LIVE BLOG | Simona Halep s-a calificat în optimi la Cincinnati. Revenire importantă într-un meci dur cu Ekaterina Alexandrova

LIVE BLOG | Simona Halep s-a calificat în optimi la Cincinnati. Revenire importantă într-un meci dur cu Ekaterina Alexandrova
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep – Ekaterina Alexandrova, 3-6, 7-5, 6-4, în turul doi la Cincinnati.
  • Simona Halep a acces, miercuri, în optimile turneului Premier 5 de la Cincinnati, după un meci de luptă în fața rusoacei Ekaterina Alexandrova, de două ore și două minute. Românca își continuă parcursul în US Open Series și își așteaptă adversara din partida Madison Keys (cap de serie 16) – Daria Kasatkina.

Simona Halep a deschis parcursul de la Cincinnati 2019 cu un meci la fel de complicat precum cel de la Rogers Cup, în fața americancei Jennifer Brady. Cu o grijă în plus la startul partidei cu numărul 50 în sezon, reprezentată de accidentarea la tendonul ahilean, românca a început ezitant partida, în defensivă, retrasă, dar și împinsă înapoia liniei de fund a terenului de o adversară cu temele bine făcute. Alexandrova a mizat pe o lipsă de mobilitate a româncei, pe o acoperire mai greoaie și temătoare a terenului și nu a ezitat să atace fiecare oportunitate ivită. Iar Simona Halep a arătat, de câteva ori în prima parte a meciului, că nu este la sută la sută din punct de vedere al tonusului, validând, astfel, tactica rusoaicei. Până la final de partidă, Ekaterina Alexandrova a câștigat, cumulat, o minge în plus față de Simona Halep (95-94) și a strâns aproape de patru ori mai multe lovituri câștigătoare decât eleva lui Daniel Dobre (35-9).

Cu un serviciu care i-a livrat la comandă puncte directe în cele mai importante momente (Simona nu și-a putut controla frustrarea, fiind avertizată de arbitru pentru că a dat cu racheta de pământ, în momentul în care rusoaica a servit câștigător de patru ori la rând, la 0-40 în game-ul cu numărul patru al meciului), Alexandrova și-a construit un avantaj clar, fiind sportiva dominantă a primului set, închis cu 6-3, cu două break-uri. Alexandrova a fost jucătoarea mai agresivă și mai inspirată – per total, mai bună – și în start de set doi, desprinzându-se la 2-0, punctând pe toate planurile cu o serie dură de opt game-uri disputate în care nu i-a cedat româncei decât unul.

Simona Halep s-a alimentat însă din rezervorul de voință pentru a echilibra, a trimite mai multe mingi înapoi, prelungind partida până în momentul în care, cu imaginea clară a unei potențiale victorii în fața unei rivale de calibru din Top 5-ul la zi al WTA, Alexandrova a început să se clatine sub presiune, vulnerabil fiind mai ales reverul său. La 5-5 în setul secund, întreg efortul, mingile urmărite în ciuda unei rețineri destul de evidente în fazele incipiente ale partidei, i-au fost răsplătite Simonei, eleva lui Daniel Dobre obținând break-ul și încheind apoi fără emoții, cu hold la zero.

Nici decisivul nu a cruțat-o pe Halep. Echilibrul a guvernat primele patru game-uri, apoi a urmat desprinderea sa și contra Alexandrovei, care părea că ia meciul de la punctul în care pornise la minutul zero. Game-ul al optulea al setului trei a fost însă piatra de încercare a Alexandrovei: a luat avantaj, însă s-a încurcat din nou cu reverul, iar de acolo Halep a evadat pe tabelă, cu 11 puncte câștigate la rând, break-ul revenindu-i pe tavă, după două duble greșeli consecutive plecate din racheta celei ce părea că are toate răspunsurile necesare în arma sa numărul unu. Simona Halep a trecut, astfel, în optimi, cu genul de meci în care lupta a fost mai importantă decât forma propriu-zisă, jocul ei fiind departe de maxim.

â–º GAME, SET, MECI Simona Halep, 3-6, 7-5, 6-4. Simona își face game-ul ușor, câștigând din serviciu primele două puncte. La 40-0, a vrut să închidă spectaculos meciul, cu scurtă, însă a ratat și și-a amânat cu un punct triumful și calificarea în optimi.

â–º BREAK Halep! Românca va servi pentru victorie! Simona câștigă un prim punct la retur, purtat în diagonală pe rever. Chiar dacă loviturile ei cu dreapta sunt puțin scurte, Alexandrova greșește în schimbul doi un nou rever, apoi oferă trei mingi de break consecutive cu dublă greșeală. Ekaterina ratează alte două servicii, iar Simona ia din nou break avantaj în decisiv, urmând la serviciu pentru calificarea în optimi la 5-4.

â–º Vulnerabilă pe serviciu doi și rămasă în urmă pe tabelă, 0-30, Halep găsește un serviciu la teu foarte bun, rusoaica ratează cu reverul, iar Simona avansează de acolo lin spre 4-4.

â–º Alexandrova revine la conducerea decisvului, cu un game bliț, adjudecat la zero pe lansare, pentru 4-3.

â–º REBREAK Alexandrova, 3-3. După un punct secund în care a suferit, fiind nevoită să se apere înapoia liniei de fund a terenului, Simona încearcă să își alerge adversara, însă Alexandrova găsește o execuție dintr-o poziție complicată, mingea sa aterizând exact pe tușă, imparabil, pentru 15-30. Alexandrova joacă bine pentru a-și oferi o primă minge de rebreak, însă reverul o trădează în punctul următor pe a 43-a jucătoare a lumii. Mai departe, Simona apelează la mingi liftate pentru a se apăra, dar ratează și ea cu reverul în lung de linie, oferind o a doua minge de break – pe care o apără însă ușor, din serviciu. Alexandrova își procură al treilea breakpoint lovind din nou pe tușă cu dreapta și finalizând fără emoții cu terenul liber. De această dată, Halep domină raliul, însă alege greșit să finalizeze în diagonală, cu dreaptă inversă după un răspuns înalt și scurt al rusoaicei, punându-i mingea în rachetă Ekaterinei pentru o finalizare în terenul complet descoperit.

â–º BREAK Halep! Românca preia conducerea în decisiv, 3-2. Când ai spune că Alexandrova cedează (cum ar fi după dublă greșeală, pentru 30-30), vine un super-raliu, în care rusoaica are multă luciditate (punctul de 40-30, în care Simona este alergată și trecută cu contre-pied). Însă, game-ul se termină cu bine pentru româncă – mai exact cu break oferit de Alexandrova pe o nouă dublă greșeală, după o lansare forțată la teu.

â–º Hold la 30 pentru Ekaterina Alexandrova. Simona se ceartă din nou, după un raliu în care a alergat mult, fără să reușească să își adjudece punctul, din cauza finalizării pe rever. 1-2 în decisiv.

â–º Două mingi de break apărate de Halep. Simona pare din nou cu resursele de energie la cote îngrijorătoare. Pierde cel mai lung schimb de mingi, greșește și se vede în situația de a se apăra la 15-40. Alexandrova continuă să lovească tare, agresiv, prinzând consecutiv liniile, însă ajunge să greșească de două ori și Simona scapă de emoții, ajungând la 4 puncte câștigate consecutiv și la 1-1 pe tabelă în decisiv.

â–º Alexandrova a luat o pauză de vestiare, iar reluarea meciului întârzie. Serviciul îi este, din nou, impunător, deschizând manșa a treia cu hold la zero.

â–º AVEM DECISIV! SET Halep, 7-5. Simona are ochi bun și își cere, la reluare video, primul punct, după un atac la limită al rusoaicei. Hawk Eye confirmă că mingea a căzut lângă linie, iar un alt lucru devine tot mai evident: Alexandrova greșește acum mult, mingi de atac și mingi din poziții clare de atac – din preajma fileului (punctul de 40-0 pentru Halep), iar mingea în plus jucată de Halep este răsplătită. Eleva lui Daniel Dobre închide manșa cu hold la zero, iar după o oră și 20 de minute în care Simona a jucat la capacitate redusă, dar a găsit portița de scăpare în cele din urmă, prin luptă, se merge în decisiv.

Alexandrova rămâne jucătoarea mai agresivă, cu 11-4 raportul loviturilor câștigătoare comparativ cu Simona, însă în acest set, mai ales în final, greșelile neforțate au curs… râu (20, față de 9 ale româncei).

â–º BREAK Halep! Simona arată că știe să joace momentele decisive, urcă nivelul, își domină mental adversara și, având un pic de agresivitate în plus, obține un break important, care o trece în față la 6-5, cu posibilitatea de a servi pentru setul decisiv.

â–º Game-ul supraviețuirii, trecut cu brio! Simona ia primul punct, după un schimb prelungit, încheiat cu rever în fileu de Ekaterina. Românca scapă, similar, și în schimbul al doilea de mingi, emoțiile rusoaicei care până acum nu are victorie în fața unei adversare din Top 5 fiind evidente. Halep face și ea un cadou, însă Alexandrova mai greșește o dată cu reverul, iar ultimul game este jucat cu accelerația la podea de Halep, care finalizează din apropierea plasei.

â–º Simona vede bine un prim serviciu out al Alexandrovei, cere reluare și primește șansa de a juca pe serviciul doi. Asta însă nu o ajută prea mult, Alexandrova executând-o după un retur modest cu forehand brutal. Vin alte bombe servite de Alexandrova, la fel de eficientă la teu și în exterior. Simona va servi cu spatele la perete, la 4-5 în setul secund.

â–º Halep egalează scorul la 4 în setul doi, iar tribuna îi strigă numele: Si-mo-na! Si-mo-na! Românca își ia revanșa încheind și ea tura pe lansare cu un as.

â–º Două mingi de break ratate de Halep și un avertisment primit din partea arbitrului. Simona se ceartă, după ce, la 0-30 la retur, ratează un rever cu două mâini pe care intenționa să îl trimită în terenul lăsat liber de rusoaică. O dublă greșeală, chiar la intrarea în a doua oră de joc, îi aduce două mingi de break consecutive româncei, însă, la fel cum se întâmplase și în primul set, Alexandrova vine cu două servicii imparabile pentru a stabili egalitatea. Simona își pierde cumpătul după un al treilea serviciu excelent al rusoaicei, dă cu racheta de pământ și se alege cu un avertisment din partea arbitrului, pentru „abuz asupra mingii”. Un al patrulea serviciu apăsat al rusoaicei este returnat la limită de Simona, însă o lasă în control total pe Ekaterina, care închide cu a treia lovitură, zădărnicind eforturile defensiva ale româncei.

â–º Un nou game greu pe lansarea Simonei. Alexandrova are în rachetă mingea de 40-15, ratează însă atacul, trimițând prea larg, iar Simona crește nivelul decibelilor și, odată cu el, și eficiența loviturii. 3-3.

â–º Alexandrova își recapătă ritmul devastator la serviciu, punând punct la 15 pe lansare, pentru 3-2 în setul doi.

â–º Minge de break salvată de Halep. Alexandrova are un plus la forță și viteză. Lovește consecutiv în lung de linie, decisiv, reușind să închidă punctul atât din două lovituri, cât și după un efort mult mai susținut. Halep este, în continuare, mai departe de linia de fund a terenului decât adversara sa, însă apără nouă o minge de break cu eforturi mari și o scurtă bine executată. Românca duce mâna la picior, vizibil extenuată, însă produce un nou raliu de excepție, în care s-a jucat la totul sau nimic, cu unghiuri frumoase. Un punct scurt îi aduce Simonei liniștea și egalarea la 2 în setul secund.

â–º REBREAK Halep: Simona răspunde, profitând de un procentaj prăbușit al frecvenței serviciului întâi al adversarei sale. Este un semn încurajator din partea elevei lui Daniel Dobre.

â–º BREAK Alexandrova: rusoaica își adjudecă al șaptelea game din ultimele opt disputate în fața Simonei, începând cu scorul de 1-2.

â–º Alexandrova servește foarte bine și în start de set doi, ajungând la 6 ași. Simona nu reușește, pentru moment, să citească și să combată lansarea rusoaicei.

â–º SET Alexandrova, 6-3. Rusoaica impresionează din nou, jucând excelent la retur: trimite în lung de linie, decisiv, serva spre exterior a Simonei, oferă și o porție de excelență în defensivă, câștigă din nou pe cartea contre-pied-ului, iar Simona cedează manșa după o nouă lovitură eșuată în fileu.

Ekaterina a luat pe cont propiu 28 de puncte (14 lovituri câștigătoare / 14 greșeli neforțate), în timp ce Simona are un bilanț de 3-10 în statistică. Capitolele costisitoare din statistică: 0 din 4 mingi de break convertite și 1 din 4 puncte câștigate în spatele serviciului doi.

â–º La 31 de minute de la startul partidei, Ekaterina Alexandrova, la 5-3, se apropie la un game de victoria în primul set. A închis cu serviciu imparabil tura pe lansare, Simona având nevoie, în continuare, de un plus de agresivitate.

â–º Tactica Simonei, de a ataca în lung de linie cu reverul, nu o surprinde pe Alexandrova, care merge din timp la intercepție și răspunde letal spre dreapta româncei. Simona se vede din nou în situația de a apăra minge de break. O face cu trei servicii bune și rămâne la un singur break în urma rusoaicei.

11-3 este raportul loviturilor câștigătoare, în favoarea rusoaicei.

â–º Alexandrova confirmă break-ul, bazându-se pe un serviciu eficient și pe prima, și pe a doua minge. Simona dă din nou câteva semne că nu este sută la sută fizic – lucru destul de clar în ultimul punct, în care a încercat să execute o scurtă, dar nu a trimis mingea peste fileu.

â–º BREAK Alexandrova, 3-2. Rusoaica stabilită la Praga răspunde punând și ea presiune pe serviciul româncei, după un game lung pe lansare, de peste cinci minute. Face 0-40, mizând pe joc spre tușele laterale, apoi schimbând și construind pe centru, avansând metru cu metru, până la o finalizare cu o scurtă eficientă, la care Simona nu demarează ca de obicei. Ekaterina fructifică prima minge de break avută în acest game, jucând tactic inspirat.

â–º Halep stă bine pe teren și lovește eficient cu reverul, construindu-și un avantaj important la retur. Ea ajunge la triplu break-point cu un excelent retur în diagonală, însă Alexandrova servește de trei ori imparabil, propulsându-se astfel la egalitate. Simona are șansa unei noi mingi de break și, deși de această dată intră în schimb de pe linia de fund a terenului, este ea care cedează, greșind diagonala. Rusoaica fructifică a patra minge de game avută, câștigând game-ul de 2-2.

â–º Două mingi de break salvate de Simona Halep. Tactica agresivă a Alexandrovei se vede și în al doilea său game de retur. Câștigă primele două puncte, atacând de la retur și folosind bine unghiurile, având chiar și luciditatea de a o surprinde în contre-pied pe a patra jucătoare a lumii. Două erori ale rusoaicei o ajută pe Simona să egaleze la 30, însă Alexandrova își procură minge de break, cu un retur aspru. Simona apără mingea de break luând la țintă reverul advers, însă oferă o nouă oportunitate, la finele unui schimb prelungit, forțând atacul cu dreapta. Rusoaica reușește să o pună pe Simona în poziție defensivă destul de ușor, însă nu poate închidele punctele, iar Simona revine și închide game-ul, învingătoare, pentru 2-1.

â–º Alexandrova egalează scorul la 1, alegând o tactică agresivă: atac la fileu imediat după serviciu. Rusoaica știe, clar, că Simona a avut probleme cu glezna și vrea să speculeze jucând în exterior, sperând că deplasarea Simonei nu va fi la sută la sută.

â–º Simona Halep deschide partida la serviciu. Brazilianul Fabio Souza este centralul meciului, într-o zi cu cer înnorat la Cincinnati, dar cu șanse scăzute de ploaie. Umiditatea este foarte ridicată, fapt care creează un disconfort, chiar dacă termometrele oficiale anunță temperaturi de doar 23 de grade Celsius. Românca începe excelent, cu tură pe lansare fără punct cedat, punând de trei ori primul serviciu în teren. Halep lovește bine și în lung de linie, iar Alexandrova nu apucă să arate vreo lovitură interesantă.

18:00 Tendonul rezistă? Aceasta este prima întrebare care se ivește în cazul Simonei Halep. Adversara sa a defilat în primul meci de la Cincinnati, însușindu-și victoria în minimum de seturi, la 4 și la 1, în fața Carlei Suarez Navarro, fost număr 6 mondial, în mai puțin de o oră de joc.


Finalistă anul trecut la Cincinnati (finală pierdută la Kiki Bertens, turneul din Ohio fiind ultimul la care Halep a reușit victorii în 2018, înainte ca accidentările să îi strice finalul de sezon), eleva lui Daniel Dobre are de gestionat acum accidentarea la gleznă suferită la Toronto, cu gândul nu doar la un parcurs consistent la acest turneu Premier 5, ci în special la următoarea oprire, US Open-ului, care va debuta pe 26 august. Recuperarea Simonei a fost surpervizată inclusiv de australianul Darren Cahill, prezent în Statele Unite și ajuns la toate antrenamentele de până acum ale româncei.

Cine este Ekaterina Alexandrova, adversara din turul doi de la Cincinnati a Simonei Halep

Simona Halep se pregătește de un nou duel în premieră la debutul de la Cincinnati, împotriva Alexandrovei, o sportivă de 24 de ani, aflată la cea mai bună clasare WTA a carierei, pe poziția 43. Reprezentantă a unei federații puternice, cu tradiție bogată în tenis, Alexandrova, care a pus mâna pe rachetă la șase ani, a ales în ultimul timp să trăiască și să se pregătească la Praga, alături de un antrenor ceh, Petr Kralert, beneficiind astfel și de experiența unui alt sistem de top al tenisului feminin, care scoate jucătoare de top și campioane atât pentru simplu, cât și pentru dublu (Kvitova, Pliskova, Siniakova, Safarova, Siniakova, Strycova, Vondrousova, Muchova, Bouzkova etc). Ekaterina Alexandrova a intrat recent în prima sută mondială, însă progresia înregistrată a fost rapidă și constantă, reușind victorii la Stosur, Mertens, Ostapenko, Bencic și Shuai Zhang. Tot în acest an, Alexandrova a spart gheața în Grand Slam-uri, cu un tur trei la Roland Garros. Săptămâna trecută, la Rogers Cup Toronto, Alexandrova a adunat patru victorii, pornind din calificări și împingând-o apoi în prelungiri în ambele seturi disputate pe Serena Williams.

Ekaterina Alexandrova are experiență și la dublu, acolo unde, chiar în acest an, cucerea singurul său trofeu WTA, la Budapesta, alături de experimanta Vera Zvonareva.

  • Câștigătoarea partidei Simona Halep – Ekaterina Alexandrova avansează în turul trei, la un duel în optimi cu învingătoarea meciului dintre favorita 16, Madison Keys (cu o victorie deja în fața spaniolei Garbine Muguruza în turneu), și Daria Kasatkina (victorie în primul tur în fața Barborei Strycova – lucky loser).
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi definitivă
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…