LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a doua. Meciul Cîrstea – Wozniak, amânat. Halep și Hănescu vor juca marți pe centralul Philippe Chatrier

LIVE BLOG | Roland Garros, ziua a doua. Meciul Cîrstea - Wozniak, amânat. Halep și Hănescu vor juca   marți pe centralul Philippe Chatrier
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 22:30 Stan…ce dezamăgire. Cea mai mare surpriză a competiției de până acum: elvețianul Stanislas Wawrinka (favoritul 3), învins de spaniolul Guilermo Garcia-Lopez, 6-4, 5-7, 6-2, 6-0. Nadal are două motive de bucurie: prietenul său, Guillermo, s-a calificat în actul secund, și totodată a scăpat de un posibil adversar diicil în semifinale, Wawrinka.


UPDATE 21:20 Meciul maraton dintre Facundo Bagnis (Argentina) și Julien Benneteau (Franța) s-a încheiat cu victoria outsiderului argentinian, 6-1, 6-2, 1-6, 3-6, 18-16. Bagnis nu și-a putut stăpâni lacrimile la final. Jucătorul în vârstă de 24 de ani s-a calificat în turul secund la Roland Garros, la prima prezență pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam. 


UPDATE 20:40 Simona și Hane, în prim-plan. Organizatorii au anunțat programul de marți. Simona Halep, a patra jucătoare a lumii, va deschide balul pe terenul central, Philiipe Chatrier, de la ora 12:00. Eleva lui Wim Fissette o va întâlni pe rusoaica Alisa Kleybanova. Oficialii de la Paris l-au onorat și pe Hănescu cu o programare pe terenul „sacru” din complexul Stade Roland Garros. Victor va avea o încercare grea, cu Gael Monfils (Franța), al 23-lea cap de serie, în al patrulea meci al zilei. Sorana Cîrstea va juca împotriva Aleksandrei Wozniak de la ora 12:00, pe terenul 8. Alexandra Cadanțu – Kiki Bertens, de la aceeași oră, pe Terenul 14.


UPDATE 20:25 Thriller la Paris. Julien Benneteau, favoritul gazdelor, a revenit de la 0-2 la seturi cu Facundo Bagnis și a împins partida în prelungiri. 11-10 în actul al cincilea pentru francez, iar la serviciu urmează Bagnis. Benneteau cere intervenția medicului la fiecare schimbare de teren. Dificil pentru Facundo să servească după pauzele lungi pe care i le pricinuiește adversarul. Pe central, campionul de la Australian Open, Stanislas Wawrinka (favorit 3) are viață grea cu spaniolul Garcia-Lopez. Outsiderul a capturat primul set, 6-4.


UPDATE 20:10 Misiune îndeplinită. Rafael Nadal s-a calificat în turul secund, fără probleme. Robby Ginepri, jucător aflat în preajma locului 300, nu i-a putut crea dificultăți campionului en-titre, 6-0, 6-3, 6-0. Rafa va juca în faza următoare cu învingătorul dintre Pau-Henri Mathieu (Franța) și Dominic Thiem (Austria).


UPDATE 19:50 Zi ploioasă la Paris. Eugenie Bouchard (Canada), a 18-a favorită a turneului, s-a apărat de stropi cu prosopul din dotare. Întreruperile pricinuite de vremea din capitala Franței n-au deranjat-o însă pe „Genie”. S-a calificat în turul secund, după 6-0, 6-2 cu Shahar Peer (Israel).


UPDATE 19:25 „Full House” pe Suzanne Lenglen, la meciul lui Rafael Nadal, împotriva americanului Ginepri. Vremea capricioasă nu a îndepăratat spectatorii de la tenis. Spaniolul a făcut instrucție cu Robby în primul set, 6-0. În actul secund, 3-2 pentru Ginepri, fără break.

Chatrier not so much MT @BlairHenley Lenglen is packed. #rafaeffect pic.twitter.com/VT7YN6gwrG


UPDATE 18:40 „Regele” Nadal s-a întors la Stade Roland Garros. De opt ori campion la Paris, Rafa îl înfruntă în actul de debut pe americanul Robby Ginepri (279 ATP), 3-0 deja, în primul set. De această dată, pe a doua arenă ca importanță, Suzanne Lenglen, o decizie ieșită din comun a organizatorilor.


UPDATE 18:30 Game, set și meci, Nole! Sârbul își confirmă forma în care se află. L-a învins pe Nadal în ultimul act de la Roma, în urmă cu o săptămână, iar portughezul Sousa nu îi putea pune probleme la Paris. Djokovic, favorit 2 la Roland Garros, l-a zdrobit pe Joao Sousa: 6-1, 6-2, 6-4. Urmeză francezul Jeremy Chardy în turul secund.


UPDATE 18:15 Meciul Soranei, amânat. Întâlnirea Cîrstea – Wozniak, reprogramată pentru marți.Organizatorii au reacționat prompt după întreruperea adusă de ploaie: au luat decizia de a reprograma opt meciuri care ar fi trebuit să încheie ziua pe terenurile secundare. Astfel patru reprezentanți ai României vor evolua în a treia zi de la Roland Garros: Halep – Kleybanova, Cîrstea – Wozniak, Cadanțu – Bertens și Hănescu – Monfils.


UPDATE 17:32 – Imaginea zilei la Open-ul francez: deși joacă un meci oficial, Novak Djokovic se ține de glume pe centralul Philippe Chatrier. Sârbul l-a invitat pe unul dintre copiii de mingi să i se alăture pe bancă. „Nole” este însă suficient de concentrat pentru a încheia setul doi, pe serviciu, cu 6-2, ducând scorul la 2-0 în partida cu portughezul Sousa.

Fotografie postata pe twitter: Roland Garros ‏@rolandgarros


UPDATE 17:24 Plouă din nou. Jucătorii grăbesc punctele, pentru a termina ghemurile, în timp ce în tribune apar din nou umbrele. La schimbul de terenuri, jucătorii rămân pe scuane, așteptând să vadă ce se întâmplă.


UPDATE 17:15 Se joacă din nou la Roland Garros. Partidele s-au reluat pe toate terenurile.


UPDATE 16:05 Nu știe daca va mai juca luni. Ora de începere a meciului Soranei Cîrstea – Aleksandra Wozniak se află sub semnul întrebării. Două partide mai sunt de jucat pe Terenul 17, iar ploaia nu permite încă starul lor.  


UPDATE 15:50 Vremea le dă în continuare bătăi de cap jucătorilor și organizatorilor. Norii au revenit deasupra complexului de la Roland Garros, plouă din ce în ce mai puternic, iar meciurile s-au întrerupt pe toate terenurile.

Play suspended after ward takes the set 6-4 in pouring rain, dramatic stuff… pic.twitter.com/f3EHV0EhoI


UPDATE 15:45 Sorana CÎrstea se găsește într-o galerie selectă de jucători români care au ajuns cel puțin până în sferturile de finală la Paris: Victor Hănescu, Andrei Pavel, Adrian Voinea, Ilie Năstase (de cinci ori), Ion Țiriac, Ruxandra Dragomir și VIrginia Ruzici (de șase ori). 


UPDATE 15:25 Prima surpriză de la Roland Garros 2014: Kei Nishikori, al nouălea favorit, părăsește competiție. Martin Klizan (Slovacia) l-a învins pe japonez în minimum de seturi, 7-6, 6-1, 6-2. Se pare că jucătorul antrenat de Michael Chang nu a scăpat de problema fizică pe care a acuzat-o la Madrid, când s-a retras în finala cu Nadal.

Première surprise: Kei Nishikori, tête de série n°9, sorti d’entrée par le Slovaque Klizan 7-6, 6-1, 6-2 #RG14 pic.twitter.com/DtBsAY5zlB


UPDATE 15:10 „Rafa este favoritul, clar!”, o spune chiar marele rival al lui Nadal, Roger Federer. „Rafa este favoritul și apoi Novak… și apoi toți ceilalți, este foarte clar„. Dacă pentru Nadal a avut numai cuvintede laudă, Federer a trimis săgeți către Djokovic și statutul său de favorit cert: „Cu două săptămâni în urmă nu mai putea juca tenis, iar acum totul este perfect„, făcând referire la retragerea sârbului de la Madrid, din cauza unei accidentări la mână. Roger l-ar putea întâlni pe Rafa chiar în marea finală, iar cu Nole ar putea juca în semifinale.


UPDATE 14:50 Așteptarea s-a terminat pentru Djokovic. Ploaia s-a oprit, iar semi-finalistul din 2013 va părăsi zona vestiarelor. Joao Sousa (44 ATP) va trebui să-l oprească din drumul spre primul titlu la Roland Garros.

@DjokerNole waiting in the wings while the rain picks up in Paris. #RG14 #ESPNTennis pic.twitter.com/k2YTWL0Zdb


UPDATE 14:25 Maria și-a încheiat reprezentația rapid. Șarapova, jucătoarea momentului în tenisul mondial, a învins-o pe Ksenia Pervak, 6-1, 6-2. Pe Philippe Chatrier va urma meciul dintre sârbul Novak Djokovic, al doilea favorit al turneului, și portughezul Joao Sousa. Celelalte partide încheiate luni la Paris: Mona Barthel (Germania) – Karin Knapp (Italia): 6-4, 6-0, Sabine Lisicki (Germania) – Fiona Ferro (Franța): 6-1, 7-5, Kenny de Schepper (Franța) – Albert Montanes (Spania): 3-1 – retragere Montanes.

2012 champion @MariaSharapova begins her @RolandGarros run with 61 62 win over Pervak–> http://t.co/Iu6lS1l3yT #RG14 pic.twitter.com/AY8hY5mDkx


UPDATE 13:50 Ksenia s-a camuflat. Adversara Mariei Șarapova, Ksenia Pervak, și-a făcut apariția cu o costumație ieșită din comun pentru un teren de tenis. Doar cu atât a impresionat-o pe Șarapova până acum, 6-1 pentru rusoaică după primul act.

Ksenia Pervak joins the French Open Fashion Show with this outfit. Currently playing @MariaSharapova on ESPN2 & ESPN3 pic.twitter.com/X9ipnkojpM


UPDATE 13:30 Ploaia a întârziat meciurile din capitala Franței, timp de o oră jumătate. Norii s-au risipit, tribunele s-au populat, iar Maria Șarapova (favorita a șaptea)  deschide balul pe Philippe Chatrier, cu Ksenia Pervak (Kazakhstan).


Primele meciuri de la Roland Garros, desfășurate duminică, au avut un final așteptat. Cel puțin pe tabloul masculin. Niciun cap de serie nu a părăsit competiția, jucătorii cotați cu șanse importante la accederea în fazele superioare nelăsând loc de suspans pe Philippe Chatrier, Suzanne Lenglen sau Terenul 1.

Victorii lejere pentru favoriți

Roger Federer (favorit 4), Jo-Wilfried Tsonga (favorit 13), Milos Raonic (favorit 8), Tomas Berdych (favorit 6) și John Isner (favorit 10) s-au calificat în minimum de seturi în turul secund, cu victorii la Lukas Lacko, Edouard Roger-Vasselin, Nick Kyrgios, Peter Polansky, respectiv Pierre-Hugues Herbert. Nici starurile de pe tabloul feminin n-au vrut să stea prea mult pe teren în primul tur, Agnieszka Radwanska (favorită 3), Serena Williams (favorită 1), Venus Williams (favorită 29), Angelique Kerber (favorită 8) trecând în două seturi de Shuai Zhang, Alize Lim, Belinda Bencic, respectiv Katarzyna Piter. 

Niculescu, semi-surpriza din prima zi

Monica Niculescu (România) a intrat în competiție din postura de jucătoare aflată pe locul 75 WTA și reușea să rupă seria victoriilor reușite de favorite. Victima: Kaia Kanepi (favorita 25), din Estonia, jucătoare care de multe ori expediază servicii asemănătoare cu cele din circuitul masculin. Kaia câștigase primul set, însă jocul inteligent al Monicăi a reușit să blocheze forța din terenul advers, scor 5-7, 6-3, 6-1. În turul următor, Niculescu va întâlni câștigătoarea meciului dintre Romina Oprandi (Elveția) și Paula Ormaechea (Argentina)

Roland Garros, turneul la care Sorana poate renaște

Luni, în a doua zi de concurs la singurul turneu de Grand Slam disputat pe zgură, va intra pe Terenul 17 o altă reprezentantă a României. Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 26. Jucătoarea care în în urmă cu 5 ani reușea un sfert de finală la Paris. Avea doar 19 ani și intrase în grupul primele opt jucătoare ale lumii pe sufrața roșiatică. Sorana nu își găsește încă furia și eficacitatea de altă dată, însă evoluează cu aceeași energie pe teren. Element grație căruia poate produce fapte mari la Paris. Primul obstacol, Aleksandra Wozniak (Canada), locul 149 WTA, nu înainte de ora 18:00.

  • Meciurile Halep – Kleybanova, Hănescu – Monfils și Cadanțu – Bertens se vor disputa marți.
  • Partidele de la Roland Garros pot fi urmărite în direct pe programele Eurosport și live text pe Prosport.ro
  • Premiile din acest an, de la Paris, au atins un record pentru turneele de Grand Slam: 25.018.900 de euro.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele