LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 7-a | Decizia care le încurcă pe adversarele Simonei: ploaia a ANULAT meciurile până la finalul serii. Halep, un set – perfectă, un set – gladiatoare cu Daria Kasatkina. Begu, surpriză mare la dublu. Tecău, OUT în optimi

LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 7-a | Decizia care le încurcă pe adversarele Simonei: ploaia a ANULAT meciurile până la finalul serii. Halep, un set - perfectă, un set - gladiatoare cu Daria Kasatkina. Begu, surpriză mare la dublu. Tecău, OUT în optimi
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ziua a șaptea de la Roland Garros este cea în care Simona Halep (4 WTA) a ajuns în săptămâna a doua a turneului francez.
  • Simona Halep (4 WTA) a învins-o pe Daria Kasatkina (28 WTA), scor 6-0, 7-5, pe arena „Suzanne Lenglen”, la capătul unei partide cu seturi constrastante, de o oră și 18 minute.
  • România a avut sâmbătă și doi reprezentanți implicați în proba de dublu.
  • Irina Begu și chinezoaica Saisai Zheng au reușit o victorie mare, cu revenire fantastică, și sunt în optimi, după 6-3 în decisivul împotriva perechii cap de serie numărul opt la dublu feminin, formată din Abigail Spears și Katarina Srebotnik.
  • Pe Terenul 16. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer luptă ACUM pentru un loc în sferturile de finală de la dublu masculin împotriva perechii Ivan Dodig / Marcel Granollers (favoriții șapte ai competiției).
  • Urmărim împreună, în format LIVE BLOG, acțiunea de la Paris. Meciurile sunt transmise în direct de Eurosport.

Simona Halep trece fără set pierdut de prima săptămână a turneului de la Roland Garros. Este în optimi, acolo unde are de înfruntat o specialistă a suprafeței roșii – Carla Suarez-Navarro – așa cum de altfel este și ea. Jucătoarea pregătită de australianul Darren Cahill a defilat într-un prim set în care forehandul, deplasarea în teren și viteza de reacție au fost la cote foarte înalte. Kasatkina a încercat în zadar să varieze jocul și să o plimbe pe Simona pe teren. Constănțeanca a fost concentrată pe întreaga durată a setului și a punctat în momentele-cheie. Doar 27 de minute i-au fost necesare tricolorei pentru a-i servi Dariei un „covrig”, alimentat de cele 13 lovituri câștigătoare.

Setul doi a curs clar în favoarea Simonei în primele minute, până la scorul de 3-1 și 40-30 pe serviciul Kasatkinei – moment în care „Simo” a ratat dublu break-ul, desprinderea la 4-1 și încheierea conturilor. Meciul s-a întors la 180 de grade: Kasatkina a căpătat încredere, a profitat de graba în execuție și în atac arătată de Simona Halep. Preț de patru game-uri, Daria a trimis mingi consecutiv pe tușe, iar Simona a făcut ceea ce tinde să mai facă din când în când – să grăbească totul, de la reluarea jocului, la atacul decisiv. Declicul pentru numărul patru mondial a venit în ceasul al 12-lea, la 5-4 pentru rusoaică: Simona s-a agățat de un punct ratat de mai tânăra adversară și a smuls lovitură cu lovitură metrii necesari până la turul patru. Cu patru mingi de set salvate, Simona a redevenit cerebrală. Ce a urmat, a fost o închidere de meci în stil de mare campioană: 11 puncte câștigate din următoarele 12 jucate, echivalente cu break alb și game lejer de serviciu, adjudecat la 15, în final de partidă.

Cifrele statisticii sunt relevante pentru scăderea din jocul Simonei: într-un set de aproape o oră (durată dublă) cu un număr dublu de game-uri, Simona a reușit o lovitură câștigătoare mai puțin decât în manșa inaugurală. Per total, Simona a încheiat partida cu 25 de lovituri câștigătoare și 13 erori neforțate, față de bilațul negativ, 16 – 24 al Kasatkinei.

Irina Begu și Saisai Zheng au reușit o victorie-surpriză în fața unei echipe cu pretenții la trofeu. Favoritele opt la Paris, Spears și Srebotnik au luat primul set în 25 de minute, 6-1. Cu evoluții mult mai sigure pe serviciu, Irina și Saisai au împins decizia manșei a doua în prelungiri, iar la 5-4, beneficiind de avantajul de a fi servit primele, au dat lovitura la retur și au dus meciul în decisiv, acolo unde au deschis fantastic, cu break în game-ul doi. Begu și Zheng au dus până la final și au fructificat avantajul break-ului. Punând capăt meciului după o oră și 40 de minute, 1-6, 6-4, 6-3.

Horia Tecău ratează pentru al doilea an consecutiv prezența în fazele superioare ale turneului de la Roland Garros. Favoriți 11, Tecău și Rojer au luptat exemplar în setul doi, salvând un 2-0 ca și făcut la 6-3 și 3-1 pentru Dodig și Granollers. După mai bine de 70 de minute de luptă, Tecău și Rojer au forțat decisivul, însă efortul lor s-a simțit în momentele incipiente ale setului trei, atunci când favoriții 7 au obținut break-ul câștigător.

Aici se încheie povestea zilei a șaptea de la Roland Garros. Simona Halep și Irina Begu au adus bucurii mari pentru tenisul românesc. Aventura lor în turneu continuă în săptămâna a doua, la fel și povestea noastră, pe www.prosport.ro. Iar dincolo de victorii, înfrângeri, dureri, accidentări, tactici, suprize, lovituri de meci demosntrativ, fotografii extraordinare, declarații și muncă pe terenul de antrenament,ziua a șaptea de la Roland Garros 2017 a fost despre el: Rafael Nadal, cel care începe volumul cu numărul 30+1 al epopeii sale.

20:15 Ziua a șaptea de tenis se încheie cu meciuri anulate din cauza ploii. Niciun joc nu va fi reluat astăzi, partidele urmând a fi reprogramate pentru ziua de mâine. Pe tabloul feminin mai sunt de completat patru locuri pe tabla optimilor. Defavorizate sunt fetele de pe zona de tablou a Simonei: Svitolina și Sevastova ar trebui, logic, să joace între ele în optimi, iar mai departe, învingătoarea să se dueleze cu Halep sau Suarez-Navarro, în sferturi. Mai mult, în vederea semifinalei pe care Simona o are de disputat cu favorita doi a turneului – Karolina Pliskova, cehoaica ar pierde și ea o zi de repaus, iar refacerea poate fi un factor decisiv într-un turneu de Mare Șlem. Trei poziții mai sunt de acoperit la masculin. Murray, Verdasco și Wawrinka ăși așteaptă încă adversarul.


20:00 Meciurile rămân întrerupte. Pentru că afară plouă, plouă… încă nu e trecut de ora nouă, dar ne apropiem.


18:20 Ploaia a întrerupt meciurile de la Roland Garros. Ce se întâmplă pe terenurile din complexul de la Roland Garros? Doar meciuri de băieți, la simplu. Kei Nishikori are 2-1 la seturi cu tânărul korean Chung, însă pauză îl avantajează, fiind condus cu 3-0 în setul 4. Khachanov (53 ATP), jucătorul care l-a scos din turneu pe Tomas Berdych, are 1-0 la seturi cu John Isner, iar cel mai greu îi va fi lui Richard Gasquet, cel care va relua duelul cu Monfils pe serviciu, la 5-6 în primul set. Cel puțin până la ora 19:00, nu se joacă.


18:10 Campionul din 2015 de la Roland Garros, Stan Wawrinka (3 ATP), s-a calificat în optimile de finală, fără set pierdut, înainte ca ploaia să strice programul zilei și să întrerupă toate partidele de la Paris.


18:00 Declarația zilei vine de la Simona Halep, via Roland Garros.

„Nu simt că sunt favorită, dar am încredere că am șansa mea. Am jocul să merg până la capăt!”

 


17:40 Au sperat până în ultimul moment: după startul ratat în decisiv, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au forțat revenirea în lupta pentru sferturi până în ultima clipă. Au salvat minge de meci la 3-5 în setul trei, au avut minge de re-break, dar Granollers și Dodig au fost mai puternici. Tecău părăsește astfel competiția aături de partenerul său, învins cu 3-6, 7-5, 3-6, după un meci de două ore și 40 de minute.


17:30 Simona are planuri pentru diseară, după ce și-a asigurat prezența în optimile de la Roland Garros. „Ieri am avut un antrenament greu. Am jucat o oră, la intensitate foarte mare. Astăzi, merg la shopping!„, a anunțat Simona, care va reveni pe teren abia luni.


17:20 Simona Halep a sintetizat ceea ce s-a întâmplat pe teren în prima săptămână a Roland Garros-ului. Pentru ea, urmează a doua săptămână. Și reacțiile continuă să sosească. Din conferința de presă, de această dată. „Darren este încrezător că pot juca tenis de bună calitate. Mi-a spus să am încredere în jocul meu. Nu contează dacă sunt condusă”, a spus Simona. În meciul de astăzi, această încredere în forțele ei a lipsit clar preț de câteva momente, însă în ultima clipă s-a redr


17:10 Horia Tecău și Jean Julien Rojer nu au deloc startul ideal de set decisiv: sunt conduși cu 3-0 de Ivan Dodig și Marcel Granollers.


17:00 Liderul mondial, Andy Murray, încheie cu accelerația la podea derby-ul cu Juan Martin del Potro. Timpul petrecut pe teren pentru fiecare set a scăzut cu câte o jumătate de oră, de la primul la al treilea act, iar uriașul Del Potro a reușit să aibă conducerea în meci doar în primele patru game-uri ale meciului. 86 de minute a durat manșa inaugurală, câștigată cu 10-8 în tiebreak de Murray. Del Po și-a pierdut serviciul în primul joc al setului doi, a luptat pentru egalare, la 5-5, însă acolo rezervele sale s-au epuizat complet. Murray a dat start unei serii de opt game-uri consecutive, a luat setul doi după fix o oră de joc, iar după alte 30 de minute închidea meciul, cu un sec 6-0.


16:40 Continuă lupta! Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au împins meciul cu favoriții 7 în set decisiv. Efortul lor, unul titanic: un set lung cât un meci întreg, de o oră și 11 minute, în care ai noștri au revenit de la 1-3, au egalat 3-3, au avut trei mingi de break într-un game nouă de 18 puncte, s-au regrupat rapid, salvând minge de meci în game-ul imediat următor, înainte de a pune capăt manșei după același scenariu pe care l-am văzut și la Simona Halep: 11 puncte făcute din următoarele 12 jucate.


15:50 Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt în dificultate în duelul cu perechea cap de serie 7 a tabloului de dublu masculin. Ivan Dodig și Marcel Granollers au câștigat o dată și pe serviciul lui Horia, și pe cel al lui Juls, în finalul primului set, pe care și l-au adjudecat cu 6-3 (35 de minute). Tecău și Rojer au pierdut un tur de serviciu, rămânând în urmă, la 1-3, însă au echilibrat și au egalat la 3-3.


15:40 SIMONA HALEP este în săptămâna a doua la ediția 2017 a Roland Garros-ului. Constănțeanca merge în optimi de finală, cu un al treilea succes al acestei ediții de French Open, în minimum de seturi, 6-0, 7-5, în fața rusoaicei Daria Kasatkina. Pe arena Suzanne Lenglen. Simona a încheiat partida în plin fuleu spre fileu, însă nu a mai fost nevoită să execute lovitura. După un prim set perfect, căderea zdravănă din cel de-al doilea set a fost compensată cu o determinare de top, iar ultimele clipe ale partidei sunt relevante pentru ceea ce s-a întâmplat în manșa a doua.


15:35 Cu eforturi uriașe și emoții cât Turnul Eiffel, Simona servește pentru meci, după un set doi nebun: Simona a salvat patru mingi de set, după o serie de patru jocuri ale rusoaicei și a reușit apoi break alb!


15:30 Simona nu este atentă și trăiește periculos game-ul de serviciu, dar prelungește suspansul. Primele lansări sunt moi, iar după cel mai lung raliu al meciului, de 26 de puncte, Kasatkina are din nou minge de set decisiv. Tot serva o salvează, lovituri inspirate pe ici-și-colo, în lung de linie și mai ales un rever apărut parcă de nicăieri îi mai salvează Simonei trei mingi de set, și o duce la 5-5.


15:25 Simona revine și salvează setul în ultima clipă. Constănțeanca anulează minge de set cu o contra-scurtă inspirată, care întoarce radical balanța încrederii: Kasatkina ratează de două ori la rând și Simona face break-ul, la a treia oportunitate. Setul poate intra în prelungiri: Simona servește la 4-5.


15:15 Unde a dispărut calmul Simonei? Unde e încrederea? Unde e răbdarea? Halep adună frustrare pe măsură ce mingile ei ratează ținta, iar Kasatkina este din ce în ce mai bună. Daria își câștigă serva la 30, apoi duce scorul la 40-0 pe serviciul Simonei, care nu rupe deloc ritmul meciului, cu pauza de respirat, gândit sau analiză. Kasatkina ratează două lovituri de dreapta, ajutând-o pe Simona, însă scurta de pe a treia minge de break este decisivă. Simona ajunge târziu și nu poate trece mingea peste fileu. Seria Dariei ajunge la patru game-uri consecutive, iar rusoaica va servi la 5-3 pentru a forța decisivul.


15:11 Replica Dariei: rusoaica intră „in the zone”, mușcă tușele și își ia break-ul înapoi în setul doi, după o lovitură de trecere frumoasă. Este. 3-3. Kasatkina este pe plus, Simona în ușoară scădere și își arată frustrarea.


15:05 Simona are o viteză în plus la deplasarea în teren față de rusoaica Daria Kasatkina, iar aceasta se pedepsește singură, lovindu-se cu putere peste picioare la schimbul de terenuri. Halep mai face o tură de serviciu fără emoții, apoi are o nouă șansă de break, dar evoluția scorului este încetinită: 3-2 pentru Simona, în continuare cu avantaj de un break.


15:00 VICTORIE MARE pentru Irina Begu și Saisai Zheng, la dublu! Cele două au revenit spectaculos în partida cu favoritele opt, de la 1-6 – primul set, pentru a se impune cu 6-4 și 6-3 în seturile doi și trei. Perechea româno-chineză este în optimi, iar Horia Tecău și-a început evoluția pe tabloul de 16, alături de Jean-Julien Rojer.


14:55 Halep reușește break-ul și în start de set doi în prima secvență de joc: Kasatkina a respirat ușurată după un hold lejer, la 30, Simona răspunde cu game alb pe serviciu și mușcă din nou din serviciul rusoaicei, desprinzându-se la 2-1.


14:45 Simona încheie în 27 de minute un prim set perfect. Numărul 13 din dreptul loviturilor câștigătaore reușite în manșa inaugurală a fost cu noroc pentru Simona, care a terminat manșa cu doar opt erori neforțate. Cu procentaj la prima sa minge de 75% și 80% puncte câștigate pe serviciul doi, Simona a terfelit mingea a doua a Kasatkinei, atât de eficientă în primele două meciuri: doar 27% dintre puncte începute cu serviciul doi au fost câștigate de jucătoarea de 20 de ani, care, vă reamintesc, era lider detașat la această statistică la ediția 2017 a French Open-ului.


14:41 Simona este într-o formă stelară! 5-0 încrustat pe tabelă cu un retur câștigător în lung de linie de pus în selecție de lovituri ale zilei. Kasatkina încearcă să varieze plasamentul loviturilor, dar fără forță deosebită, nu poate obține nimic în fața Simonei.


14:35 Simona este jucătoarea cu inițiativa în acest moment: forehandul face ravagii în lung de linie. Daria Kasatkina insistă cu scurte, ajunge astfel la minge de game, cu o doză de șansă la fileu, dar nu este lăsată de Simona să câștige game-ul, românca fiind extrem de eficientă în punctele mari ale startului de meci. După 16 minute și un nou forehand trimis prea larg de Daria, Simona își trece în cont al doilea break și schimbă terenul la 3-0.


14:26 Simona îi oferă minge de re-break Kasatkinei, cu un rever scăpat puțin prea lung. Dreapta o scoate din încurcătură pe Simona, salvându-i mingea de break, Kasatkina ratează apoi neforțat, iar un as pe serviciul doi o duce pe Simona la 2-0.


14:15 19 grade sunt acum la Paris, în momentul în care Daria Kasatkina se îndreaptă spre linia de fund a terenului pentru a deschide cu serviciul duelul din șaisprezecimi cu Simona Halep. Cerul este acoperit de nori, condițiile sunt mai grele. Simona câștigă primele două puncte ale meciului, iar după un winner al rusoaicei avansează mult în teren la teren, încercând un atac, scos însă în out de banda fileului, Kasatkina are minge de game, insistă pe reverul Simonei cu forehandul, dar ratează mingea decisivă în plasă, fără presine din partea româncei. O nouă eroare neforțată a tinerei rusoaice, la atacul cros de la plasă îi dă o a doua șansă de break Simonei. Emoțiile începutului își pun amprenta, iarSimona nu poate converti. După a treia egalitate în game, Simona prinde două retururi consecutive bune, agresive și face BREAK! 1-0


14:10 Alize Cornet, în al nouălea cer după surpriza produsă în fața polonezei Aga Radwanska.

„Nu am cuvinte, sunt atât de fericită că am șansa de a trăi aceste momente aici. Sunt fericită cu adevărat pentru că am reușit să joc atât de bine în fața dumneavoastră. Agnieszka reușește de regulă să se impună cu mare lejeritate în fața adversarelor. Am încercat să fac multe scurte. Nu i-am dat multe șanse, dar este un rezultat total neașteptat!”,
Alize Cornet, la finalul meciului cu Radwanska, 6-2, 6-1, vorbind cu Cedric Pioline


14:05 Să ne pregătim de duelul care o poate duce pe Simona din nou în săptămâna a doua, reamintindu-ne că Daria Kasatkina este o jucătoare care se simte cel mai bine pe zgură, cu o dreaptă care dă la foc continuu lovituri cu topspin deranjant.


14:00 Marin Cilic ne cruță de emoții: a pus capăt rapid partidei cu Feliciano Lopez, scor 6-1, 6-3, 6-3 și eliberează terenul Suzanne Lenglen pentru startul meciului Simona Halep – Daria Kasatkina.


13:55 Pe Philippe Chatrier începe derbyuil zilei, dintre Andy Murray și Juan Martin del Potro. Pe Lenglen, Marin Cilic este la un game distanțță de calificarea în optimi. Iar pe tabloul feminin, pare a fi ziua surprizelor: ambele meciuri încheiate până în acest moment au revenit outsiderei, conform listei capilor de serie, iar Caroline Garcia (favorită 28) nu se simte deloc bine în meciul cu numărul 109 WTA, Hsieh: a fost egalată seturi și este condusă cu 3-1 în decisiv.


13:50 Carla Suarez-Navarro o așteaptă pe Simona Halep în optimile de finală de la Roland Garros, după victoria, 6-4, 6-4, cu Elena Vesnina. Spaniola, favorită 21, a servit pentru meci la 5-4, a salvat o minge de re-break a Elenei Vesnina cu un raliu purtat magistral de pe fundul terenului, închis cu cros-scurt din apropierea fileului și a prins-o mai apoi pe picior greșit pe rusoaică, adjudecându-și astfel biletele pentru optimi.


13:45 Vești triste de la meciul Irinei Begu. Favoritele opt ale tabloului, Abigail Spears și Katarina Srebotnik, au defilat în primul set, adjudecat cu 6-1, în 25 de minute!


13:40 Radwanska intră pe lista jucătoarelor care au dezamăgit crunt la Paris, o listă a contraperformanțelor și a înfrângerilor stânjenitoare, deschisă de liderul mondial Angie Kerber (2-6, 2-6 cu Makarova).


13:30 Încă o favotiră eliminată la Paris, pe tabloul feminin: Alize Cornet o învinge pe favorita 9, Agniezska Radwanska, 6-2, 6-1, cu un joc agresiv, superb. jucătoarea aflată abia pe poziția 43 WTA a trecut peste momentul în care a căzut pe spate în apropierea plasei și nu i-a dat nicio șansă polonezei, care din nou a căzut în plasa propriei tactici: a fost prea defensivă. 31 – 10 este raportul final de la rubrica winners, în favoarea lui Alize Cornet. Poloneza a terminat cu -9 lovituri câștigătoare / erori neforțate.


13:25 Marin Cilic mai are nevoie de un singur set pentru a trece de Feliciano Lopez. După setul de 6-1, a urmat un 6-3 în 36 de minute. Debutul Simonei se apropie.


13:20 Începe meciul Irinei Begu la dublu. Alături de Saisai Zheng, Irina s-a aflat la retur în primul game.


13:15 Astăzi, îi spunem „La mulți ani!” lui Rafael Nadal, stăpănul absolut al Roland Garros-ului. Spaniolul împlinește 31 de ani. Și, dacă tot am menționat numele lui Rafa, trebuie să spunem că duelul Halep – Kasatkina este și un duel între „team Federer” și „team fanatic-fan Nadal”


13:10 Marin Cilic se mișcă mai rapid decât fetele, pe terenul Suzanne Lenglen, acolo unde așteptăm meciul Simonei Halep. Croatul a câștigat în jumătate de oră setul inaugural cu Feli Lopez, stors de energie de maratonul cu Ferrer. 6-1 și 4-3 cu break scorul pe arena a doua de la Paris


12:50 SETURI câștigate-sincron! Alize Cornet îi ia primul set 6-2 Radwanskăi, cu un nou break: poloneza ajută la 30-30 cu dublă greșeală, Cornet plusează cu retur imparabil iar Aga nu are replică. 16-4 este raportul loviturilor în finalul primului set, favorabil franțuzoaicei. Pe Terenul 3, Suarez Navarro a luat primul set al meciului cu Elena Vesnina și este la un set de optimile de finală și săptămâna a doua de la French Open.


12:45 Carla Suarez Navarro și Alize Cornet sunt la un game de câștigarea manșelor inaugurale. Iberica servește la 5-4 cu Vesnina, franțuzoaica primește serva polonezei Radwanska la 5-2.


12:40 Recapitulăm ce se întâmplă acum pe jumătatea de tablou a Simonei Halep:  Suarez-Navarro (23 WTA) are avantaj de un break cu Vesnina (15 WTA), la 4-3. Spaniola a avut și avantaj de două break-uri, dar rusoaica și-a luat un game înapoi. Alize Cornet și Agnieszka Radwanska se întrec în break-uri, pe Chatrier. Franțuzoaica a deschis meciul cu serviciu câștigat, apoi au urmat cinci break-uri consecutive, până la 4-2 pentru Cornet. Cele două jucătoare se întrec în scurte. Reprezentanta Cocoșului galic este, evident, mai agresivă decât poloneza, are mai multe lovituri câștigătoare (a fost 10-0 la un moment dat), dar serviciul este fragil. Observăm și faptul că Alize a început partida cu umărul acoperit de un plasture bej.


12:30 Francezii nu mai au nevoie de alte emoții! Alize Cornet cade în apropierea plasei și masează insistent încheietura stângă. Francezii au deja o accidentată în concursul de simplu: Kiki Mladenovic evoluează cu mari dureri la Paris și a recunoscut că dacă nu ar fi fost vorba despre turneul de Mare Șlem de acasă, ar fi stat foarte departe de teren pentru vreo două săptămâni. Din fericire însă, Cornet poate merge mai departe și, mai mult, face break în același game, pentru 3-1. Goffin și Almagro n-au fost la fel de norocoși precum Alize.


PS: Mari pasionați de tenis, băieții de la Vunk ar fi avut super-imagini pentru piesa lor, „Artificii pe tavan”.


12:25 Carla Suarez-Navarro este jucătoarea care știe să profite de un culoar favorabil. Cu Elena Vesnina ia un break devreme și se distanțează la 3-1. Rusoaica nu a mai legat victorii în circuit de la succesul de la Indian Wells, iar acest lucru nu o ajută în fața unei adversare care se simte în largul ei pe suprafața roșie.


12:10 Dăm start joc cu meciuri interesante pe tabloul feminin: Cornet – Radwanska este un meci între două jucătoare care știu să facă spectacol. Cornet este „miss Emoji”, o fată care trece prin 1000 de stări extreme într-un meci. Radwanska, un izvor nesecat de lovituri ‘wow’. Dacă ar putea, ar săpa și groapă în zgură pentru a lua mingea de jos de tot. Ambele inconstante, ambele ‘iubibile’. Iar duelul Carla Suarez-Navarro – Elena Vesnina ne interesează în mod special, deoarece de aici va veni viitoarea adversară a Simonei, dacă aceasta merge în optimi.


12:00 Salut! E sâmbătă. Avem trei români în ziua a șaptea de la Roland Garros. Săptămâna a doua a French Open-ului ne face deja cu ochiul și nouă, și jucătorilor, și jucătoarelor de tenis. Pe tabloul de dublu se întrevede o șansă bună pentru Rojer și Tecău, având în vedere faptul că dacă merg mai departe în sferturi, doar cel mult două echipe aflate pe lista capilor de serie vor mai fi în concurs, toate dincolo de poziția 5. Meciuri tari avem în program de la prima oră până la ultimul joc. Nu a fost zi de întrecere fără dramatism, surprize, maratoane, accidentări și lacrimi. Și, la București stăm sub amenințarea ploii… Iată șapte motive pentru a sta pe frecvențele acțiunii de la Paris. Sunt Cezara Paraschiv și vă invit să ne răsfățăm împreună cu cel mai intens tenis! Ready, play!


Simona Halep este protagonistă într-unul dintre meciurile zilei la Open Francez. Considerată favorită la trofeu de casele de pariuri și de către mulți dintre cei implicați în fenomen, constănțeanca va juca și al treilea său meci la Paris tot pe arena a doua a complexului parizian, „Suzanne Lenglen”, împotriva Dariei Kasatkina, o jucătoare de doar 20 de ani care se anunță a fi o viitoare stea a circuitului.

Ziua  a șaptea de la Roland Garros programează două meciuri de foc pentru doi finaliști ai edițiilor precedente ale French Open-ului. Cele două partide sunt programate în paralel: Andy Murray îl înfruntă pe Juan Martin Del Potro, pe Philippe Chatrier, într-un duel între doi câștigători de turneu de Mare Șlem, iar Simona Halep dă un prim examen la ediția 2017 împotriva Kasatkinei, într-o confruntare între două câștigătoare ale întrecerii rezervate junioarelor.  „Turneul lor începe acum„, anunță site-ul oficial pentru turneul de la Roland Garros.

2008 este anul în care Simona Halep a câștigat, la capătul unei finale sută la sută tricolore cu Elena Bogdan, titlul la junioare în proba de simplu de la Roland Garros, iar rusoaica Daria Kasatkina s-a impus în 2014, într-o finală cu Ivana Jorovic.

  • Murray – Del Potro este un adevărat derby: cei doi și-au disputat două meciuri extrem de importante de la revenirea în circuit a argentinianului (2016) – duelul pentru medalia olimpică de aur în proba de simplu, la Rio, adjudecat de „Muzza” și un loc în finala pentru Salatiera de Argint a Cupei Davis, trecut în contul lui „DelPo”, de fiecare dată după meciuri de cinci seturi.

Simona și Daria ajung fiecare la meciul direct după victorii în minimum de seturi în primele două tururi. Rusoaica a stat însă mai mult pe teren, disputând și două meciuri de dublu, alături de conaționala Irina Kromacheva, în zile consecutive – victorie pe 1 iunie, în trei seturi, și înfrângere pe 2 iunie la chinezoaicele Duan și Peng. Ambele jucătoare au ajuns la Paris târâind după ele accidentări la gleznă apărute în ultimul turneu mare dinaintea rendez-vous-ului francez, Premier 5-ul de la Roma. Kasatkina conducea în meciul cu Strycova, cu set și 4-3 în turul doi când și-a sucit glezna și a fost nevoită să abandoneze, în timp ce Simona și-a compromis finala cu Svitolina, după ce a călcat greșit în primul set, dar a dus meciul până la capăt.

„Trebuie să o fac să alerge, pentru că și ea e un pic accidentată, ca și mine. Va fi un test dificil, o adevărată provocare. Mă simt pregătită, simt că am încredere și am șansa mea să înving. Așa că trebuie doar să urmez planul contra ei și să cred că pot câștiga”,
Simona Halep, înaintea duelului cu Kasatkina din turul 3

Cu toate acestea, atât Simona, cât și Daria Kasatkina au avut evoluții convingătoare pe zgura de la Paris, care au risipit în mare parte emoțiile și semnele de întrebare în ceea ce privește forma fizică.

6-3, 7-5 este scorul cu care Halep a învins-o pe Kasatkina în singurul meci direct de până acum, la Miami 2016.

Armele Kasatkinei: dreaptă cu topspin periculoasă și cel mai eficient serviciu doi la ediția 2017 a French Open-ului

Totuși, Daria Kasatkina pe care Simona Halep o va găsi pe partea cealaltă a fileului, în meciul de mâine, este mult schimbată față de Miami 2016. În aprilie anul acesta, Daria a spart gheața câștigând primul ei titlu WTA, într-o finală a tinerei generații, cu Ostapenko, pe zgura verde a turneului de la Charlestone și s-a apropiat la patru lungimi de Top 20. Deși în acest sezon are două victorii în fața liderului mondial Angie Kerber, Kasatkina nu a a înregistrat rezultate foate bune pe zgura roșie.

O jucătoare temperamentală, care pune mult suflet în meciuri și mai-mai că a speriat-o pe prietena, partenera de dublu și tiza ei, Gavrilova, cu reacția extremă de după meciul direct pierdut la US Open 2015, Kasatkina are „un forehand foarte bun, cu mult topspin„, după cum atrăgea atenția chiar Simona la conferința de presă, și se poate duela de la egal la egal cu Simona în ceea ce privește deplasarea în teren.

Imitându-și idolul din tenis, Daria Kasatkina este jucătoarea cu cel mai bun procentaj de puncte câștigate pe mingea a doua de serviciu la această ediție a French Open-ului, potrivit statisticii IBM (64% puncte câștigate). Simona Halep nu prinde top 20-ul acestui segment al jocului, în schimb are a patra medie de puncte câștigate pe primul serviciu (79% – Kasatkina este pe 13, cu procentaj de reușită 73%).Simona a impresionat în ultimele meciuri prin abilitatea de a livra lovituri câștigătoare și de a valorifica unghiurile cu lovitura de dreapta. Poziționarea la minge a fost și ea una de top pentru Simona în ultima vreme, iar românca a deținut controlul în schimburi în cele mai multe ocazii.

  • Război între francezi: Richard Gasquet (25 ATP) – Gael Monfils (16 ATP) este un alt meci de neratat în această sămâbătă.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup