Nadal, campion pentru a patra oară la US Open! Rafa a câștigat o finală-thriller cu Medvedev, 6-4 în decisiv! Filmul partidei, pas cu pas

Nadal, campion pentru a patra oară la US Open! Rafa a câștigat o finală-thriller cu Medvedev, 6-4 în decisiv! Filmul partidei, pas cu pas
  • Publicat:
  • Actualizat:

Rafael Nadal a câștigat pentru a patra oară în carieră titlul la US Open, după o finală-thriller cu numărul cinci mondial, Daniil Medvedev, închisă după 4 ore și 50 de minute de schimburi intense, scor 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

La 33 de ani, Nadal și-a trecut în cont al 19-lea titlu de Mare Șlem și nu și-a putut stăpâni lacrimile, nici la finalul partidei, nici când a privit imagini ale tuturor victoriilor sale, proiectate pe ecran.

Daniil Medvedev, devenit în ultimele două săptămâni vârful de lance al ofensivei noii generații, a aruncat în aer o finală strânsă, dar care curgea într-un singur sens, la 2-0 la seturi și 3-2 cu break pentru iberic, cu un mix irezistibil de contre, scurte, atacuri la fileu și relansări ce au sfidat logica nescrisă a tenisului, accesând un nivel de joc irezistibil începând cu partea a doua a setului trei. Victoria lui Nadal a devenit incertă, rusul în vărstă de 23 de ani ajungând la controlul schimburilor și lăsând impresia că ar putea să îi administreze ibericului doar a doua înfrângere de la 2-0 la seturi a carierei, după 205 victorii. Un adevărat zid mobil, Medvedev s-a văzut aproape răpus după primele șapte game-uri ale decisivului, când Nadal, cu două break-uri, s-a desprins la 5-2, însă a replicat fantastic și a re-echilibrat setul cinci, salvând două mingi de meci și având și o minge de 5-5, înainte ca ibericul să închidă conturile.

La fel ca și ediția de anul trecut, când strictețea US Open-ul a avut parte și în 2019 de un arbitru zelos, care a intervenit cu avertisment după numai cinci puncte disputate, apoi i-a luat ibericului două prime servicii într-un meci jucat într-un vacarm incredibil. La 5-2 pentru iberic în setul decisiv, intervenția arbitrului Ali Nili a dus la rebreak-ul rusului, însă Nadal nu a căzut în plasa nevrozei, precum Serena Williams în 2018, continuându-și lupta.

Mărturie pentru nivelul ridicat al finalei stau și cifrele din statistică: ambii jucători au încheiat meciul cu mai multe lovituri câștigătoare decât greșeli neforțate (62-46 pentru Nadal, 75-57 Medvedev), nu mai puțin de 140 de puncte fiind decise de atac la fileu (50 puncte câștigate din 74 pentru Medvedev, 51 din 66 pentru Nadal).

Rafael Nadal l-a învins pentru a doua oară într-o lună pe Medvedev și încheie, astfel, sezonul Grand Slam-urilor din 2019 cu două trofee, la Roland Garros și US Open, plus o finală la Australian Open și o semifinală la Wimbledon, apropiindu-se la 640 de puncte de liderul mondial, Novak Djokovic. De partea cealaltă, Daniil Medvedev va urca, de luni, pe locul 4 în clasamentul mondial, rusul depășindu-l pe austriacul Dominic Thiem.

Nadal – Medvedev, actul I: sprint fals pentru Daniil și un start „cu turbulențe” pentru Rafa

Finala masculină a US Open-ului a început tare: Nadal a ales serviciul la tragerea la sorți, a făcut punct rapid în start de meci, apoi a continuat cu un raliu intens, încheiat cu forehand câștigător pe lângă fileu de pus în selecția turneului. Medvedev a făcut însă treabă excelentă în defensivă, procurându-și minge de break. Pentru ca toți oamenii prezenți pe teren să se remarce cumva, arbitrul Ali Nili a făcut exces de zel, avertizându-l pe Nadal pentru depășirea timpului alocat serviciului după doar trei minute de joc și cinci puncte disputate într-un meci jucat după sistemul cel mai bun din cinci seturi. Nadal a trecut însă peste moment, salvând imediat mingea de break avută de Daniil, cu un serviciu precis. De acolo, Nadal și-a apărat fără emoții serviciul, lansându-i provocarea adversarului său, aflat la prima finală de Grand Slam a carierei.

Trecut lejer de prima tură pe lansare, Medvedev a zdruncinat echilibrul finalei cu un break smuls în game-ul al treilea. Nadal, foarte ezitant cu serviciul, cu doar 5 prime servicii corecte din 14, a simțit presiunea, a jucat precaut, dar nu și suficient de precis, iar rusul a profitat, primind un cadou nesperat pe mingea de break: jucând cu serviciul doi, ibericul a lovit greșit, cu rama, mingea trimisă de returul rusului pe centrul terenului.

Nesiguranța lui Nadal a continuat să se vadă: în avantaj, la 15-30 pe serviciul rusului, ibericul a ratat atacul cu un forehand-cross, trimis prea lung. Totuși, mingile încărcate cu spin trimise de forehandul ibericului l-au măcinat pe rus, Nadal obținând rebreak-ul pentru a readuce egalitatea pe tabelă, la 2-2. Nadal a făcut un pas important, resetând aspectul jocului pe serviciu, adjudecându-și la zero următorul game pe lansare, pentru 3-2. Bilanțul primelor șase game-uri, împărțite „frățește”, au contabilizat câte 3 lovituri câștigătoare de fiecare parte, plus 14 greșeli neforțate (6 – Nadal, 8 Medvedev).

Nadal – Medvedev, actul II: „schimbare la față” pentru Rafa

Cu un al doilea game câștigat consecutiv la zero, Nadal a pus presiune la retur, la 4-3, în chiar primul game jucat cu mingi noi, oferindu-și două mingi consecutive de break. Medvedev s-a jucat cu focul pe prima, punând o scurtă modestă, însă Nadal, venit la fileu, nu a găsit passing-ul decisiv și a fost în cele din urmă întrecut la repriza de ping-pong ce a urmat. Un demi-voleu în unghi scurt, care a prins la limită tușa exterioară, l-a ajutat pe rus să ajungă la egalitate, însă o dublă greșeală i-a oferit o nouă șansă ibericului. Un serviciu eficient, spre exterior, l-a lăsat pe rus în poziție ușoară de finalizare în colțul opus, rusul fructificându-și de acolo serviciul, în drum spre 4-4.

Echilibrul s-a menținut: Medvedev a împins primul set în prelungiri, cu un game de 5-5 greu pe lansare, întins pe durata a șapte minute. Rusul s-a văzut întors de la 40-15, pe fondul numărului în creștere de greșeli neforțate, a trebuit să joace patru egalități, însă a reușit să iasă la liman, după ce a folosit inspirat serviciul la teu, pentru a-l surprinde pe Nadal și a-și trece în cont primii doi ași în partidă, contre-pied-ul și atacurile stânga-dreapta, Nadal alergând mult și făcând treabă bună în defensivă, însă doar până la un punct. Într-un set lung, trecut de 55 de minute, Nadal și-a asigurat tiebreak-ul, la 6-5, continuând să mizeze mult pe atacuri la fileu, inclusiv pe tactica atipică pentru el, serviciu-voleu.

Cu un forehand mai incisiv, Nadal și-a croit drum spre 7-5 cu un break în ultimul game al primului set, învingându-l pe a doua minge de set pe Medvedev, cu passing-ul, punând astfel capăt manșei inaugurale după 62 de minute, cu un raport lovituri câștigătoare / greșeli neforțate adus la echilibru, 10-10, dar și cu un interesant 11 din 14 puncte câștigate pe atac la fileu. Punctul sensibil din jocul lui Nadal a fost frecvența primei mingi, rămase la sub 50% pe toată durata primului set (47% la final), în ciuda unei serii imperiosnante de trei game-uri adjudecate la zero pe lansare. Per total, după un start ezitant și presărat cu ratări, creșterea evidentă din jocul lui Nadal l-a prins fără răspuns în primul set pe Medvedev, ajuns la 20 de greșeli neforțate. Ajustarea de la nivelul poziționării în teren făcută după primele șase game-uri de Nadal, care a făcut mult mai des pasul în interiorul terenului, în fața liniei de fund a terenului, a contribuit și ea decisiv la schimbarea raportului de forțe în partidă.

Nadal – Medvedev, actul III: rusul „ia foc” la primele mingi de break, dar viețile i se termină sub apăsarea constantă a unui jucător în creștere de formă

Setul secund a debutat cu un nou game complicat pe lansare pentru Nadal, în care Medvedev a ratat minge de break cu a 11-a sa greșeală neforțată de pe rever. Anesteziat de reverurile trimise de Nadal, dar și de o minge încărcată până la refuz cu topspin de defensiva extremă a ibericului, Medvedev i-a oferit cu trei greșeli neforțate triplu break-point lui Rafa, în game-ul al patrulea al setului doi, însă reconectarea s-a produs la fel de brusc, rusul revenind cu un joc ireal și winnere consecutive pentru a recupera deficitul și a egala în game. Cu urcare la fileu, Medvedev a reparat o nouă greșeală aducătoare de minge de break, salvându-și în cele din urmă game-ul de 2-2, după patru mingi de break anulate.

Nadal a „rupt” din nou serviciul rusului în game-ul șase al setului doi, obținând break-ul decisiv pentru victoria în acest parțial și desprinzându-se la 4-2, cu retururi apăsate și un joc bine articulat. Cu un forehand din teren, o contra-scurtă amortizată și mai mult de fileu, un un-doi serviciu plus forehand în lungul liniei accelerat și o greșeală venită de pe reverul rusului, Nadal a confirmat fără emoții break-ul, pentru 5-2.

Primul game alb câștigat de Medvedev pe lansare pentru menținerea în manșa secundă a contat prea puțin în economia setului, cu toate că rusul a avut un moment de sclipire, cu reverul în diagonală și în game-ul următor de retur. Nadal s-a desprins însă la 2-0 la seturi după 48 de minute de joc în actul secund, cu hold la 30 pentru 6-3, confirmându-și ușoara superioritate, pentru a-l pune practic pe Medvedev în fața unei misiuni imposibile, rusul neavând meci câștigat în carieră în cinci seturi, iar ibericul având confortul mental dat de faptul că de-a lungul anilor a câștigat 205 din 206 meciuri best-of-five în care a condus cu 2-0.

Nadal – Medvedev, actul IV: tresărirea de orgoliu a celui mai în formă jucător al sezonului nord-american pe hard

Odată pornit, Nadal a lăsat impresia că nu se mai oprește. Siguranța degajată de ibericul în vârstă de 33 de ani a fost totală în primele cinci game-uri ale setului trei, în ciuda unor ture autoritare ale rusului pe lansare. Senzația a fost că Nadal a decis după patru game-uri să facă break și l-a obținut.

Finala a avut însă parte de o nouă doză de dramatism. Zgândărit cu un passing perfect de rus, Nadal a oferit două mingi consecutive de rebreak cu o dublă greșeală, însă a salvat cu un voleu incomod executat magistral, apoi cu un serviciu precis. A venit apoi un voleu înalt trimis mult în out de Nadal și un duel bine purtat de rus de pe linia de fund, care a smuls o greșeală a ibericului, de pe rever și, automat, break-ul în contul rusului în vârstă de 23 de ani. Medvedev a reaccesat genul de formă care l-a purtat până în finală în toate cele patru turnee disputate în sezonul de hard nord-american, zbârnâind în game-ul pe lansare, cu lovituri aspre, sigure, un serviciu-voleu de manual, rusul trecând în avantaj, 4-3.

Medvedev s-a văzut la 4-4 în setul trei, deși, pentru prima dată în finala US Open 2019, Nadal a preluat conducerea la winners într-o manșă (13-10). Impunător la fileu, Nadal și-a procurat minge pentru un nou break, însă s-a împotmolit în barajul agresiv creat de rus. Într-o succesiune de puncte decise la fileu, Nadal a găsit un nou passing decisiv pe lângă Daniil pentru a doua minge de break, însă a ratat smash-ul de pe linia de fund a terenului într-un raliu construit superb cu forehand-ul. Medvedev a răspuns cu mai multă agresivitate pentru a-și trece în cont game-ul și a avansa la 5-4, acoperind excelent terenul.

Două hold-uri la zero și un tenis de cel mai înalt nivel l-au lăsat pe Nadal în postura de a servi la 5-6 pentru împingerea deciziei la tiebreak. Transformat într-un adevărat zid de returnat mingi, Medvedev și-a adjudecat primul punct la retur, l-a surprins apoi pe iberic cu atacul spre forehand, Nadal cedând un raliu în care avusese inițiativa. Taxat pentru lungimea mai scurtă a execuțiilor cu reverul, Nadal s-a văzut din nou executat cu o superbă dreaptă din săritură în lung de linie a lui Medvedev, rusul beneficiind astfel de trei mingi de break legate. Nadal nu a putut-o salva decât pe prima, grație unui atac rapid la fileu, fiind apoi depășit într-un nou schimb prelungit de mingi, închis de Medvedev cu reverul de această dată. Având de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât greșeli neforțate (16-8), Nadal a pierdut totuși un set trei de 63 de minute, 5-7.

Problema ibericului: lungimea de bază a loviturilor și faptul că mingile trimise mai aproape de linie și winnere virtuale în fața majorității adversarilor, sunt trimise degajat înapoi, resetând raliul și punându-l pe picior defensiv, în ciuda faptului că statistica a reținut 16 atacuri la fileu ale ibericului în acest set 4, dintre care 13 reușite.

Nadal – Medvedev, actul V: Daniil, omul care face imposibilul posibil

Medvedev a început setul patru cu joc total. După trei ore de joc, rusul a arătat o prespețime fizică incredibilă, acoperind terenul pe toată suprafața sa, fără vreun efort. Lovituri cu o țintă de laser i-au adus rusului hold-ul. Nadal și-a complicat situația începând jocul pe lansare cu dublă greșeală. Medvedev, în cea mai bună formă de joc arătată la New York, și-a procurat minge de break. Tribuna, trecută cu arme și bagaje în spatele lui Medvedev în setul trei, și-a amintit de dragostea pentru Nadal, însă ibericul a fost întrerupt de un strigăt al unui simpatizant al rusului chiar înainte de serviciul doi. Ibericul și-a arătat nemulțumirea, însă a reușit să se apere, rusul ratând o minge la îndemână. Nadal a avut nevoie să execute passing-ul în lung de linie de trei ori pentru a-l depăși în cele din urmă pe Medvedev și a trece în avantaj, finalizând de acolo pentru 1-1.

Cu un joc ultra-agresiv (8 urcări la fileu în primele 3 game-uri), Medvedev a continuat să îi pună probleme greu de rezolvat ibericului, avansând la 2-1 după o ratare inexplicabilă a triplului campion la un retur de rever pe mingea a doua, la 30-30. Nadal a irosit o minge de break creată cu o minge joasă deranjantă pentru rus. Medvedev a jucat serviciu-voleu pe mingea a doua, iar spaniolul a trimis mult în out returul. Cu o nouă șansă în față, Nadal a păcătuit din nou prin pasivitate într-un punct prelungit, ratând un slice de rever. Medvedev a făcut un pas în plus pe tabelă, la 3-2, încheind cu serviciu mare spre exterior.

Abilitatea rusului de a contra cu accelerație devastatoare, dublată de precizie milimetrică ce trimite mingea fix pe tușă a surprins din nou în primul punct al game-ului șase, pe serviciul lui Nadal. Două raliuri de intensitate draconică, de 14 și 25 de lovituri l-au determinat pe iberic să apeleze în punctul următor la scurtă pentru a scăpa de hăituirea rusului. Cu jocul de 3-3 în buzunar, Nadal a presat la retur, ajungând din nou primul la 30, însă rusul a egalat cu al nouălea său as. Într-un punct important, Medvedev i-a smuls din buzunar punctul lui Nadal, găsind răspuns la un atac cu forehandul în lung de linie prin care a răsturnat raportul de forțe, ibericul negăsind în final intensitatea potrivită pentru lob. Medvedev a atacat apoi pentru a-și trece în cont game-ul de 4-3 în setul patru.

Setul patru s-a decis într-un dramatic game 10 început de Nadal cu 40-15. Ibericul a sperat la o finalizare rapidă cu forehandul, însă ratarea l-a costat enorm. Medvedev a reușit un passing impresionant pentru a forța egalitatea, apoi, la minge de break și set, îl execută cu un retur fantastic pe Nadal, venit încăpățânat la fileu pe un prim serviciu uriaș trimis mult în exterior. La trei ore și 50 minute de la startul finalei, Medvedev a împins finala în set decisiv, egalând scorul de la 2-0 la seturi pentru Nadal.

Consecința: rusul cere preparatorul fizic pe teren.

Nadal – Medvedev, actul VI: bineînțeles, huiduieli

Arthur Ashe Stadium a erupt și liniștea a dispărut complet. Nadal s-a înfuriat, pentru că Medvedev servește deși forfota e la maximum, iar ibericul are mâna ridicată explicit – așteaptă! Tribuna a răspuns cu un cor de huiduieli.

Medvedev a trecut la pas de serviciu, apoi a obținut două mingi de break după ce l-a alergat stânga-dreapta infernal pe Nadal. Matadorul a salvat în primă instanță cu un serviciu apăsat urmărit cu stop-voleu, apoi cu un punct rezolvat cu două forehanduri pe tușă. La egalitate, Nadal a trimis serviciu excelent la teu, însă forțat să execute o lovitură în plus, a ratat voleul, oferind minge de break. Ibericul a fost lăsat apoi de arbitrul Ali Nili fără primul serviciu, din cauza unui nou avertisment, însă s-a răzbunat după o nouă porție de huiduieli cu un forehand năucitor, care a anulat a doua minge de break a rusului. Medvedev a ratat un voleu, trimițând lung, iar Nadal și-a salvat un game extrem de important, egalând la 1.

Cu reflexe excelente la fileu, Medvedev a revenit în avantaj, la 2-1.

Nadal – Medvedev, actul VII: lovitura de măciucă à la Nadal

Nadal a reușit primul break al decisivului în game-ul cu numărul cinci. Ibericul a insistat obsesiv cu slice-ul și a reușit să destabilizeze reverul adversarului său. Medvedev a ratat o lovitură la îndemână la 40-0, iar Nadal a început o serie formidabilă de patru puncte, cu care și-a oferit minge de break. Rusul a furat startul la serviciu, a salvat apoi cu al 12-lea as, spre exterior, însă Nadal a rămas fidel tacticii sale, a smuls un nou break-point grație insistenței sale, moment în care până și iubita sa, Francesca Maria, care va deveni oficial doamna Nadal pe 19 octombrie, a cerut ajutorul publicului, cu gesturi ample, ridicându-se în picioare. Nadal a smuls break-ul după un punct-maraton, în care publicul a intervenit zgomotos de trei ori, închis cu un passing perfect de iberic, care s-a desprins la 3-2 pe tabelă.

Nadal – Medvedev, actul VIII: front-runner-ul veritabil a avut emoții

Confirmarea a venit pe serviciu, cu un pic de emoții. Ultra-motivat, Nadal a sprintat spre 40-0, a ratat apoi un voleu în plasă, apoi a avut nevoie de trei lovituri decisive pentru a-l învinge o dată pe ultra-maratonistul Medvedev, de această dată voleul de rever al ibericului fiind corect și imparabil.

Un retur-lobat fabulos, urmat de un drop-shot surprinzător i-a adus lui Nadal minge de dublu break și 5-2, iar Medvedev i-a pus game-ul în cont, cu un smash ratat.

Medvedev nu s-a lăsat și a răspuns cu rebreak. Nadal a plătit la 15-15 un preț mare pentru un punct câștigat, în care a alergat ca nebunul, ghemuindu-se la final, sugerând o problemă de ordin fizic. Ibericul nu a mai pus primul serviciu în teren în următoarele două puncte, a ratat o finalizare forțată în contre-pied, apoi a oferit minge de break cu un rever ratat din nou agresiv, în terenul de dublu. Arbitrul Nili a intervenit din nou în meci, decisiv, luându-i din nou primul serviciu lui Nadal, care a cedat rebreak-ul cu dublă greșeală.

Într-un game pe serviciul lui Medvedev jucat într-un vacarm infernal, Nadal a presat. Și-a procurat o minge de meci cu un voleu fabulos, dar Medvedev a salvat în doi timp. Un alt raliu epuizant, finalizat brutal de Nadal, i-a adus al doilea punct de trofeu ibericului, pe care acesta a ratat însă returul. Al 13-lea as i-a adus minge de game rusului, însă dreapta nu l-a mai ascultat și s-a revenit la egalitate. Un as la teu l-a dus la al doilea game point pe rus, Nadal nemaiputând prinde voleul lui Daniil, în ciuda unei curse draconice.

Nadal a închis partida la a doua tură de serviciu pentru trofeu. Cu trei prime servicii ratate în start de game și un singur punct luat lui Medvedev la o minge la care rusul s-a păcălit anticipând eronat că mingea va ateriza în afara terenului, Nadal a trăit din nou periculos. A dat ramă, și, după o minge de break anulată cu atac furibund la fileu, după o scurtă taxantă pentru un Medvedev extrem de defensiv la retur, a închis partida, prăbușindu-se imediat pe teren, în celebra poză de victorie, cu mâinile și picioarele în formă de V.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen