LIVE BLOG Turneul Campioanelor | Un meci de uitat cât mai repede. Halep a pierdut clar cu Wozniacki, iar totul se decide vineri! CALCULE: Simona e sigură de calificare dacă o învinge pe Svitolina, dar poate merge în semifinale și cu o înfrângere

LIVE BLOG Turneul Campioanelor | Un meci de uitat cât mai repede. Halep a pierdut clar cu Wozniacki, iar totul se decide vineri! CALCULE: Simona e sigură de calificare dacă o învinge pe Svitolina, dar poate merge în semifinale și cu o înfrângere
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 1 WTA) a fost învinsă, miercuri, cu un scor neverosimil de Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA), 6-0, 6-2 în etapa secundă a Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor.
  • Halep însă are soarta în propriile mâini: merge în semifinale dacă o învinge pe Svitolina;
  • Al doilea scenariu în care Halep merge în semifinale este unul extrem de interesant: liderul mondial poate pierde cu 2-1 la seturi dacă Garcia nu câștigă partida cu Wozniacki.
  • În celălalt meci al grupei, Caroline Garcia (Franța, 8 WTA) a triumfat într-un meci maraton, scor 6-7(7), 6-3, 7-5 cu Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA).

UPDATE Garcia se impune în thriller-ul cu Svitolina, scor 6-7(7), 6-3, 7-5, iar situația se complică în Grupa Roșie! Halep e nevoită să câștige, vineri, în fața Svitolinei, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor. Există și o veste bună, aceea că Simona va juca de la ora 14:30, după Garcia – Wozniacki (ora 11:00), așa că la ora meciului va ști rezultatul de care are nevoie. Partida va avea o miză și pentru Elina, care merge mai departe dacă bate cu 2-0 la seturi, iar Wozniacki o învinge pe Garcia. Scenariile în care Simona merge în semifinalele Turneului Campioanelor sunt:

  • Halep câștigă în fața Svitolinei;
  • Halep pierde cu 2-1 în fața Svitolinei și Garcia NU o învinge pe Wozniacki.

Dacă nu câștigă niciun set vineri, Simona va fi eliminată de la Singapore, dar nici nu vrem să ne gândim la această variantă! Așteptăm cu emoții ziua decisivă, în timp ce fanii danezi sunt mult mai relaxați! Wozniacki și-a asigurat deja locul 1 în Grupa Roșie, cu o etapă înainte de final, așa că Halep se va putea califica numai de pe poziția secundă – adversară îi va fi ocupanta locului 1 din Grupa Albă. După două runde, clasamentele arată astfel:

Criteriile de departajare în grupele Turneului Campioanelor sunt:

  • Numărul de victorii;
  • Rezultatul direct (atunci când două jucătoare se află la egalitate);
  • Setaverajul (atunci când trei jucătoare au același număr de victorii);
  • Gameaverajul.

UPDATE Garcia o egalează la seturi pe Svitolina, scor 6-7(7), 6-3, iar calculele se pot complica din nou!


UPDATE Un scor excelent pentru noi se înregistrează în meciul Svitolina – Garcia! Ucraineanca a câștigat primul act cu 7-6(7), după o luptă crâncenă, iar Halep nu mai depinde de jocul rezultatelor.

  • Dacă Elina își mai adjudecă un set și inclusiv meciul, Simona are nevoie de victorie vineri, indiferent de scor!
  • În schimb, dacă Garcia întoarce scorul și se impune astăzi, Halep va trebui să o învingă pe Svitolina în minimum de seturi pentru a fi sigură de calificarea în semifinale.

Înfrângere incredibilă pentru Simona Halep, în al doilea meci de la Turneul Campioanelor! Liderul mondial i-a luat numai două game-uri Carolinei Wozniacki, scor 0-6, 2-6, iar lucurile se complică în Grupa Roșie! Simona trebuie să își revină după un joc dezastruos și să se mobilizeze pentru partida cu Elina Svitolina de vineri, care devine una crucială! Îngrijorător e că Halep nu a avut niciun fel de ritm astăzi, relaxându-se poate prea mult după debutul victorios de luni.

În principiu, Halep are nevoie să o învingă pe Svitolina în ultimul meci pentru a se califica în semifinale, dar există o mică posibilitate ca eleva lui Darren Cahill să depindă de jocul rezultatelor! Pentru a fi 100% la mâna ei, Simona trebuie să spere ca uciraineanca să-și adjudece un set în fața Carolinei Garcia! În acest caz fericit, românca ar disputa finala pentru un loc calificabil contra Elinei și nu ar mai fi interesată de ceea ce se întâmplă între Wozniacki și Garcia. Dar vom face mai multe calcule după Svitolina – Garcia!

Caroline Wozniacki trebuie lăudată pentru o performanță ieșită din comun: daneza a câștigat cu scoruri zdrobitoare ambele meciuri disputate la Singapore: 6-2, 6-0, respectiv 6-0, 6-2! Caroline a ajuns la toate mingile posibile, dominând-o pe Simona cu serviciul. Deși Halep și-a revenit la începutul actului secund, Wozniacki a avut capacitatea să-și ridice și mai mult nivelul și să iasă la rampă cu lovituri excepționale. Doar o oră și 4 minute a durat jocul la capătul căruia daneza a dus scorul meciurilor directe la 4-2!


17:20 SET SVITOLINA în meciul cu GARCIA: 7-6(7)! Încă un set pentru ucraineacă și Halep nu mai depinde de jocul rezultatelor.


16:40 Revenire importantă a Svitolinei, care face 5-4 în fața franțuzoaicei Garcia!


16:28 Garcia joacă mai bine deocamdată și o conduce pe Svitolina cu break, 3-2!


16:05 A început Svitolina – Garcia, un meci care ne interesează în mod special! Pentru ca soarta Simonei să rămână în mâinile ei, trebuie ca Elina să o învingă pe franțuzoaică!


15:50 VICTORIE Caroline Wozniacki, socr 6-0, 6-2 în fața Simonei Halep! Se încheie un meci horror, pe care liderul mondial trebuie să și-l șteargă din minte!


15:40 Wozniacki mai trimite o torpilă cu serviciul și păstrează break-ul în contul ei: 0-6, 2-5! Halep servește pentru a rămâne în meci.


15:36 Halep – Wozniacki 0-6, 2-4! Reverul o ține pe Simona în meci, iar liderul mondial își câștigă serviciul. Totuși, Caroline are set și break în față și arată de parcă a ieșit la o plimbare în parc.


15:31 Agonia continuă! Simona pune probleme la retur, dar Caroline iese din încurcătură datorită serviciului, care a fost principala ei armă astăzi. Pentru a doua oară, constănțeanca îi cere ajutorul lui Darren Cahill, australianul spunându-i că poate întoarce meciul.


15:25 Halep – Wozniacki 0-6, 1-3! Românca redevine pasivă și trimite în fileu din spatele terenului, daneza obține încă un break!


15:20 Wozniacki menține ritmul, servește enervant de bine și își adjudecă un game alb: 0-6, 1-2!


15:16 Halep câștigă primul game, după ce s-au scurs 35 de minute din meci, scor 0-6, 1-1! Simona pare ceva mai inspirată în startul actului secund.


15:13 Halep – Wozniacki 0-6, 0-1! În continuare, Caroline ajunge la toate mingile și învârte cuțitul în rană cu o scurtă impecabilă.


15:06 SET de coșmar pierdut de Simona Halep la 0! Constănțeanca nu și-a revenit după discuția cu Darren Cahill, așa cum s-a întâmplat în primul meci din grupă, iar Caroline Wozniacki închide setul fără emoții. Daneza pare relaxată, dar vrea totuși să stea de vorbă cu antrenorul în pauză.


15:02 Simona nu își găsesște ritmul, iar capătă proporții; 0-5! Românca are nevoie de sfaturile antrenorului – Darren îi transmite să reducă numărul greșelilor neforțate.


14:58 Halep – Wozniacki 0-4! Simona mai face câteva cadouri, iar Caroline pleacă ca din pușcă în fața româncei!


14:53 Wozniacki servește ca la carte și își consolidează break-ul, scor 3-0!


14:50 Halep – Wozniacki 0-2! Simona face o greșeală de nepermis, trimițând un vole simplu în fileu, iar Caroline fructifică prima minge de break.


14:45 Wozniacki câștigă primul game după un raliu de 20 de mingi, încheiat cu o lovitură de excepție: 0-1!


14:36 Halep și Wozniacki sunt gata de luptă! Daneza va servi prima după ce a câștigat tragerea la sorți.


14:15 În 15 minute începe meciul zilei a 4-a de la Singapore! Halep vs Wozniacki sau liderul mondial contra unei jucătoare cu aproape 60 de victorii în 2017! Ce poate fi mai captivant!?


13:50 Halep a prefațat meciul care o pune pentru a 6-a oară față în față cu Wozniacki: „Am mai jucat de multe ori contra ei. Știu că aleargă foarte mult și nu greșește des. Va trebui să muncesc, știu că am șansa mea”.


13:30 Antrenamentul Simonei de astăzi, urmărit îndeaproape de reporterii WTA. Jucătoarea noastră a fost concentrată și a lovit mingea cu sete.


13:05 Nu vă mai țin în suspans! Să vedem care sunt asemănările incredibile dintre Stere Halep și Piotr Wozniacki: ambii au fost fotbaliști profesioniști, în ligi inferioare, și ambii au făcut sacrificii uriașe pentru ca fiicele lor să ajungă mari tenismene. Stere a jucat la Săgeata Stejaru în tinerețe, Piotr s-a mutat din Polonia în Danemarca pentru a evolua la clubul Boldklubben. Stere a investit toată averea în cariera fiicei Simona, care i-a intors favorul cu vârf și îndesat (a adunat peste 20 de milioane de dolari din premii), Piotr și-a dedicat întreaga viață pentru a o antrena pe Caroline. Așa cum observă și cititorul Candid, singurul avantaj al danezului este acela că își poate sfătui fiica pe durata meciurilor din postura de antrenor.


12:40 Duelul taților. Astăzi nu este doar despre Simona vs Caroline, ci și despre tații celor două jucătoare: vulcanicul Stere vs calmul Piotr! Va fi un duel psihologic între cei mai influenți oameni din viața tenismenelor, ambii încurajându-și fiicele în arena din Singapore. Ei bine, între Stere Halep și Piotr Wozniacki există cel puțin două asemănări izbitoare! Vă las pe voi să le descoperiți.


12:15 Duelul fotbalistelor. Știați că Wozniacki, o mare fană a echipei Liverpool, a intrat îmbrăcată cu tricoul lui Steven Gerrard la un meci oficial? Halep i-ar putea replica astăzi, purtând tricoul lui Andrei Ciolacu la încălzire. Fostul atacant al Rapidului, actualmente fotbalist la formația singaporeză Warriors FC, a vizitat-o pe Simona înaintea turneului.


11:45 Salutare! Eu sunt Alex Tăcină și vă voi prezenta mai multe informații pe care trebuie să le știți înaintea meciurilor de la Turneul Campioanelor! Halep – Wozniacki nu este un simplu meci de tenis, ci o încleștare între două jucătoare adulate pentru imaginea lor! Caroline este recunoscută pentru pictorialele incendiare din Sports Illustrated, în timp ce Simona este apreciată mai mult în mediul cultural – un sculptor din județul Olt i-a făcut o statuie spectaculoasă în curtea casei.


Meci de cinci stele la Turneul Campioanelor de la Singapore! Halep și Wozniacki se duelează pentru primul loc al Grupei Roșii, după ce românca și daneza au triumfat în prima etapă de luni. Va fi a 6-a partidă directă dintre Simona și Caroline, scorul general fiind de 3-2 în favoarea danezei. Halep s-a impus cu 6-2, 7-5 în semifinale la New Haven 2013 (hard) și cu 2-6, 6-1, 6-1 în semifinale la Dubai 2015 (hard), în timp ce Wozniacki a învins-o pe constănțeancă în optimi la Dubai 2012 (hard), scor 6-2, 6-3, în semifinale la Stuttgart 2015 (zgură), scor 7-5, 5-7, 6-2, și în sferturi la Eastbourne 2017 (iarbă), scor 5-7, 6-4, 6-1.

Simona Halep se poate califica în semifinalele Turneului Campioanelor pentru a doua oară în carieră, după ce a mai ajuns în careul de ași și la ediția din 2014, încheiată cu o finală pierdută (3-6, 0-6 cu Serena WIlliams). Există două scenarii posibile în care Halep poate obține această performanță spectaculoasă cu o etapă înainte de finalul grupelor:

  • Halep o învinge pe Wozniacki cu orice scor, iar Garcia o bate pe Svitolina cu orice scor – românca și-ar asigura și locul 1 în această situație;
  • Halep o învinge pe Wozniacki cu 2-0 la seturi, iar Garcia câștigă doar un set cu Svitolina.

Dacă Simona Halep pierde meciul de astăzi, calificarea se va decide vineri, atunci când eleva lui Darren Cahill o va întâlni pe Elina Svitolina, în ultima etapă a Grupei Roșii. Simona va avea emoții până vineri, mult mai mici însă, chiar și în situația în care câștigă cu 2-0 împotriva Carolinei Wozniacki, iar ucraineanca o învinge în minimum de seturi pe cealaltă Caroline. Contează foarte mult și locul de pe care Simona va merge în semifinale: dacă se califică din postura de lider, românca va juca împotriva ocupantei locului 2 din Grupa Albă.

Partida cu Wozniacki, transmisă în direct de Digisport 2, mai are o miză importantă: Halep se va distanța față de urmăritoare în clasamentul WTA dacă obține victoria.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro în Bucureşti
Aroganţa fiului românului care e coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai. Apariţie de sute de mii de euro…
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup