LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a treia.”Foame” de tenis pentru Halep: 6-0, 6-2 cu Kleybanova. Cîrstea, victorie cu emoții. Hănescu și Cadanțu au fost eliminați

LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a treia.
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 20:15 Una caldă, alta rece…pe Philippe Chatrier. Victorie pentru Halep, eșec pentru Hănescu. Meciurile disputate marți pe cele mai importante două arene din complexul Stade Roland Garros.


UPDATE 19:45 Organizatorii au anunțat programul de miercuri, când vor avea loc partidele din turul secund la Roland Garros. Venus Williams, Novak Djokovic, Jo-Wilfried Tsonga și Maria Șarapova, marii favoriți care vor evolua pe central. Monica Niculescu, singura reprezentantă a României care va juca la simplu, o va înfrunta pe Paula Ormaechea (Argentina), în al patrulea meci de pe Terenul 4.


UPDATE 19:35 Hănescu părăsește competiția, după 2-6, 6-4, 4-6, 2-6 cu Gael Monfils, al 28-lea jucător al lumii. Victor s-a prezentat într-o formă bună de joc și l-a pus în dificultate în dese rânduri pe francez. Însă, capacitatea de efort a lui Gael, alimentată de energia insuflată de tribunele pline ale Arenei Philippe Chatrier s-au demonstrat decisive. Pe Hănescu l-a chinuit și o durere la coapsă în manșa a patra, fiind incapabil să mai facă față la raliurile din spatele terenului. 


UPDATE 19:25 „Atmosferă electrizantă” pe Philippe Chatrier. Din nefericire, durerile de la coapsă îi „îngroapă” piciorul lui Hane în zgură, iar Monfils se desprinde la 5-2, cu dublu. break. Francezul urmează să servească pentru calificare în turul secund.


UPDATE 19:20 Andy începe să-și recapete forma de altă dată. Murray, al șaptelea favorit al turneului, a trecut în primul tur de kazahul Golubev, 6-1, 6-4, 3-6, 6-3. Între timp, Monfils a preluat conducerea în setul patru cu Hănescu, 3-2, cu break. 


UPDATE 19:11 Probleme fizice pentru Victor. Bucureșteanul a cerut intervenția medicului: „Am simțit o contractură la nivelul coapsei”, îi spune Hane fizioterapeutului.


UPDATE 19:07 Un game în care Hănescu a reușit două backhand-uri în lung de linie de toată frumusețea. Cu al doilea l-a îngenunchiat pe Monfils, apoi a urcat din nou la plasă, cu succes, la minge de 2-1.


UPDATE 19:01 Victor atacă la fel ca un animal de pradă la fileu și închide game-ul de debut al actului patru. Un prim joc în care a salvat și două mingi de break, 1-0. Gael urmează la serviciu.


UPDATE 18:58 Federer se bucură de priveliștea de la Paris. A postat pe Twitter o fotografie cu Turnul Eiffel. Elvețianul îl va înfrunta în turul secund pe Diego Schwartzman din Argentina.


UPDATE 18:54 Set Monfils, 2-6, 6-4, 4-6. Cascada de break-uri a luat sfârșit. Monfils a închis setul cu stil, grație unui as. Hănescu va intra cu serviciul în actul al patrulea.


UPDATE 18:47 Victor a ratat două șanse consecutive de 5-3. Monfils a egalat la patru, apoi a pus presiune pe serviciul românului. 5-4 pentru francez, în urma unui schimb lung, încheiat cu un rever câștigător în diagonală. Gael va servi pentru 2-1 la seturi.


UPDATE 18:37 Ce revenire pentru Hănescu! Veteranul în vârstă de 33 de ani arată că dispune de forță mentală. Monfils a condus cu 3-0, cu dublu break, ca Victor să întoarcă scorul, 4-3.


UPDATE 18:30 E chiar Ferrer. Spaniolul și-a făcut apariția la Roland Garros cu părul tuns scurt. Probabil că nici cel mai în vârstă fan al său nu l-a mai văzut cu un astfel de look. Ferrer s-a calificat în turul secund după o victorie în minimum de seturi cu Igor Sijling (Olanda).


UPDATE 18:25 Starea de confort a lui Hănescu a dispărut din nou. Monfils conduce cu 3-0 în setul al treilea, grație unui dublu-break.


UPDATE 18:15 Atmosferă ca la finală, pentru Hănescu și Monfils. Tribunele arhipline au înghețat când Victor a fructificat mingea de set în actul secund. DIn nefericire, bucureșteanul și-a cedat serviciul în primul game al setului trei, 0-1.


UPDATE 18:10 SET Hănescu. Game-ul pe serviciul adversarului a venit la momentul potrivit. 2-6, 6-4 și liniștea se așterne pentru moment pe Philippe Chatrier.


UPDATE 18:02 Rebreak Hănescu, 4-4. Victor arată că este capabil să creeze probleme la retur. Henri Leconte (stânga), ultimul finalist din Franța la Roland Garros, alături de celebrul antrenor Patrick Mouratoglou, comentează partida Hănescu – Monfils, pentru Eurosport Franța.


UPDATE 17:50 Dezechilibru, cuvântul de ordine pe Philippe Chatrier. Monfils rupe serviciul lui Hănescu și în actul secund, 3-2. Nicio minge de break n-a reușit Victor din trei ocazii, trei din patru fructificate de Gael. Francezul a trimis cel mai puternic serviciu cu 216 km/h, în timp ce Hănescu a expediat cu 196 km/h cea mai rapidă minge la serviciu.


UPDATE 17:44 Victor a irosit o minge de break la 1-0, francezul a egalat, apoi Hănescu a preluat conducerea din nou. Tenisul românului arată mai bine în manșa secundă.


UPDATE 17:30 Set Monfils, 6-2. Hănescu este colpeșit de miza partidei și nu-și găsește încă ritmul. Doar 40% este procentajul românului pe serviciul al doilea. Monfils a câștigat 80% din mingile jucate cu serviciul secund în primul act.


UPDATE 17:20 Soarta primului set pare pecetluită. Monfils îl conduce cu 5-1 pe Hănescu. Eficiență maximă pentru francez, două mingi de break convertite din două șanse.


UPDATE 17:11 Început ezitant de meci pentru Victor. Monfils a realizat break-ul în jocul al treilea, pe care l-a valorificat rapid cu serviciul, 3-1.


UPDATE 17:02 Hănescu servește primul și a făcut-o bine în game-ul de debut, 1-0. Monfils a intrat în arenă acompaniat de saluturile călduroase al fanilor.


UPDATE 16:58 Intrarea lui Hănescu pe Philippe Chatrier. Bucureșteanul va avea o misiune dificilă cu favoritul gazdelor, Gael Monfils (28 ATP). 1.20 este cota pe care bookmakerii i-au acordat-o lui Monfils la victorie, în timp ce Hănescu a primit 4.33.


UPDATE 16:45 Campioana din 2008, Ana Ivanovic, s-a calificat în turul secund grație unei victorii clare, 6-1, 6-3 cu Caroline Garcia (Franța). Meciurile de pe central s-au desfășurat pe repede înainte. Victor Hănescu și Gael Monfils își vor face apariția în scurt timp pe Philippe Chatrier, unde se anunță o atmosferă pe măsură.


UPDATE 14:55 Statistica meciului Cîrstea – Wozniak, 6-7, 7-5, 6-2. Sorana a dezlănțuit furtuna loviturilor câștigătoare: 43. Doar 23 de puncte direct câștigătoare a realizat canadianca. Totalul punctelor reușite: 111 pentru Cîrstea, 103 Wozniak.


UPDATE 14:40 Încă un favorit „cade” de pe tabloul masculin. Bulgarul Grigor Dimitrov (12 ATP) a pierdut în minimum de seturi cu uriașul Ivo Karlovic (Croația), locul 37 ATP, scor 6-4, 7-5, 7-6.


UPDATE 14:27 Game, set și meci, Cîrstea! Sorana s-a aflat în corzi în actul al doilea, când a salvat minge de meci pe propriul serviciu, la 5-4 pentru Wozniak. Apoi, eleva lui Victor Ioniță a renăscut pe final de set și a închis punctele în stilul caracteristic, rapid și eficient, 6-7, 7-5, 6-2. Adversara lui Cîrstea din turul al doilea: Teliana Pereira (Brazilia)


UPDATE 14:20 Surpriză uriașă! Campioana din 2011 pleacă acasă. A doua favorită a tabloului feminin, chinezoaica Li Na, părăsește competiția. Kristina Mladenovic (Franța) a învins-o cu 7-5, 3-6, 6-1. Halep se putea întâlni cu chinezoaica în semifinalele competiției. 


UPDATE 14:17 Două game-uri până la victorie. Sorana Cîrstea menține ritmul și conduce cu 4-2 în actul decisiv cu Wozniak. Nu se mai vede nicio urmă de slăbiciune  pe serviciul Soranei.


UPDATE 14:13 „Am jucat pentru prima dată pe Chatrier. A fost minunat”!, declarația Simonei Halep la conferința de presă.


UPDATE 14:10 Heather Watson (Marea Britanie), adversara Simonei Halep din turul secund. Watson a învins-o pe Barbora Zahlavova (Cehia), cu 6-3, 6-4.


UPDATE 14:03 Control total pentru Cîrstea. Sorana îi mai rupe o dată serviciul canadiencei, apoi își valorifică avantajul cu un game alb, 2-0! Serie de cinci game-uri consecutive reușită româncă.


UPDATE 13:57 Set decisiv la Cîrstea – Wozniak. Jucătoarea din Tîrgoviște a egalat la seturi, 6-7, 7-5, printr-o serie de trei game-uri. Canadianca, demoralizată de energia Soranei. 32 -18, raportul loviturilor direct câștigătoare, în favoarea româncei.


UPDATE 13:53 CÎrstea a prins aripi, după mingea de meci de care a scăpat. 6-5, cu break, iar Sorana urmează la serviciu pentru a împinge partida în decisiv.


UPDATE 13:49 Sorana a salvat minge de meci, la 5-4 pentru Wozniak. Jucătoarea antrenată de Victor Ioniță a egalat apoi scorul, 5-5 în actul secund.


UPDATE 13:43 Alexandra Cadanțu, eliminată în primul tur de Kiki Bertens (Olanda). Românca nu și-a mai revenit după primul set, pierdut într-un mod dramatic, de la 5-3. Bertens s-a impus cu 7-6, 6-1. Sorana merge cap la cap cu Wozniak, 4-4 în actul secund.


UPDATE 13:40 Recital pe terenuri, dar și în afară. Dacă vă întrebați de unde se aude muzica la Paris…


UPDATE 13:30 Statistica meciului Halep – Kleybanova. Diferență covârșitoare în privința greșelilor neforțate: 32 pentru Kleybanova, în timp ce Halep a comis doar 6. 


UPDATE 13:27 Probleme pentru Sorana și Alexandra. Cîrstea este condusă cu set și 3-2 de Wozniak, în timp ce Cadanțu nu mai reușește să lege punctele câștigătoare, 7-6, 2-1 pentru Bertens.


UPDATE 13:20 Heather Watson (Marea Britanie) sau Barbara Zahlavova (Cehia), adversara din turul secund pentru Halep. Watson conduce 6-3, 5-3.


UPDATE 13:17 Sorana are o răbufnire de orgoliu după cedarea primului set cu Wozniak, 2-1 cu break. Cadanțu nu și-a păstrat calmul pe finalul actului I, pe care l-a cedat cu 7-6.


UPDATE 13:10 Meci, Simona Halep, 6-0, 6-2 cu Alisa Kleybanova. Tenis de top arătat de a patra favorită a competiției, la prima prezență pe centralul Philippe Chatrier. Kleybanova a stat în corzi ambele seturi, chinuită de unghiurile perfecte găsite de loviturile rapide ale Simonei.


UPDATE 13:02 „Game-ul de onoare”, adjudecat de Kleybanova. 6-0, 5-1. Cadanțu a condus cu 5-3, însă Bertens a preluat conducerea grație a trei game-uri consecutive, 6-5.


UPDATE 12:58 Halep, foarte aproape de a câștiga meciul, fără game pierdut. Servește pentru a închide și al doilea set cu 6-0. CÎrstea a pierdut prima manșă cu Wozniak ,7-6.


UPDATE 12:52 Kleybanova nu își stăpânește nervii, iar dublele greșeli curg  la punctele importante. În aceste condiții, a patra jucătoare a lumii, Halep, nu îi poate acorda vreo șansă, 3-0, cu dublu-break. Sorana s-a aflat la conducerea scorului în dese rânduri cu Wozniak, însă n-a putut face break-ul decisiv, iar meciul merge în tie-break.


UPDATE 12:44 Încă o dublă greșeală a rusoaicei îi oferă un break Simonei și în actul al doilea,1-0. Forța și o defensivă care merge ceas sunt elemente care nu-i dau Alisei posibilitatea de a câștiga vreun game.


UPDATE 12:38 Set, Halep, 6-0. Mai puțin de jumătate de oră i-a trebuit Simonei pentru a închide conturile în primul act. Kleybanova servește prima în manșa a doua. 


UPDATE 12:35 Halep zburdă pe teren. 5-0 și urmează să servească pentru primul set. Simona întoarce mingea ca din perete în terenul advers, iar Kleybanova își pierde concentrarea de fiecare dată. Cîrstea continuă să conducă cu break, 4-2. Cadanțu contrazice calculele hârtiei în startul meciului, 3-1.


UPDATE 12:28 Simona nu vrea să petreacă mult timp pe Philippe Chatrier. 4-0, după un forehand în cros, la care Kleybanova rămâne fixată pe linia de fund. Sorana a izbutit break-ul cu Wozniak, 3-1. Cadanțu o conduce cu 2-1 pe Bertens și se află la primire.


UPDATE 12:22 Start perfect. Sorana și-a pierdut serviciul în game-ul de debut al meciului cu Wozniak, însă a reacționat promt și a întors scorul, 2-1. Halep a început în forță cu Kleybanova, 3-0, cu dublu-break. Cadanțu conduce și ea cu 2-0 în fața olandezei Bertens.


UPDATE 12:15 Simona a început cu break, după o serie de greșeli neforțate ale rusoaicei. Halep, cap de serie numărul patru, cea mai bună clasare din toate timpurile pe tabloul al unui turneu de Grand Slam.


UPDATE 12:10 România deschide balul. Trei românce sunt gata de acțiune la Roland Garros. Halep va primi cu Kleybanova, Cîrstea a ales să servească cu Wozniak, iar Cadanțu va intra și ea cu serviciul în fața lui Bertens.


UPDATE 12:05 Kleybanova, cu antrenor român. Halep, belgian. Alisa Kleybanova, adversara Simonei, este antrenată de românul Iulian Vesspan. În loja lui Halep se află Wim Fissette, belgianul care a mai lucrat cu Kim Clijsters și Sabine Lisicki.


UPDATE 11:52 10 minute au mai rămas până când Simona Halep, a patra jucătoare a lumii, va păși pentru prima dată în carieră, într-un meci oficial, pe centralul de la Roland Garros, Philippe Chatrier. 1.07 este cota pe care bookmakerii i-au acordat-o româncei la victorie. 8.00 pentru Kleybanova.


Primele două zile de la Roland Garros s-au scurs. Spectatorii din capitala Franței au fost luați prin surprindere de ploaia care a dat peste cap programul pe cele 15 terenuri. Dar și de eliminarea lui Stanislas Wawrinka, al treilea favorit, învins de Guillermo Garcia-Lopez. (41 ATP).

Vremea capricioasă le-a dat bătăi de cap și organizatorilor, ultimele meciuri programate să se dispute luni fiind mutate pentru marți. Printre ele, și partida dintre Sorana CÎrstea și Aleksandra Wozniak. O reprogramare care transformă ziua a treia de la Paris într-una tricoloră. Cinci reprezentanți ai României debutează în ediția din 2014 a singurului turneu de Grand Slam disputat pe zgură: Simona Halep (favorita 4), Sorana Cîrstea (favorita 26), Alexandra Cadanțu, Victor Hănescu și Horia Tecău, în proba de dublu. 

Meciurile românilor de marți, contând pentru primul tur la Roland Garros

Alisa Kleybanova (Rusia) – Simona Halep (România) – ora 12:00, în direct pe Eurosport 2

  • 0-2 la întâlniri directe: Simona s-a impus la Australian Open 2011, 6-4, 7-6 și la Moscova 2013, 6-1, 6-1, ambele meciuri disputate pe hard
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Halep – sfert de finală la Australian Open 2014, Kleybanova – optimi la Australian Open 2009.
  • Suprafața favorită: Halep – zgură, Kleybanova – hard

Kleybanova se evidențiază pe teren printr-un serviciu puternic și lovituri riscante. Punct slab: rezistență scăzută la efort. Rusoaica a fost diagnosticată în 2012 cu limfomul Hodgkin, o formă de cancer, pe care a vindecat-o. În 2014 a reușit un sfert de finală la Stuttgart. 

Aleksandra Wozniak (Canada) – Sorana Cîrstea (România) – ora 12:00

  • Prima întâlnire dintre cele două
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Cîrstea – sfert de finală la Roland Garros 2009, Wozniak – optimi la Roland Garros 2009
  • Suprafața favorită: Cîrstea – hard, Wozniak – hard.

Wozniak se deplasează cu viteză pe teren și lovește mingea repede. Deși a reușit cea mai bună performanță la un Grand Slam pe zgură, nu a mai realizat performanțe notabile pe suprafața roșie în ultimii ani. 

Alexandra Cadanțu (România) – Kiki Bertens (Olanda) – ora 12:00

  • 1-0 la întâlniri directe: Cadanțu a câștigat în minimum de seturi la Palermo 2012, pe zgură: 6-3, 6-2.
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Cadanțu – turul doi la Wimbledon 2013, Bertens: turul doi la Wimbledon 2012 și US Open 2012
  • Suprafața favorită: Cadanțu – zgură, Bertens – zgură

Bertens joacă fiecare minge pe cartea atacului și lovește riscant din orice poziție. Punctul slab: reverul.

Gael Monfils (Franța) – Victor Hănescu (România) – ora 18:00

  • 3-2 la întâlniri directe: Monfils a câștigat la Sopoty 2005, zgură: 6-2, 6-3, Zagreb 2007, zgură: 7-5, 6-4 și la JO de la Beijing, hard: 6-4, 7-6. Hănescu s-a impus la București 2007, zgură: 6-2, 6-3 și Stuttgart 2011, zgură: 2-6, 7-6, 6-4.
  • Cea mai bună performanță la Grand Slam-uri: Hănescu – sfert de finală la Roland Garros 2005, semifinală la Roland Garros 2008
  • Suprafața favorită: Hănescu – zgură, Monfils – hard și zgură

Gael Monfils este un jucător care deține o gamă variată de lovituri. Defensiva și ofensiva sunt perfect puse la punct, știind să facă tranziția între defensivă și atac. În turneele din Franța se mobilizează de fiecare dată, iar publicul îl împinge de la spate întotdeauna.

  • Marți au loc și primele meciuri de dublu, iar Cuplul Rojer/Tecău (Oland/România) înfruntă perechea franceză Mannarino/Paire, de la ora 15:30.

Simona Halep și Victor Hănescu au fost onorați de organizatori prin programarea meciurilor în care sunt protagoniști pe terenul central Philippe Chatrier

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup