LIVE BLOG | Roland Garros, ziua I. Niculescu – Kanepi: 5-7, 6-3, 6-1. Revenire impresionantă în fața favoritei 25. Halep joacă marți

 LIVE BLOG | Roland Garros, ziua I. Niculescu - Kanepi: 5-7, 6-3, 6-1. Revenire impresionantă în fața favoritei 25. Halep joacă marți
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 21:00 Favoriții și-au confirmat statutul. Nicio surpriză duminică, pe primele trei terenuri ca importanță de la Roland Garros. Victorii fără set pierdut pentru Agnieszka Radwanska, Serena Williams, Venus Williams, Angelique Kerber, Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga, Milos Raonic, Tomas Berdych și John Isner


UPDATE 19:15 Jocul așezat al Monicăi Niculescu a făcut diferența în partida cu Kanepi: doar 23 de greșeli neforțate ale româncei, pe lângă cele 55 comise de estoniancă. Echilibru în privința mingilor câștigătoare, 28-25 pentru Kanepi.


UPDATE 19:00 Organizatorii au anunțat programul de luni. Sorana Cîrstea, cap de serie 26, este singura reprezentantă a României care va evolua în a doua zi de la Roland Garros, împotriva Aleksandrei Wozniak (Canada). Întâlnirea dintre Cîrstea și Wozniak va avea loc pe Terenul 17, după alte trei meciuri. Halep – Kleybanova, Hănescu – Monfils și Cadanțu – Bertens se vor disputa marți.


Monica Niculescu a obținut o victorie pe cât de importantă, pe atât de dificilă. Eleva lui Călin Ciorbagiu a învins-o pe Kaia Kanepi (Estonia), a 25-a favorită a turneului, scor 5-7, 6-3, 6-1. După ce a cedat primul set la mare luptă, cu un final în care estonianca a revenit de la 4-5 la 7-5, Monica a mai pierdut doar patru game-uri până la final. În condițiile în care Kanepi este recunoscută pentru puternicul serviciu de care dispune, revenirea atât de lejeră a lui Niculescu capătă o valoare și mai mare. Românca o va întâlni în turul secund pe câștigătoarea meciului dintre Romina Oprandi (Elveția) și Paula Ormaechea (Argentina). 


UPDATE 18:30 Niculescu a luat o opțiune importantă la câștigarea meciului. Kanepi nu-și mai găsește ritmul la serviciu, iar Monica se desprinde, 4.1.


UPDATE 18:15 Monica îi mai rupe o dată serviciul Kaiei Kanepi, 2-0 în actul al treilea. 6 mingi de break fructificate din 12 șanse pentru Niculescu. 4 din 9 în dreptul lui Kanepi.


UPDATE 18:05 Set Niculescu, 5-7, 6-3. Monica a rupt seria de trei game-uri a estoniencei, printr-un break la momentul potrivit. Românca va intra cu serviciul în manșa decisivă. Echilibrul întâlniriii se oglindește în statistică: 75 de puncte a izbutit jucătoarea născută la Slatina în cele două seturi, în timp ce Kanepi a făcut 74.


UPDATE 17:55 Niculescu a condus cu 5-0, însă trei game-uri la rând reușite de Kanepi, dintre care două pe serviciul Monicăi, au transformat actul al doilea într-un thriller, 5-3.


UPDATE 17:42 4-0 Monica și nu mai e loc de dubii. O singură jucătoare se găsește pe Terenul 3 de la Stade Roland Garros în acest moment. Trei mingi de break a reușit Niculescu din patru șanse create, în timp ce Kanepi a fructificat două mingi din cinci ocazii.


UPDATE 17:37 Serviciul puternic al estoniencei nu mai generează panica pentru Niculescu, care mai convertește o minge de break. 3-0 și serviciul pentru Monica, iar partida se îndreaptă spre decisiv.


UPDATE 17:31 Break pentru Niculescu, valorificat imediat de un game rapid pe propriul serviciu. Monica s-a dezmeticit după finalul de set ratat.


UPDATE 17:25 Plusul de culoare pe zgura de la Paris a fost adus în prima zi de vestimentațiile lui Venus Williams, Agnieszkăi Radwasnka și a lui…Tomas Berdych.

Who wore it best, @Venuseswilliams, @tomasberdych or @ARadwanska? #RG14 #ESPNTennis #Fashion pic.twitter.com/lAqcwgT3s5


UPDATE 17:20 Set Kanepi, 7-5. Monica și-a pierdut serviciul la 5-4, iar în al zecelea game al primului act s-a consumat un moment psihologic. Au urmat încă două game-uri la rând pentru estoniancă în prima manșă.


UPDATE 17:10 Niculescu și-a pierdut pentru prima dată serviciul, într.un moment important al primului act, când a servit pentru set, 5-5. Cifrele punctelor câștigate la fileu ne arată că partida este una spectaculoasă, cu multe veniri în față. 5 mingi din șase a câștigat Monica la plasă, iar Kanepi a realizat doar 5 puncte din 15 la fileu. Ambele jucătoare evoluează des în competițiile de dublu.


UPDATE 17:00 Break Niculescu, 5-4. Primul game pe serviciul adversarei merge în dreptul româncei, la a treia șansă creată. Monica a salvat minge de break în game-ul al optulea, ca apoi să pună presiune pe serviciul adversarei. Jucătoarea antrenată de Călin Ciorbagiu va urma la serviciu pentru a închide prima manșă.


UPDATE 16:55 Niculescu și Kanepi continuă să-și realizeze serviciul fără prea mari probleme, 4-3. Aspect care se refectă și în cifrele primelor șapte game-uri: 71% mingi câștigate cu prima minge de Monica și 83% de Kaia. Estonianca este recunoscută pentru serviciul devastator pe care îl posedă, unul dintre cele mai puternice din circuit.


UPDATE 16:47 Serena s-a întors. Doar trei game-uri a cedat campioana en-titre, WIlliams, cu Alize Lim (Franța): 6-2, 6-1. Americanca s-ar putea întâlni cu Simona Halep doar în ultimul act.

Top seed and defending champion @serenawilliams def. WC Alize Lim 6-2, 6-1. Live blog: http://t.co/wZ0ZaC3Et1 #RG14 pic.twitter.com/J1t9cWAkDn


UPDATE 16:35 Niculescu a revenit de la 0-30, a împins game-ul la egalitate, acolo unde și-a păstrat concentrarea, egalând la 2. Câte 2 lovituri câștigătoare au reușit ambele jucătoare în debutul meciului.


UPDATE 16:25 România a debutat la ediția din 2014 a Roland Garros. Niculescu – Kanepi a început cu estonianca la serviciu. Cea care va învinge o va întâlni în turul secund pe câștigătoarea meciului dintre Romina Oprandi (Elveția) și Paula Ormaechea (Argentina).


UPDATE 16:10 După patru ore de joc, Nieminen l-a învins pe Przysiezny, ceea ce înseamnă că Monica Niculescu va intra în 15 minute pe Terenul 3, unda va abora întâlnirea cu Kaia Kanepi (Estonia) din postura de outsider. Arena pe care se va disputa meciul nu are acoperire tv.


UPDATE 15:55 Experiența, vitală în turneele de Grand Slam. Două reveniri de la 0-2 la seturi s-au produs deja la Roland Garros. Radek Stepanek (Cehia) – Facundo Arguello (Argentina): 6-7, 3-6, 6-4, 6-3, 6-2 și Mikhail Youzhny (Rusia) – Pablo Carreno-Busta (Spania): 3-6, 1-6, 6-3, 6-4, 6-0.


UPDATE 15:30 Berdych lovește din nou. Cehul, al șaselea favorit al competiției, surprinde cu o nouă costumație extravagantă, în meciul cu Peter Polansky (Canada). 6-3, după primul set.

Tom’s shirt is a little different than advertised. Has these two thick white stripes on the front. pic.twitter.com/ENcPBnztv1


UPDATE 15:20 Fedexpresul. Roger s-a calificat în turul al doilea după trei seturi rapide în fața lui Lucas Lacko: 6-2, 6-4, 6-2. „Am reușit să rămân agresiv, iar serviciul mi-a funcționat perfect”.

Roger Federer defs. Lukas Lacko in straight sets in 1st round of French Open. Federer is seeking 2nd French Open win. pic.twitter.com/KIxXpMYRmP


UPDATE 15:12 Partida dintre Niculescu și Kanepi întârzie să înceapă. Pe Terenul 3 se dispută un meci maraton, Nieminen – Przysiezny: 6-7, 6-4, 6-7, 3-2.


UPDATE 15:00 Se bucură de meciul „Boss-ului”. Elvețianul Stanislas Wawrinka, campionul de la Australian Open 2014, asistă la partida dintre compatriotul său Roger Federer și slovacul Lukas Lacko, 6-2, 6-4, 5-1 pentru favorit, în acest moment.

Enjoying the match of the Boss @rogerfederer @rolandgarros !! pic.twitter.com/HkLXgU8goz


UPDATE 14:45 Rafa se antrenează…pentru al nouălea titlu la Paris. Nadal deține recordul pentru cele mai multe trofee câștigate la un turneu de Grand Slam în Era Open, opt. Între timp, Federer îl conduce cu 2-0 la seturi pe slovacul Lacko, pe Philippe Chatrier.

Rafa hitting on ct 12 with FILO Lopez pic.twitter.com/CkgQTPCtcS


UPDATE 14:15 Simona Halep este văzută de bookmakeri cu a patra șansă la câștigarea trofeului. Cotă 12.00 are jucătoarea în vârstă de 22 de ani pentru a triumfa în marea finală. Primele trei favorite: Serena WIlliams, cotă 2.20, Li Na, cotă 6.00 și Maria Șarapova, cotă 7.00.


UPDATE 14:00 1.650.000 de euro vor încasa campionii de la simplu masculin și simplu feminin. Premii totale record pentru un turneu de Grand Slam, 25.018.900 de euro.


UPDATE 13:45 Roger Federer, campionul din 2009, și-a făcut apariția pe central. A 16-a prezență a elvețianului la Paris  Adversarul din primul tur, Lukas Lacko (Slovacia).


UPDATE 13:30 O dimineață frumoasă la Paris. Petra Kvitova, a cincea favorită a turneului, încântată de vremea din capitala Franței. Cehoaica se poate întâlni în sferturile de finală cu Simona Halep, al patrulea cap de serie. Halep o conduce pe Kvitova cu 2-0 la meciurile directe.

Beautiful morning at @rolandgarros 🙂 Krasne rano na @roland garros 🙂 pic.twitter.com/5EnbpJVwI3


UPDATE 13:15 Prima câștigătoare a unui meci din 2014 la Roland Garros, Agnieszka Radwanska: 6-3, 6-0 cu Zhang. O primă surpriză se prefigurează pe Terenul 2, unde Youzhny, al 15-lea favorit, a pierdut primele două seturi în fața spaniolului Carreno-Busta, 6-3, 6-1.


UPDATE 13:05 Serena, în prim-plan. Chiar și la antrenamente. Spectatorii de la Paris s-au îngrămădit să o urmărească pe prima jucătoare a lumii exersându-și loviturile. Serena Williams va evolua astăzi, după meciurile Radwanska – Zhang și Federer – Lacko, pe Philippe Chatrier.

Crowds gathered outside for #Serena. There’ll be live text for her match via the @BBCSport website. pic.twitter.com/CFvlLU0h7w


UPDATE 12:52: A început spectacolul pe zgura pariziană! Opt partide se desfășoară în acest moment pe terenurile de la Stade Roland Garros. Pe centralul Philippe Chatrier evoluează Agnieszka Radwanska, a treia favorită din proba de simplu, împotriva chinezoaicei Shuai Zhang. Monica Niculescu și Kaia Kanepi vor intra pe terenul al treilea, după încheierea meciului dintre Nieminen și Przysiezny, 4-4 în acest moment.

People are fairly split on Aga Radwanska’s dress – what do you think? Join in the debate on @radio_RG #RG14 pic.twitter.com/msHBa9XrRL


Roland Garros 2014 începe duminică, 25 mai, de la ora 12:00, și se va disputa timp de două săptămâni la complexul Stade Roland Garros din Paris. Denumită după un celebru aviator francez, competiția din Hexagon este cea mai importantă din lume care se desfășoară pe zgură, făcând  parte din galeria celor patru turnee de Grand Slam, alături de Australian Open (Australia), Wimbledon (Anglia) și US Open (SUA).

Nadal și WIlliams își vor apăra trofeele 

Suprafața de joc foarte lentă și sistemul cel mai bun din cinci seturi la masculin, fără tie-break în actul final, sunt elemente care au dus la concluzia că Roland Garros reprezintă turneul cel mai solicitant din punct de vedere fizic. Campionii din 2013 sunt Rafael Nadal (Spania), în proba masculină, Serena Williams (SUA), la feminin, cuplul Bob Bryan/Mike Bryan, în competiția de dublu, și Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, în proba feminină. Cele mai multe titluri din istorie le deține Rafael Nadal (opt la simplu – masculin) și Chris Evert din SUA (șapte la simplu – feminin).

Cinci români pe tabloul principal la simplu

În cei 123 de ani, mulți tenismeni au intrat în cărțile de istorie, au cucerit aplauzele spectatorilor și aprecierea fanilor și au simțit un fior unic atunci când au ridicat trofeul deasupra capului, pe centralul Philippe Chatrier. Ediția din 2014 va scrie cea mai aurită filă din volumul Roland Garros, pentru că premii record pe plan mondial sunt puse la bătaie de organizatori: 25 de milioane de euro. Iar o carte din careul de dame al tenisului românesc, format din Simona Halep (4 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Monica Niculescu (75 WTA) și Alexandra Cadanțu (80 WTA) poate câștiga potul cel mare. În proba masculină, singurul reprezentant al României este Victor Hănescu (81 ATP), bucureșteanul în vârstă de 32 de ani deținând capacitatea de a se transforma în orice moment în asul din mânecă. Asta pentru că se laudă cu un sfert de finală reușit pe zgura pariziană în 2005, atunci când Roger Federer i-a curmat visul unei semifinale.

Niculescu – Kanepi, de la 15:30

Duminică au loc primele 32 de meciuri din turul I de la Roland Garros, iar Monica Niculescu este protagonistă în unul dintre ele, pe Terenul 3, nu înainte de ora 13:30.

Adversara româncei, Kaia Kanepi (26 WTA) din Estonia. Singura întâlnire dintre cele două a avut loc în anul 2008, la US Open, iar Kanepi s-a impus pe hardul de la Flushing Meadows în minimum de seturi, 6-0, 6-3. Suprafața lentă de la Paris o avantajaza pe Niculescu, adversara ei bazându-se în special pe serviciu și lovitura de dreapta, arme pe care eleva lui Călin Ciorbagiu le poate anihila prin jocul variat pe care îl posedă. 

  • Partidele românilor din primul tur: Monica Niculescu – Kaia Kanepi (Estonia), Simona Halep – Alisa Kleybanova (Rusia), Alexandra Cadanțu – Kiki Bertens (Olanda), Sorana Cîrstea – Aleksandra Wozniak (Canada) și Victor Hănescu – Gael Monfils (Franța)
  • ProSport vă va ține zilnic la curent, timp de două săptămâni, cu tot ce mișcă la Roland Garros, 
  • Meciurile pot fi urmărite în direct pe programele Eurosport și live text pe Prosport.ro.
A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…