LIVE TEXT Wimbledon 2019 | Simona Halep este în optimi! Demonstrație de forță în fața Victoriei Azarenka, în turul 3: a câștigat 11 dintre ultimele 12 game-uri ale meciului și a închis partida în 66 minute

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep – Victoria Azarenka 6-3, 6-1, în turul trei la Wimbledon 2019.

Simona Halep s-a calificat en-fanfare în optimile celui de-al treilea turneu de Mare Șlem al anului, după 66 de minute în care a reușit să anihileze complet jocul bielorusei, dublă campioană la Australian Open.

Eleva lui Daniel Dobre a revenit de la 1-3 în primul set, reușind să își impună ritmul, un joc curat și o defensivă ermetică, semnând a 20-a sa victorie în turneul de la Wimbledon.

â–º GAME, SET, MECI SIMONA HALEP!

â–º BREAK Halep, care va servi pentru victorie și calificarea în turul doi. Simona face un nou break, la 30, cu execuții ce par imposibile.

â–º BREAK HALEP, 6-3, 3-1. Simona lovește impecabil cu reverul, o pasează pe Victoria, se deplasează bine și variază colțul de atac, obținând un nou break. 8-1 scorul ultimelor 9 game-uri disputate, pentru Halep. Românca are 6 din 7 mingi de break apărate și 79% mingi câștigate contra serviciului doi advers.

â–º Românca menține controlul pe teren, după două game-uri de mare intensitate, în care s-au salvat mingi de break de ambele părți (Azarenka – 1, Halep – 2). Are 6-3, 2-1, schiar dacă, deja a egalat numărul de greșeli neforțate din primul set. Intensitatea a crescut, o vedem pe Azarenka lansând un Come ON! tare de tot, iar pe Simona aplecându-se, răsuflând un pic greoi după efortul depus la minge de break.

â–º Simona menține ritmul în start de set doi, jucând de două ori cu prima minge, de două ori cu a doua și încheind tura pe lansare la zero, cu un rever marcă-înregistrată. 6-3, 1-0

â–º SET HALEP: Azarenka dă mici semne de frustrare, este din nou în difucltate după dublă greșeală, iar două forehanduri greșite neforțat o îngroapă într-o manșă în care Simona a intrat pe modul zid mobil. 37 de minute pentru 6-3, de la 1-3

10-6 raportul loviturilor câștigătoare în favoarea Azarenkăi

21 greșeli neforțate ale Vikăi Azarenka, față de patru ale româncei

â–º Simona se desprinde la 5-3, simplu, în aparență: două lovituri câștigătoare cu forehandul,. o defensivă betonată care suplinește lipsa primei mingi și o presiune care o face pe Azarenka să rateze din poziții clare, cu smash-ul și cu voleu. 5-3 pentru eleva lui Brică Dobre. Azarenka are de două ori mai multe greșeli neforțate decât winnere în acest moment.

â–º BREAK și Halep trece în față, după al treilea game câștigat la rând! Simona pune presiune, simțind că este jucătoarea cu joc mai compact. La 15-15 pe serviciu, Azarenka comite o nouă dublă, iar apoi numărul 40 mondial trimite de două ori la rând în afara terenului, cu dreapta, în aceeași zonă. Deși ultima execuție e la limită, Vika nu cere Challenge, fiind la limită, cu o singură opțiune.

â–º Egalitate, 3-3, după 24 de minute de joc. Simona salvează două mingi consecutive de break, profitând de erori consecutive ale Vikăi, care a ajuns deja la 10 greșeli neforțate.

â–º REBREAK. Simona Halep este determinată și joacă foarte bine de pe basline, forțând erori consecutive ale adversarei, care ratează acum tușele laterale. După 11 prime servicii fără greșeală, Victoria ajunge și ea să joace cu doi-ul și este în dificultate, la 15-40. Azarenka mizează câștigător pe un serviciu la mediană pentru a salva prima minge de break, însă pe a doua, la 30-40, dubla campioană de la Australian Open face dublă greșeală și Simona are rebreak-ul, schimbând terenul la 2-3.

â–º BREAK! Azarenka ia primele două puncte la retur, reușind contre excelente cu dreapta. Sub presiune, la 0-30, Simona profită de un slice trimis de Azarenka și pasează imparabil în cross. Eleva lui Wim Fissette răspunde cu un retur decisiv, în diagonală, pe care românca nu îl poate întoarce în teren, iar românca cedează la a treia șansă de break avută de Vika, ratând un rever în fileu.

Românca e taxată pentru că are frecvența primului serviciu la 40%.

â–º Azarenka nu ratează niciun prim serviciu în primele două ture pe lansare. Trece în față, la 2-1, cu un hold la zero.

â–º Simona este taxată pentru faptul că joacă cu serviciul doi în primul game pe lansare, iar bielorusa nu ezită să atace în că din retur, lung de linie, dreapta ei fiind impresionantă. Simona are, astfel, de apărat două mingi de break, la 15-40, sarcină de care se achită cu brio, ajungând la egalitate grație unui as. Azarenka joacă tare, se ține scai de Simona în raliu, însă ratează de puțin ținta. Vika nu are încredere în arbitri, irosește un Challenge, iar după ce mai trecem o dată pe la egalitate Simona respiră ușurat la 1-1.

â–º Azarenka începe meciul apăsat, cu as la mediană, iar un al doilea serviciu câștigător o duce la 40-0. Simona pune presiune și echilibrează, reușind două lovituri adânci, însă un retur ratat cu dreapta îi aduce primul game bielorusei.

â–º Sportiva din Belarus intră în partidă cu o serie impresionantă de 12 game-uri câștigate la rând: Să ne gândim și la seria incredibilă Simonei, de la Roland Garros – 16 break-uri consecutive înainte de startul sfertului cu Anisimova. Seria româncei a luat final atunci, la fel și parcursul de la Paris.

â–º Simona Halep și Victoria Azarenka au intrat pe teren. Simona câștigă tragerea la sorți și a ales să înceapă meciul la retur, oferindu-i primul serviciu Victoriei Azarenka.

Românca are bandaje discrete pe glezne, după ce a pățit în meciul din primul tur.

â–º Ora 17:45 Ne pregătim de startul derby-ului zilei, Simona Halep – Victoria Azarenka, în turul trei la Wimbledon 2019. În startul programului de pe Central, argentinianul Guido Pella a făcut un meci mare în fața finalistului de anul trecut, Kevin Anderson, cu 20 de centimetri mai înalt, impunându-se în minimum de seturi. Deși este un as al zgurii, Pella, care și-a început parcursul la Wimbledon cu o victorie în fața lui Marius Copil, în patru seturi, a trecut vineri în două ore și 34 de minute, 6-4, 6-3, 7-6(4) de al patrulea favorit al tabloului de la All England Club. Argentinianul a avut reflexe senzaționale la fileu, lucru dovedit și de un penultim punct al meciului superb.

Pella reușea o mare victorie și în 2018, în fața lui Cilic, finalistul ediției 2017.


Simona Halep – Victoria Azarenka este derby-ul zilei a cincea la Wimbledon 2019. Cele două foste numărul unu mondial, ambele cu titluri de Grand Slam în palmares, luptă pentru accederea în săptămâna a doua la Wimbledon și un loc în optimile de finală. Partida va avea loc pe Terenul Central, în jurul orei 18:00, după încheierea partidei dintre Kevin Anderson (finalistul de anul trecut, cap de serie 4, Africa de Sud) și Guido Pella (cap de serie 25, Argentina) – partidă aflată în desfășurare acum.

Halep și Azarenka sunt un adevărat etalon când vine vorba despre ceea ce vorbitorii de limbă engleză numesc fighting spirit. Acel foc din stomac despre care vorbea și Darren Cahill le caracterizează pe ambele, atât Simona, cât și Vika fiind din cale afară de ambițioase, muncitoare, combative, două extrem de aprige combatante care se agață și cu dinții de adversare, oferind astfel meciuri memorabile. Cele două s-au înfruntat deja de patru ori în circuitul WTA, scorul meciurilor directe fiind 2-2. Interesant este faptul că, în Grand Slam-uri, este 2-0 pentru Simona, la fel și în ultimele două directe, ultima întâlnire dintre ele având loc chiar la All England Cup în 2017, când românca s-a impus cu 7-6, 6-2. Meciul lor de referință rămâne însă sfertul de finală de la US Open 2015, când Simona a obținut o victorie memorabilă.

Simona deținea controlul partidei, atunci când, cu un prim set deja adjudecat, a făcut break în game-ul în care Azarenka servea, la 5-3, pentru câștigarea setului doi. Halep nu a mers însă până la capăt, a primit în plin o replică a Victoriei – trei game-uri consecutive, cu două break-uri și s-a pomenit direct la 0-2 în decisiv. Întreruperi cauzate de ploaie și un du-te-vino de la teren la vestiare au complicat un meci pe muchie, iar românca, având nervii mai tari, s-a impus în cele din urmă cu 6-3, 4-6, 6-4.

Victoria Azarenka, semifinalistă la Wimbledon în 2011 și 2012, a trecut în mare viteză de primele două tururi, semnând victorii mai categorice decât Simona Halep, în minimum de seturi. În turul doi, a executat-o pe Ajla Tomljanovic cu un sec 6-2, 6-0, într-o oră de joc, în timp ce Simona s-a luptat din greu cu Mihaela Buzărnescu (victorie 6-3, 4-6, 6-2).

  • Adversara învingătoarei partidei Simona Halep (7 WTA) – Victoria Azarenka (40 WTA) se decide în ultimul meci al zilei de pe Terenul Central, Polona Hercog (60 WTA, Slovenia) – Cori Gauff (313 WTA, Statele Unite, 15 ani).

„A jucat foarte solid, a fost aproape perfectă în turul doi, multe lovituri câștigătoare, puține greșeli. Victoria va fi gata sută la sută. iubește meciurile mari. Pentru asta muncește. Sunt convins că se va ridica la cel mai înalt nivel. Va depinde mult de cât de bine va juca ea, asta cred. Cu Vika am încercat să fim mai inteligenți când a fost vorba despre programarea antrenamentelor. Dimineața e pentru tenis, după-amiaza pentru familie. Nu i-a fost ușor. Ea vrea să fie perfectă în orice domeniu. Acum a realizat că se poate pregăti intens și că nu trebuie să stea alături de Leo timp de 24 de ore pentru a fi cea mai bună mamă„,
Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, acum în loja Victoriei Azarenka, pentru turneul de la Wimbledon

„Simona Halep nu își dorea atât de repede o astfel de dispută. Avem două jucătoare care au un joc destul de similar din multe puncte de vedere. Aș spune că Azarenka are o experiență superioară, a jucat mult mai multe partide mari decât Halep. Va fi un meci mare, unul pe care Azarenka îl așteaptă de mult timp, va profita de orice ocazie care i se ivește. Dacă Azarenka va face totul cum trebuie, are o șansă reală să se impună”,
Mats Wilander, expert Eurosport

Știri despre
Pe aceeași temă
Atenție, români! Este obligatoriu până miercuri 25 mai. Cei vizați mai au doar câteva ore la dispoziție
Atenție, români! Este obligatoriu până miercuri 25 mai. Cei vizați mai au doar câteva ore la dispoziție
Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de ani”
Cum s-a spulberat faima armatei ruse. „Au făcut o greşeală pe care nu o mai făcuse nimeni de 3.000 de…
Turnul din Bucureşti în care un birou se închiriază cu 5.000 de euro/lună şi unde poţi juca golf în pauze
Turnul din Bucureşti în care un birou se închiriază cu 5.000 de euro/lună şi unde poţi juca golf în pauze
Kylian Mbappe, la momentul dezvăluirilor. De ce a refuzat Real Madrid, ce le transmite spaniolilor și ce „funcție” va avea la PSG
Kylian Mbappe, la momentul dezvăluirilor. De ce a refuzat Real Madrid, ce le transmite spaniolilor și ce „funcție” va avea…
Este NUCLEARA în showbiz. Nimeni nu se aştepta la asta, Bianca a dat vestea!
Este NUCLEARA în showbiz. Nimeni nu se aştepta la asta, Bianca a dat vestea!
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Un SEMNAL misterios dintr-un sistem stelar, DOVADA că nu suntem SINGURI în Univers?
Imagini INTERZISE! Carmen Brumă şi-a băgat mâna în slip şi 🙊...
Imagini INTERZISE! Carmen Brumă şi-a băgat mâna în slip şi 🙊...
'Putin ATACĂ o țară NATO'. Pericolul e uriaș!
'Putin ATACĂ o țară NATO'. Pericolul e uriaș!
Catrinel Menghia, superbă în costum de baie. Cum arată la 36 de ani, după ce a născut
Catrinel Menghia, superbă în costum de baie. Cum arată la 36 de ani, după ce a născut
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut virginitatea în fața telespectatorilor
Proiect de lege prin care plantele şi animalele modificate genetic ar putea fi cultivate şi crescute pentru hrană în Anglia
Proiect de lege prin care plantele şi animalele modificate genetic ar putea fi cultivate şi crescute pentru hrană în Anglia
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
Cine este atacatorul de la şcoala elementară din Texas. Tragedia, anunţată pe reţele sociale
Cine este atacatorul de la şcoala elementară din Texas. Tragedia, anunţată pe reţele sociale
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Un VOLVO XC90, ”MAȘINIA ÎN CARE NU A MURIT NIMENI”, se vinde la un preț imbatabil
Un VOLVO XC90, ”MAȘINIA ÎN CARE NU A MURIT NIMENI”, se vinde la un preț imbatabil
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare1 Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare1 Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!