Lotul României pentru semifinala cu Franţa din FED Cup. EXCLUSIV: Reacţia lui Florin Segărceanu

25 mar 2019 6562 afişări Tenis
Lotul României pentru semifinala cu Franţa din FED Cup. EXCLUSIV: Reacţia lui Florin Segărceanu

Federaţia Română de Tenis a emis un comunicat, prin intermediul căruia a anunţat numele jucătoarelor convocate pentru partida cu Franţa din semifinalele FED Cup. Forin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, le-a selecţioant pe Simona Halep (3 WTA simplu), Mihaela Buzărnescu (32 WTA simplu), Irina Begu (70 WTA simplu), Monica Niculescu (138 WTA simplu) şi Raluca Olaru (36 WTA dublu).

UPDATE: La puţin timp după anunţarea lotului, Florin Segărceanu a vorbit la ProSport Live despre semifinala istorică în faţa Franţei: "Ne aşteptăm la o evoluţie bună. Va fi un meci greu, jucăm în deplasare. E o partidă foarte dificilă, aşteptăm ca toate jucătoarele să fie sănătase şi să pregătim meciul. Mă gândesc în primul rând la a avea mai multe variante de simplu. Şi, bineînţeles, la a avea pe cineva care să completeze echipa de dublu. Monica Niculescu este o luptătoare, o jucătoare foarte bună, e bine că a avut un turneu bun. Mai sunt aproape patru săptămâni, orice se poate întâmpla. Atmosfera contează foarte mult la Fed Cup, contează şi jucătoarele cum reuşesc să se mobilizeze. La ei în echipă ştiu că sunt şi ceva conflicte. Până să-şi anunţe echipa, nu ştim clar care va fi echipa. Au un lot foarte valoros.

Am anunţat-o pe Ana Bogdan, am vorbit înainte să oferim comunicatul, ştia încă dinaintea turneului de la Miami despre planurile noastre. Cred că trebuie să-şi găsească o stabilitate a staff-ului tehnic pentru a reveni la rezultatele din trecut",
a declarat căpitanul nejucător, la ProSport Live.


Florin Segărceanu a făcut şi câteva pricizări după anunţarea lotului:

"Am promis că voi anunţa echipa care va juca împotriva Franţei după ce se va termina turneul de la Miami, dar din punctul meu de vedere lucrurile sunt deja clare şi am ţinut să fac anunţul acum, pentru a evita alte atacuri în presa de scandal la adresa acestei echipe.

Noi avem nevoie de linişte înaintea acestui meci atât de important şi este trist să vezi cum persoane răuvoitoare încearcă să dezbine această echipă. Toate fetele din echipă au avut parte de un tratament corect din partea federaţiei precum şi din partea noastră, a mea şi a Alinei Tecşor. Eu pot să vă asigur că nu există niciun scandal în echipa de Fed Cup a României aşa cum, vă garantez că, niciodată, Simona Halep nu a condiţionat prezenţa ei în echipă în nicun fel. Simona nu a cerut niciodată ca o jucătoare să nu fie chemată, nu a stabilit niciodată cine să joace şi cine nu, nu a vrut niciodată mai mulţi bani, cum aţi văzut că se mai întâmplă în lume, şi, probabil cel mai important lucru, ea este cea care a insistat întotdeauna ca banii care vin de la ITF, exclusiv pentru premierea jucătoarelor, să se împartă în mod egal între toate fetele, indiferent dacă au jucat sau nu. Şi aşa s-a întâmplat şi după meciul din Cehia, iar toate fetele au primit, deja, sumele cuvenite.

Revenind la convocare, este clar pentru toţi cei care urmăresc tenisul, că aceasta este cea mai bună echipă a României în acest moment. Avem, la simplu, patru jucătoare capabile să joace la cel mai înalt nivel, o avem pe Simona în mare formă, Monica a demonstrat şi ea o revenire incredibilă, şi un caracter de luptătoare de care avem atâta nevoie. Apoi, sunt semne bune şi din partea Mihaelei şi a Irinei, care au demonstrat că pot juca bine, iar în aceste condiţii mai aveam nevoie de o a cincea jucătoare specializată pe dublu, pentru a putea, la nevoie, să avem o alternativă pentru cel de-al cincelea meci, care ar putea fi decisiv. Iar Raluca Olaru este, evident, cea mai în formă jucătoare de dublu pe care o puteam convoca, ea fiind, deja, calificată în sferturile de finală la Miami".

Semifinala de FED Cup dintre Franţa şi România este programată în weekendul 21-22 aprilie, la Rouen.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.