Murray a triumfat pentru prima dată la Turneul Campionilor: 6-3, 6-4 cu Djokovic! Andy încheie anul pe locul 1 ATP, după o finală fără istoric

Murray a triumfat pentru prima dată la Turneul Campionilor: 6-3, 6-4 cu Djokovic! Andy încheie anul pe locul 1 ATP, după o finală fără istoric
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Andy Murray (Marea Britanie, 1 ATP) l-a învins pe Novak Djokovic (Serbia, 2 ATP) în finala Turneului Campionilor de la Londra, scor 6-3, 6-4, rezultat care îi asigură britanicului rămânerea în fotoliul de lider mondial.

Victorie istorică pentru Andy Murray: 6-3, 6-4 în fața lui Novak Djokovic! Sârbul îl conducea pe britanic cu 24-10 în meciurile directe, însă Andy s-a aflat duminică într-o zi de grație. Ajuns pentru prima oară în finala Turneului Campionilor, Murray a jucat perfect, iar la sfârșit a fost felicitat de rivalul său pentru acest lucru, dar și pentru încheiera anului pe locul 1 mondial.

După doi ani și jumătate în care Novak Djokovic și-a dominat copios adversarii, se schimbă ștafeta în tenisul mondial! Djokovic, deținătorul a 5 titluri ale Turneului Campionilor, nu a avut nicio șansă în meciul care a stabilit ierarhia finalului de an, contra lui Andy Murray. Deși se chinuise timp de 3 ore și 38 de minute în semifinala cu Milos Raonic (5-7, 7-6, 7-6), britanicul s-a transformat ca prin magie.

Murray și-a început reprezentația la 4-3, reușind break-ul decisiv după o presiune formidabilă pusă pe Djokovic. Britanicul și-a adjudecat manșa fără emoții, cu serviciul, pentru ca în actul secund să pornească lansat. Andy a continuat să joace încântător, s-a dus la 4-1, iar Nole nu a mai putut să pună probleme în ciuda unei serii de două game-uri, prin care s-a apropiat la 4-3.

După o oră și 44 de minute, Andy Murray a converitt a treia minge de meci, scor 6-3, 6-4, împușcând doi iepuri dintr-o lovitură. După ce a câștigat medalia de aur la Olimpiada din acest an, Andy a devenit campionul campionilor din ATP; intrând totodată în galeria tenismenilor care termină sezonul pe locul 1. Dar ambii finaliști au reușit lucruri formidabile în 2016, fiind felicitați de marele Roger Federer după meci: „Djokovic a avut un început de sezon epic, iar Murray a avut un final de sezon epic. Felicitări, băieți”!


21:50 Nu se mai greșește cu serviciul, iar Andy are ocazia să închidă acum finala, la 6-3, 5-4! Tensiune maximă în O2 Arena din Londra.


21:40 Murray – Djokovic 6-3, 4-3! Novak joacă în sfârșit tenis, câștigă două game-uri consecutive, iar Andy nu se aștepta la o astfel de replică. Sârbul are o perioadă de joc în care nu mai greșește, astfel că liderul mondial mai are de muncit pentru victorie.


21:32 Fără îndoială că e ziua lui Murray: 6-3, 4-1! Djokovic ratează un vole de începător, de la 1 metru de fileu, iar jocul său se prăbușește complet în fața unui britanic concentrat 100%!


21:22 Murray – Djokovic 6-3, 2-1! Sârbul rămâne în meci, dar Andy are în continuare un break avans, iar acesta nu și-a pierdut serviciul până acum.


21:15 Nole e de nerecunoscut, iar Andy menține ritmul și câștigă pe serviciul advers în startul setului secund: 6-3, 1-0! Puțini se așteptau la un asemenea scenariu, dar cert e că britanicul e tot mai aproape de câștigarea primului titlu la Turneul Campionilor!


21:05 SET pentru Andy Murray, scor 6-3!!! Liderul mondial controlează meciul contra celui care ocupa fotoliul de lider mondial în urmă cu două săptămâni! Murray a jucat formidabil până acum, în special cu serviciul, iar în ultimul game a câștigat și un raliu epic de 23 de lovituri.


20:59 Murray reușește primul break al finalei și face 5-3! Britanicul fructifică mingea de break la capătul unui atac superb în diagonală, pe care Djokovic nu îl mai poate bloca. Andy, aplaudat în picioare de mama sa, servește acum pentru primul set.


20:48 Djokovic egalează la 3, după un game infernal! Murray și-a creat primele mingi de break, dar liderul mondial nu a fost deloc inspirat, greșind de fiecare dată.


20:28 Murray – Djokovic 2-1! Sârbul a fost imperial în game-ul în care a servit, dar Andy se concentrează și preia din nou conducerea. Actorul Woody Harrelson se bucură și el de tenis în această seară de duminică.


20:20 Murray câștigă primul game al finalei cu Djokovic, 1-0! Britanicul a comis două duble greșeli în jocul inaugural, însă a reușit să depășească emoțiile. 


20:15 A început marele meci, cu Andy Murray la serviciu! Deși se joacă în sală, britanicul a ales să poarte șapcă.


20:05 Jucătorii au intrat pe teren, dar nu înainte de a transmite câteva cuvinte la microfonul televiziunii britanice. Andy a vorbit despre tactică, dezvăluind că va miza pe raliurile lungi, în timp ce Nole și-a exprimat bucuria de a juca o nouă finală la Turneul Campionilor.


19:55 În jur de 10 minute ne mai despart de blockbusterul anului! Anticipăm un spectacol pe cinste, mai ales că este pentru a 8-a oară în istoria Turneului Campionilor când cei doi finaliști nu au pierdut niciun meci în grupe.


19:35 Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, va comenta finala pentru ESPN, iar australianul ne oferă câteva informații interesante pe Twitter: „Este pentru prima oară în istoria ATP când doi jucători se luptă într-un meci direct pentru locul 1 mondial. Djokovic are 19-0 în meciurile cu Murray în care a câștigat primul set. Andy conduce cu 10-5 în duelurile în care a luat primul set. Câștigătorul primului set și-a adjudecat 15 din ultimele 16 meciuri directe”. Din aceste cifre reiese că Murray trebuie să înceapă în forță dacă vrea să aibă vreo șansă astăzi, însă Djokovic are și el nevoie de un start lansat.


19:15 Finala de la dublu a Turneului Campionilor s-a încheiat dramatic, cu victoria echipei Henri Kontinen/John Peers (Finlanda/Australia), scor 2-6, 6-1, 10-8 în fața perechii Raven Klaasen/Rajeev Ram (Africa de Sud/SUA). Este cel mai important titlu pentru Kontinen și Peers, tenismeni care joacă împreună din luna ianuarie a acestui an.


18:50 Măsurile de securitate vor fi unele extraordinare la meciul de astăzi, așa cum s-a întâmplat și la semifinalele de sâmbătă. Vigilența oamenilor de ordine a fost testată de un suporter care a vrut să pătrundă pe teren în timpul partidei dintre Djokovic și Nishikori, dar acesta a fost imobilizat rapid.


18:30 Salutare, prieteni! Eu sunt Alex Tăcină și am intrat în posesia listei cu vedetele care vor urmări pe viu finala dintre Djokovic și Murray. Celebrii actori Jude Law, Clive Owen, Kevin Spacey și Woody Harrelson, dar și personalități din lumea sportului precum Gerard Pique, Ana Ivanovic, Bastian Schweinsteiger, Robert Pires sau Olivier Giroud își vor face aparița în O2 Arena. Două lucruri ciudate pe care le-am remarcat: Pique vine fără Shakira la meci, iar Sorana Cîrstea și Santiago Giraldo nu apar pe listă…


Câștigătorul va fi lider mondial de luni

Murray se află în fotoliul de lider mondial de aproape două săptămâni, dar Djokovic își poate detrona rivalul dacă îl răpune pe acesta în finala programată de la ora 20:00, transmisă în direct de Digisport 2! Sârbul care a triumfat de 5 ori în carieră la Turneul Campionilor se va lupta să-și recapete coroana într-un meci de zile mari, contra britanicului ajuns pentru prima oară în ultimul act de la Londra.

Djokovic poate egala recordul deținut de Federer

În același timp, Djokovic poate egala recordul fabulos deținut de Roger Federer, elvețianul care a câștigat de 6 ori ultima competiție importantă a sezonului! Va fi însă un duel teribil cu Andy, tenismen aflat într-o formă extraordinară – victorios în ultimele 23 de meciuri disputate în circuit. Totuși, britanicul a dezvoltat un complex în fața lui Nole, sârbul conducând cu 24-10 în meciurile directe.

Novak a cedat doar două game-uri, Andy a jucat aproape patru ore în semifinale

Finala care se va desfășura în O2 Arena din Londra nu are un favorit cert, dar Djokovic este cu siguranță jucătorul mai proaspăt! Acesta a făcut show în semifinala cu Kei Nishikori (Japonia), scor 6-1, 6-1, pe când Murray a trebuit să muncească 3 ore și 38 de minute pentru calificare: 5-7, 7-6(5), 7-6(9) cu Milos Raonic (Canada). Va reuși Andy să-i facă față lui Novak la numai 24 de ore după ce a disputat cel mai lung meci din istoria competiției? Comentăm împreună de la 20:00!

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele