la zero. A schimbat bine direcţia în primul punct, apoi a făcut diferenţa din serviciu.

Irina Begu a făcut un pas înapoi după pauza prelungită de vestiare luată de Pauline. În punctul secund pe lansarea lui Pauline, ratează o execuţie care doare şi, cel mai probabil, i-ar fi ieşit în manşa secundă. Statistica greşelilor este încă o dată răsturnată: de cinci ori a ratat Irina, o dată Pauline, în primele două game-uri. Este 2-0 pentru reprezentanta gazdelor.

► BREAK Parmentier în start de set decisiv. La 33 de ani, Pauline sare pe teren ca o adolescentă, după ce obţine, cu o dreaptă-fulger, un break contrar cursului jocului din ultimele minute.

SET, BEGU! Irina insistă la retur, chiar dacă Parmentier începe prompt, salvează minge de game şi primeşte, la egalitate, un cadou sub forma unei duble greşeli. Irina loveşte din nou pe linie, dar nu fructifică, însă, două puncte mai târziu, o nouă dublă greşeală a lui Pauline pune punct manşei secunde. Mai multe lovituri câştigătoare pentru Begu în setul doi (8-5 faţă de Parmentier), mai puţine greşeli neforţate (11-15), plus două break-uri pentru a face diferenţa într-un set de 37 de minute.

După o minge de break salvată în game-ul inaugural al setului secund, Irina  nu a mai avut probleme pe lansare.

► Irina Begu este acum jucătoarea care are controlul pe baseline. Putem pune primul set la capitolul "acomodare la zgură", însă în acest moment dreapta bucureştencei arată bine de tot. La 5-2, este la un game distantă de setul decisiv.

► Irina începe să o pună la respect pe Parmentier cu dreapta, se descurcă excelent şi atunci când alternează dreaptă-rever. O vedem şi la proba smash-ului, la fileu, în drumul spre un mult mai confortabul 4-1.

► BREAK, Begu. Irina face un prim game solid la retur, pune mingea lung, în picioarele lui Pauline Parmentier, iar reprezentanta Franţei nu are ce face. Românca preia controlul net şi pune pe tabelă un break la zero.

► Un game alimentat de servicii bune, o accelerare eficientă pe prima lovitură după serviciu le dă mai multe motive fanilor români să se facă auziţi. Irina, la conducere în setul doi, 2-1.

► Mai aproape de baseline decât Irina, Parmentier închide prima tură pe lansare din setul doi cu o dreaptă letală. Unghiurile găsite de Pauline, pe diagonală, au fost extrem de eficiente în acest meci în faţa Irinei.

► Game salvat de la 0-30 de Irina, în start de set doi. Pauline Parmentier are o dispoziţie de joc impresionantă: face rapid pasul în faţă în primul game al setului doi, o deplasează pe Irina şi pune un periculos 0-30 pe tabelă. Două servicii apăsate o ajută pe Irina să echilibreze. Pauline are minge de break după o nouă demonstraţie cu dreapta, dar Irina serveşte bine, anulează breakpoint-ul şi strigă. Mai expediază un Haideee! şi după serviciul la teu care o pune în avantaj, iar pumnul este strâns, sus, după un raliu pe care l-a controlat.

SET, Parmentier, 6-3, după 40 de minute. Cel mai lung punct al setului îi revine Irinei, însă Parmantier păstrează un plus. Ultima minge a setului este o dreaptă în diagonală trimisă de Irina puţin afară. Begu a greşit neforţat de 17 ori, nereuşind să se apropie la retur de veterana echipei Franţei, în vârstă de 33 de ani.

► A doua jucătoare a Franţei în clasamentul mondial degajă siguranţă la serviciu. A cedat un singur punct în spatele primului serviciu până la 5-2, din 13 jucate, are un plus la viteză, un forehand performant şi un joc mai îngrijit (8 - 14 raportul greşelilor neforţate).

► Parmentier confirmă break-ul, câştigând patru puncte la rând după un punct frumos al Irinei, în care eleva lui Adrian Marcu a atacat la fileu.

BREAK Parmentier. Irina lasă să treacă pe lângă ea câteva oportunităţi bune de a lovi decisiv. Parmantier îşi procură primele mingi de break, Begu salvează în două rânduri, insistând pe reverul advers. Irina greşeşte însă la rândul ei cu reverul, iar, după a 9-a greşeală neforţată în 19 minute şi 4 game-uri, cedează break.

► Startul este unul fără evenimente majore: Irina testează la retur, trece cu hold la zero de prima tură pe lansare şi Parmentier schimbă la pauză cu 2-1.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANŢA - ROMÂNIA, ZIUA II, MECIUL 4: Pauline Parmentier începe meciul la serviciu.

17:25 Benneteau a luat decizia! Meciul patru, care ne poate duce în finală, se va juca între Pauline Parmentier şi Irina Begu. E o şansă enormă, pentru că Parmentier era, la startul duelului, abia a patra opţiune de simplu, după Garcia, Mladenovic şi Cornet.


► GAME, SET, MECI ŞI PUNCT PENTRU ROMÂNIA! 6-7(6), 6-3, 6-4.

Simona găseşte passing-ul în cele din urmă după voleuri succesive ale lui Garcia în primul punct al game-ului pentru victorie. Garcia a replicat decisiv cu dreapta în lung de linie, pentru 15-15. Caroline mută bine stânga-dreapta şi, din retragere, inventeză un forehand perfect, punându-l în colţul terenului. Este egal 30, după un retur ratat de Garcia, iar Halep trimite as pentru prima sa minge de meci. Simona face un punct bun şi readuce România în avantaj, 2-1 la general.

BREAK, HALEP! Garcia comite o primă dublă greşeală în meci la 1-1 la seturi, 15-15. Imediat vine şi a doua, iar Halep are două mingi de break consecutive. Simona finalizează decisiv cu forehandul şi va servi pentru victorie, la 5-4 în decisiv.

► Dreaptă on fire pentru 4-4. Halep se vede taxată de Garcia după o minge trimisă prea lobat. Caroline face pasul în faţă, iar Simona, în defensivă şi un pas prea în spate, ratează passing-ul, rămânând la 0-30 pe lansare. Garcia impresionează o dată în plus în defensivă, dar Simona este precisă, atentă şi are punctul trei al game-ului în cont. Caroline păcătuieşte tânjind după un nou retur câştigător. Simona îşi procură minge de game şi 4-4, găsind încă resurse pentru a o alerga pe Garcia.

Simona face spectacol cu o lovitură de trecere brutal trimisă cu dreapta. Vine un al doilea winner de pe dreapta, de data asta în lung de linie, care încheie conturile în game-ul opt. Intrăm în zona de totul sau nimic.

► Un prim punct în care i-a fost net superioară lui Garcia o face pe Simona să se certe pentru risipa din punctul următor. Motivul supărăroo: poziţionarea în teren. Garcia ştie să profite, joacă eficient cu serviciul, apoi economicos - agresiv, ajunge la 40-15. Primind o nouă porţie de noroc servită de fileu, garcia greşeşte un smash, trimiţând prea lung. Simona rateazp la rândul ei, un retur decisiv.  Fără break în primele şapte game-uri ale decisivului. Franţa - România 4-3.

► Nivelul de joc a scăzut (12 lovituri câştigătoare în setul decisiv, dintre care 8 ale lui Garcia, faţă de un total de 23 de greşeli neforţate). Totuşi, într-o logică a punctelor mai scurte, România ajunge la 3-3.

► Garcia caută ieşiri directe din puncte, îl face să tresară pe preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis după un retur visător la minge de break. Simona ţipă între puncte, dojenitor, însă contabilizează trei greşeli de pe dreapta ale adversarei pentru a egala scorul la 2 în decisiv.

► Simona este cam războinică în aceste momente, dar nu în sensul bun. Verifică suspicioasă racheta, după un game în care a încasat un winner pe dreapta trimis violent de garcia. Franţuzoaica are şansă şi cu fileul, iar Simona, care a pierdut trei puncte la rând de la 15-30, este cam nemulţumită de tot şi toate în acest moment. Garcia are 2-1 în decisiv.

► Test trecut cu bine. Reverul în lung de linie îi intră Simonei la minge de break pentru Garcia. Halep încearcă să schimbe plasamentul serviciului şi oferă o nouă minge de break cu dublă greşeală. Racheta numărul unu a României pistonează reverul advers, jucând tare şi trece în avantaj în game. A doua dublă greşeală a game-ului prelungeşte cu o nouă egalitate tura pe lansare. De această dată, vedem la 40-40 un spectaculos rever din săritură al Simonei, aşa cum mai des vedem la băieţi. Un serviciu la teu rezolvă ecuaţia pentru Simona, după patru egalităţi.

Jucătoarea noastră are ceva de reproşat lojei sale, cerând mai multă implicare.

► Garcia trece fără emoţii de prima tură pe lansare, chiar dacă a jucat, practic, fără prima minge.

► SET HALEP, 6-3, în 48 de minute! Simona mizează pe atac la plasă în startul game-ului pe serviciu, nu execută însă un voleu prea bun şi Garcia o depăşeşte cu un lob înalt. Un forehand prea larg o pune într-o situaţie dificilă pe Simona, la 0-30. Halep revine, fără a face cel mai bun punct, însă egalează jucând eficient cu serviciul doi. Un rever în lung de linie îi aduce minge de set doi Simonei. Cu un grunting din ce în ce mai apăsat, Simona munceşte mult, trimite pe linie, dar Garcia rezistă cu mingi extrem de înalte şi trimite spre reverul Simonei o minge la limită, pe care Eva Asderaki o anunţă în teren.

Garcia contrează bine în lung de linie şi anulează o a doua minge de set a Simonei, pentru care tribuna cântă ca la Cluj. Vine o a treia şansă, după un serviciu la mediană eficient. Halep încheie cu o execuţie imparabilă.

Manşa întâi a durat 70 de minute! Suntem în a treia oră de joc, într-un meci în care s-au reuşit deja 49 de lovituri câştigătoare şi 59 de greşeli neforţate.

► BREAK HALEP! Simona atacă de manieră cumpătată pe minge de break, Garcia se apără, cu slice, dar Halep scoate lungul de linie decisiv din buzunar şi se distanţează la 5-3, urmând a servi pentru a împinge meciul în decisiv.

► Se face 3 -3 în setul doi, după un game în care Simona a încercat lovituri decisive, dar a ratat de puţin. Halep trece cu bine game-ul pe serviciu, şi cu ajutorul lui Garcia.

BREAK recuperat de Garcia. După o tură de serviciu lină pentru franţuzoaică, în care Halep a cedat cam uşor în punct, Simona este taxată pe propria lansare de lovituri de dreapta precise, încărcate de efect ale lui Garcia. Cele trei game-uri făcute de româncă primesc replica unei serii de două game-uri ale lui Caroline.

► Răspuns de clasă dat de Simona: Halep primeşte câteva îngrijiri medicale la mână în pauza dintre seturi, în timp ce Garcia merge la vestiare. Simona pare însă mâniată de felul în care a pierdut primul set şi face ravagii: serveşte ferm, o pasează din toate poziţiile pe Garcia, nu mai greşeşte vreo minge, alege momentele inspirat pentru contre-pied şi are, consecutiv, 1-0, 2-0 şi apoi 3-0. Un singur punct în primele 11 câştigat de garcia, 3 la 12 bilanţul la prima pauză a setului.

► TIEBREAK CÂŞTIGAT DRAMATIC DE GARCIA, 8-6!

Simona începe tiebreak-ul cu două puncte câştigate: minibreak smuls pe un rever nevontrolat al adversarei, plus un retur forţat de garcia şi trimis în out. La 2-0, Simona serveşte bine, dar Garcia face primul punct construind cu forehandul şi finalizând din teren. Garcia, tot mai agresivă în poziţionarea în teren, egalează scorul la 2 cu un voleu ferm, apoi trece în faţă la 3-2, taxând un retur scurt al Simonei, cu o execuţie fără emoţii cu reverul - diagonală scurtă. Cele două schimbă terenul la 3-3 după ce Simona replică excelent la un retur aproape perfect al lui Garcia, la care Simona găseşte totuşi diagonala-răspuns lungă, ce o surprinde pe Garcia cu un pas în faţă, trezindu-se cu mingea în picioare.

Garcia câştigă cu mult noroc punctul al şaptelea, returul său razant fiind prăvălit decisiv de fileu în terenul Simonei, pentru 4-3. Simona păstrează echilibrul, jucând şi ea la fel de lung, pentru 4-4. Forehandul în lung de linie o ajută din nou pe Garcia să stea în faţă, la 5-4, în timp ce Simona a făcut un pas înapoi. Simona primeşte punctul de 5-5 cadou, pe un retur forţat pe mediană de Garcia. Un serviciu mare, la exterior, îi aduce practic minge de set, lăsându-i o finalizare în lung de linie facilă, cu terenul gol.

Minge de set ratată de Simona: Halep joacă la siguranţă şi este taxată de Garcia, care stă bine cu reverul şi strânge punctul după ce Simona, din colţul de rever, trimite prea lung.

Simona cade într-un moment crucial! La 6-6, Simona iese în afara culoarului de dublu pentru a returna, alunecă pe zgura prea afânată şi cade. Pierde punctul, dar şi controlul asupra nervilor, dă cu racheta de pământ şi nu mai este concentrată la următorul punct.

► AVEM TIEBREAK, după două execuţii stelare cu reverul ale Simonei Halep: un lung de linie pe prima minge de set a lui Garcia şi un passing în diagonală la avantaj. Este rândul lui Garcia să calibreze acea lovitură aflată pe avarie - aşa cum Simona a făcut cu dreapta după primele 15 minute. Caroline Garcia stă acum perfect pe baseline, se joacă la un nivel stelar. La minge de set (15-40), Caroline rezistă excelent cu reverul cu două mâini, dar Simona inventează un rever în lung de linie de lider mondial. Garcia ratează returul cu forehandul - în plasă - pe a doua minge de set avută, chiar dacă constănţeanca a servit cu doiul. Mingile lui Garcia au acum o lungime ideală - foarte aproape de linie. Astfel, Garcia oferă cu o rataer la limită minge de game, pe care o salvează de manieră similară. Un serviciu bun o scoate din încurcătură pe Simona, iar un passing de nota 20 încheie pentru moment conturile în favoarea ei.

! Interesant este că şi Mladenovic a plecat la încălzire.

► Seviciul lui Garcia este din nou "on fire"! Franţuzoaica a deschis cu punct făcut cu dreapta, apoi a regăsit execuţiile inspirate pe lansare, trimiţând la teu aşi consecutivi. În final vine şi o scurtă, la care Simona, chiar şi cu toată energia dată de tribună, nu o ajunge, iar Caroline trece în faţă pe tabelă, la 6-5.

► Simona a servit pentru câştigarea primului set, dar a ratat închiderea manşei: Garcia egalează la 5. Problemele au început după un anunţ greşit de la linie. Simona a comis dublă greşeală, a fost încurcată apoi de o săritură neortodoxă a mingii, iar calitatea returului lui Garcia a crescut. Simona a cedat game-ul cu minge îngropată în fileu.

► Halep câştigă al cincilea game consecutiv! Are 5-4, de la 0-4. Garcia are un rever complet nefuncţional în acest moment, adunând 19 greşeli neforţate - cu zece mai mult decât Simona. Ne amintim, raportul era 1-4 în primele game-uri.

► Pauline Parmentier părăseşte loja echipei sale şi pare a se pregăti pentru începerea unui meci. Mihaela Buzărnescu este alături de Raluca Olaru şi Adrian Cruciat, în loja României. Este deja confirmat faptul că Irina Begu îi va lua locul în echipă, la simplu, lui Miki. Parmentier a învins-o de trei ori pe Begu pe zgură, ultima dată în 2018.

Ce revenire pentru Simona Halep! Al doilea break recuperat! În primele 15 minute, dreapta trimisă în lung de linie de Simona s-a oprit în plasă. Acum, loveşte decisiv. Simona nu a intrat în panică, a reglat tirul, iar acum are controlul în schimburi. Garcia ratează cross-ul şi Halep va servi pentru a egala la 4.

► Descătuşare a Simonei după al treilea punct al game-ului şase. Halep este la serviciu şi, deşi nu pierde centimetri în raport cu Garcia faţă de linia de fund a terenului, este jucătoarea în defensivă. Simona aleargă şi se întinde pentru a trimite înapoi dintr-un colţ în altul, iar garcia ratează mingea decisivă din apropierea plasei. Greşelile neforţate s-au înmulţit în contul lui Garcia, în condiţiile în care Simona îi ia la ţintă reverul şi foloseşte mingi înalte, care încep acum să dă roade.

► Bun venit în meci, Simona Halep! La 20 de minute de la startul partidei, numărul doi mondial punctează pe tabelă, în premieră. Garcia a încercat în primele puncte să pună presiune cu mingi lungi, dar a ratat ţinta. Halep şi-a făcut şi ea partea, cu retur câştigător, iar unul dintre break-uri este recuperat. 4-1 pentru Garcia.

► Garcia are 4-0 după primele 15 minute.Simona revine în primă fază de la 0-40, surprinzând cu serviciu mai scurt, însă pe linia de fund a terenului Simona nu a găsit ritmul loviturilor şi nu rezistă în raliu. Tribuna însă nu este dezarmată.

► Garcia domină startul de meci. Evoluează fără greşeală pe primul serviciu şi duce scorul în meciul 3 la 3-0, în doar 12 minute. Simona a greşit deja neforţat de 4 ori, fără să fi reuşit vreun winner.

► BREAK GARCIA! În timpul încălzirii s-a auzit distinct numele Simonei. Acum, se strigă Ro-mâ-ni-a! Din păcate, Simona este ezitantă în acest moment, declanşează atacul cu forehandul în momente mai puţin inspirate şi cedează break din start, în faţa unei adversaer determinate.

► Partida este deschisă de Garcia, cu hold la 30. Caroline arată din start un serviciu performant, loveşte decisiv cu forehandul într-o combinaţie 1-2, dar pierde schimbul mai lung, pe greşeală.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANŢA - ROMÂNIA, ZIUA II, MECIUL 3:  Simona Halep rervine pe teren pentru echipa României. Este duelul rachetelor numărul unu, iar Julien Benneteau afirmă că are încredere sută la sută în Garcia. La fel - şi Florin Segărceanu este sută la sută în spatele Simonei.


► GAME, SET, MECI ŞI PUNCT PENTRU FRANŢA!

Caroline Garcia o învinge cu dublu 6-3 pe Mihaela Buzărnescu şi egalează scorul general în semifinală, 1-1. Mihaela Buzărnescu a arătat multă fragilitate în joc, în special în spatele serviciul doi, acolo unde Garcia a câştigat 14 dintre cele 23 de puncte. Chiar dacă a terminat meciul având o lovitură câştigătoare în plus faţă de Garcia, Buzărnescu nu a arătat niciun moment ca un pericol real pentru numărul 21 mondial. 44 de greşeli (32 neforţate, 12 forţate) au costat-o mult pe bucureşteanca în vârstă de 30 de ani.

► Fanii români au senzaţia că reprezentanta Franţei trişează, aruncând mingea şi renunţând, pentru a relua mişcarea - un gest pe care l-am văzut de multe ori şi la Venus Williams. Arbitrul de scaun intervine, iar pe tabelă se înregistrează un nou hold la zero pentru reprezentanta gazdelor, pentru 6-3, 5-3.

BREAK GARCIA, care ajunge la două game-uri de victorie, la 6-3, 4-3. MIhaela Buzărnescu face un game şapte teribil, pe lansare. Românca arată, din nou, fragilitate psihică: un retur pe linie trimis de Garcia o destabilizează, iar din racheta ei pleacă patru servicii incorecte - două duble greşeli care îi aduc mingi consecutive de break numărului unu din echipa lui Julien Benneteau. Pe serviciul doi, Mihaela primeşte un cadou la primul breakpoint, apoi se vede executată cu un retur în diagonală imparabil.

► REBREAK BUZĂRNESCU. Două puncte magice, o tuşă plină şi un passing de excepţie îi aduc break-ul Mihaelei Buzărnescu. Simona Halep a ajuns şi ea în arenă, la susţinere, şi a avut motive să aplaude.

Setul doi începe la fel ca primul: cu break pentru Garcia. Buzărnescu a găsit un as pe breakpoint, dar nu este suficient.

► SET GARCIA, 6-3, în 47 de minute. Românca domină statistica la winners (7-4), dar cele 18 greşeli neforţate, plus alte 10 forţate, venite în serii, au stricat balanţa setului întâi, unul în care, trebuie spus, Garcia a avut plus destul de evident.

► BREAK GARCIA. Mihaela scapă se sub control game-ul de la scorul de 30-15: trimite o dublă greşeală, apoi Garcia înţelege parcă mesajul şi pune retur lung, iar mingea sa care aterizează pe tuşă o destabilizează complet pe Mihaela. Seria consecutivă de greşeli a româncei continuă şi Caroline ajunge la un game de victorie în primul set, la 5-3.

BREAK, Buzărnescu. Românca returnează bine, rezistă în schimb lovind cu reverul, iar Garcia forţează consecutiv şi ratează. Două game-uri consecutive pentru Miki, aplaudată şi încurajată în picioare de Adrian Cruciat, va servi pentru a egala scorul la 4.

► Buzărnescu punctează pe tabelă cu un joc un pic mai îndrăzneţ, dar replica vine imediat, sub forma unui hold la zero. A greşit deja neforţat de 12 ori, având doar 6 lovituri câştigătoare.

► Şansă ratată de Mihaela Buzărnescu. Garcia este stăpână pe serviciu atunci când contează cel mai mult şi anulează două mingi de rebreak, urcând scorul la 3-0.

► Start excelent pentru Caroline Garcia. Sportiva din Franţa câştigă prompt primele şase puncte ale meciului şi face break, dublându-şi avantajul pe tabelă, la 2-0. Mimica Mihaelei Buzărnescu nu este deloc încurajatoare, forehand-ul nu este calibrat.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANŢA - ROMÂNIA, ZIUA I, MECIUL 2:  Mihaela Buzărnescu intră pe teren pentru a o înfrunta pe Caroline Garcia. Florin Segărceanu mizează pe elementul-surpriză, având în vedere faptul că Miki îi este total necunoscută franţuzoaicei, acesta urmând a fi primul lor meci direct, dar şi pe avantajul dat de faptul că Mihaela este stângace.


► GAME, SET, MECI ŞI PUNCT PENTRU ROMÂNIA!

Simona Halep o învinge pe Kristina Mladenovic, 6-3, 6-1, într-o oră şi 40 de minute. Aflată la primul meci pe zgură în sezon, Halep a trecut de un start extrem de echilibrat, pentru a încheia în control, afişând siguranţa unei sportive de Top 5. Citeşte AICI prima reacţie a Simonei.

Constanta partidei: presiunea aplicată la retur de Simona Halep în faţa unei adversare care a încheiat partida cu frecvenţă a primului serviciu de 55%. Românca a avut minge sau mingi de break pe fiecare tură pe lansarea fostului număr 10 mondial şi a ştiut să facă ajustările necesare într-un start de meci în care dreapta i-a făcut probleme, reuşind să construiască şi să puncteze decisiv cu reverul. Momentul de cotitură al partidei a fost game-ul cu numărul şapte al primului set. Reprezentanta Franţei a avut cinci mingi de 4-3, însă românca s-a agăţat cu încăpăţânare, a reuşit break-ul şi, de acolo, a strâns 9 game-uri câştigate din ultimele 10 disputate.

Dezechilibrul s-a creat, în final, şi din cauza multelor erori ale franţuzoaicei: Mladenovic a terminat meciul cu 35 de greşeli neforţate, faţă de 19 ale Simonei. Halep a echilibrat statistica în dreptul rubricii winners în ceea ce priveşte raportul execuţiilor cu forehand-ul şi backhand-ul (10-9), fiind la egalitate, per total, la acest capitol cu Mladenovic.


► La un game de primul punct pentru România. Simona Halep face un nou break, returnând excelent, iar Mladenovic ratează chiar şi cu voleul. o lovitură pe care, ca dublistă de top, o stăpâneşte pe deplin. Virginia Ruzici este în tribună şi aprobă.

► Să spunem, deja, că nu mai dejucîm în deplasare. Este un vacarm galben la Rouen, Simona se mobilizează şi cu hold la avantaj se apropie la două game-uri de victorie. Franţa - România 3-6, 1-4

► Ro-mâ-ni-a! Ro-mâ-ni-a! se aude tare în Kindarena. Mladenovic este apăsată de presiune şi cedează break pe dublă greşeală. Simona arată, prin tot ceea ce face în acest moment, că Fed Cup chiar este obiectivul ei numărul unu. Franţa - România 3-6, 1-3

►Simona este stăpâna liniei de fund a terenului, iar Mladenovic transpiră la greu. Defensiva nu o avantajează, iar Halep este îndârjită să ia fiecare punct. Fragilă în defensivă şi pe serviciul doi, Kiki se agaţă de prima minge şi de atacul la plasă, salvând al doilea game din setul secund. Franţa - România 3-6, 1-1

► Seria bună a Simonei continuă. Deşi a fost vizibil iritată de întârzierea adversarei, Halep exersează la baseline şi deschide apăsat manşa secundă, cu serviciul. Al patrulea game consecutiv pentru Simona. Franţa - România 3-6, 0-1

► SET, HALEP. Simona a apăsat acceleraţia şi încheie setul întâi, în 54 de minute, cu trei game-uri câştigate consecutiv.  Franţa - România 3-6

Sunt opt puncte făcute în plus de Simona în primul set, un rever superior forehandului (6 lovituri câştigătoare faţă de 4) şi un total de 30 de greşeli neforţate comise de cele două jucătoare (11-19). Mladenovic apelează la tactica Şarapovei, luând o pauză prelungită de vestiare.

► BREAK, Halep. Duelul galeriilor este cel puţin la fel de intens precum meciul de deschidere, cu un plus pentru superba galerie a României. Lupta este totală, fiecare punct are propria istorie, însă sunt destule ratări de neînţeles pentru ambele jucătoare, de pe dreapta. Vine însă un nou break pentru Simona, la 45 de minute de la startul meciului, pentru ca numărul doi mondial să preia conducerea pe tabelă. Franţa - România 3-4Franţa - România 3-3https://twitter.com/FedCup/status/1119583743809814528

Mladenovic ajunge la minge de 4-3 cu un atac violent în doi timpi, care o îndoaie pe Simona în colţul de rever, nedându-i vreo şansă de a mai ajunge în zona opusă a terenului pentru a lovi cu forehandul. Kiki mizează pe aceeaşi strategie la punctul următor, trimite din nou în exterior spre reverul Simonei, dar nu face destul cu voleul, iar Simona o execută cu un passing din alergare în lung de linie care o face să sărbătorească exact ca Nadal, cu piciorul în aer şi pumnul strâns.

Mladenovic mai iroseşte o minge de game cu dublă greşeală, dar reuşeşte să o alerge eficient pe Simona, românca fiind în criză de timp şi ratând. Kiki are din nou mingea de 4-3 în rachetă, dar ratează mingea decisivă. Un retur câştigător în lung de linie aduce o nouă egalitate, Simona luându-şi revanşa pentru un punct în care a fost depăşită ca viteză pe linia de fund a terenului. Simona însă se bizuie pe rever şi iese învingătoare, cu un nou break.

REBREAK, Mladenovic. Pe cât de mult s-a chinuit Simona să obţină break-ul, pe atât de uşor cedează avantajul. Mladenovic o hărţuieşte, îi retunrează tare şi smulge erori pe bandă, Simona ajungând să lovească extrem de retrasă. Ultimul punct este pus pe tavă cu o greşeală dureroasă cu dreapta, în fileu. Franţa - România 3-3

BREAK, Simona Halep, după 27 de minute. Simona pune mingea lung în terenul advers şi fructifică a şaptea minge de break avută, după ce Mladenovic parcă şi-a rupt propriul scenariu magic, făcând primul său punct - o combinaţie un-doi de efect, la 0-30.

►Simona Halep strânge pumnul după un rever câştigător trimis iute pe lângă Mladenovic, ce pune punct unui prim game fără prelungiri al meciului. Este hold la 15 pentru Simona. Franţa - România 2-2

► Halep câştigă din nou primele trei puncte pe serviciul advers, profitând de ezitările lui Kiki. Mladenovic insistă spre reverul Simonei şi o execută de două ori la rând, chiar dacă, până acum, românii s-au auzit mai tare din tribună, inclusiv cu un Hai, Simo! tare de tot. După 19 minute şi o nouă scădere a randamentului returului Simonei, Mladenovic îşi apără pentru a doua oară lansarea. Franţa - România 2-1

► Primul game ne-a arătat o Mladenovic cu poftă de joc, determinată. Kiki face primul punct pe retur, făcând pasul în faţă şi împingând-o mult în defensivă pe Simona. Halep răspunde cu trei puncte, lăsând bine un lob în out al sportivei franceze. Simona cade în propria capcană a atacului pe reverul lui Mladenovic şi este prinsă, la 40-15, cu o accelerare spre partea sa stângă. Mladenovic forţează egalitatea, mizând pe lovituri consecutive de rever cu slice. Tribuna exultă câteva secunde mai târziu, însă arbitrii indică out la un retur în diagonală trimis ca din tun de Kiki, iar Simona scapă fără minge de break, la 1-1. 13 minute pentru primele două game-uri.

► Mladenovic deschide meciul la serviciu. Simona returnează excelent în primele trei puncte şi preia controlul schimbului cu dreapta, dominând terenul cu o poziţionare mai agresivă decât cea a franţuzoaicei, finalizând cu voleul drive. Kiki revine de la 0-40, cu un prim punct încheiat rapid, apoi jucând curajos în spatele serviciului doi, punctând pentru a doua oară la rând, decisiv, cu dreapta. Pe a treia minge de break, Halep riscă şi ratează ţinta. Franţuzoaica îşi procură minge de game cu o scurtă de nota zece, executată de pe linia de fund a terenului, la care românca nu are nicio şansă să ajungă. Simona o întoarce la egalitate, taxând o minge trimisă lobat cu o schimbare brutală de direcţie. Un serviciu imparabil şi un atac prompt la fileu îi aduc game-ul, după şase minute, reprezentantei Franţei. Franţa - România 1-0

► Julien Benneteau, aflat doar pentru a doua oară pe banca echipei Franţei, pare a fi mers "all in" cu Mladenovic.  "Au fost multe lucruri la care m-am gândit în această săptămână. Trebuie să privim la tot acest weekend, iar cu toate informaţiile pe care le am, eu şi cu staff-ul meu credem că sâmbătă, dacă avem o şansă să o batem pe Simona Halep, Kristina e cea mai bună opţiune a noastră. Cornet are un stil de joc care cere condiţie fizică şi în ultimele săptămâni Mladenovic a arătat mai bine”, a declarat Julien Benneteau la conferinţa de presă.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANŢA - ROMÂNIA, ZIUA I: Echipa României este prima care intră în arenă, cu Raluca Olaru în frunte. Galeria tricoloră se face auzită, Simona Halep este alături de căpitanul-nejucător Florin Segărceanu.


În ciuda faptului că, în clasamentul mondial, Parmentier şi Cornet sunt mai bine clasate decât Mladenovic (jucătoare cu patru titluri de Mare Şlem câştigate la dublu - feminin şi mixt), Julien Benneteau mizează pe fostul număr 10 mondial. Mladenovic a învins-o de trei ori în circuit pe Simona Halep (pe hard şi iarbă, ultima dată la Indian Wells 2017). Reprezentanta Franţei are, astfel, avantaj 3-2 în faţa Simonei, la general, dar şi un joc agresiv, variat, cu multe soluţii prin care îi poate pune probleme jucătoarei noastre cu o deplasare fantastică pe teren.

Florin Segărceanu a făcut marea alegere: la fel ca şi în duelul cu Cehia, mizează pe Mihaela Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), în faţa Irinei Begu şi a Monicăi Niculescu. Bucureşteanca o va înfrunta în al doilea meci de simplu al zilei de sâmbătă pe numărul unu din Franţa, Caroline Garcia, o jucătoare agresivă, cu 10 victorii din 14 meciuri de simplu disputate pentru Franţa în Fed Cup.

Alegerea lui Mladenovic, o jucătoare cu rezultate bune pe zgură indoor (finală în 2017, în cel mai bun an al său de la simplu), nu a susprins-o pe Mihaela Buzărnescu, nici pe Simona Halep. În cazul echipei României, Mihaela Buzărnescu a primit credit după ce, la Charleston, pe zgură verde, jocul ei a fost mai închegat, iar duelul cu Wozniacki a arătat o jucătoare mult mai aproape de forma din prima parte a anului trecut faţă de duelurile din turneele precedente.

Meciul 1: Kristina Mladenovic (66 WTA) - Simona Halep (2 WTA) - sâmbătă, de la ora 15;00
Meciul 2: Caroline Garcia (21 WTA) - Mihaela Buzărnescu (30 WTA) - sâmbătă, al doilea meci
Meciul 3: Caroline Garcia (21 WTA) - Simona Halep (2 WTA) - duminică, de la ora 14:00
Meciul 4: Kristina Mladenovic (66 WTA) - Mihaela Buzărnescu (30 WTA)
Meciul 5: Caroline Garcia / Kristina Mladenovic - irina Begu / Monica Niculescu


ŞTIREA INIŢIALĂ

Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinala Fed Cup, Franţa - România, are loc vineri, de la 13:30, la Rouen. Aflăm împreună, în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro, pe cine mizează Julien Benneteau şi Florin Segărceanu, cei doi necăpitani-nejucători ai celor două echipe, pentru locul doi în meciurile de simplu, dar şi la dublu.

Echipa României, formată din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru, ţinteşte o calificare istorică într-o primă finală în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin. De partea cealaltă, Franţa, prin Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Alize Cornet, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, vizează a şasea prezenţă în finală.

Cele două echipe au câteva puncte comune.

Ambele naţiuni ar urma să joace în deplasare finala, împotriva învingătoarei celei de-a doua semifinale, care le aduce faţă în faţă pe reprezentativele din Australia şi Belarus. În plus, doar unul dintre cei doi căpitani-nejucători îşi va păstra invincibilitatea la cârma echipei de Fed Cup: Julien Benneteau a disputat o singură partidă cu echipa Franţei, în timp ce Florin Segărceanu are trei victorii în trei dueluri disputate cu echipa României.

  • Kindarena este gazda semifinalei de Fed Cup, Franţa - România. Julien Benneteau şi-a motivat alegerea oraşului Rouen: "M-am simţit foarte bine aici, când am jucat în Cupa Davis." Capacitatea sălii: 5.234 locuri
  • Primele două meciuri de simplu, care se vor disputa încrucişat, între prima rachetă a unei echipe şi racheta a doua a adversarei, sunt programate sâmbătă, de la 15:00, ora României.
  • Duminică se dă start-joc cu o oră mai devreme, de la 14:00, cu meciul direct al rachetelor numărul unu, urmat de duelul rachetelor numărul doi şi apoi de confruntarea de la dublu.-
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.