‘Manic Monday’ la Wimbledon 2019. Patru meciuri de urmărit, luni, de la All England Club: rivala lui Barty apelează la omul de încredere al lui Djokovic, derby-ul Kvitovei și Halep – Gauff, în jurul orei 16:30

'Manic Monday' la Wimbledon 2019. Patru meciuri de urmărit, luni, de la All England Club: rivala lui Barty apelează la omul de încredere al lui Djokovic, derby-ul Kvitovei și Halep - Gauff, în jurul orei 16:30
  • Publicat:
  • Actualizat:

Lunea a doua a turneului de la Wimbledon, cunoscută drept ‘Manic Monday’, programează toate cele 16 optimi de la simplu feminin și masculin. Câte 10 capi de serie și-au croit drum până pe tablourile finale de 16 atât în WTA, cât și în ATP, întrecerea masculină având parte de neobișnuit de multe surprize, doar 4 dintre primii 10 favoriți ajungând în această fazpă a competiției la All England Club – situație nemaiîntâlnită din 2008 încoace.

Partidele pe care nu trebuie să le ratați, luni, de la Wimbledon 2019, vin de pe tabloul feminin, asta chiar dacă, pe Central, vor intra Nadal și Federer, iar Djokovic închide programul zilei pe Terenul 1. Cel de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului este transmis pe canalele Eurosport, iar pe www.prosport.ro urmărim împreună, în format LIVE TEXT, partida Simona Halep – Cori Gauff, dar și tot ce se întâmplă important la Londra.

  • Ashleigh Barty (#1) – Alison Riske (55 ATP), de la ora 13:00, pe Terenul 2, 0-1 palmaresul direct

Programat cu două ore înainte de startul de pe cele două arene principale, partida aceasta aduce față în față cele mai în formă sportive ale momentului. Barty, aflată la începutul celei de-a treia săptămâni în fruntea WTA, a câștigat ultimele 15 meciuri disputate, cedând un singur set (în semifinala de la Roland Garros cu Anisimova). De partea cealaltă a fileului, Riske, în vârstă de 29 ani, are două trofee câștigate în acest an pe iarbă (ITF-ul de la Surbiton, plus turneul WTA international de la ‘s-Hertogenbosch) și un palmares de 13 victorii și o singură înfrângere pe suprafața verde în 2019.

Cu o evoluție aproape perfectă în turul trei, concretizată într-o victorie în doar 52 de minute, Barty pare aproape imposibil de învins în acest moment. Meciul va fi însă extrem de interesant și o bună încălzire pentru cele mai importante dueluri de pe Central și Terenul 1, întrucât, potrivit unei dezvăluiri făcute de Australian Associated Press, americanca va avea ajutor de la un conațional al lui Barty pentru a încerca să o încurce pe Ash.

Concret, Riske va primi informații detaliate și sugestii tactice de la Craig O’Shannessy, omul cu statisticile din echipa lui Novak Djokovic în ultimii doi ani și jumătate, dar și principalul analist pentru site-urile oficiale ATP și wimbledon.com. Cu astfel de date, omul din spatele Brain Game Tennis a ajutat-o în 2011 pe reprezentanta Ungariei, Melinda Czink, locul 262 la momentul respectiv, să o învingă în primul tur de la All England Club pe Sam Stosur, favorită 10.

7-6(4), 7-5 este scorul victoriei lui Alison Riske în singurul meci direct cu Barty de până acum, în 2016, pe iarba de la Eastbourne

  • Serena Williams (#11) – Carla Suarez Navarro (#30), de la ora 15:00, pe Terenul 1, 6-0 palmaresul direct

Atenția fanilor din România merită să se îndrepte mai departe spre duelul care deschide ziua pe Terenul 1, pentru a intra în atmosfera în care, imediat după terminarea acestei partide, va evolua Simona Halep. În paralel, primul meci pe Central programează optimea jucătorului care a fost protagonistul derby-urilor tururilor 2 și 3 la masculin, Rafael Nadal. Duelurile sale cu Nick Kyrgios și Jo Wilfred Tsonga, încheiate în 4 și 3 seturi, au oferit însă match-up-uri mult mai suculente decât acest duel cu portughezul Sousa, care a disputat deja trei partide extrem de solicitatnte din punct de vedere fizic (inclusiv un maraton de 5 seturi și 4 ore de joc în turul trei contra britanicului Dan Evans) și care a cedat ambele meciuri directe cu Nadal, pe zgură, de fiecare dată cu set pierdut la zero.

Septuplă campioană la Wimbledon, Serena Williams înfruntă una dintre cele șase jucătoare ajunse în optimi fără set pierdut. Întrebarea în acest moment este dacă spaniola trecută acum de 30 de ani va reuși să pună în vreun fel presiune pe americancă, în primul meci direct disputat pe iarbă. Dacă scenariul primelor șase meciuri directe se va respecta însă, acesta va fi un meci rapid, având în vedere faptul că Suarez Navarro nu a câștigat până acum mai mult de trei game-uri în vreun set contra Serenei, cinci dintre cele 12 manșe disputate fiind adjudecate de Williams cu 6-0.

Citește și: Patru jucători pe care nu ai fi pariat se luptă între ei pentru un loc în semifinalele Wimbledon 2019. Cum s-a creat dezechilibrul pe tabloul masculin și cine trage lozul câștigător pe culoarul ivit

  • Simona Halep (#7) – Cori Gauff (313 WTA), în jurul ore 16:30, pe Terenul 1, primul meci direct

Punctul culminant al zilei pentru fanii români ai tenisului vine de pe a doua arenă a complexului SW19. Cori Gauff, senzația acestui al treilea turneu de Mare Șlem al anului, a învins-o în primul tur pe Venus Williams, cu forța sa impregnată loviturilor și serviciului dublată de o aură de legendă, apoi a evitat cu ușurință capcanele jocului Rybarikovei – o specialistă a jocului pe iarbă. Turul trei a fost proba de foc pentru mentalul lui Gauff, aceasta revenind în fața Polonei Hercog, o adversară experimentată, dar cu palmares mai puțin remarcabil, de la set și 3-5, salvând două mingi de meci.

Simona Halep reprezintă însă o provocare de nivel superior, întrucât românca transformă în armă o constanță fantastică, acoperă terenul de manieră draconică și are soluții tactice diferite față de cele ale sportivelor pe care le-a înfruntat până acum Gauff. Demonstrația de forță a Simonei din meciul cu Azarenka este un argument solid în favoarea româncei.

  • Petra Kvitova (#6) – Johanna Konta (#19), al doilea meci pe Terenul Central, 3-1 palmaresul direct

Pentru prima dată în cinci ani, Petra Kvitova ajunge în optimi la turneul de Mare Șlem favorit, pe care l-a câștigat de două ori. Cehoaica pare să fi depășit complet problemele fizice care au scos-o din cărți pentru Roland Garros, Petra declarându-se extrem de mulțumită de felul în care acoperă terenul în acest moment. Cu peste 20 de lovituri câștigătoare expediate în ultimele două meciuri și un parcurs fără set pierdut, Kvitova și-a depus candidatura pentru trofeu.

Kvitova și Konta se înfruntă în derby-ul absolut al zilei. Singurul meci feminin care s-a inserat pe Central și datorită faptului că Johanna este reprezentanta gazdelor se va suprapune însă, cel mai probabil, cu duelul dintre Halep și Gauff. Două sportive capabile să producă lovituri năucitoare, Kvitova și Konta și-au împărțit cele două meciuri disputate pe iarbă, Petra câștigând ultima dată, la Birmingham, în 2018.

1.050 De „Manic Monday”, Novak Djokovic dispută meciul cu numărul 1.050 al carierei sale, la simplu. Sârbul îl înfruntă în premieră pe stângaciul Ugo Humbert, în ultimul meci de pe Terenul 1, având o serie de 18 victorii consecutive în fața jucătorilor de mâna stângă în turneele de Mare Șlem, ultima înfrângere fiindu-i administrată de Rafael Nadal, în finala din 2014 de la Roland Garros.

! Duelul dintre Roger Federer și Matteo Barrettini (favorit 17), este singurul din optimile tabloului masculin care opune sportivi care au câștigat un titlu pe iarbă în 2019 (elvețianul s-a impus la Halle, iar italianul – la Stuttgart)

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce blonda a anunţat relaţia!
Decizia radicală pe care au luat-o Arpad Paszkany şi iubita lui, cu peste 20 de ani mai tânără, după ce…
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine, mersi!
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen