LIVE BLOG | Victorie URIAŞĂ! Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv, după o revenire minunată în faţa lui Kerber

6 iun 2018 36380 afişări Comentează şi tu Tenis
LIVE BLOG | Victorie URIAŞĂ! Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv, după o revenire minunată în faţa lui Kerber 18 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/17244486/2/coach.jpg
  • Simona Halep (1 WTA) a învins-o miercuri pe Angelique Kerber (Germania, 12 WTA), scor 6-7(2), 6-3, 6-2, calificându-se în semifinalele de la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv.
  • Halep se va lupta cu Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA) pentru un loc în finala turneului francez.

VICTORIEEE! Simona Halep e în carul de aşi de la Roland Garros, după o luptă de două ore şi 16 minute, scor 6-7(2), 6-3, 6-2 cu Angelique Kerber! Simona a reuşit o revenire excepţională după un prim set în care a fost nesigură pe ea, dominând-o pe Angelique în următoarele două manşe. Halep a încheiat în stil de mare campioană partida, a rămas în cursa pentru locul 1 mondial, iar în semifinale urmează o confruntare şi mai dură, cu Garbine Muguruza din Spania.

În primul rând, Simona a fost mai puternică fizic, iar "Angie" a acuzat dureri în setul decisiv şi a solicitat un time-out medical. Dar eleva lui Darren Cahill a dominat partida şi din punct de vedere tactic, lovind mult mai hotărâtă după pierderea actului inaugural. Halep a evoluat cu o determinare fantastică - şi-a luat la rost şi antrenorul după un punct intens, iar jocul ei a fost, per total, unul extrem de solid. Victorie mare şi premiu de 560.000 de euro pentru favorita principală!


17:18 Halep joacă perfect pe propriul serviciu şi se apropie la un singur game de semifinalele de la Roland Garros: 6-7, 6-4, 5-2! Hai, Simona!


17:11 Halep - Kerber 6-7, 6-3, 4-1! Simona preia controlul, dar se supără în mod inexplicabil pe antrenor.  După un schimb de mingi intens, Simona a strigat nervoasă către Darren Cahill: "Taaaci!". Probabil că antrenorul i-a transmis ceva care a deranjat-o: asta a vrut să arate şi regizorul transmisiunii, mutând imediat cadrul pe australian.


17:08 Breeeak! Kerber nu mai are forţă în picioare, iar Halep se desprinde la 3-1 în decisiv.


16:59 Angelique face rebreak-ul şi dă semne de revenire, dar nemţoaica are probleme la picior. Kerber a cerut time-out medical la scorul de 6-7, 6-3, 2-1.


16:56 Simona îşi continuă demonstraţia de forţă, returnează excepţional şi are 2-0 în setul al treilea.


16:54 Halep - Kerber 6-7, 6-3, 1-0! Start solid pentru Halep în setul decisiv!


16:49 SEET câştigat cu stil de Simona Halep, scor 6-3! Românca trimite partida în decisiv, după ce Angelique Kerber a comis dublă greşeală la a patra minge de set pe care şi-a creat-o Simona. Favorita principală va avea şi un atu important, pentru că va începe setul 3 la serviciu.


16:44 Simona este foarte aproape de câştigarea setului secund, scor 6-7, 5-3! Românca s-a desprins încă o dată după o contra-scurtă fabuloasă.


16:37 Halep - Kerber 6-7, 4-3! Angelique rămâne însă periculoasă, riscă şi câştigă la rându-i pe propriul serviciu.


16:33 Simona controlează game-urile pe propriul serviciu, iar scorul devine 6-7, 4-2!


16:30 Halep - Kerber 6-7, 3-2! Liderul mondial a irosit două şanse de dublu break, iar nemţoaica îşi adjudecă un game maraton, plin de greşeli neforţate.


16:23 Simona loveşte în profunzime şi reface diferenţa, 6-7, 3-1!


16:20 Angelique serveşte în forţă de data aceasta şi strânge scorul, 6-7, 2-1!


16:18 Halep - Kerber 6-7, 2-0! Simona leagă mult mai bine jocul şi începe excelent actul al doilea.


16:15 Halep revine hotărâtă pe teren şi conduce cu 1-0 în setul secund, după un game modest al lui Kerber.


16:07 Simona Halep cedează în tie-break, scor 6-7(2)! Mare păcat: românca a avut-o în mână pe Angelique Kerber şi a împins setul în prelungiri după ce nemţoaica a condus cu 4-0, dar Simona a fost nesigură în tie-break. Ambele jucătoare şi-au luat acum pauză de vestiar.


16:00 Halep - Kerber 6-6! Simona nu cedează nici de această dată, deşi Angelique a servit din nou pentru set! Favorita principală loveşte foarte aspru şi trimite în tie-break un set ce părea compromis după primele patru game-uri.


15:55 Simona putea prelua conducerea pentru prima oară în meci, dar Angelique se agaţă cu dinţii de fiecare minge şi face 5-6, cu break! Pe central, Muguruza o domină pe Şarapova şi îşi adjudecă manşa inaugurală cu 6-2.


15:51 Halep - Kerber 5-5! Revenire fabuloasă a Simonei: întoarce game-ul de la 0-30 şi trimite în prelungiri un set în care a fost condusă cu 4-0!


15:47 Simona rezistă în set şi se apropie la 4-5, iar Angelique trebuie să îşi facă serviciul dacă vrea sâ câştige primul act.


15:43 Halep - Kerber 3-5! Nemţoaica se apără foarte bine şi întrerupe seria de 3 game-uri reuşită de Simona! Jucătoarea noastră a ratat de puţin lovitura, la minge de game pentru Angelique.


15:39 Simona vine la 3-4, după un game în care a salvat două mingi de 2-5! Favorita principală e ajutată tot mai mult de serviciu.


15:32 Halep - Kerber 2-4! Românca începe să îşi asume mai multe riscuri, joacă agresiv şi reintră în set.


15:28 Simona serveşte mai solid de această dată şi face în sfârşit un game: 1-4!


15:25 Halep - Kerber 0-4! Jocul nemţoaicei este mai consistent, iar Simona pierde al 4-lea game consecutiv.


15:19 Se îngroaşă gluma în primul set! Kerber presează, Halep greşeşte destul de mult şi se face 0-3, cu dublu break!


15:13 Halep - Kerber 0-2! Adversara Simonei valorifică break-ul fără probleme, iar constănţeanca este obligată să îşi câştige serviciul.


15:10 Angelique nu îi dă ritm Simonei în debutul partidei şi câştigă primul game, pe serviciul româncei: 0-1!


15:01 Halep şi Kerber au intrat la încălzire pe arena Suzanne Lenglen, fiind întâmpinate de francezul Kader Nouni, omul care va oficia partida din scaun.


14:50 John McEnroe, legendarul tenismen american, are mai mare încredere în Simona Halep înaintea duelului cu Angelique Kerber: "Sunt surprins că Angelique Kerber nu joacă bine pe zgură, deşi are lovituri plate. Va fi o mare bătălie, dar Simona Halep se simte mai bine pe această suprafaţă şi este mai 'înfometată' decât nemţoaica", a spus John la emisiunea "Game, Schett şi Matts", cu câteva minute înaintea partidei.


14:35 Va fi un duel de foc şi prin prisma faptului că Simona îşi înfruntă fostul antrenor, pe Wim Fissette, cel care acum se află în staff-ul nemţoaicei. Belgianul a făcut o declaraţie plină de fair-play, vorbind foarte frumos despre Simona înaintea duelului cu eleva sa. Se pare că Wim a îngropat securea războiului după ce constănţeanca l-a demis prin SMS: "De la începutul turneului am spus că Simona e favorita principală. Este cea mai bună jucătoare de zgură din lume. Halep este foarte solidă, obligă adversarele să joace la limită. Kerber ar fi avut mai multe şanse dacă meciul s-ar fi disputat pe iarbă", a declarat Fissette pentru Eurosport.


14:15 Organizatorii turneului francez nu i-au arătat respectul cuvenit favoritei principale nici de această dată. După ce în turul 3 au exilat-o pe terenul 18, Halep va juca semifinala cu Kerber pe arena Suzanne Lenglen. Simona va trebui să se acomodeze cu acest teren pe care nu a mai disputat niciun meci în 2018.


14:00 Precedenta confruntare dintre Halep şi Kerber a fost atât de tensionată încât antrenorul Simonei nu a mai ţinut cont de regulament şi a interacţionat cu eleva sa în timpul jocului. Sportiva a trebuit să scoată 12.000 de euro din buzunar la Australian Open, dar a meritat să plătească amenda. Să ne imaginăm un dialog purtat între Halep şi Cahill înaintea meciului de la Roland Garros. Darren: "Simona, eu voi sta pe locul acela. Să fii atentă la mine, da?". Simona: "Sper că nu bate camera de filmat până acolo. Nu vreau să mai plătesc o nouă amendă".


13:05 Salutare! Vă întrebaţi ce trebuie să facă Simona Halep pentru a o învinge pe Angelique Kerber? Antrenorul Serenei Williams are răspunsul: "Simona nu trebuie să stea la luptă cu Kerber, va trebui să fie imprevizibila şi să dicteze ritmul meciului. La Australian Open a făcut o treabă grozavă, dar este oare suficient? Pentru a nu pierde, Halep trebuie totuşi să joace punctele importante mai bine decât la Australian Open. La Melbourne, românca nu a salvat nicio minge de meci din cele şapte avute de Kerber", a spus Patrick Mouratoglou la Eurosport.


Cum îşi poate apăra Halep locul 1 mondial încă de miercuri: o învinge pe Kerber, iar Muguruza pierde cu Şarapova

Zi mare pentru fanii tenisului, care vor avea ocazia să urmărească două sferturi stelare la Roland Garros! Noi vom urmări cu sufletul la gură duelul dintre Halep şi Kerber, dar vom sta cu ochii şi pe meciul Muguruza - Şarapova, unul crucial în lupta pentru şefia WTA. Dacă Maria o va elimina pe Garbine, iar Simona avansează în penultimul act, românca va fi sigură de rămânerea pe locul 1 după turneul francez.

Calificarea în semifinale, o condiţie obligatorie pentru Simona

Iberica nu este singura rivală care o mai poate devansa pe Halep, scenariu posibil dacă Garbine va merge în finala de la Roland Garros. Simona trebuie mai întâi să o întreacă pe Wozniacki, daneza aflându-se pe primul loc în clasamentul live deşi a cedat în optimi. Constănţeanca are nu mai puţin de 1.300 de puncte de apărat după ce a disputat finala din 2017, scor 6-4, 4-6, 3-6 cu Ostapenko.

Halep - Kerber, reeditarea unui meci epic

Meciul Halep - Kerber este o reeditare a semifinalei epice de la Roland Garros 2018, pe care Simona şi-a adjudecat-o după o luptă fantastică. Simona a salvat mingi de meci şi s-a impus cu 6-3, 4-6, 9-7 în faţa jucătoarei pregătite de fostul antrenor al româncei, Wim Fissette. Simona o conduce pe "Angie" cu 5-4 în meciurile directe, incluzând aici şi confruntările din circuitul ITF şi Fed Cup.

Este lesne de înţeles că, la un asemenea nivel, miza financiară este una uriaşă. Câte 560.000 de euro vor primi jucătoarele care avansează în semifinale la Roland Garros, cu 180.000 mai mult decât şi-au asigurat prin prezenţa în sferturi.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.