Năstase, la Roland Garros şi Wimbledon! "Am obţinut o victorie importantă. Eu mi-am învăţat lecţia în urma acestei experienţe"

7 feb 2018 4451 afişări Tenis
Năstase, la Roland Garros şi Wimbledon! "Am obţinut o victorie importantă. Eu mi-am învăţat lecţia în urma acestei experienţe"

Fostul căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, a anunţat, miercuri, că a obţinut o victorie importantă şi că pedeapsa dictată de ITF împotriva sa i-a fost redusă până la 23 aprilie 2018.

"Sunt bucuros să vă anunţ că am obţinut o victorie importantă, chiar dacă nu totală, prin modul în care a fost soluţionat apelul pe care l-am formulat împotriva sancţiunilor care mi-au fost impuse de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Interdicţia de a primi acces sau acreditări la evenimente ITF a fost aproape înjumătăţită, astfel încât această suspendare va expira în curând, pe 23 aprilie 2018. De asemenea, Tribunalul Independent care a soluţionat apelul meu a confirmat că această suspendare vizează exclusiv turnee ITF (nota mea - precum Cupa Federaţiilor sau Cupa Davis), ceea ce înseamnă că nu se aplică turneelor ATP sau WTA. În plus, interdicţia de a îndeplini calităţi oficiale (precum funcţia de căpitan nejucător al echipei României din Cupa Federaţiilor) a fost redusă cu mai mult de 8 luni", a scris Năstase, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul mare tenismen, ajuns la 71 de ani, este bucuros că Tribunalul Independent a înţeles că nu este o persoană rasistă şi spune că a avut de învăţat din această experienţă.

"Sunt de asemenea bucuros să constat că Tribunalul Independent care a soluţionat acest caz a concluzionat atât faptul că nu sunt o persoană rasistă, cât şi faptul că vorbele mele cu privire la copilul doamnei Serena Williams nu au avut la bază intenţii rasiste. Această soluţie a Tribunalului Independent este departe de sancţiunea propusă de arbitrul principal al Barajului din Cupa Federaţiilor organizat anul trecut la Constanţa (suspendarea mea pe viaţă) şi de interdicţiile solicitate iniţial de către ITF (o suspendare de până la 10 ani), dar este mai blândă şi decât decizia completului intern de soluţionare din cadrul ITF. Eu mi-am învăţat lecţia în urma acestei experienţe, însă sper ca acum să înţeleagă şi dânşii că m-au tratat exagerat", a adăugat fostul sportiv.

Ilie Năstase a precizat că nu va participa la întâlnirea România - Canada, de la Cluj-Napoca: "Întrucât voi respecta această soluţie a Tribunalului Independent, nu voi participa la meciurile pe care echipa României le va susţine în acest weekend în Cupa Federaţiilor. Le urez însă succes fetelor, iar în aproximativ două luni voi putea să fiu din nou alături de ele şi în tribună. În considerarea deciziei Tribunalului Independent, sunt încrezător că nu vor mai exista motive pentru care să îmi fie refuzate accesul sau acreditarea la marile competiţii ATP şi WTA din acest an, precum Turneul de la Madrid, Roland Garros sau Wimbledon, dar nici la turneul WTA de la Bucureşti".

Năstase a mai menţionat, în final, că este fericit că va lua parte din nou, din tribună, la meciuri de tenis: "Astfel, sunt fericit că urmează să trăiesc din nou, din tribună, spiritul marilor competiţii de tenis. Mi-am dedicat întreaga viaţă acestui sport şi cred că sunt îndreptăţit să continui să iau parte la acest fenomen. La acest moment nu voi mai oferi comentarii cu privire la acest subiect. Detaliile cu privire la conţinutul soluţiei Tribunalului Independent le vor oferi avocaţii mei, cărora le mulţumesc pentru ajutorul acordat în susţinerea cazului meu".

Iniţial, Ilie Năstase a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) până pe 31 decembrie 2020, în urma incidentelor de la meciul dintre România şi Marea Britanie, din Fed Cup. Căpitanul nejucător al echipei României, de la acea vreme, a avut un conflict cu jucătoarea Johanna Konta şi Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, în timpul confruntării de la Mamaia.

De altfel, înaintea meciului dintre România şi Marea Britanie, în timpul unei conferinţe de presă, Ilie Năstase a făcut o remarcă despre copilul nenăscut al jucătoarei americane Serena Williams. "Să vedem ce culoare va avea copilul... Ciocolată cu lapte?", a afirmat Năstase.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.