„Mașinăria” Simona. Halep s-a calificat în sferturi la Roland Garros, după 6-4, 6-3 cu Stephens. Perechea de ași Mergea/Draganja a acces în semifinale | LIVE BLOG

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros, după ce a trecut de Sloane Stephens (SUA), scor 6-4, 6-3.
  • Simona o va întâlni în faza următoare pe Svetlana Kuznetsova (Rusia), ocupanta locului 28 WTA. Svetlana este campioană la Roland Garros în 2009 și la US Open în 2004.
  • Florin Mergea a acces în semifinalele competiției de dublu, alături de Marin Draganja (Croația). Cei doi au trecut în sferturi de favoriții trei, Nestor și Zimonjic. În penultimul act, Florin și Marin vor întâlni perechea Granollers/Lopez (Spania).
  • Irina Begu și Karin Knapp (Italia) au pierdut în sferturi, cu Muguruza/Suarez Navarro, în două seturi, 6-4, 7-6.

Victorie mare pentru Simona Halep. Românca a învins-o pe Sloane Stephens (19 ATP) în optimile de finală la Roland Garros, în minimum de seturi, 6-4, 6-3. Simona a întâmpinat greutăți doar în primul act, atunci când Stephens a condus cu break, la 3-2, apoi a turat motoarele, și-a pus în funcțiune lovitura de bază, reverul cu două mâini, și a început să câștige punctele importante. A reușit să-i fragmenteze jocul puternicei Sloane printr-o rapiditate care o caracterizează, iar americanca antrenată de Paul Annacone s-a dovedit incapabilă să mai pună probleme. Annacone i-a pregătit în trecut și pe Pete Sampras sau Roger Federer. Halep și Muguruza sunt singurele jucătoare de la Roland Garros care nu au pierdut set până în prezent.

„Nu vreau să mă opresc aici”, a spus Simona la final

Astfel, prin prisma prestației de la Paris, jucătoarea de 22 de ani poate fi asemuită atât ca joc, cât și ca rezultate, cu o mașinărie de tenis. În meciul de luni, constănțeanca a arătat o eficiență maximă în ce privește mingile de break, fructificând șase din șase. Adversara lui Halep din sferturile de finală se va decide dintre Kuznetsova și Safarova, două jucătoare de anduranță, care se vor duela luni seară.

A ball for a lucky fan and a QF for #Halep. „I don’t want to stop at the quarterfinals,” she says on court #RG14 pic.twitter.com/aS4VGGDJBM


UPDATE 21:40 Halep și-a aflat adversara din sferturi. Simona va da piept cu rusoaica Svetlana Kuznetsova, cap de serie numărul 27, care a trecut în două seturi de cehoaica Lucile Safarova, scor 6-3, 6-4.
 
„Știu că Simona Halep joacă acum mult mai bine și mă așteaptă un meci foarte tare. Vom vedea ce se va întâmpla„, a declarat Svetlana Kuznetsova la finalul partidei cu Lucile Safarova.

UPDATE 18:30 100% mingi de break reușite. Statistica meciului Halep – Stephens. Simona a înregistrat mai puține greșeli neforțate decât adversară (25-35), mai multe lovituri câștigătoare (19-15) și eficiență maximă la mingile de break câștigate, șase din șase, față de patru mingi convertite de Sloane, din șapte ocazii.


UPDATE 17:40 Game alb al Simonei pe propriul serviciu, iar a patra jucătoare a lumii se află la un singur game de calificarea în sferturile de finală. Astfel, și-ar egala cea mai bună performanță la un turneu de Grand Slam, sfertul de la Australian Open 2014. 5-2 pentru Halep și constănțeanca urmează la primire.


UPDATE 17:35 O serie de patru break-uri s-au produs în setul doi. Halep a condus cu 3-1, însă și-a pierdut serviciul în urma unei ratări neașteptate, de la câțiva metri de fileu. Jocul se găsește la cel mai înalt nivel pe Philippe Chatrier.


UPDATE 17:27 Jucătoarea antrenată de Wim Fissette i-a rupt serviciul adversarei și în manșa a doua, dar Sloane supraviețuiește. A realizat rebreak-ul grație unei serii de atacuri lungi: 2-1 pentru Halep


UPDATE 17:20 SET Halep, 6-4. A așteptat momentul potrivit Simona și a atacat la fel ca un animal de pradă, cu încă un backhand în lungul liniei. Stephens, dezorientată de tensiunea la care a fost supusă, a ezitat într-un game esențial pentru soarta primului act, la 5-4.


UPDATE 17:15 Simona a lovit de două ori banda fileului cu forehand-ul în game-ul al nouălea, însă lovitura ei preferată, reverul în lung de linie, a scos-o încă o dată din încurcătură. 5-4 și pumnul strâns pentru Halep. Stephens va servi pentru a rămâne în primul set.


UPDATE 17:05 6 mingi de game a ratat Stephens la 4-3, însă s-a mobilizat și a închis jocul într-un final, 4-4. Multe greșeli neforțate au loc de-o parte și de cealaltă a fileului în startul meciului.


UPDATE 16:57 Halep a realizat rebreak-ul și a reintrat în meci. A urmat la serviciu și a controlat perfect atacurile lui Stephens, 4-3.


UPDATE 16:51 Lui Stephens îi ies combinațiile rever – dreapta, iar Simona este surprinsă. Greșește mult în startul meciului Halep și scorul devine 3-2, cu break, pentru americancă.


UPDATE 16:42 Se joacă pe contre între Simona Halep și Sloane Stephens. Constănțeanca a reușit un game pe serviciul adversarei, apoi a bătut în retragere la serviciu, permițându-i americancei să-și ia break-ul înapoi, 2-1.


UPDATE 16:40 Victorie uriașă pentru Florin Mergea și Marin Draganja. Românul și croatul fac deranj la Paris, la prima prezență împreună în cadrul unui turneu de Grand Slam. Florin și Marin s-au calificat în sferturile de finală, după 6-7, 6-3, 7-6 cu Daniel Nestor și  Nenad Zimonjic, favoriții trei. Urmează frații Bryan sau Granollers/Lopez în penultimul act.


UPDATE 16:30 A început meciul dintre Simona Halep (România) și Sloane Stephens (SUA). Simona este antrenată de Wim Fissette, cel care a mai lucrat și cu Kim Clijsters, iar Sloane de Paul Annacone, fostul antrenor al lui Roger Federer. Nume mari în loja celor două. Halep a pierdut doar 11 game-uri în cele trei meciu disputate la Paris.

Chatrier, next: #Halep has lost 11 games in 3 matches. Can #Stephens stop her? PREVIEW: http://t.co/BSIDcMcvpS #RG14 pic.twitter.com/SMmu1Vm2lz


UPDATE 16:20 Dramatism pe Terenul 2. Nestor și Zimonjic au recuperat break-ul cu Mergea și Draganja, iar tabela arată 5-5 în setul trei, cu Florin și Marin la primire.


UPDATE 16:15 Încă o reprezentație admirabilă a lui Rafael Nadal (Spania) pe Philippe Chatrier: 6-1, 6-2, 6-1 cu Dusan Lajovic (Serbia). Adversarul lui Rafa din sferturi va fi compatriotul său, David Ferrer, pentru o reeditare a finalei din 2013. Doar 23 de game-uri a pierdut Nadal până acum la Roland Garros 2014. Urmează Simona Halep – Sloane Stephens.


UPDATE 15:50 Florin și Marin îi conduc cu break în actul decisiv pe Daniel și Nenad, 3-1. Ce succes ar fi pentru Mergea și Draganja, al căror cel mai bun parcurs până acum la un Grand Slam nu depășise turul secund. În semifinale, perechea româno-croată ar întâlni cuplul învingător dintre Bryan/Bryan (SUA) și Granollers/Lopez (Spania).


UPDATE 15:35 SET Mergea/Draganja. Românul și croatul au reușit să facă break-ul în game-ul opt al manșei secunde, apoi au închis setul în fața mai experimentaților adversari, Nestor și Zimonjic, 6-7, 6-3. Canadianul și sârbul vor servi primii în decisiv.


UPDATE 15:30 „Consistentul” Ferrer. Favoritul 5 al competiției, David Ferrer, s-a calificat în sferturile de finală: 6-3 6-3 6-7(5) 6-1, împotriva lui Kevin Anderson (Africa de Sud). În meciul următor se poate reedita finala din 2013, pentru că Rafael Nadal îl conduce cu 6-1, 5-1 pe Dusan Lajovic.


UPDATE 15:10 Rafael Nadal nu se complică pe Philippe Chatrier, cu sârbul Dusan Lajovic. Liderul mondial a câștigat primul set cu 6-1. Imediat după încheierea întâlnirii dintre Rafa și Dusan, vor intra în acțiune Simona Halep și Sloane Stephens.


UPDATE 14:55 Mergea și Draganja au pierdut avantajul de un break pe care îl dobândiseră în startul partidei, iar tie-break-ul a decis câștigătorii primei manșe: Nestor și Zimnjic, 7-6 (2).


UPDATE 14:45 Nole merge la antrenament cu Tesla. Este vorba chiar de cățelușa lui, de care nu se desparte nici la Paris. Djokovic va juca marți cu Milos Raonic, pentru un loc în semifinale.

Look who’s going to training with me 🙂 #RG14 @rolandgarros @PeugeotFR #NoleFam pic.twitter.com/SYbP3lkxo7


UPDATE 14:35 Primul joc de luni a luat sfârșit. Andrea Petkovic (Germania) a revenit de la set pierdut cu Kiki Bertens (Olanda), 1-6, 6-2, 7-5, pe centralul Philippe Chatrier. În sferturile de finală, a 28-a favorită va întâlni câștigătoarea întâlnirii dintre Jankovic și Errani.

After 2h3min, @andreapetkovic moves through to the QFs! #RG14 pic.twitter.com/hFRwvsWBrx


UPDATE 14:30 În acest moment are loc meciul din sferturile probei de dublu, de pe Terenul 2, în care sunt protagoniști Florin Mergea și Marin Draganja. Perechea româno-croată a început cu break în fața favoriților trei, Daniel Nestor și Nenad Zimonjic (Canada/Serbia), 2-1.


Prima săptămână de la Roland Garros s-a încheiat și doi sportivi care au marcat o eră în sportul alb au părăsit competiția. Roger Federer (4 ATP) și Serena Williams (1 WTA) au ratat șansa de a cuceri al 18-lea tiltu de Grand Slam al carierei, fiind eliminați de Ernest Gulbis (Letonia), respectiv Garbine Muguruza (Spania). Dacă jucători precum elvețianul sau americanca alergau după stabilirea unei cifre uriașe, Simona Halep (4 WTA) se află în căutarea primului trofeu la cea mai înaltă treaptă a tenisului.

Luptă pentru un loc în sferturi cu „Slam Sloane”

Întâia piedică în calea visului constănțencei, cel de a triumfa la turneul favorit, este Sloane Stephens (SUA), o jucătoare care se transformă în turneele de Grand Slam. La ultimele șase astfel de competiții la care a participat, Sloane a acces de fiecare dată în a doua săptămână, atingând cel puțin optimile de finală: Australian Open 2013 (semifinală – eliminată de Azarenka), Roland Garros 2013 (optimi – eliminată de Șarapova), Wimbledon 2013 (sferturi – eliminată de Bartoli ), US open 2013 (optimi – eliminată de Serena Williams), Australian Open 2014 (optimi – eliminată de Azarenka), Roland Garros 2014 (optimi). Aceste prestații remarcabile la turneele de Grand Slam i-au determinat pe jurnaliștii americani sa-i spună „Slam Sloane”.

Mergea trăiește visul de la Roland Garros. Begu joacă pentru sferturile de finală

În probele de dublu, vor evolua luni Florin Mergea (România), alături de Marin Draganja (Croația), și Irina Begu (România), făcând pereche cu Karin Knapp (Italia). Florin se află la cea mai bună performanță a cariereu, prin sfertul de finală atins deja, având șansa să producă o surpriză și mai mare, în fața lui Daniel Nestor (Canda) și Nenad Zimonjic (Serbia). Irina Begu își poate egala sfertul de finală atins la Australian Open 2012, în cazul în care va învinge, alături de Karin, cuplul spaniol Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro.

Sloane Stephens (SUA) – Simona Halep (România) – optimi de finală – Philippe Chatrier (după ora 16:00)

  • Sloane conduce la întâlnirile directe cu 2-1: 6-4, 6-4 pentru Halep la Barcelona 2012 (zgură), 6-4, 6-0 pentru Stephens la Hobart 2013 (hard) și 6-1, 6-1 pentru Stephens la Australian Open 2013 (hard)
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Stephens – semifinală la Australian Open 2013, Halep – sfert de finală la Australian Open 2014
  • Suprafața favorită: Stephens- hard, Halep- zgură

Stephens este o jucătoare care se simte bine în toate zonele terenului, atât în spatele liniei de fund, cât și la fileu. Are o dreaptă și un rever puternic și deține capacitatea de a trece rapid din defensivă în ofensivă, apărându-se admirabil împotriva tenismenelor puternice. De asemenea, lovitura de vole este bine pusă la punct.

Daniel Nestor/Nenad Zimonjic (Canada/Serbia) – Florin Mergea/Marin Draganja (România/Croația) –   sferturi de finală (după ora 14:00)

Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro (Spania) – Irina Begu/Karin Knapp (România/Italia) – optimi de finală (după ora 15:30)

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…