Rogers Cup | Simona Halep revine cu un meci de luptă după câștigarea Wimbledon-ului: s-a calificat în optimi la Toronto, după o partidă de infarct, cu răsturnări majore de scor

Rogers Cup | Simona Halep revine cu un meci de luptă după câștigarea Wimbledon-ului: s-a calificat în optimi la Toronto, după o partidă de infarct, cu răsturnări majore de scor
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep – Jennifer Brady, 4-6, 7-5, 7-6(5), în turul doi la Rogers Cup, Toronto.
  • Simona Halep începe cu un meci nebun cursa de apărare a trofeului câștigat anul trecut la Rogers Cup, având nevoie de două ore și 26 de minute pentru a accede în optimi.

Simona Halep a trecut cu bine linia de finiș după un test de anduranță la debutul de la Rogers Cup, în primul meci oficial de simplu disputat după câștigarea trofeului de la Wimbledon. Cu un număr necaracteristic de greșeli neforțate (15 în primul set și 33 până la final de meci), Halep a evoluat oscilant, acuzând lipsa de meciuri în picioare și schimbarea de suprafață.

Brady a oferit momente de joc sclipitor, contre tăioase, principala sa armă în start de meci fiind un serviciu greu de combătut. Halep a alergat cât de mult a putut, însă, cu rată de conversie mică la mingile de break (a izbutit primul break abia la a șasea minge de break avută, apoi bilanțul său în partidă a fost de 7 din 16), dar și cu scăderi clare ale nivelului de concentrare, a avut probleme în a închide setul doi, cu serviciul, la 5-4, apoi la 4-0 în decisiv. A fost egalitate la numărul de break-uri reușite, iar experiența și determinarea Simonei au făcut în cele din urmă diferența, românca reușind să aibă un plus fizic, chiar dacă în start de set decisiv a avut nevoie de îngrijiri la piciorul stâng, iar deplasarea sa nu a fost pe atât de lejeră pe cât este de obicei.

Halep își așteaptă acum adversara pentru optimi din partida programată să înceapă dincolo de miezul nopții, dintre Svetlana Kuznetsova și Donna Vekic.

â–º GAME, SET, MECI SIMONA HALEP, 7-5 în tiebreak-ul setului decisiv! Dramatismul continuă în tiebreak-ul decisiv: Simona schimbă terenul la 3-3, cu o doză de șansă, după o minge cu fileul. Brady a servit bine în primul interval, iar Simona nu a fost inspirată cu atacurile spre rever. La reluare, Halep se apără incredibil, iar lui Brady mnu îi vine să creadă că mingea ei nu prinde tușa laterală în cele din urmă. Se face totuși 4-4, după o nouă mostră de defensivă disperată a Simonei, anihilată în cele din urmă cu un voleu trimis în forță de Jennifer. Simona ia avantaj, 5-4, când reverul tăiat al americancei se oprește în fileu. Simona ratează însă prima minge de meci, la 6-4, deranjată de un răspuns lung al americancei. Simona repetă în zadar lovitura care a eșuat în fileu.

Se regrupează însă, pentru a încerca să închidă la retur și, cu diagonale aspre, obține greșeala americancei, declanșând fiesta în tribune!

â–º BRADY salvează încă o dată! Jennifer face eforturi supraomenești: ajunge la 30-30 lovind violent cu dreapta, apoi trece în avantaj avansând la fileu și trimițând o diagonală scurtă, câștigătoare. Game-ul îi revine și se merge în tiebreak.

â–º SIMONA HALEP FACE BREAK ȘI VA SERVI PENTRU VICTORIE! Brady ajunge din iad în Rai: îi tremură racheta la serviciu și, cu dublă greșeală, are de apărat două mingi de break. Simona ratează primul retur, apoi lungul de linie decisiv. Brady se agață mai departe cu toate forțele de serviciu, obține minge de game, dar este întoarsă la egalitate cu un contre-pied inspirat. Doar avioanele se aud mai tare decât fanii tricolore, iar o minge în burta fileului îi mai dă o șansă de break româncei. Pe serviciul doi, Halep returnează excelent și, din apropierea plasei, urmărește satisfăcută cum break-ul îi intră în cont.

â–º Halep riscă la 15-30 pe serviciu, grăbind reluarea jocului. Schimbul însă se prelungește, românca lovind cu patos, iar erorile se înlănțuie în dreptul americancei. Simona răsuflă din greu, după ce a fost la două puncte de eliminare. 5-5 în decisiv.

â–º Jennifer Brady preia conducerea, 5-4! Simona lovește fără vlagă, iar americanca are avantaj, deși are o frecvență a primului serviciu de sub 50%!

â–º BRADY egalează scorul la 4, de la 0-4! Halep este executată cu un retur câștigător trimis cu mult noroc de americancă. Jennifer joacă la totul sau nimic, iar Simona este, din nou, încordată.

â–º Brady se apropie la un game distanță de Simona, reușind să mobilizeze ultimele resurse de energie. 4-3 în decisiv pentru campioana de la Wimbledon.

â–º Într-un meci în care căderile în joc au fost la ordinea zilei, break-ul recuperat de Brady, pe o cădere a Simonei, nu mai este delc o surpriză. 4-2 pentru eleva lui Daniel Dobre.

â–º Simona ajunge la șase game-uri câștigate consecutiv, confirmând fără probleme și al doilea break. Brady ia un game ce ar putea conta doar pentru impresia artistică, pe lansare.

â–º DUBLU BREAK! Brady pare că a ajuns la fundul sacului! Simona îi câștigă al doilea break la zero, americanca nemaigăsind decât de 3 din 8 ori primul serviciu. 3-0 apăsat pentru Halep.

â–º BREAK în startul DECISIVULUI pentru Simona. Halep deschide cu break decisivul, făcând risipă de efort. Aleargă, face punct spectaculos cu passing-ul și ia avantaj.

â–º În pauza dintre seturi, Simona Halep a primit îngrijiri medicale la piciorul stâng. Simona a comis 12 greșeli neforțate și în setul secund, însă a fost mai aproape de Brady la capitolul lovituri câștigătoare (7-8).

â–º SET HALEP, 7-5. Game-ul începe cu un punct sugestiv pentru întregul meci: Simona controlează, lovește în forță, variind colțul, icnește din toți rărunchii, dar forțează o execuție care se oprește în banda fileului. Halep prinde tușa abia la 0-30, apoi smulge o eroare într-un dialog cu reverul pe centrul terenului. Mingea de set vine după o diagonală fantastică trimisă de Simona din alergare, după o minge trimisă moale și scurt de Brady, însă campioana de la Wimbledon nu poate concretiza în punctul următor, trimițând o nouă minge fără adresă, spre mantinelă. Este rândul lui Brady să aibă minge de tiebreak, Simona nereușind să execute voleul din preajma fileului. Totuși, Halep se apără bine, prelungind schimbul pentru a ajunge la egalitate, iar manșa îi revine, după o oră și 25 de minute de chin pe Centralul din Toronto.

â–º Simona se re-activează, punctează din nou bine cu reverul, lovitura mai bună în această seară și trece din nou avantaj cu avantaj de un break, la 6-5. Are o a doua șansă de a servi pentru decisiv.

â–º BREAK recuperat de Brady. Simona irosește tot ce a reușit să facă bine în ultimele minute, cu un game ratat de serviciu. Pierde la zero tura pe lansare care ar fi trebuit să o ducă în decisiv, ratând atacuri declanșate prea devreme și cu o doză de nehotărâre. 5-5 în actul doi.

â–º Momentul adevărului vine pentru Simona la 5-4. Va servi pentru a egala la seturi. Își dorește un set trei, fapt evident din felul în care icnește și bombăne pe teren. Lovește racheta de ciment, în spatele liniei de fund a terenului când ratează o minge cu dreapta – ceva ce nu s-a întâmplat la Wimbledon.

â–º Simona ajunge la un game de un al treilea set, jucând temperat, dar punctând și la capitolul spectacol cu o scurtă care o forțează pe Brady.

â–º BREAK HALEP! Unul dintre cele mai bune puncte făcute de Simona în acest meci îi aduce minge de break la 3-3, grație unui execuții sigure cu reverul în lung de linie. Brady își arată limitele și pierde tura pe lansare, românca preluând din nou conducerea în manșă, 4-3.

â–º Simonei i-ar prinde bine, probabil, o pauză de ploaie în acest moment. Jocul nu se leagă, iar Brady tocmai a pus pe tabelă o nouă serie de trei game-uri. Fanii tenisului apelează la ironii pe rețelele de socializare: Simona se revanșează acum pentru numărul extrem de mici de greșeli neforțate din finala de la Wimbledon (n.r. – acolo unde stabilea un record, cu doar 3 UEs).

â–º Halep cedează avantajul break-ului. Simonei îi lipsește constanța în acest meci. Ratările se adună din nou în game-ul patru al setului doi, Brady o incomodează evident lovind cu slice

â–º Halep dă semne de frustrare, când mingea vine avântat spre corpul său. Brady trece de lansare cu game la 15.

â–º Simona Halep încearcă să se reabiliteze rapid, începând actul secund cu break.Confirmarea vine rapid pe serviciu, românca reușind să își pună puțină ordine în joc.

â–º SET JENNIFER BRADY, 6-4, după 41 de minute. Simona servește cu spatele la zid la 4-5 și 0-40. Trimite un serviciu doi și finalizează cu scurtă, apoi însă nu mai are ce face pe a doua minge de set a americancei, returul fiind lung, iar replica sa – prea largă. Cel mai îngrijorătare cifră din statistica româncei – doar 47% reușită în spatele primului serviciu

12-6 este raportul loviturilor câștigătoare în favoarea lui Jennifer Brady, 16-15 la greșeli neforțate

â–º Setul întâi se îndreaptă spre prelungiri, după un prim schimb de terenuri în care mingile de break lipsesc. Brady este prima care pune pe tabelă un game alb, scăpând cu fața curată după o ratare destul de neașteptată a Simonei, din apropierea fileului.

â–º Brady pune punct seriei Simonei Halep, ajutându-se de serviciu, având astfel avantaj la schimbarea mingilor, 4-3.

â–º Simona ajunge „the hard way” la 3-3: a pierdut primele trei puncte ale game-ului pe lansare, dar a revenit accesând și ea un serviciu deranjant, apoi mizând câștigător cu atacurile spre reverul lui Jennifer Brady. Americanca insistă în lung de linie și ratează ținta, iar scăderea cotei de încredere se vede și în felul în care, suspicioasă, cere reluare video pentru a se convinge că a ratat. Fanii români din tribună domină fondul sonor, cu încurajări apăsate.

â–º Simona revine! Halep punctează pe tabelă, cu o evoluție mai sigură la serviciu și își repară greșeala, fructificând a șasea minge de break avută în partidă. În fața unui serviciu atipic pentru circuitul WTA, în care Brady poate trimite mingea și cu 190 km/h, dar poate pune și efecte deranjante, românca a făcut un pas în spate la retur și, ținând-o sub presiune pe Brady, a răspuns cu serie de două game-uri pe tabelă.

â–º Brady se detașează pe tabelă, la 3-0. Este un start de meci cu multe ezitări, cu ratări de ambele părți. Simona are alte două mingi de break, însă serviciul lui Brady livrează big time când contează mai mult. Halep nu punctează cu game pe tabelă înainte de prima pauză consistentă a partidei.

â–º BREAK Jennifer Brady. Simona începe ezitant pe serviciu: două greșeli neforțate încadrează o dublă greșeală, oferindu-i triplu break-poiint lui Brady. Dreapta Simonei zboară apoi afară, Jennifer primind cadou un break. O mică consolare: la Toronto, nadal începea identic meciul cu Daniel Evans, apoi reechilibra manșa inaugurală, egalând la 3.

â–º Jennifer Brady începe partida la serviciu, cu un as. Simona transmite propriul mesaj în punctul al doilea, finalizând cu rever câștigător în lung de linie după o diagonală apăsată trimisă de puternica americancă. Halep face legea pe serviciul doi advers, ducând game-ul la egalitate, pentru ca apoi să își procure o primă minge de break după ce dreapta lui Jennifer ratează cu dreapta, de la centrul liniei de fund a terenului. Serviciul însă o scoate în cele din urmă la liman pe Brady, care face 1-0 pe tabelă.

â–º Fanii români au venit la meci cu ii, cu steaguri, iar o fană ne face să ne gândim cu mesajul de pe tricoul său că vine tocmai din Sibiu. Sunt anunțate averse în Canada: la Montreal, acolo unde se desfășoară turneul masculin, partidele sunt întrerupte în acest moment, iar la Toronto sunt de asemenea așteptate averse de ploaie. Partida începe sub un cer înnorat, pe o temperatură de 27 grade Celsius.

â–º Darren Cahill nu a putut urmări partida de dublu a Simonei Halep de la Rogers Cup. Sperăm că, între timp, a găsit o soluție pentru a o vedea pe fosta sa elevă.

20:15 Karolina Pliskova a obținut biletul pentru optimile Rogers Cup, învingând-o cu 6-2 în decisiv pe Alison Riske. Favorita trei avansează spre un duel cu estona Anett Kontaveit (favorită16), care a beneficiat de abandonul Carlei Suarez Navarro în turul doi, la scorul de 7-5, 3-1 (spaniola acuzând dureri în zona lombară). Terenul Central le aparține acum Simonei Halep și lui Jennifer Brady.

19:45 Fanii români o așteaptă deja pe Simona în tribunele arenei principale de la Toronto. Partida din deschiderea programului, dintre Karolina Pliskova și Alison Riske s-a prelungit însă, având nevoie de un set decisiv.

  • Partida Simona Halep – Jennifer Brady, din turul doi la Rogers Cup, Toronto, va începe după încheierea meciului Karolina Pliskova – Alison Riske (18:00, ora de începere). Favorita trei a câștigat primul set 6-4, a condus apoi 4-1, cu avantaj de un break în manșa secundă, însă americanca a revenit și a împins partida în decisiv, adjudecându-și setul doi cu 7-4 în tiebreak.
  • Adversara din optimi a învingătoarei partidei Simona Halep – Jennifer Brady se va decide în timpul nopții, nu înainte de ora României 2:00, între Svetlana Kuznetsova și Donna Vekic.
     

Tranziția de la iarbă la hard este una complicată, chiar dacă poate nu în aceeași măsură precum cea de la zgură la iarbă. Istoric, Simona Halep nu a pierdut niciodată în carieră primul meci disputat în Canada, însă 2015 și 2018, ani în care și-a stabilit cele mai bune performanțe în cele două orașe-gazdă ale acestui turneu Premier 5, îi aduseseră rezultate mai modeste la Wimbledon. 2016-le, anul primului succes al Simonei la Rogers Cup, la Montreal, este excepția, Simona triumfând în orașul Jocurilor Olimpice din 1976 după un sfert de finală jucat pe iarba londoneză.

Primul meci direct dintre Simona Halep și Jennifer Brady are o favorită certă. Simona a uimit lumea tenisului cu evoluția de la Wimbledon, acolo unde a dat la propriu calculele peste cap, iar în acest moment este așteptată să strălucească din nou, beneficiind de aportul uneia dintre cele mai importante comunități românești din afara granițelor țării noastre, de o suprafață de joc devenită din ce în ce mai lentă în ultimii ani la turneul canadian și de o constanță deja demonstrată în ultimele patru ediții ale Rogers Cup (trei finale jucate).

Brady, o sportivă care în acest moment punctează mai bine în clasamentul probei de dublu decât la simplu (50 WTA, față de 76 WTA), are trei victorii versus Top 10 în acest an, Caroline Garcia căzându-i victimă de fiecare dată în primele trei luni ale sezonului. Acest lucru trebuie pus mai ales pe seama unui match-up fabvorabil americancei de 1,78 m, dar și pe seama căderii înregistrate de franțuzoaică în start de 2019. Un set luat Petrei Kvitova, la Dubai, este singura performanță notabilă a lui Jennifer în 2019, primele luni ale anului aducându-i, indiscutabil, satisfacții mai mari decât cele mai recente. Intrată în acest turneu pe o serie negativă de trei înfrângeri, acumulate începând cu sezonul de iarbă, Brady a semnat o victorie neașteptat de ușoară în fața Kristinei Mladenovic, 6-1, 6-2.

Pentru Simona, meciul jucat marți seară, la dublu, este un plus, în vederea atingerii ritmului obișnuit de joc. „Simt că am jucat ok, am jucat decent. Este greu după o pauză lungă. Am făcut câteva greșeli în momente importante, dar este ok, va trebui să joc mai bine mâine”, declara Halep la finele partidei disputate alături de reprezentanta de 16 ani a Canadei, Laylah Fernandez, dar cedată în meci-tiebreak în fața experimentatului cuplu Melichar / Peschke.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen