LIVE BLOG | Simona Halep, pentru a patra oară în semifinalele turneului de la Madrid. Victorie de confirmare pentru româncă și seria de invincibilitate în circuit a lui Ashleigh Barty se încheie. Bonus: „Simo” revine pe locul 2 WTA

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 09 May. 2019, 14:52 Actualizat: 09 May. 2019, 15:55 Tenis
  • Simona Halep (3 WTA) – Ashleigh Barty (9 WTA), 7-5, 7-5, în sferturile de finală de la Mutua Madrid Open. Românca i-a întrerupt australiencei o serie de 11 victorii consecutive în circuit, începută la Miami.
  • Calificată pentru a patra oară în carieră în semifinalele turneului de la Madrid, fază a competiției în care are procentaj 100% de victorii, Simona Halep și-a asigurat urcarea pe poziția secundă în clasamentul mondial la actualizarea de luni, având încă șansa matematică de a reveni chiar și în fotoliul de lider mondial. Totul depinde însă de meciul actualului număr unu, Naomi Osaka.
  • Adversara din semifinale a Simonei se va alege din meciul următor din programul sferturilor feminine, Naomi Osaka (1 WTA) – Belinda Bencic (18 WTA). Japoneza are nevoie de victorie pentru a-și securiza matematic prima poziție pentru finalul turneului, în timp ce în cazul unui eșec îi lasă Simonei posibilitatea ca, în cazul în care va câștiga trofeul, să o întreacă.

Simona Halep și-a confirmat, joi, superioritatea pe zgură, rezolvând ecuația unui meci deloc ușor. Ashleigh Barty, ajunsă cu o serie de 11 victorii consecutive la acest meci, s-a văzut dezarmată cu multă ușurință, de-a lungul partidei de o oră și 31 de minute.

La fel cum s-a întâmplat și în meciul contra Kuzmovei, Halep a reușit să o ducă iute pe Barty în zona de avarie. Românca a deschis meciul cu passing câștigător, arătându-i jucătoarei care triumfa nu mai departe de anul trecut în proba de dublu de la US Open, că atacul la plasă este un risc. Apoi, Simona a reușit, aproape pe întreaga durată a meciului, să exercite o presiune fantastică asupra reverului lui Barty, neoferindu-i ritm și nici posibilitatea de a răspunde eficient cu slice-ul. Automat și instinctiv, Barty a decis să suprasolicite lovitura de dreapta, declanșând la prima mini-oportunitate atacul și scăzând, astfel, performanța loviturii sale de bază, care a aliminentat un total prea mare de greșeli neforțate (37).

Halep a luat avantaj devreme în ambele seturi, însă de fiecare dată Barty a reușit să revină, egalând la 5-5 în primul set și la 4-4 în al doilea. Rata de conversie la mingile de break a fost superioară în cazul lui Barty (2 din 4, față de 4 din 9 pentru Halep), însă marele merit al româncei este că, practic, nu a oferit șanse la retur decât în câte un game în fiecare set. Simona a avut un impresionant procentaj la frecvența primului serviciu, de 87%, iar în ambele seturi, Simona a reușit să își ridice nivelul pentru a tranșa disputa.

Simona Halep a ajuns la 13 victorii consecutive pe zgură, fiind neînvinsă pe această suprafață de la startul Roland Garros-ului.

FILMUL PARTIDEI SIMONA HALEP – ASHLEIGH BARTY, PAS CU PAS:

â–º GAME, SET, MECI Simona Halep, 7-5, 7-5. Simona Halep închide meciul fără emoții și se califică în semifinalele turneului de la Madrid.

â–º BREAK Halep. Românca servește pentru victorie, jucând calculat de la 30-30. Minge mai scurtă, înșelătoare, care dă peste cap ritmul australiencei, apoi o replică spre dreapta lui Ashleigh pe care aceasta nu o pune în teren.

â–º Barty preia conducerea în setul doi, 5-4, găsind servicii bune la 30-30. Simona îi cere ajutorul antrenorului Daniel Dobre, care se pune în genunchi în stânga ei, însă nu reușește să stabilească un contact vizual cu jucătoarea sa.

â–º BREAK Barty. Scenariul din primul set se repetă, australianca revenind, fiind mai răbdătoare și mai inspirată în alegeri. Halep alvează o primă minge de break, mizând pe tactica deja clasică în acest meci – spre reverul advers. Barty însă face spectacol pe a doua, finalizând cu dropshot bine amortizat. 4-4 în setul doi.

â–º Barty păstrează diferența minimă pe tabelă în setul doi. Simona înă tot a testat-o cu un super-punct.

â–º Halep primește din nou aplauze pentru un rever-cross scurt prin care închide la zero tura pe lansare pentru 4-2.

â–º Simona Halep se desprinde la 3-1 în setul secund, fiind magistrală de pe linia de fund a terenului. Lovitura game-ului vine de la Barty – o scurtă, însă diferența de nivel este evidentă, iar slice-ul australiencei nu este performant.

â–º BREAK la zero pentru Simona în start de set doi. Așa arată o Simona provocată pe zgură. Din ce în ce mai bună. A fost splendidă cu forehandul din alergare, trimițând înapoi mingile date pe tușă de australiancă.

Statistica primului set relevă echilibrul din primul set: Simona a servit impresionant, a avut însă câteva probleme în ceea ce înseamnă valorificarea mingilor de break. Cu trei greșeli neforțate mai puține comise comparativ cu Barty, eleva lui Daniel Dobre a răzbit însă, încheind manșa cu un game de aplaudat.

â–º SET Halep, 7-5. Halep este mult mai atentă de această dată. Punctul doi îl câștigă cu un rever în lung de linie perfect, apoi returnează excelent o scurtă a lui Barty. O combinație de efect,  lob, urmat de passing, pune punct manșei, după 48 de minute.

â–º BREAK Halep. Simona revine în avantaj, la 6-5, după o serie de raliuri intense. Este depășită o singură dată, este din nou eficientă cu atacul spre dreapta adversă și va a avea o nouă șansă de a servi pentru victoria în manșa întâi.

â–º BREAK Barty. Simona Halep ratează închiderea primului set, iind presată pe serviciul secund. Barty a valorificat a doua sa minge de break în meci, lovind tare și pe linie, spre dreapta Simonei.

â–º Halep se apropie la un game de câștigarea primului set. Face și un pic de spectacol, lovind un rever din săritură, așa cum ieri o făcea, la masculin, francezul Adrian Manarinno. Lovitura lui Barty nu prinsese însă tușa, astfel încât execuția Simonei a fost doar pentru public. Australianca strânge scorul, cu al doilea game adjudecat la zero pe serviciu. Halep va servi la 5-4.

â–º Barty răspunde cu hold la zero, mergând la scaun înaintea de schimbarea mingilor cu handicap de un singur game.

â–º Halep confirmă break-ul, jucând în proporție de 75% cu prima minge. Barty forțează forehandurile și greșește, în timp ce Simona pare capabilă în acest moment să dea mereu o minge în plus înapoi, schimbând totodată constant plasamentul intensitatea, plasamentul.

â–º BREAK Halep. Barty păcătuiește cu forehandul, încercând să evite jocul de pe rever. Halep beneficiază de trei mingi de break consecutive, după un punct rejucat după intervenția arbitrei de scaun. Simona o fructifică pe a treia, cu un retur lung executat cu reverul, care o înghesuie pe Barty și nu îi mai dă șansa de a trimite peste fileu.

â–º Simona gestionează perfect game-ul: la 30-30 vine serviciul imparabil, apoi o dreaptă în lung de linie la care Barty nici măcar nu mai pleacă. 2-2

â–º Halep deschide cu o evoluție sigură seria game-urilor pe lansare, Mixează bine serviciile și închide la 15, iar Barty simte din nou presiunea în game-ul propriu. Simona domină duelul direct de rever, însă nu este suficient de precisă la lovitura decisivă cu dreapta. Barty scapă și după un retur în lungul liniei foarte bun, dar nevalorificat mai departe de Simona, și după ce găsește ca soluție – mingea extrem de liftată. Halep arată cât de mult este dispusă să muncească, într-un punct jucat la egalitate în care Barty a avut nevoie de două scurte pentru a o învinge pe româncă. Un serviciu imparabil a închis conturile în game-ul trei, ducând-o pe Barty la 2-1 pe tabelă.

â–º Ashleigh Barty deschide meciul la serviciu. Campioană la US Open în proba de dublu, australianca urcă la fileu încă din primul punct, însă Simona îi transmite un mesaj clar, cu un passing câștigător. Barty schimbă imediat, rămâne în defensivă, iar Simona începe meciul cu două puncte câștigate. Halep beneficiază de două mingi consecutive de break, însă Barty se apără excelent cu două o execuție la teu și apoi una în exterior. Simona prelungește game-ul, atacând spre reverul advers, însă, bazându-se pe lovitura de dreapta, Ashleigh scapă cu fața curată dintr-un game în care românca a avut două mingi de break.

â–º Soarele le zâmbește astăzi jucătoarelor care deschid programul de joc în Caja Magica. Simona Halep și Ashleigh Barty joacă pe o temperatură de 19 grade, cu un vânt de 11 km/h. Simona este neînvinsă de 12 meciuri pe zgură.

Simona Halep și Ashleigh Barty deschid ziua sferturilor de finală de pe tabloul principal de la Mutua Madrid Open, joi, de la ora 13:00, pe arena centrală „Manolo Santana”

Ocupantele locurilor 3 și, respectiv, 9 în clasamentul mondial se înfruntă pentru a doua oară în 2019, dar pe altă suprafață. Halep a deschis rivalitatea cu Barty cu două victorii în minimum de seturi în august 2018, însă mai tânăra sa rivală s-a impus în acest sezon, cu dublu 6-4, la Sydney. Australianca a avut un avantaj clar în fața româncei aflate la primul său meci oficial pe 2019, însă, pe zgură, Simona capătă argumente în plus.

Partida Simona Halep – Ashleigh Barty este cea mai echilibrată dispută a sferturilor de la Madrid, chiar dacă, la loc de cinste stă și rejucarea finalei de anul trecut, dintre Petra Kvitova și Kiki Bertens, programată de la 22:30, în închiderea programului. Însă confruntarea Halep – Barty aduce față în față cea mai bună jucătoare pe zgură a ultimelor sezoane și, probabil, cea mai în formă jucătoare a momentului, cu 11 victorii consecutive în circuit. Recordul Simonei în ultimele partide este și el impresionant (21-5), iar anihilarea tinerei Kuzmova (20 ani, Slovacia, o sportivă care tocmai le executase pe Goerges și Suarez Navarro), scor 6-0, 6-0, în 44 de minute, sub acoperișul din Caja Magica, indică în cel mai clar mod că românca este în acest moment jucătoarea-reper pe roșu a circuitului.

Halep a avut răspunsuri fantastice în meciul de miercuri la diagonalele scurte ale Kuzmovei, unele greu de returnat pentru 99 din 100 de jucătoare din circuit. Deplasarea Simonei a fost cel puțin la nivelul returului, ambele dezarmante pentru o sportivă cu potențial și argumente suficiente pentru a încurca sportive de top.

În Barty, Halep are o rivală de statură comparabilă (australianca este, în fapt, cu doi centimetri mai scundă), o adversară care știe să folosească tactici variate pentru a-și crea avantaj și extrem de performantă cu slice-ul pe hard. Cu o victorie, Simona Halep își asigură a doua poziție în clasamentul mondial la următoarea actuaiizare, de luni, un aspect important, mai ales în condițiile în care, mai apoi, doar rezultatele de la Roma vor mai influența alcătuirea listeicapilor de serie pentru Roland Garros.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 09 May. 2019, 14:52 Actualizat: 09 May. 2019, 15:55 Tenis
Pe aceeași temă
"Am vomitat de spaimă" Cutremur în lumea interlopă din România!
„Regina a murit“: mesajul distribuit ca o glumă care s-a dovedit unul cât se poate de serios
„Regina a murit“: mesajul distribuit ca o glumă care s-a dovedit unul cât se poate de serios
INCREDIBIL! Ce s-a gasit in BUNCARUL SECRET al lui Ceausescu! Descoperirea care a UIMIT Romania
INCREDIBIL! Ce s-a gasit in BUNCARUL SECRET al lui Ceausescu! Descoperirea care a UIMIT Romania
Ludovic Orban a eliberat din funcţia de consilier de stat o fină a lui Liviu Dragnea
Ludovic Orban a eliberat din funcţia de consilier de stat o fină a lui Liviu Dragnea
Este in pericol postul lui Bogdan Vintila? Care este situatia dupa revenirea lui Mihai Stoica! Ce spune managerul FCSB
Este in pericol postul lui Bogdan Vintila? Care este situatia dupa revenirea lui Mihai Stoica! Ce spune managerul FCSB
Cum fac amor sârboaicele. Orice bărbat înnebunește! Practica sexuală care șochează!
Cum fac amor sârboaicele. Orice bărbat înnebunește! Practica sexuală care șochează!
A luat LA TEST un Audi de peste 70.000 de euro și l-a făcut DAUNĂ TOTALĂ. Cine se afla la volan?
A luat LA TEST un Audi de peste 70.000 de euro și l-a făcut DAUNĂ TOTALĂ. Cine se afla la volan?
Corina Creţu, dezvăluiri despre cum controla Dragnea guvernul în 2017. „Mi-a spus: «Trebuie să vorbesc cu Liviu»“
Corina Creţu, dezvăluiri despre cum controla Dragnea guvernul în 2017. „Mi-a spus: «Trebuie să vorbesc cu Liviu»“
Veste TRISTĂ: Încă un mare actor a MURIT. DOLIU în lumea artistică. Era unul dintre cei mai îndrăgiţi
Veste TRISTĂ: Încă un mare actor a MURIT. DOLIU în lumea artistică. Era unul dintre cei mai îndrăgiţi
Este SUPERBA Scarlett Johansson călătoare în TIMP? IMAGINILE care au provocat controverse puternice
Este SUPERBA Scarlett Johansson călătoare în TIMP? IMAGINILE care au provocat controverse puternice
S-a terminat cu petrecerile la bloc, muzica tare sau vecinii gălăgioşi: Amenzile cresc la MII DE EURO, iar cei care deranjează primesc sute de ore de muncă în folosul comunităţii
S-a terminat cu petrecerile la bloc, muzica tare sau vecinii gălăgioşi: Amenzile cresc la MII DE EURO, iar cei care deranjează ...
Se face transferul. Ionuţ Radu pleacă de la Genoa:
Se face transferul. Ionuţ Radu pleacă de la Genoa: "Antrenorul îl urmărea de foarte mult timp"
Când intră pensiile luna asta. Veste de ultimă oră pentru pensionari
Când intră pensiile luna asta. Veste de ultimă oră pentru pensionari
Cu câți bărbați s-a culcat Bianca Drăgușanu, de când a devenit celebră
Cu câți bărbați s-a culcat Bianca Drăgușanu, de când a devenit celebră
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Doliu! A murit un actor CELEBRU. Il PLANGE o lume intreaga
Doliu! A murit un actor CELEBRU. Il PLANGE o lume intreaga
Bombă în showbiz! Bendeac și Delia, prinși sărutându-se pe gură
Bombă în showbiz! Bendeac și Delia, prinși sărutându-se pe gură
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui şofer s-a viralizat [VIDEO]
De sezon! Cum deszăpezeşti maşina în câteva secunde, fără să te uzi sau murdăreşti. Soluţia INCREDIBILĂ a acestui ...
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit moartea lor cu focuri de artificii
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit ...
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Mercur în Săgetător! Vin ZILE GRELE pentru 3 zodii
Mercur în Săgetător! Vin ZILE GRELE pentru 3 zodii
A fost considerată cea mai sexy femeie din lume, dar astăzi a ajuns de nerecunoscut. Și-a distrus fața cu operațiile estetice
A fost considerată cea mai sexy femeie din lume, dar astăzi a ajuns de nerecunoscut. Și-a distrus fața cu operațiile ...
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut inconjurul internetului
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. Transformarea e DRAMATICĂ
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. ...
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie