LIVE BLOG | Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid, semnând a 20-a victorie a sezonului: un set de luptă și un finiș la pas cu Johanna Konta

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 May. 2019, 14:50 Actualizat: 07 May. 2019, 14:51 Tenis
LIVE BLOG | Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid, semnând a 20-a victorie a sezonului: un set de luptă și un finiș la pas cu Johanna Konta
  • Simona Halep (3 WTA) – Johanna Konta (41 WTA), 7-5, 6-1, în turul doi la Madrid.
  • Românca a obținut victoria cu numărul 20 în sezon (incluzând și partidele din Fed Cup) pentru a-și asigura prezența în optimile turneului Premier Mandatory de la Madrid, acolo unde o va înfrunta pe Viktoria Kuzmova (46 WTA, Slovacia).
  • Mult mai agresivă în start de partidă, reușind să ajungă rapid în „double digits” cu numărul de lovituri câștigătoare, Johanna Konta a condus 3-1 și 4-2 în primul set, însă răspunsul Simonei Halep a fost pe măsură. Reducând numărul de greșeli neforțate, cu o evoluție entuziasmantă la serviciu și prin prisma frecvenței primei mingi, dar și a eficienței pe al doilea, cu un rever bine calibrat, campioana din 2016 și 2017 de la Madrid a tranșat la mare luptă primul set, reușind break-ul decisiv în ultimul game – un maraton în sine de peste 10 minute, ce a dus întreaga manșă la borna de o oră de joc.
  • Cele două game-uri câștigate de Halep în final de prim set au rupt partida: seria româncei a continuat în startul celui de-al doilea și a ajuns la șase game-uri consecutive, alimentată de numărul din ce în ce mai mare de greșeli ale britanicei. Konta a reușit să câștige un singur game în actul doi – un break, și un total de 11 puncte, terminând meciul cu 34 de greșeli neforțate, față de 13 ale numărului 3 mondial. Raportul loviturilor câștigătoare i-a rămas favorabil britanicei – 24-19.

 

FILMUL PARTIDEI, PAS CU PAS

â–º GAME, SET, MECI Halep. Simona risipește emoțiile și pune punct partidei cu Johanna Konta într-o oră și 29 de minute.

â–º BREAK Halep. Simona câștigă încă o dată contra serviciului britanicei, apropiindu-se la un game de victorie. 7-5, 5-1

â–º Konta speră că seria infernală a Simonei se va încheia cu un break, însă mingea la teu și finalizarea din teren spulberă orice iluzie. Însî, primește o a doua șansă și de această dată profită pe mingea a doua a româncei, pistonând dreapta dublei campioane de la Madrid.

â–º DUBLU BREAK Halep. Simona face 15 puncte consecutiv, este stăpână din spatele terenului. Din nou, Konta nu are răspuns la loviturile trimise cu reverul de eleva lui Daniel Dobre, iar constănțeanca are pe tabelă un categoric 7-5, 4-0.

â–º Start excelent de set doi pentru Halep. Britanica acuză evident șocul din final de set unu: s-au înmulțit greșelile, iar, în primele trei game-uri, nu câștigă decât un singur punct. Simona schimbă terenul la un scor confortabil, de 3-0.

â–º SET Halep, 7-5. La 50 de minute de la startul meciului, Halep își reproșează greșelile de pe forehand. Un retur ratat o duce pe Konta la un confortabil 40-0, moment în care Simona lovește devreme returul în lung de linie, cu reverul, letal. Halep egalează, jucând bine din spatele terenului, cu doza potrivită de agresivitate. În defensivă, Simona rezistă excelent și obține minge de break, după ce Konta ratează finalizarea în lung de linie. Konta se salvează, revenind la logica punctelor în care a lovit doar de două ori.

Konta îi oferă a patra minge de set româncei, cu dublă greșeală, însă repară cu un serviciu imparabil. O nouă dublă vine la minge de tiebreak, iar, după o oră de joc, Halep tranșează setul, procurându-și cu un nou rever imparabil a cincea minge de set și convertind după o execuție prea largă a britanicei.

â–º HOLD important pentru Simona, după trei mingi de break salvate. Halep servește excelent pe primele două mingi de break ale Johannei Konta în game-ul 11. Românca închide în doi timpi pe a treia oportunitate a britanicei și câștigă un game extrem de important, ajutându-se excelent de rever. La 6-5, Halep și-a asigurat prezența în tiebreak.

â–º Konta începe cu eroare neforțată, dintr-o poziție clară pentru forehandul său, din centrul terenului. Vine o nouă greșeală, de pe rever. Sub presiune, la 0-30, Konta accelerează eficient spre reverul Simonei și închide la plasă, însă încercând să replice tactica, se vede pasată perfect de o Simona aflată în plin fuleu. Simona nu are ce face însă pe cele două mingi de break, întrucât Konta servește inteligent. Un retur ratat o duce la minge de 5-5 pe Konta, însă Simona se resetează și forțeazp a doua egalitate, controlând baseine-ul. Konta trece din nou în avantaj grație unei combinații de serviciu în exterior urmat de forehand lung de linie în terenul liber, apoi închide jocul cu un nou dropshot.

â–º Game-ul 9 stă sub semnul echilibrului: Simona pare capabilă să sprinteze decisiv, contabilizează ezitările britanicei în drum spre 30-0, însă Konta se redresează, apelând la scurtă. La 30-30, Halep își ușurează misiunea cu două servicii uriașe, care o duc pentru doar a doua oară la conducere în set, la 5-4.

â–º BREAK Halep. Simona are nevoie de o singură ezitare a Johannei Konta. Bine proptită în centrul terenului, Simona preia controlul cu dreapta, pentru a avansa la 0-30. Obține trei mingi de break cu o avansare eficientă la fileu. Halep nu poate face suficient cu diagonala trimisă cu dreapta din alergare pe prima minge de break, însă reverul britanicei cedează în următorul schimb de mingi, anulând avantajul luat la început de set de Konta.

â–º Simona are o frecvență a primului serviciu de invidiat – doar trei prime mingi ratate, însă presiunea aplicată de Konta ese sufocantă, iar greșelile vinîncă chiar și din poziții clare pentru româncă. Konta are din nou minge de break, Simona ratează primul serviciu la teu, dar scapă grație unui serviciu doi returnat mult afară de „Jo”. După 24 de minute și un nou retur prea lung al britanicei, Simona păstrează o șansă în setul inaugural, rămânând la distanță de un singur break, la 3-4.

â–º Simona face ajustări în jocul său, însă Konta rămâne super-agresivă și atentă, servește impecabil, iar la singura oportunitate ivită în raliu românca o ajută și ea, ratând de puțin linia cu reverul. Britanica se distanțează la 4-2, cu un nou hold la zero.

â–º După două ture complicate pe lansare, Halep se impune la zero în game-ul al treilea de serviciu.

â–º Simona reușește să preia controlul pe teren doar în primul punct. Konta joacă lung, pune mingea cu dreapta fix în colțul terenului pentru 40-15 și se apropie de 10 lovituri câștigătoare în doar patru game-uri.

â–º BREAK Konta. Johanna construiește bine contra serviciului și își oferă o șansă bună la 15-30 pe lansarea Simonei. Forțează următorul retur și Simona răsuflă ușurată la 30-30. Următoarele două puncte sunt însă perfecte pentru britanică: dictând bine cu dreapta, găsește o rupere de ritm care o lasă țintă sigură la fileu pe Simona, apoi fructifică mingea de break lovind tare de pe linia de fund a terenului și finalizând cu forehand câștigător.

â–º Konta trece fără emoții de tura pe lansare. Halep reușește un singur retur apăsat, însă Konta este stăpână pe linia de fund a terenului, o forțează pe româncă să lovească din alergare, în criză de timp, în defensivă și egalează scorul la 1 în primul set, cu hold la zero.

â–º Simona deschide meciul cu o execuție marcă-înregistrată cu reverul în lung de linie. Konta reușește în trei rânduri să o împingă în defensivă pe româncă și își procură, după două finalizări cu voleul din interiorul terenului, minge de break. Simona sevrește însă bine și anulează șansa britanicei, trece în avantaj tot datorită unei serve bine plasate, apoi închide în avantaj, după patru minute, game-ul inaugural.

13:05 Jucătoarele au ieșit pe teren, sub soarele madrilen. Sunt 18 grade în termometrele de la Caja Magica. După ce a dat test de cultură generală despre Madrid, Simona Halep începe meciul la serviciu.


Simona Halep continuă cursa la Madrid cu un duel care, în trecut, s-a dovedit a fi extrem de complicat. Johanna Konta, fost număr 4 mondial (în iulie 2017), a reușit, cu loviturile sale puternice și o armă redutabilă în serviciu, să o învingă pe româncă în primele trei meciuri directe, având avantaj la general, 3-1. Trei dintre meciurile directe au avut nevoie de set decisiv pentru a-și afla deznodământul.

Eleva lui Daniel Dobre o va înfrunta în premieră pe zgură pe cea mai bună jucătoare de tenis a Marii Britanii, pe o suprafață și pe un teren pe care Halep se simte extrem de confortabil.

  • Meciul Simona Halep – Johanna Konta deschide programul de joc în Caja Magica, pe terenul central, „Manolo Santana”.
  • Dubla campioană de la Madrid (în 2016 și 2017) nu a pierdut niciodată în turul secund în capitala Spaniei. De partea cealaltă, Johanna Konta nu a câștigat niciodată mai mult de un meci pe tabloul principal de la Madrid, din trei vizite precedente, însă acum vine după ce a reușit cel mai bun rezultat al sezonului – finală pe zgură, la Rabat, în Maroc (pierdută în fața reprezentantei Greciei, Maria Sakkari).

Ușor răcită și aflată sub medicație, duminică, la ora debutului din Caja Magica, Simona Halep a arătat un tenis aproape de perfecțiune în primele 40 de minute ale duelului din primul tur cu Margarita Gasparyan. Dacă numărul trei mondial a închis cu 6-0, 6-4 duelul inaugural, Konta vine la rândul său după o partidă comparabilă ca lungime, încheiată cu victorie la minimum de seturi, la 4 și la 1, în fața lui Alison Riske (51 WTA).

  • Tot marți, dar de la ora 19:00, va juca o altă româncă, dar pe Stadium 3. Sorana Cîrstea o înfruntă pentru un loc în optimi pe racheta numărul unu a Franței, Caroline Garcia. Partida va fi în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.
  • Irina Begu a părăsit competiția din Madrid în primul tur. Mihaela Buzărnescu a jucat partida din turul doi luni și a fost învinsă în minimum de seturi de letona Anastasija Sevastova.
Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 May. 2019, 14:50 Actualizat: 07 May. 2019, 14:51 Tenis
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedete din România prinse făcând amor în public
TOP 30 - Vedete din România prinse făcând amor în public
Mario Iorgulescu se reface în Italia: S-a trezit din comă, mănâncă, vorbeşte. Ce şanse sunt să fie adus în România
Mario Iorgulescu se reface în Italia: S-a trezit din comă, mănâncă, vorbeşte. Ce şanse sunt să fie adus în România
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
O nouă RASĂ de OAMENI, creată printr-un procedeu controversat! Prima persoană care va trăi 1.000 de ani s-a născut deja
O nouă RASĂ de OAMENI, creată printr-un procedeu controversat! Prima persoană care va trăi 1.000 de ani s-a născut deja
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
Schimbări MASIVE la Raiffeisen în România. Clienţii îşi iau adio de la POS-uri şi două servicii de top. Anunţul fulger făcut de bancă
Schimbări MASIVE la Raiffeisen în România. Clienţii îşi iau adio de la POS-uri şi două servicii de top. Anunţul ...
Surpriză uriaşă la cea mai mare televiziune. Anunţul făcut astăzi care ar putea arunca în aer piaţa media
Surpriză uriaşă la cea mai mare televiziune. Anunţul făcut astăzi care ar putea arunca în aer piaţa media
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” a descoperit ceva ULUITOR | VIDEO
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” ...
Ultima decizie GREA a guvernului PSD. Ce se întâmplă cu zilele libere de Crăciun și Revelion ale românilor!
Ultima decizie GREA a guvernului PSD. Ce se întâmplă cu zilele libere de Crăciun și Revelion ale românilor!
Dragnea ar putea fi eliberat! Contestă în instanţă condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare
Dragnea ar putea fi eliberat! Contestă în instanţă condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare
Ceaușescu, gest macabru la înmormântarea lui Gheorghiu-Dej. Mortul era pe masă, iar el...
Ceaușescu, gest macabru la înmormântarea lui Gheorghiu-Dej. Mortul era pe masă, iar el...
O RECUNOȘTI? După operații scumpe, nu mai arată DELOC AȘA! Ce vedetă s-a schimbat COMPLET!
O RECUNOȘTI? După operații scumpe, nu mai arată DELOC AȘA! Ce vedetă s-a schimbat COMPLET!
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
TRAGERILE SPECIALE LOTO ALE TOAMNEI. Rezultate la LOTO, duminică 13 octombrie 2019. Numerele câştigătoare
Cum s-a răzbunat Bianca pe Alex Bodi după ce a bătut-o în parcare
Cum s-a răzbunat Bianca pe Alex Bodi după ce a bătut-o în parcare
Mădălin Ionescu, desfigurat! ”Am rămas șocat când m-am văzut în oglindă”
Mădălin Ionescu, desfigurat! ”Am rămas șocat când m-am văzut în oglindă”
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare tv.  Cine este barbatul cu care o relatie de 32 de ani. Decizia ei de a nu se marita le-a afectat povestea de iubire
Are 65 de ani, dar nu a dorit sa se casatoreasca si sa faca copii! Declaratii incendiare despre cea mai cunoscuta prezentatoare ...
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
Fară alocație pentru elevi dacă aceșia au absente la scoală! Numărul maxim permis
Fară alocație pentru elevi dacă aceșia au absente la scoală! Numărul maxim permis
Polițist din Brașov arestat pentru luare de mită
Polițist din Brașov arestat pentru luare de mită