LIVE BLOG | Simona cea puternică! Halep a avut un final irezistibil într-un meci maraton și s-a calificat în turul 3 la Australian Open. Marius Copil a fost eliminat de David Goffin

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după un succes în trei seturi cu Sofia Kenin, scor 6-3, 6-7 (5), 6-4.
  • Numărul unu mondial a trecut de la extaz la agonie și invers. A jucat solid în primele 40 de minute, când a condus cu 6-3 și 3-0, apoi a fost pe marginea prăpastiei în setul decisiv, când a fost condusă cu 4-2. Simona a avut însă un final specific unei mari campioane, cu patru game-uri câștigate la rând.
  • Marius Copil a fost eliminat în turul secund la Australian Open, fiind învins de David Goffin cu 5-7, 7-5, 6-2, 6-4

â–º Victorie Simona Halep! Românca a avut un final irezistibil, cu patru game-uri câștigate la rând, astfel că s-a impus în setul decisiv cu 6-4. Meciul a durat două și jumătate. În turul următor, românca o va înfrunta pe Venus Williams.

â–º Break Simona! Românca forțează, Kenin pierde din putere, astfel că Halep punctează în momentul decisiv al jocului și va servi pentru meci.

â–º Simona Halep are dureri la coapsa stânga, dar trece peste acest detaliu. Sub presiune, românca devine tot mai agresivă, iese la atac și restabilește egalitatea, 4-4.

â–º Iar reacția Simonei vine imediat! Halep face re-break, scor 3-4, forțându-și adversara să greșească mai mult. Meciul devine un război al nervilor tari.

â–º Simona Halep este prima care cedează în setul decisiv pe propriul serviciu. Kenin se agață de fiecare minge și realizează în cele din urmă break-ul. Scorul este 2-4, Simona are nevoie de o reacție imediată.

â–º Venus Williams a câștigat în trei seturi cu Alize Cornet, scor 6-3, 4-6, 6-0, iar în turul 3 va evolua cu învingătoarea dintre Simona și Sofia.

â–º Simona Halep ratează o nouă șansă de break în setul decisiv. Sofia Kenin rezistă eroic, iar apoi închide game-ul cinci cu o greșeală la retur a româncei, scor 2-3. S-au jucat deja 35 de minute în „decisiv”, ceea ce înseamnă o medie de 7 minute pentru fiecare game. Asta spune totul despre lupta dintre cele două jucătoare în teren, una tensionată, cu multe emoții.

â–º Marius Copil s-a oprit în turul 2 la Australian Open. Românul a început foarte bine meciul, cu 7-5, dar totul s-a rupt apoi la 5-5 în setul secund, când și-a cedat serviciul. Arma numărul unu nu i-a mai mers, iar belgianul a câștigat următoarele trei seturi, cu 7-5, 6-2, 6-4. Meciul a durat 2 ore și 42 de minute.

â–º Setul decisiv dintre Simona și Sofia este foarte intens, cu schimburi prelungite, efortul depus de cele două fete fiind considerabil. Românca începe să se resimtă fizic. Deocamdată, Halep și Kenin sunt la egalitate, 2-2. S-au împlinit deja două ore de joc.

â–º Sofia Kenin iese învingătoare în fața Simonei Halep în primul game al setului decisiv, după o luptă fantastică între cele două jucătoare. Românca a avut patru mingi de break. Game-ul a durat mai bine de 10 minute. Pe terenul numărul 7, Copil pare că a cedat definitiv ritmul în fața lui Goffin, 2-4 în setul patru

â–º Sofia Kenin a declanșat un atac furibund în ultimele minute ale jocului, iar Simona Halep, destul de pasivă, a cedat în cele din urmă. Sportiva din Statele Unite s-a impus în tiebreak cu 7-5, astfel că avem set decisiv. Asta după ce românca a avut meciul în mână, 3-0 în setul secund și 40-40 pe serviciul adversarei.

â–º Marius Copil este condus cu 2-1 la seturi, după ce Goffin s-a impus în actul trei cu 6-2. Serviciul nu i-a mai funcționat românului – doar 48% procentajul primului serviciu -, iar numărul de erori comise a fost mult mai mare, 10-2.

â–º Setul doi Halep – Kenin intră în prelungiri, 5-5. Simona nu mai are acel confort în joc pe care l-a arătat în primele 40 de minute, astfel că are nevoie de o prestație solidă pentru acest final al actului doi, pentru a rezolva meciul în două seturi. Totul se decide până la urmă în tie-break.

â–º Pe un fondul unui joc tot mai consistent al americancei Kenin, Simona Halep realizează un game solid cu serviciul și ajunge foarte aproape de victorie, 5-4.

â–º David Goffin a restabilit egalitatea la seturi, 1-1, după ce a fructificat la maximum singurul moment de slăbiciune al lui Marius în actul doi, la scorul de 5-5. Belgianul a făcut break atunci, apoi a câștigat și setul cu 7-5. Goffin începe și setul trei tot cu un break.

â–º S-a relansat setul doi! Sofia Kenin a câștigat game-ul patru după prelungiri cu Simona, moment care a venit ca o descătușare pentru ea, pentru că apoi a realizat patru puncte la rând pe serviciul româncei și a făcut re-break, 3-2.Americamca a returnat foarte bine.

â–º Halep este „on fire”! Românca s-a desprins încă de la început și în setul secund, scor 3-0. Kenin nu mai ține ritmul și pare deja debusolată.

â–º Marius Copil continuă să facă ravagii cu primul serviciu, 11 puncte câștigate din cele 12, adică un procentaj de 92%. Românul a ajuns deja la 11 ași și este în avantaj și în setul secund, cu 4-3

â–º Set Simona Halep! Simona încheie conturile primului set după 33 de minute de joc, cu al doilea break, 6-3. Românca a arătat foarte mult siguranță, având o creștere evidentă în joc, raportat la meciul din primul tur. A câștigat 41% din punctele la retur și 78% din punctele jucate cu al doilea serviciu.

â–º Simona acoperă foarte bine terenul și realizează și punctul meciului. După un schimb mai lung de mingi, românca și-a executat adversara cu forehand-ul, scor 4-2. Nivelul de joc este destul de ridicat, din moment ce avem deja 14 puncte câștigătoare, Halep fiind în avantaj cu 8-6.

â–º Marius Copil și David Goffin sunt la egalitate în setul secund, 1-1, dar partida a fost întreruptă pentru câteva momente, după ce au au apărut câțiva stropi de ploaie. Jocul s-a reluat în scurt timp.

â–º Românca pare liniștită, alternează loviturile și face un joc de regularitate. Kenin accelerează din când în când, dar deocamdată Simoma este mai eficientă, 3-1

â–º Simona a început în control partida cu Kenin, având un start mult mai bun și mai sigur decât în primul tur cu Kaia Kanepi. Dar s-au jucat deocamdată trei game-uri, 2-1.

â–º Set Marius Copil! Românul nu s-a pierdut cu firea după ce și-a cedat serviciul la 5-3, a continuat să rămână agresiv, iar după 45 de minute de joc a pus punct final primului set cu 7-5, așadar cu un nou break. 75% mingi câștigate pe primul serviciu, 5 ași, 10 mingi câștigătoare plus o „servă” de 240km/h sunt câteva repere ale românului în primul set.

â–º Break în debutul meciului pentru Simona Halep. Românca arată încă de la primele schimburi că vrea să stea cât mai puțin pe teren și a intrat decisă împotruva americancei. A realizat break-ul însă cu a treia minge avută la dispoziție.

â–º A început și partida Simona Halep – Sofia Kenin, astfel că vom urmări în paralel meciurile celor doi sportivi ai României. Reprezentanta Statelor Unite este la serviciu. Pe Rod Laver se joacă indoor, cu acoperișul tras.

â–º David Goffin relansează primul set. Marius Copil a avut minge de set, dar belgianul a salvat-o și cu trei puncte la rând a redus din handicap, 5-4. Goffin are și serviciul.

â–º S-a încheiat partida Stan Wawrinka – Milos Raonic, una cu foarte multă adenalină, suspans și spectacol. Canadianul a câștigat un meci în patru seturi, toate având nevoie de tie-break. Așadar, în aproximativ 15 minute începe și partida Simonei Halep cu Sofia Kenin.

â–º Marius rupe echilibrul. Românul demonstrează că poate juca de la egal la egal și la retur cu David Goffin și realizează primul break al întâlnirii, 4-2.

â–º Jucătorul român trece cu bine peste primul moment de dificutate al meciului cu Goffin. Condus cu 15-30 pe propriul serviciu în game-ul cinci, Marius a jucat cu sânge rece și a câștigat următoarele trei meciuri, astfel că rămâne în avantaj în debutul partidei, scor 3-2. Copil a fructificat 90% punctele jucate cu primul serviciu.

â–º Start lansat pentru Marius Copil. Românul a avut un prim serviciu impecabil. Primele trei puncte au fost realizate direct din serviciu. Primul game l-a încheiat la zero.

07:52 Marius Copil și David Goffin fac ultimele mișcări de încălzire înaintea partidei directe pe terenul numărul 7.

06:25 Surprize, surprize. La Australian Open a venit ploaia, astfel că în acest moment toate meciurile au fost oprite. Se va putea juca doar pe Arena Rod Laver, după ce va fi tras acoperișul și după ce va fi uscată suprafața.


Numărul 1 mondial în WTA va evolua cu Sofia Kenin pe Arena Rod Laver, după două partide de simplu, la feminin și masculin, Viktoria Kuzmova – Elina Svitolina și Stan Wawrinka – Milos Raonic. Potrivit organizatorilor, românca nu va intra pe teren mai devreme de 5:00 (ora României).

Meciul lui Marius Copil cu Daniel Goffin a fost programat pe terenul cu numărul 7, după două partide de dublu la masculin și feminin, în principiu tot după ora 5:00.

În primul tur la Australian Open, Halep a trecut de Kaia Kanepi, pe Margaret Court Arena, 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Marius Copil s-a calificat în turul doi după ce l-a învins pe Marcel Granollers, pe Terenul 12: 6-3, 6-4, 6-4. A fost a doua victorie a carierei lui Marius pe tabloul principal la Australian Open.

 

Pe aceeași temă
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al lui Salman Khan
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al lui Salman Khan
Ce cred ucrainenii şi ruşii despre iminenţa unui război: „De ce am avea nevoie de Ucraina? Să-i lăsăm în pace”
Ce cred ucrainenii şi ruşii despre iminenţa unui război: „De ce am avea nevoie de Ucraina? Să-i lăsăm în pace”
Pele este „super puternic
Pele este „super puternic". Fiica sa dezminte zvonurile privind înrăutăţirea stării sale de sănătate
Parma Romena! Oficial: căpitanul echipei naționale vine lângă Man și Mihăilă
Parma Romena! Oficial: căpitanul echipei naționale vine lângă Man și Mihăilă
BOMBĂ! Cuza de la Noaptea Târziu, scene incendiare cu o vedetă de la Antena 1! A uitat-o pe asistenta Ramona Olaru, dar a rămas fidel trustului 🙂
BOMBĂ! Cuza de la Noaptea Târziu, scene incendiare cu o vedetă de la Antena 1! A uitat-o pe asistenta Ramona…
Ce a cerut Ceaușescu înainte să moară! Bărbatul care i-a executat, dezvăluiri șocante
Ce a cerut Ceaușescu înainte să moară! Bărbatul care i-a executat, dezvăluiri șocante
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai privilegiați și feriți de boli
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai privilegiați și feriți de boli
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Dispozitiv smart neobișnuit pentru atelier, disponibil la Lidl
Dispozitiv smart neobișnuit pentru atelier, disponibil la Lidl
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Se pregătește suspendarea lui Iohannis. Surpriză mare! PNL se implică direct
Se pregătește suspendarea lui Iohannis. Surpriză mare! PNL se implică direct
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
"Ne vei lipsi în fiecare zi". Lacrimi pentru Maia, fetiţa unor români stabiliţi în Anglia, care a murit la trei…
Declarația incredibilă făcută de soțul Serenei Williams. E uluitor ce se va întâmpla peste 5 ani
Declarația incredibilă făcută de soțul Serenei Williams. E uluitor ce se va întâmpla peste 5 ani
Simona Halep şi Sorana Cîrstea, în optimile de la Melbourne. La ce ore vor juca cele două sportive
Simona Halep şi Sorana Cîrstea, în optimile de la Melbourne. La ce ore vor juca cele două sportive
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
Ce l-a inspirat pe Ceauşescu în realizarea Casei Poporului, o clădire „urâtă şi gigantică”
Ce l-a inspirat pe Ceauşescu în realizarea Casei Poporului, o clădire „urâtă şi gigantică”
Câţi bani îţi trebuie de fapt pentru a achiziţiona o casă de 1 euro în satele superbe din Italia, şi ce obligaţii ai dacă o cumperi
Câţi bani îţi trebuie de fapt pentru a achiziţiona o casă de 1 euro în satele superbe din Italia, şi…
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e, modelul a încremenit!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e, modelul a încremenit!
Luis Gabriel și Haziran, petrecere înainte de nașterea copilului. Imagini de la eveniment
Luis Gabriel și Haziran, petrecere înainte de nașterea copilului. Imagini de la eveniment
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
×