Maria Şarapova ar putea renunţa la cetăţenia rusă, după o lege controversată a lui Vladimir Putin

1 sep 2014 20144 afişări Tenis
Maria Şarapova ar putea renunţa la cetăţenia rusă, după o lege controversată a lui Vladimir Putin
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Maria Şarapova ar putea renunţa la cetăţenia rusă, scrie revista americană Page Six, după ce preşedintele Vladimir Putin a promulgat o lege legată de impozitarea averii celor care au dublă cetăţenie.

Noua lege îi obligă pe ruşii cu dublă cetăţenie să revină la Moscova până pe 4 octombrie pentru a-şi declara bunurile pe care le deţin. Conform statisticilor, circa 10 milioane de ruşi sunt în această situaţie. Printre aceştia se află însă şi multe vedete. Page Six scrie azi că mai mulţi sportivi sunt afectaţi de legea lui Putin, lege adoptată după ce Rusia a invadat Crimeea, iar SUA a impus o serie de sancţiuni. Printre aceştia se află tenismena Maria Şarapova, care locuieşte la Miami, sau jucători de hochei din NHL. Nici modelele care prezintă moda la New York nu sunt ocolite. Prin noua lege, ruşii cu dublă cetăţenie vor plăti impozite mai mari. Este de aşteptat ca o bună parte dintre aceştia să renunţe la cetăţenia rusă, notează publicaţia americană.

Şarapova, o adevărată fabrică de bani

Şarapova, 26 de ani, a participat la Olimpiadă de Vară cu naţionala Rusiei, câştigând medalia de argint în proba de simplu, şi a fost una dintre persoanele care s-au implicat în organizarea de către oraşul Soci a JO de iarnă din 2014.


Şarapova purtând torţa de la JO de iarnă de la Soci

6este locul ocupat de Maria Şarapova în clasamentul WTA

Averea Mariei Şarapova este estimată la peste 100 de milioane de dolari. O mare parte din bani sunt obţinuţi din tenis, dar rusoaica s-a implicat şi în afaceri. În anul 2012, frumoasa sportivă a lansat  linia de bomboane "Sugarpova". O altă sursă de venituri sunt contractele de sponsorizare. Şarapova este beneficiara celui mai mare contract de sponsorizare încheiat vreodată de o sportivă, rusoaica şi compania amercană Nike semnând în 2010 un contract care îi aduce 70 de milioane de dolari în opt ani. În 2013, Maria a devenit imaginea Porsche pentru 3 ani.

În cazul în care va renunţa la cetăţenia rusă, Şarapova va avea nevoie de viză pentru a intra în ţara în care s-a născut.


Maria Şarapova, prezentând dulciurile care îi poartă numele

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.