Mihaela Buzărnescu s-a oprit în optimi la Charleston, după o evoluție care îi aduce un argument în discuția pentru titularizare în semifinala de Fed Cup cu Franța. Wozniacki a taxat-o însă la finalul decisivului, câștigând ultimele 11 puncte ale unui meci de luptă

Mihaela Buzărnescu s-a oprit în optimi la Charleston, după o evoluție care îi aduce un argument în discuția pentru titularizare în semifinala de Fed Cup cu Franța. Wozniacki a taxat-o însă la finalul decisivului, câștigând ultimele 11 puncte ale unui meci de luptă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mihaela Buzărnescu (cap de serie 12) – Caroline Wozniacki (#5), 4-6, 6-3, 3-6, în optimi, la Charleston (turneu de categorie Premier). Daneza va juca în premieră în 2019 un sfert de finală în circuitul WTA, împotriva reprezentantei Greciei, Maria Sakkari, autoarea uneia dintre cele mai mari surprize ale zilei de joi: victorie cu 7-6(8), 6-3 în fața deținătoarei trofeului, Kiki Bertens (a doua favorită la trofeu).
  • Caroline Wozniacki a câștigat al treilea meci direct din tot atâtea disputate împotriva bucureștencei în vârstă de 30 de ani, după două ore și 36 de minute de luptă, menținându-și seria perfectă pe zgura verde americană: nu a ratat niciodată în carieră prezența în sferturi la Charleston.
  • Mihaela Buzărnescu trage linie în optimi, după cea mai bună evoluție de după accidentarea la gleznă suferită în august anul trecut, la Montreal. Eleva lui Artemon Apostu Efremov a arătat, joi, un tenis de înalt nivel, însă Wozniacki a speculat impecabil câteva momente cheie ale partidei.
  • Startul de meci i-a aparținut danezei, care a tulburat-o pe Miki, apelând la scurte surprinzătoare, parcă puse cu mâna în jocul ei de noua sa colaboratoare, Francesca Schiavone. Mihaela a rămas cu mintea agățată de aceste execuții, pe care i le-a pomenit antrenorului său la 1-4. Românca și-a ridicat însă nivelul jocului, a returnat impecabil la 3-5 și nu i-a permis danezei să încheie manșa cu serviciul. Din păcate, în locul unei descătușări a venit o deconectare, iar Caroline a închis contul primului act cu break.
  • Setul trei a fost marcat de o superioritate clară a româncei la retur, Mihaela reușind să câștige de trei ori contra serviciului, și de un joc aproape irezistibil de atac (14 lovituri câștigătoare, 7 greșeli neforțate), antrenorul fiind primul care, la on-court coaching, i-a spus elevei sale că a jucat excelent.
  • Povestea setului decisiv s-a scris pe serii câștigătoare, iar aici, jucătoarea noastră a arătat că nu mai deține disciplina de conectare totală, după o perioadă atât de lungă de absență, insuccese și frustrări. Startul a fost ratat complet, românca rămânând la două break-uri în urmă după două duble greșeli consecutive expediate la 30-30. De aici a apărut un nou subiect fierbinte pentru on-court coaching, parat elegant de Artemon Apostu Efremov cu îndemnuri la luptă. Mihaela a găsit resurse pentru o remontada, timp în care jocul danezei părea casat, picurând greșeli și pe dreapta, și pe rever. Buzărnescu s-a oprit însă la un punct distanță de 4-3, iar de acolo firul s-a rupt, Wozniacki trecând ca un iureș pe lângă o adversară anesteziată.
  • Într-o zi în care reverul i-a funcționat splendid în cea mai mare parte a meciului și în care a trimis 39 de lovituri câștigătoare pe lângă una dintre cele mai performante tenismene la jocul în defensivă, Mihaela Buzărnescu are să-și reproșeze cele opt duble greșeli – prin prisma faptului că acestea au venit în momente-cheie, o lipsă de eficiență totală în apărarea mingilor de break în setul decisiv (0-4), câteva momente de indecizie în preajma fielului – care au schimbat dinamica partidei și faptul că, în urma unui start ezitant și a picajului brusc din final, bilanțul lovituri winnere / greșeli neforțate a virat mai apăsat spre negativ, 39-47.
  • Caroline Wozniacki a încheiat meciul cu 26 de lovituri câștigătoare și 22 greșeli neforțate, cu 7 mingi de break convertite din 12 avute (Miki a convertit doar 6 din 17).
  • Per total însă, evoluția Mihaelei Buzărnescu trebuie să primească nu doar notă de trecere, ci și aprecieri. Tricolora pare a fi din nou capabilă să lovească mingea așa cum o făcea în 2018, iar asta nu poate fi decât o veste bună în vederea semifinalei Fed Cup Franța – România (Rouen, 20-21 aprilie), bucureșteanca adăugând un argument în favoarea sa în ecuația lui Florin Segărceanu.

â–º GAME, SET, MECI WOZNIACKI, 6-4, 3-6, 6-3. Mihaela nu apucă să reacționeze după acel game șapte al decisivului în care și-a permis să zâmbească, iar ironic, tenisul i-a arătat că s-a grăbit. Caroline Wozniacki a trecut ca iureșul, încheind partida cu break la zero și un al 11-lea punct consecutiv smuls unei adversare ce nu a conștientizat parcă ce i se întâmplă.

â–º BREAK Wozniacki. Mihaela Buzărnescu  se sabotează singură, după un punct superb ce a dus-o la 15-15 pe serviciu și i-a adus zâmbetul pe buze. Ezitări la mingi accesibile, după ce a avut o șansă de 4-3, o costă un nou break pe româncă. Miki nu a reușit să apere niciun break point în setul decisiv, iar Wozniacki este cea care ajunge la 4-3, cu diagonale trimise perfect cu dreapta și, patru puncte mai târziu, la 5-3.

â–º BUZĂ‚RNESCU REVINE!!!! Wozniacki dă cu racheta de pământ, după ce forehandul ei cedează complet, trimite mingea în fileu și Miki are minge de break. Românca face exact ceea ce Artie o avertizese să nu facă – se pierde cu firea la fileu și ezită cu pas în față, pas în spate la limita careului de serviciu, până când nu mai face decât să trimită în out. Însă, vin două ratări mari, consecutive ale danezei și tabela arată 3-3 în decisiv, cu revenire impresionantă a Mihaelei de la 0-3!

â–º Buzărnescu are nevoie de șase mingi de game pentru a închide tura pe lansare, însă, din nou, reverul ei este de remarcat. A servit bine la teu la ultima egalitate și a avut câștig de cauză atunci când a atacat devreme și a ținut punctul scurt. Românca strânge scorul la 2-3 în decisiv.

â–º Mihaela luptă și recuperează un break, ținând-o în defensivă pe Wozniacki. 1-3 în decisiv

â–º Ce-ar mai fi de spus după două duble greșeli trimise de Mihaela Buzărnescu la 30-30? Dublul break ajunge lin în buzunarul danezei, 3-0-le de pe tabelă îți dă un sentiment de injustețe… dar aceasta este situația la intrarea în ora a treia de joc. Mihaela a cerut din nou on court coaching cu Artemon Apostu Efremov, iar primul gând a fost – ce să fac dacă am dat acolo două duble greșeli? (0-3)

„Bate-te cu ea. Hai! Trebuie să crezi. Ai demonstrat că poți, sunt două ore de la startul meciului și ești încă aici. Mai multă intensitate, asta trebuie să înțelegio Crezi în ceea ce faci. Crezi că ea se simte confortabil? Nu”
Artemon Apostu Efremov

â–º Deja-vu cu finalul primului set. Mihaela are șanse, însă nu la cele trei mingi de break create. Ușor grăbită, Mihaela o lasă pe Wozniacki să simtă că are o țintă în față, iar asta îi dăunează.

â–º BREAK Wozniacki. Mihaela ratează startul de set decisiv, lăsându-i danezei break la zero. intevrenția antrenorului parcă a anesteziat-o de această dată.

â–º Statistica setului doi confirmă: au fost de două ori mai multe lovituri câștigătoare pentru Mihaela decât greșeli neforțate (14-7). Wozniacki a încheiat manșa pe minus (11-13).

â–ºSET BUZĂ‚RNESCU, 6-3! MERGEM ÎN DECISIV! Greșeli consecutive ale danezei îi aduc Mihaelei trei mingi consecutive de set doi. Românca ratează un retur, însă a treia minge e cu noroc, Wozniacki fiind pusă în dificultate de mingile lungi trimise cu reverul de Miki. Răspunsul danezei e out și setul îi revine româncei.

„Excelent! Ce a fost important? Ai luptat punct cu punct. Vor fi momente în care îi iese și ei. Și tu ai dat trei tușe la rând. Setul ăsta aproape nu au fost unforced (n.r. – greșeli neforțate pentru Mihaela). Nu mai știe nici ea ce să mai facă. Treci prin lovitură, ești activă. Nu uita, din când în când, mai aruncă-i o scurtă, că stă în spate. Nu aștepta, că ea le agață. Până nu vezi că s-a dus punctul, dai drumul la picioare. Ai jucat incredibil, schimbi cât trebuie. Nu o ține în colțul de rever, tot timpul să ghicească. Cum am vorbit înainte: atitudine și să dai totul punct cu punct. Hai!”
Artemon Apostu Efremov la on-court coachingî

 

â–º Wozniacki este, din nou, dispusă să fie mai agresivă și încheie game-ul cu o diagonală irezistibilă, reducând diferența la un game în setul secund, 3-4.

â–º BREAK BUZĂ‚RNESCU. Dacă gâme-ul începe cu trei puncte câștigate, se încheie cu break la 15 pentru Miki. Românca deține controlul în acest moment și, chiar dacă ezită în startul turei pe lansare, confirmă break-ul luat anterior, cu serie de 4 puncte câștigate.

Câderea danezei este explicată de nivelul ridicat de joc arătat de Miki, dar și de o scădere de aproape 20 procente la frecvența primului serviciu.

â–º Șansă mare ratată de Buzărnescu. Românca returnează excelent și își procură două noi mingi de break, consecutive, însă Caroline ia partea leului, cu defensivă extraterestră. Mihaela a alergat-o dintr-un colț în celălalt al terenului, dar ultimul atac din apropierea plasei este lent și îi dă timp pentru poziționarea la passing uneia dintre cele mai bune jucătoare în defensivă din lume. Două egalități mai târziu, Wozniacki încheie conturile găsind un unghi scurt excelent pentru atacul în diagonală și tabela nu iartă, la o oră și 15 minute de la primul serviciu al meciului: 6-4, 2-1 pentru campioana din 2018 de la Australian Open.

â–º Cât de scump plătește Mihaela Buzărnescu niște greșeli care vin contra cursului jocului! Wozniacki nu îi permite să se desprindă și răspunde cu rebreak pentru 1-1.

â–º BREAK în start de set doi pentru Mihaela Buzărnescu. Miki vine montată de la cabine, atacă la fileu, iar rezultatul este acela că daneza nu mai poate lovi lung, iar break-ul vine!

â–º Mihaela a plecat la vestiare după ce a ratat ultimul game din primul set, în ciuda unui joc până atunci inspirat.

â–º SET WOZNIACKI, 6-4. După 54 de minute, Mihaela Buzărnescu greșește două mingi de totul sau nimic și îi pune pe tavă setul danezei, irosind minute prețioase de joc la cel mai înalt nivel.

â–º BREAK BUZĂ‚RNESCU! Românca nu îi permite danezei să închidă setul, executând la minge de break un retur brutal cu reverul în diagonală. Nivelul româncei este în creștere, iar reverul funcționează la parametri extrem de înalți. 4-5

â–º Mihaela îi cere ajutorul lui Artie la schimbul de terenuri (2-5 pe tabelă), apoi trece fără prea mario emoții de tura pe serviciu, forțând-o pe daneză să închidă cu serviciul.

„Ești un pic prea supărată, pentru că nivelul tău e bun. Ea trăiește din cadourile tale. Singurul moment care te deranjează e când rupe ritmul. Când îți dă mai rotund, nu te mai poziționezi cum trebuie, ești prea lentă. Ești indecisă – din cauza asta apar erori. Urmărește mingea, că ea face asta foarte bine. Ai dat atac – foarte bine, ești energică și urmărești la fileu. Scurte – au fost trei puncte. Hai să vorbim despre ce a fost în rest, unde au fost mai multe. Folosește vântul la serviciu!”

 

â–º BUZĂ‚RNESCU REZISTĂ‚! Într-un game ciudat, Wozniacki se vede orbită la propriu de soare, nemaiputând să urmărească mingea. Se agață de o contestație a mingii, însă fără succes. Mihaela se află în dificultate, după ce cade în fund încercând să returneze un lob al danezei, oferind o primă minge de break. Ambele jucătoare apelează la efectul liftat pentru a-și încurca adversara, însă Mihaela iese învingătoare și păstrează o șansă în set, după trei mingi de break anulate și cel mai lung game al meciului, susținută excelent de lovitura de rever.

 

â–º REPLICA ROMÂNCEI. Mihaela urcă turația, devenind mai agresivă. Atacul la plasă este mai decis, serviciul unu i-a revenit și punctează în premieră pe tabelă. Eleva lui Artemon Apostu Efremov pune presiune și pe retur, câștigând primele două puncte. Obține minge de break cu un rever în lung de linie, însă ratează o diagonală de pe aceeași parte în momentul decisiv. Wozniacki câștigă game-ul de 4-1 cu un nou dropshot perfect executat.

â–ºWozniacki zbârnâie și în al doilea game de serviciu. Mihaela este mână-largă și sunt două game-uri la zero făcute de Caroline în drum spre 3-0.

â–º BREAK WOZNIACKI. Mihaela începe ezitant la serviciu, având frecvență scăzută a primei minge în game-ul inaugural (2 din 6 prime servicii corecte). Wozniacki, jucătoarea cu cele mai multe victorii la Charleston la startul turneului (17), o taxează cu ruperi de ritm bine țintite, care îi plșac Francescăi Schiavone. Daneza obține break-ul cu o scurtă care pedepsește nehotărârea româncei la pătrunderea în teren (a avansat, s-a întors la baseline și nu a mai avut vreo șansă de a demara spre execuția adversarei sale). 2-0 pentru Wozniacki.

â–º Caroline Wozniacki începe la serviciu. Daneza câștigă primul punct purtând bine cu dreapta un schimb prelungit, ajungând să finalizeze din preajma fileului. Daneza trece fără punct pierdut de prima tură pe lansare, pentru 1-0.

22:00 Meciul care a eliberat terenul central pentru Mihaela Buzărnescu și Caroline Wozniacki a stabilit viitoarea adversară din sferturi. Maria Sakkari, cap de serie 15, a reușit o victorie supriză în fața lui Kiki Bertens, cap de serie 2, 7-6(8), 6-3.


Rivalitatea celor două este una aparte: colege în perioada junioratului în elita mondială, cele două s-au regăsit la o decadă distanță în fața primelor meciuri directe în turneele de top ale tenisului feminin. Românca, protagonista unei povești aparte în tenis, cu explozie întârziată, și-a făcut debutul în turneele de Mare Șlem cu meciuri consecutive în fața lui Wozniacki, la US Open 2017 și Australian Open 2018, ajungând astfel să joace direct pe marile arene, râvnite de toată lumea, cu reflectoarele ațintite asupra sa.

2019, sezon complicat atât pentru Caroline Wozniacki, cât și pentru Mihaela Buzărnescu

Daneza, o veche cunoștintă a zgurii verzi de la Charleston, campioană la ediția 2011 a turneului, țintește prima prezență într-un sfert de finală în acest sezon, după ce impactul recent descoperitei artrite reumatoide (afecțiune inflamatorie cronică ce afectează membrele și induce stări de oboseală accentuată) a căpătat proporții în final de 2018 și început de 2019. La 12 luni de la câștigarea primului său titlu de Mare Șlem, Wozniacki nu a putut să își apere trofeul la Melbourne, a fost obligată să rateze dubla Doha / Dubai din cauza unei infecții virale, apoi a pierdut devreme și la Indian Wells, și la Miami, ajungând astfel la startul întrecerii de la Charleston cu un bilanț modest pentru standardele sale, 5 victorii / 4 înfrângeri.

Startul de la Charleston a fost însă unul cât se poate de convingător pentru Wozniacki, învingătoare în 90 de minute, cu dublu 6-2, în fața Laurei Siegemund, o jucătoare cu execuții de finețe și joc variat, venită la rândul său după probleme fizice, dar recomandată ca o specialistă a suprafeței de excelentele evoluții din anii precedenți în turneele în care condițiile apropie mai mult jocul de hard (titluri consecutive la Stuttgart, pe zgură indoor).

Pentru Mihaela Buzărnescu, turneul de la Charleston vine ca o adevărată gură de oxigen. Ascensiunea sa a fost prompt curmată în 2018 de accidentarea la gleznă suferită în meciul cu Svitolina, la Montreal. De acolo, pentru jucătoarea cu stil agresiv, care are nevoie de reglaje fine pentru a nu comite prea multe greșeli neforțate și a-și putea exploata abilitățile de a folosi la maximum geometria terenului, regăsirea ritmului a fost extrem de anevoioasă. Abia la Charleston, Miki a legat victorii într-un turneu, după Cincinnati 2018 (prima jumătate a lunii august).

Semnale pozitive în jocul Mihaelei și o voce nouă în echipa danezei

Jocul Mihaelei Buzărnescu este în creștere evidentă. Returul a fost performant în fața americancei Lauren Davis, românca a găsit de multe ori liniile terenului cu execuțiile sale, iar adversara nu a fost în siguranță nici când mingea a fost trimisă de Mihaela cu forehand-ul, nici când lovitura a venit de pe rever. În plus, miercuri, Miki a trecut extrem de rapid peste momentele mai slabe din jocul său. Trebuie ținut însă cont și de faptul că ambele victorii ale Mihaelei Buzărnescu au venit, totuși, în fața unor sportive aflate în afara Top 180, care nu excelează la capitolul constanță.

De partea cealaltă, Caroline Wozniacki testează o nouă colaborare, cu italianca Francesca Schiavone (38 ani). Daneza mizează pe experiența uriașă a unei sportive capabile să inventeze tot felul de lovituri, cu joc variat și perfect adaptat zgurii. Expertiza pe zgură este exact ceea ce a căutat Wozniacki, iar Schiavone, cu trofeu în 2010 și finală în 2011 la Roland Garros, se anunță un atu important pentru 2019, mai ales în condițiile în care constanța și anduranța, cele două elemente forte ale danezei, sunt acum puse sub semnul întrebării. Retrasă din tenisul profesionist în urmă cu doar un an, Francesca poate furniza soluții outside the box pentru Wozniacki, așa cum Medina Garrigues a jucat un rol extrem de important pentru Jelena Ostapenko în 2017.

6-1, 7-5 și 6-2, 6-3 sunt scorurile victoriilor obținute de Caroline Wozniacki în fața Mihaelei Buzărnescu la US Open 2017 și Australian Open 2018

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen