Simona Halep le-a prezentat românilor trofeul de la Wimbledon, pe Arena Națională: „Vreau un milion de copii, care să meargă la tenis și apoi să venim cu toții pe stadion, să-i sărbătorim”. Țiriac a fost reporter, Simona a explicat pas cu pas finala

Redactor:
Daniel Anghel
Simona Halep le-a prezentat românilor trofeul de la Wimbledon, pe Arena Națională:
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE Miercuri, ora 20:10 | Solistul Operei Române, Andrei Lazăr, a cântat melodia preferată a Simonei Halep,  „You Raise Me Up”. S-au lansat confetti, imnul celor de la Queen – We Are The Champions, se aude în boxe, în aplauzele publicului, iar festivitatea se încheie.


UPDATE Miercuri, ora 20:00 | „Am vrut să deschid mentalitatea spre vis. Cred că am inspirat multă lume, sper ca acest rezultat să dea mai multă încredere oamenilor că orice e posibil! Vreau un milion de copii, care să meargă la tenis. Și, apoi să venim cu toții pe un stadion să-i sărbătorim. Voi merge prin țară, după US Open, pentru ca tot mai mulți copii să se îndrepte spre tenis” – Simona Halep


UPDATE Miercuri, ora 19:55 | Irina Baianț cântă „One moment in time” a lui Whitney Houston, melodie ce a fost imnul JO din 1988, de la Seoul.


UPDATE Miercuri, ora 19:55 | Mihai Stoichiță, directorul Comisie Tehnice a FRF, i-a oferit Simonei un tricou al naționalei inscripționat cu numele HALEP și cifra 1.

UPDATE Miercuri, ora 19:55 | Ion Țiriac și Simona Halep încheie dialogul. Președintele FRT și-a scos pălăria în semn de respect și i-a sărutat mâna. Publicul îi scandează numele campioanei de la Wimbledon.


UPDATE Miercuri, ora 19:20 | Țiriac e reporterul, Simona explică finala pas cu pas:

  • Înainte de a intra pe Central. „Aveam ceva emoții, dar am fost destul de lucidă să fiu în fața acestei mari campioane. Așa am vrut eu să intru prima, nu au zis organizatorii. Acest coridor paote fi intimidant, dar am mai jucat aici…Geanta mea cu haine i-am dat-o unei copile să o ducă, așa a vrut ea. Așa e tradiția la Wimbledon”.
  • S-a tras la sorți. „Am ales rachetele!”.
  • Ion Țiriac: „Serena a servit cu peste 200 km/h, e singura din lume care a făcut asta. 223 km/h. La masculin în finală nu s-a servit cu mai mult de 122 km/h” – „Ea începe încălzirea încet, dar m-am degajat, să-i arăt că sunt puternică!”
  • Primul serviciu – „Știam că servește acolo, ea începe primul game pe dreapta, dar mingea mea s-a dus afară…”
  • „Am zis că trebuie să iau mingea asta, șansă de break contra Serenei. Am zis că trebuie să-l iau. Știam că dacă țin serviciul așa, am șansă mare să iau primul set”.
  • Williams minge de break – „Adevărat, ăsta a fost cel mai important punct. Am știu că dacă se apropie, e extrem de încrezătoare”. 
  • „La 5-1 am știut că pot să domin setul. Dacă încerci să o domini nu mai are încredere”
  • Când a luat primul set:„Am simțit mai multă încredre când am luat primul set, dar nu mă gândeam la victorie. Am mai avut set cu ea și a revenit. Am zis să fac totul punct cu punct. Când a început să urle, să se încurajeze, m-am calmat! Am zis că trebuie să dau tare acolo”
  • E prima dată după 25 de minute când are o ieșire tip Serena – a urlat, a știut că poate fi în meci (Ion Țiriac). „Am știu că a fost important, dacă făcea break, se desprindea, era greu să revin”.
  • Ai ridicat pumnul pentru prima dată, în semn de reușită – „Am simțit că e important. Dacă iau aceste puncte lungi, am șansă să merg spre final cu bine”
  • Două mingi de break – „Am lovit puternic, fără frică. În trecut am dat cu frică, cu Ostapenko, și am pierdut atunci”
  • Meciul ăsta a fost câștigat de la prima lovitură – Ion Țiriac
  • La patru puncte de victorie – „În momentul ăsta am crezut 90 la sută că o să câștig. Tactica a fost să servesc cât mai mult în corp”
  • VICTORIE – „Ce am simțit?Un vis devenit realitate. Nici măcar nu visam că o să câștig Wimbledon”.

UPDATE Miercuri, ora 19:10 |Andra a intonat imnul României. Publicul aplaudă, apoi începe să strige numele Simonei. E seara noastră, nu doar a mea. Le mulțumesc tuturor care mi-au transmis mesajele video. E o onoare să fiu aici. O parte din acest trofeu îl dedic mamei mele, a fost visul ei să câștig la Wimbledon. Mulțumesc familiei, tuturor antrenorilor…de la patru ani și jumătate am avut cei mai antrenori, fiecare a pus o cărămidă carierei mele. Îi mulțumesc lui Ilie Năstase și domnului Țiriac, sfaturile sale sunt foarte importante. Mulțumesc României, sper să trăiesc aici toată viața”, a mai spus Halep.


UPDATE Miercuri, ora 19:00 |Simona Halep a urcat pe scenă. Le prezintă fanilor trofeul de la Wimbledon, e îmbrăcată în alb, ținuta purtată la turneul de pe tărâm englezesc. În spatele scenei tronează drapelul României. „E al țării acest trofeu, în primul rând. E o seară foarte specială pentru mine, vă mulțumesc că ați venit. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot fi astfel de zile”, a spus Simona. Publicul,în jur de 20.000 de oameni, a început să-i scandeze numele. Foști mari sportivi îi transmit gândurile bune și felicitările, totul rulând pe un ecran gigant. Nadia Comăneci a felicitat-o și ea.


UPDATE Miercuri, ora 18:50 | Marius Urzică, Doina Melinte, Mihai Leu, Paula Ivan sau Gică Popescu sunt câțiva dintre campionii care o vor însoți pe Simona Halep spre scenă. Ei o vor flanca pe Halep, purtând fiecare drapelul României.


UPDATE Miercuri, ora 18:40 | Simona Halep a ajuns la Arena Națională. Ilie Năstase e și el prezent, fiind îmbrăcat în alb, nuanță de Wimbledon.


UPDATE Miercuri, ora 18:35 | Se pregătește un show cu lasere și fumigene.

UPDATE Miercuri, ora 18:30 | Arena Națională se umple treptat, unii dintre fani au venit „dotați” cu postere dedicate campioanei de la Wimbledon 2019. Se umplu și locurile de la Inelul 2 al stadionului, dar și sectoare din peluze.


UPDATE Miercuri, ora 18:15 | Spectatorii au încercat să se așeze într-un sector rezervat pentru VIP-uri, dar au fost direcționați de către forțele de ordine spre alte locuri.


UPDATE Miercuri, ora 17:45 | Gabriela Szabo, director general CSM București, e deja prezentă la eveniment. „Sincere felicitări, ai făcut o Românie fericită și astăzi e efectul a ceea ce ai realizat. Să vezi un stadion plin, cu trei generații care stau și o așteaptă acolo, e un moment unic. Îți mulțumesc. Așteptăm, dar stadionul va fi plin, va fi amintirea Simonei. Ne bucurăm pentru ceea ce a făcut la Wimbledon”, a spus Gabriela Szabo pentru ProSport.


UPDATE Miercuri, ora 17:20 | Fanii au început să-și facă apariția în tribunele celui mai mare stadion. De la ora 19:00, Simona Halep va fi și ea prezentă pe Arena Națională.


UPDATE | Federația Română de Tenis a confirmat că marea campioană de la Wimbledon va fi prezentă pe arena din București: „Simona Halep își va prezenta publicului din România trofeul cucerit sâmbătă la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei pe Arena Națională, miercuri, 17 iulie, începând cu ora 19.

Accesul publicului va fi gratuit. Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a declarat: ‘I-am transmis personal doamnei Primar General Gabriela Firea rugămintea ca Primăria să ne pună la dispoziție Arena Națională și logistica necesară organizării acestui eveniment și am găsit, la fel ca întotdeauna, înțelegerea necesară, drept pentru care îi adresez public mulțumirile Federației Române de Tenis. Sunt convins că iubitorii sportului din București și nu numai vor fi încântați să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană”. 


UPDATE | Evenimentul în cinstea Simonei Halep va avea loc pe cel mai mare stadion al României, Arena Națională, miercuri, ora 19:00. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu va fi prezent la ceremonie. Firea a fost întrebată dacă va participa, dar a răspuns prompt: „Nu!”. 

În 2018, după ce Simona Halep a cucerit Roland Garros, același tip de eveniment a fost organizat pe Arena Națională. Gabriela Firea ea a fost huiduită la scenă deschisă de cei aproximativ 20.000 de fani veniți la sărbătoarea eroinei

UPDATE | Sursele ProSport anunță faptul că pentru Simona Halep e pregătită o festivitate pe National Arena, în urma unei înțelegeri între FRT și Primăria București. Nu e prima dată când sportiva noastră se întâlnește cu fanii pe cel mai mare stadion al țării. La fel s-a întâmplat și-n vara lui 2018, după ce „Simo” a cucerit trofeul de la Roland Garros.


Simona Halep (nr. 4 WTA) va fi întâmpinată, luni, 15 iulie, de la ora 17:00, în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă, anunță Ministerul Tineretului și al Sportului, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Sportiva din Constanța a obținut o performanța uriașă la Wimbledon, reușind să cucerească trofeul probei individuale feminine, după ce a învins-o, în finala de sâmbătă, 13 iulie, pe americanca Serena Williams, cu scorul de 6-2, 6-2.

Simona Halep a avut un parcurs impresionant de-a lungul turneului de Grand Slam, ea învingând nume mari precum Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina și Serena Williams.

Trofeul de la Wimbledon este al doilea titlu de Grand Slam obținut de Simona Halep. Primul este trofeul de la Roland Garros, din anul 2018, atunci când a întâlnit-o, în finală pe Sloane Stephens, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

Simona a fost așteptată în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă și la revenirea de la Roland Garros, din 2018.

Simona Halep este așteptată să ajungă în România, luni, 15 iulie, la ora 17:00.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup