Marius Copil, mărturisire emoţionantă despre momentul care l-a făcut să vadă altfel tenisul: "Am avut sentimentul că nu lupt doar pentru mine, ci şi pentru cei care mă simpatizează"

12 apr 2018 987 afişări Comentează şi tu Tenis
Marius Copil, mărturisire emoţionantă despre momentul care l-a făcut să vadă altfel tenisul: "Am avut sentimentul că nu lupt doar pentru mine, ci şi pentru cei care mă simpatizează"

Marius Copil, locul 82 ATP, şi-a schimbat percepţia despre tenis după un episod petrecut în acest an, care i-a rămas puternic întipărit în minte.

Sentimentul unic pe care l-a avut Copil în acest sezon

Copil are o atitudinte diferită pe terenul de tenis, mult mai pozitivă, care se datorează bunăstării mentale căpătate după un moment petrecut la Sofia, la capătul primei finale ATP din carieră (6-7, 7-6, 4-6 cu Mirza Basic): "Am învăţat ceva: să mă gândesc la realizări nu doar pentru binele personal, ci şi pentru a aduce o stare de bine celor care ţin la mine sau care doar mă urmăresc şi mă susţin. De exemplu, la Sofia, când am văzut că se ridică şi steagul României în faţa a 12.000 de oameni am avut un sentiment pe care poate nu l-am conştientizat până acum. Acela că nu lupt doar pentru mine, ci şi pentru cei care mă simpatizează sau ţin la mine", a mărturisit Marius într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Blag.

Marius Copil a redescoperit plăcerea de a juca tenis

Cel mai important jucător român din circuitul ATP ştie acum să îşi controleze gândurile: "Am mai invăţat sa accept greşeala, să am încredere. Pot spune că, poate paradoxal, am redescoperit plăcerea de a juca, acum joc cu drag. Sigur că am lucrat în plan mental, ajutat si de catre domnul Ioan Popoviciu, din Oradea. Am ţinut cont şi de sfaturile lui, care m-au ajutat. Eu aveam o problemă când pierdeam, nu prea acceptam să pierd. Nu pentru că mă gândeam la puncte sau la bani, ci doar pentru că în firea mea nu stătea să gestionez şi astfel de momente. Acum însă judec altfel: că pot învăţa chiar şi din înfrângeri", a mai spus Copil, cel care a semnat trei puncte în meciul câştigat în week-end de România, 5-0 contra Marocului.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.