Modificare importantă în tenis, din 2020. Rafael Nadal a criticat dur decizia ATP: "Uneori pare că este vorba doar de afaceri"

14 mar 2019 4798 afişări Tenis
Modificare importantă în tenis, din 2020. Rafael Nadal a criticat dur decizia ATP: "Uneori pare că este vorba doar de afaceri"

ATP şi WTA au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri, introducerea cronometrului dintre servicii la toate turneele, începând cu anul următor.

Denumit "Shot Clock", cronometrul a fost introdus pentru a acorda o mai mare fluenţă jocului, jucătorii şi jucătoarele urmând să aibă maximum 25 de secunde la dispoziţie pentru a servi. Asta indiferent dacă vin după un punct lung, cu multe schimburi de mingi, sau dacă punctul precedent s-a terminat repede.

Cronometrul a fost folosit pentru prima oară la Turneul Campionilor din 2017 şi a fost adoptat şi la ultimele două turnee de Grand Slam, US Open 2018 şi Australian Open 2019.

Rafael Nadal, cel mai bun jucător pe zgură din istorie şi fost lider mondial, este unul dintre jucătorii de top care, de obicei, îşi ia mai mult timp înainte să servească. Spaniolul a criticat introducerea acestei reguli, spunând că acel cronometru va lua din farmecul jocului.

"Uneori pare că este vorba doar de afaceri, deci nu pot susţine aşa ceva. Nu-mi aduc aminte meciuri care să rămână în istorie şi care să se termine rapid. Nu-mi aduc aminte un meci emoţional care să fie terminat după două ore. Toate jocurile importante din istoria acestui sport au avut patru, cinci ore. Pentru a face astfel de meciuri, ai nevoie de timp între puncte, pentru că nu poţi avea raliuri lungi consecutive şi să ai doar 25 de secunde între puncte", a declarat Nadal, potrivit Reuters.

Cronometrul a fost implementat şi în circuitul feminin, chiar din acest an, însă doar la turneele de tip Premier. Din 2020, noua regulă va fi valabilă pentru toate turneele organizate de WTA.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.