LIVE BLOG Wimbledon | Kerber și Wozniacki au câștigat chinuit, iar tabloul optimilor e complet! Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Muguruza! Sorana a făcut un gest minunat înaintea meciului, Mergea s-a calificat în optimi la dublu

LIVE BLOG Wimbledon | Kerber și Wozniacki au câștigat chinuit, iar tabloul optimilor e complet! Cîrstea, învinsă fără drept de apel de Muguruza! Sorana a făcut un gest minunat înaintea meciului, Mergea s-a calificat în optimi la dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (România, 63 WTA) a fost învinsă sâmbătă de Garbine Muguruza (Spania, 15 WTA), scor 2-6, 2-6 în turul 3 al Marelui Șlem de la Wimbledon.
  • „Sori” a părut apăsată de evenimentul teribil petrecut joi, atunci când Bethanie Mattek s-a accidentat grav. Românca a vizitat-o pe americancă la spital înainte de a se duela cu Garbine.
  • Florin Mergea e în optimi la dublu, alături de Aisam Qureshi din Pakistan, cei doi trecând în patru seturi de austriecii Philipp Oswald și Julian Knowle.
  • Angelique Kerber s-a calificat în optimi după un meci în care a fost condusă cu 6-4 și 4-2 de Shelby Rogers, iar nemțoaica rezistă în lupta cu Simona Halep pentru locul 1 mondial.

22:30 Roger Federer închide ziua de la Wimbledon cu o victorie perfectă, așa cum este și jocul său: 7-6(3), 6-4, 6-4 cu Mischa Zverev! Nu am avut parte de surprize astăzi, dar am avut privilegiul să urmărim, în direct la Eurosport, multe meciuri spectaculoase, pline de emoție și suspans! Ne așteaptă săptămâna a doua, dar avem nevoie de o pauză, iar duminică ne putem încărca bateriile pentru că este zi liberă la Wimbledon! Subsemnatul Alex Tăcină vă mulțumește și vă așteaptă luni pe www.prosport.ro pentru a o urmări împreună pe Simona Halep în blockbusterul cu Vika Azarenka!


21:40 Ce apariție în loja lui Federer! Anna Wintour, redactorul șef al revistei Vogue și cea mai influentă persoană din lumea modei, îl încurajează pe Roger alături de Mirka! Nu putem decât să rămânem impresionați și să o așteptăm și noi pe Iulia Albu să ia loc, luni, în loja Simonei Halep!


21:10 Cel mai fericit pentru victoria rapidă a lui Djokovic este Agassi, cel care a făcut economie de cremă cu protecție solară! Acum se joacă meciul Roger Federer – Mischa Zverev: elvețianul a tremurat în primul set, dar s-a impus până la urmă cu 7-6(3). 


20:30 Nole Djokovic ajunge în săptămâna a doua de concurs la Wimbledon, pentru al 10-lea an consecutiv, după 6-3, 6-1, 7-6(2) cu Ernests Gulbis! Sârbul a declarat după meci: „Mi-am ridicat nivelul jocului în comparație cu ultimele săptămâni! Sunt mulțumit cu felul în care am jucat, m-am simțit foarte bine pe teren”.


20:00 S-a încheiat ultimul meci din turul al treilea al turneului feminin, iar Caroline Wozniacki, a 5-a favorită, a reușit o victorie dramatică, eliminând-o pe Anett Kontaveit din Estonia, scor 3-6, 7-6(3), 6-2! Jucătoarea care a învins-o pe Halep la Eastbourne a fost condusă cu 3-6, 4-5 și 0-30, dar a revenit spectaculos! Tabloul optimilor este următorul:

  • Angelique Kerber (Germania, favorită 1) vs Garbine Muguruza (Spania, favorită 14)
  • Agnieszka Radwanska (Polonia, favorită 9) vs Svetlana Kuznețova (Rusia, favorită 7)
  • Magdalena Rybarikova (Slovacia) vs Petra Martic (Croația)
  • Coco Vandeweghe (SUA, favorită 24) vs Caroline Wozniacki (Danemarca, favorită 5)
  • Ana Konjuh (Croația, favorită 27) vs Venus Williams (SUA, favorită 10)
  • Jelena Ostapenko (Letonia, favorită 13) vs Elina Svitolina (Ucraina, favorită 4)
  • Johanna Konta (Marea Britanie, favorită 6) vs Caroline Garcia (Franța, favorită 21)
  • Simona Halep (România, favorită 2) vs Viktoria Azarenka (Belarus)

19:30 Sir Andy Murray a mers astăzi în Loja Regală de la Wimbledon, ca simplu spectator, însă britanicul nu a respectat codul vestimentar! Practic, organizatorii închid ochii când e vorba de un conațional de-al lor, dar fac exces de zel în ceea ce-l privește pe Ilie Năstase.


19:15 Thriller veritabil între Wozniacki, cap de serie 5, și Kontaveit! Estona a servit de două ori pentru meci, dar favorita luptă și trimite meciul în set decisiv: 3-6, 7-6(3). Nole Djokovic îl spulberă pe Ernests Gulbis: 6-4, 6-1!


18:30 Andre Agassi, antrenorul lui Novak Djokovic, a stârnit rumoare în tribunele centralului! Englezii au crezut pentru câteva secunde că extraterestrul E.T. a apărut printre ei.


18:15 Olaru a fost învinsă la dublu-mixt! Raluca și francezul Fabrice Martin au cedat în două seturi disputate: 6-7(2), 5-7 cu Gabriela Dabrowski (Canada) și Rohan Bopanna (India)!


18:00 Kerber trece cu mari emoții de Rogers, scor 4-6, 7-6(2), 6-4! Liderul mondial a scăpat ca prin urechile acului după ce a fost condusă cu set și 4-2! De asemenea, prin calificarea în optimi – fază în care se va confrunta cu Garbine Muguruza, „Angie” continuă lupta cu Halep pentru locul 1 mondial. Reamintim scenariile prin care Simona o poate detrona pe nemțoaică:

  • Dacă Halep ajunge în careul de ași, Kerber este obligată să se califice în finală pentru a o devansa pe româncă.
  • Dacă Halep se califică în finală, va deveni lider mondial cu condiția să nu piardă ultimul act în fața nemțoaicei.
  • Dacă Halep triumfă la Wimbledon, jucătoarea noastră va deveni în premieră lider mondial.

Dacă Halep nu se califică în semifinale, iar Kerber nu ajunge în finală, Pliskova va fi pe locul 1 după Wimbledon.


17:55 Muguruza a fost surprinsă într-o ipostază interesantă după victoria cu Cîrstea: „Zi-mi repede de unde și-a luat Halep înghețeată! Vreau și eu!”, pare să spună „Garbi”.


17:45 Kerber reușește break-ul în setul al treilea, 4-3, moment în care Radwanska ne arată că încă mai știe tenis și o învinge pe Bacsinszky cu 3-6, 6-4, 6-1!


17:30 Fanii de la Wimbledon continuă să surprindă prin ingeniozitate. Încă o idee de deghizare pe care Ilie Năstase o poate împrumuta dacă vrea să păcălească forțele de ordine și să intre la meciuri: o creastă din mingi de tenis! Pe Terenul 2, duelul rămâne încins între Kerber și Rogers: 2-2 în decisiv.


17:10 VICTORIE pentru băieții noștri! Românul Mergea și pakistanezul Qureshi au trecut de echipa austriacă Oswald/Knowle și s-au calificat în optimi la dublu! Florin și Aisam au avut sânge rece și au întors scorul după ce au cedat primul set: 5-7, 7-5, 6-3, 7-6(5)! Urmează un meci mult mai greu în faza următoare, cu Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia), capi de serie numărul 4, sau Philipp Petzschner/Alexander Peya (Germania/Austria).


17:04 Liderul mondial Kerber se dezlănțuie în tie-break și egalează la seturi: 4-6, 7-6(2)! Actul decisiv va fi oricum plin de suspans!


16:57 Kerber și Rogers au intrat în tie-break, scor 4-6, 6-6, momentul adevărului pentru liderul mondial!


16:47 Continuă nebunia pe Terenul 2: Kerber – Rogers 4-6, 5-5! Adversarii lui Mergea se țin tare în setul al 4-lea și conduc cu 5-4. Unul dintre aceștia, Julian Knowle, are nici mai mult, nici mai puțin de 43 de ani (foto dreapta).


16:40 „Angie” dă semne de revenire și egalează la 4 în setul secund, după ce a fost condusă cu 4-2! Să vedem dacă nemțoaica poate duce la capăt revenirea!


16:34 Kerber – Rogers 4-6, 2-4! Sper că Simona a lăsat înghețata, trebuie să înceapă calculele pentru locul 1 mondial!


16:28 „Angie” continuă să joace extrem de slab și supriza zilei sau chiar a turneului ar putea avea loc în scurt timp! Shelby conduce cu 6-4, 3-1, Kerber se află la serviciu.


16:15 Revenire în forță pentru „eMergetic boys”! Florin și Aisam trec în față pe tabelă, scor 5-7, 7-5, 6-3, însă aruncăm un ochi și pe Terenul 2, acolo unde se produce un mic cutremur! Angelique Kerber, rivala Simonei Halep în lupta pentru locul 1 mondial, pierde primul set contra lui Shelby Rogers (70 WTA), scor 6-4!


16:00 Simona Halep se bucură pentru că și-a asigurat prezența în a doua săptămână la Wimbledon, așa că a ieșit la o înghețată pe băț. Oare ce o amuză atât de tare pe Simona?


15:36 Mergea și Qureshi reușesc break-ul la momentul potrivit și își adjudecă setul secund cu 7-5, după ce Oswald și Knowle s-au impus cu același scor în prima manșă! „Ai noștri” vor servi primii în setul trei.


15:30 După ce a produs un șoc și a eliminat-o pe Pliskova, slovaca Rybarikova își continuă visul și se califică în optimi după 6-2, 6-1 cu Țurenko! De asemenea, Kuznețova a pus-o la punct pe Hercog: 6-4, 6-0.


15:10 Florin Mergea se află și el în încurcătură! Singurul român rămas în cursă în proba de dublu a băieților a cedat primul set în echipă cu Aisam Qureshi: 5-7 în turul secund cu austriecii Philipp Oswald/Julian Knowle. Acum, scorul e 4-4 în manșa secundă!


14:55 Game, set și meci, Garbine Muguruza! Favorita din Spania trece fără emoții de Sorana Cîrstea, scor 6-2, 6-2, astfel că „Sori” se oprește în turul 3 la Wimbledon, la fel ca în anii 2009 și 2012! Sorana a fost lipsită de concentrare după ce în runda precedentă a asistat la un moment teribil – adversara ei, Bethanie Mattek, suferind o accidentare gravă! Evenimentul a marcat-o și pe Cîrstea, iar sportiva din Târgoviște nu a mai putut să joace la un nivel înalt în fața Garbinei Muguruza! În schimb, finalista din 2015 a fost pregătită din toate punctele de vedere, a atacat senzațional și a obținut victoria după o oră și 12 minute de joc.


14:49 Sorana nu cedează și se apropie la 2-5, însă Garbine, cea care nu i-a lăsat niciun break româncei, va servi pentru meci!


14:45 Cîrstea – Muguruza 2-6, 1-5! Scorul capătă proporții, pentru că favorita face spectacol și ajunge la o serie de 5 game-uri consecutive, după o scurtă perfectă! „Sori” e la un pas de eliminare la Wimbledon!


14:41 Sorana salvează nu mai puțin de 7 mingi de break, dar nu mai rezistă în fața celei cu numărul 8! Încă un break pentru Garbine, iar soarta meciului pare pecetluită: 2-6, 1-4!


14:32 Cîrstea – Muguruza 2-6, 1-3! Garbine este dezlănțuită, nu ratează nimic, în timp ce Sorana devine tot mai nervoasă!


14:28 Break și în setul al doilea pentru Muguruza, scor 2-6, 1-2! Iberica se apără formidabil și își adjudecă game-ul după o minge trimisă în picioarele Soranei.


14:24 Cîrstea – Muguruza 2-6, 1-1! Adversara Soranei continuă să joace consistent și egalează rapid.


14:21 Începutul setului secund ne dă speranțe: Cîrstea își face serviciul, 1-0, și arată că nu și-a pierdut concentrarea.


14:17 Cîrstea cedează primul set cu 2-6! Muguruza are un serviciu de nereturnat până acum, câștigând actul după 33 de minute!


14:10 Game de moral pentru Cîrstea, care închide cu un as și se apropie la 2-5!


14:05 Sorana e condusă cu 1-5, după un nou atac construit perfect de spanioloaică!


14:01 Cîrstea – Muguruza 1-4! Favorita realizează dublu break-ul, iar Sorana trebuie să schimbe tactica. Jocul pe contre nu o avantajează în acest moment.


13:58 Garbine se desprinde la două game-uri, scor 1-3, după un game în care Sorana a pus probleme. Iberica este, deocamdată, mai agresivă.


13:52 Cîrstea – Muguruza 1-2! Primul break al meciului îi aparține ibericei, care returnează puternic și câștigă la 0 pe serviciul SoraneI!


13:50 Muguruza își câștigă și ea serviciul, după un retur prea lung al jucătoarei noastre, scor 1-1!


13:45 Început convingător al Soranei, care își face serviciul fără emoții: 1-0!


13:37 Cîrstea și Muguruza sunt pe Terenul 2, iar meciul va începe în scurt timp pe Eurosport 2! S-a efectuat și tragerea la sorți, câștigată de Sorana: românca a ales să înceapă cu serviciul!


13:25 Revenind la lucruri mai serioase, Sorana Cîrstea a făcut un gest minunat pentru Bethanie Mattek, accidentată grav în meciul direct din turul doi. „Sori” a mers în vizită la spitalul în care este internată americanca, asta după ce i-a transmis mai multe mesaje de încurajare pe Twitter și pe Facebook. Sorana și jucătoarea indiană Sania Mirza i-au făcut cu siguranță o surpriză frumoasă lui Bethanie. Ce caracter extraordinar are Cîrstea!

 


13:15 Cititorul cu nickname-ul „Team USA” spune că Simona nu se omoară după cartofi, ci obișnuiește să mănânce nutella pe pâine la micul dejun! Aș vre să îl contrazic, pentru că jucătoarea din Constanța a aflat mai nou o rețetă delicioasă de cartofi copți în stil australian – evident că de la Darren Cahill, recunoscut pentru faptul că este un pofticios. Cei doi au făcut schimb de rețete la Poiana Brașov, atunci când Simona și-a servit antrenorul cu papanași.


13:10 Adversara de astăzi a Soranei este o vedetă în lumea tenisului, dar a Garbine a început și ea de jos, mai exact din… România! Muguruza, care în perioada junioratului s-a zbătut în anonimat din cauza problemelor cu greutatea, a continuat în aceeași notă și în concursurile senioarelor. Spanioloaica a început aventura în circuitul ITF în 2008, atunci când s-a înscris și la două competiții disputate în România, la Balș și Hunedoara. Muguruza a pierdut dezamăgitor în calificările ambelor turnee dotate cu 10.000 de dolari.


13:00 În Wimbledon, celebrul district al Londrei, se petrec și alte activități care nu au legătură cu tenisul! De exemplu, copiii din imagine lucrează în grădină și tocmai au scos câțiva cartofi din pământ. Dacă nu știați, Halep locuiește în apropierea acestor micuți harnici, pentru că sportiva și-a închiriat pentru prima oară o casă în Wimbledon Village. Așa că Simona, dacă vrea să mănânce cartofi bio înaintea meciului cu Azarenka, să meargă cu încredere la vecinii ei.


12:45 Salutare! Începem în forță ziua de la Wimbledon, cu un meci extrem de important pentru tenisul românesc! Putem avea două jucătoare în optimile de finală de la Wimbledon: Halep, deja calificată, și Cîrstea, sportivă care se luptă cu una dintre marile favorite la câștigarea trofeului! În secțiunea de comentarii, Alin visează chiar la o finală între Simona și Sorana! Eu sunt Alex Tăcină și vă lansez o întrebare: voi cât de mult credeți în acest scenariu de vis?


Cîrstea țintește prima calificare a carierei în optimile de la Wimbledon, iar misiunea ei este una infernală, contra ibericei Muguruza! Românca a mai înfruntat-o pe Garbine o singură dată în circuit, chiar în acest an, în cadrul optimilor de finală de la Australian Open, iar iberica a câștgat relativ lejer, scor 6-2, 6-3. „Sori” și „Garbi” își vor face apariția pe Terenul 2, la ora 13:30, cele două disputând primul meci al zilei pe o arenă care a fost criticată de alte jucătoare din cauza suprafeței denivelate.

Sorana revine pe teren după un meci în care s-a petrecut un eveniment cumplit: adversara ei, Bethanie Mattek, s-a accidentat grav la genunchi și s-a retras la scorul de 4-6, 7-6. Cîrstea a părăsit arena în lacrimi, dar sperăm că jucătoarea noastră se va putea concentra astăzi, în fața unei jucătoare extrem de puternice. Muguruza nu a pierdut set în primele două partide de la Wimbledon, în turul precedent învingând-o fără emoții pe Yanina Wickmayer din Belgia, scor 6-2, 6-4.

Tot sâmbătă, în probele de dublu, mai evoluează doi reprezentanți ai României. Florin Mergea, împreună cu pakistanezul Aisam Qureshi, forțează calificarea în turul 3, întâlnindu-i de la 13:30 pe austriecii Philipp Oswald și Julian Knowle. În turneu de dublu-mixt, Raluca Olaru debutează alături de francezul Fabrice Martin, contra echipei Gabriela Dabrowski/Rohan Bopanna (Canada/India). Ziua a 6-a de la Wimbledon mai propune și alte meciuri extrem de interesante, programul pe principalele arene fiind următorul:

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Biserica Ortodoxă din România e în doliu: Vă anunţăm cu durere în suflet și cu nădejdea Învierii
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…