LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 6-a | Djokovic s-a chinuit, dar a încheiat meciul ca un mare campion! Nadal a defilat și s-a calificat în optimi! Raluca Olaru, surpriza zilei la Paris! Halep și compania au fost surprinse de Nole printr-un gest minunat

LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 6-a | Djokovic s-a chinuit, dar a încheiat meciul ca un mare campion! Nadal a defilat și s-a calificat în optimi! Raluca Olaru, surpriza zilei la Paris! Halep și compania au fost surprinse de Nole printr-un gest minunat
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Garbine Muguruza, campioana en-titre de la Roland Garros, s-a calificat în optimi după o victorie convingătoare cu Yulia Putintseva, iar pentru un loc în sferturi se va duela cu Kristina Mladenovic, cea care a trecut cu emoții de Shelby Rogers.
  • Rafael Nadal a defilat în fața georgianului Nikoloz Basilașvili, mergând în aceeași fază a competiției masculine.
  • Novak Djokovic s-a calificat și el în optimi, după un meci complicat până la un anumit punct cu argentinianul Diego Schwartzman (41 ATP). Campionul în exercițiu a fost condus cu 2-1 la seturi (5-7, 6-3, 3-6), dar a încheiat fără emoții 6-1, 6-1
  • Raluca Olaru (România) și Olga Savchuk (Ucraina) au acces în optimile competiției de dublu după ce au trecut de favoritele 5 ale competiției, Hlavackova și Babos.

21:00 S-a încheiat și ultimul meci de pe arena principală: Venus Williams (11 WTA) a făcut instrucție cu Elise Mertens (60 WTA, scor 6-3, 6-1! Până la urmă, ziua a 6-a nu ne-a oferit nicio surpriză uriașă, cu excepția rezultatului mare scos de Raluca Olaru. Prin atingerea turului 3, bucureșteanca a obținut cea mai bună performanță a carierei în concursul de dublu de la Roland Garros! BRAVO, RALU!


19:45 Raluca Olaru (foto jos) și Olga Savchuk au reușit surpriza zilei în competiția de dublu și s-au calificat în optimi, după ce au trecut în trei seturi de perechea formată din Andrea Hlavackova (Cehia) și Timea Babos (Ungaria) (cap de serie nr. 5), scor 6-3, 4-6, 6-3!!! Pentru un loc în sferturile de finală, echipa româno-ucraineană se va lupta cu perechea câștigătoare din meciul Madison Brengle/Anna Smith (SUA/Marea Britanie) – Gabriela Dabrowski/Fan Xu (Canada/China).

19:28 GAME, SET, MECI, NOLE! Djokovic s-a „trezit” la timp în fața lui Diego Schwartzman și s-a impus în cele din urmă, în cinci seturi, scor 5-7, 6-3, 3-6, 6-1, 6-1.

19:03 Djokovic revine și împinge meciul în „decisiv”. Set câștigat clar de Nole, scor 6-1, care pare să-și fi intrat în sfârșit în ritm. Setul 5 începe perfect pentru sârb, cu un break.


18:45 Halep a ieșit la antrenament, iar campioana noastră pare puțin irascibilă: „Hai mai repede, Darren, îmi începe serialul turcesc”, pare să își spună Simona.


18:25 Continuă NEBUNIA pe central: Djokovic pierde setul al treilea în fața lui Schwartzman, scor 5-7, 6-3, 3-6! Micuțul argentinian reușește meciul vieții contra campionului în exercițiu, iar Agassi e împietrit în tribune!


18:00 Olaru și Savchuk fac un meci mare în fața favoritelor 5, Babos și Hlavackova, iar echipa româno-ucraineană câștigă primul set cu 6-3!


17:50 Djokovic, mult mai prezent în joc, câștigă actul secund cu 6-3! Avem egalitate la seturi pe arena Philippe Chatrier, Schartzman servește primul în manșa a treia.


17:35 A intrat pe Terenul 8 și Raluca Olaru, singura românca programată astăzi, alături de Olga Savchuk. Cele două joacă împotriva favoritelor 5 ale probei de dublu feminin, Timea Babos și Andrea Hlavackova! Misiune grea, dar îi ținem pumnii Ralucăi!


17:05 Dar ce se întâmplă pe central!? Nole Djokovic, campionul din 2016, cedează setul inaugural în fața unui jucător la fel de înalt ca Simona Halep: 7-5 pentru Diego Schwartzman! Iar acum vine partea interesantă: sârbul a condus cu 4-1!


16:45 Ce victorie dramatică pentru Kristina Mladenovic! Favorita gazdelor a revenit de la 2-5 în decisivul cu Shelby Rogers, impunându-se până la urmă cu 7-5, 4-6, 8-6! Urmează un veritabil blockbuster în optimi: Mladenovic vs Muguruza!


16:15 Suntem acum cu ochii ațintiți spre un alt meci de pe tabloul masculin: campionul în execițiu Novak Djokovic îl înfruntă pe Diego Schwartzman pe arena Philippe Chatrier.


15:45 Demonstrație de forță a lui Rafa Nadal, cel care obține a 75-a victorie a carierei la Roland Garros! Matadorul trece în viteză de Nikoloz Basilașvili, scor 6-0, 6-1, 6-0, urmează o confruntare cu conaționalul Roberto Bautista în optimi!


15:15 BREAKING NEWS! Basilașvili i-a luat un game lui Nadal! Spaniolul conduce cu 6-0, 6-1 în acest moment.


15:00 Oaspete surpriză la Roland Garros! Dominic Purcell, actorul din serialul Prison Break, s-a întâlnit mai devreme cu Stan Wawrinka. Ar fi bine ca iubita elvețianului, Donna Vekic, să nu vadă această poză, pentru că ar crede că Dominic îl învață pe Stan cum să evadeze seara de acasă.


14:35 Basilașvili joacă în același echipament ca și Ungur, dar o face mai prost decât românul. Nadal i-a servit un „bagel” georgianului, scor 6-0 după 23 de minute.


14:15 A început duelul dintre Nadal și Basilașvili! Credeți că poate opune rezistență georgianul care joacă într-un echipament identic cu al lui Adi Ungur?


14:00 Principala contracandidată a Simonei Halep avansează în optimile de finală! Garbine Muguruza, deținătoarea trofeului de la Roland Garros, trece de Yulia Putintseva în minimum de seturi, scor 7-5, 6-2. Joacă cu Shelby Rogers sau Kristina Mladenovic în faza următoare.


13:45 Pentru că jurnaliștii din afară continuă să se întrebe cu ce scop a trimis Djokovic flori în vestiarul fetelor, o posibilă explicație ar fi aceea că pe 1 iunie a fost ziua mamei Simonei Halep! Jucătoarea din Constanța chiar a avut un mesaj emoționant pentru Tania Halep: „Mama, la mulți mulți mulți ani! Îți doresc să fii sănătoasă, să trăiești alături de noi 100 de ani. Fii mândră de ceea ce ai realizat în viață. Îți mulțumesc că ai fost și ești mereu alături de mine, că m-ai susținut 120% să ajung unde îmi doream. Te îmbrățișez cu mare drag!”, a fost urarea postată de Simona pe contul ei de Instagram.


13:30 Primul incident al zilei: Goffin, unul dintre jucătorii periculoși de pe jumătatea de tablou a lui Nadal, s-a accidentat destul de grav și a abandonat în meciul cu Zeballos. Să fie oare mâna lui Toni Nadal?


13:15 Garbi e hotărâtă astăzi! Muguruza joacă un tenis consistent și câștigă primul set în fața Putintsevei, scor 7-5!


13:00 Unii au o zi de vineri ideală… Oamenii aflați în complexul de la Roland Garros se bucură de tenis atât în tribune, cât și în afara lor. 


12:05 Primul meci de pe central, dintre Muguruza și Putintseva, este pe cale să înceapă. Aflați pe www.prosport.ro când se întâmplă ceva important în meciul campioanei în exercițiu!


11:45 Userul „Candid” propune un sondaj interesant în secțiunea de comentarii: cu cine își dorește Halep să joace finala? Cititorul nostru crede că Simona o vrea pe Ons Jabeur în ultimul act, ținând cont că tunisianca este o sportivă plinuță, iar Halep se descurcă cu numerele mari datorită milioanelor pe care le are în cont. Eu sunt Alex Tăcină și mă gândesc la un alt nume: Kristina Mladenovic, pentru ca haterii să nu mai spună că o finală Halep – Mladenovic este posibilă doar într-un turneu deținut de Ion Țiriac.

 


10:30 În ciuda tensiunii prezente la un turneu de o asemenea anvergură, marele campion Novak Djokovic s-a gândit la un gest prin care le-a impresionat pe colegele sale din circuitul WTA. Simona Halep și compania au fost luate prin surprindere după ce sârbul le-a trimis în vestiar două buchete uriașe de trandafiri. Britanica Noami Broady s-a fotografiat cu florile primite de la Nole și a urcat imaginea pe Instagram: „Atunci când Novak Djokovic ne surprinde trimițând două buchete uriașe de trandafiri în vestiarul fetelor. Mă gândesc să le iau acasă pentru mine… Doar glumesc. Sir Andy Murray, acum așteptăm și florile de la tine”, a glumit Naomi.


Cu o stare de spirit excelentă, dată de victoria Simonei Halep de joi seară, așteptăm relaxați o nouă zi plină de tenis la Paris. Se anunță spectacol total, mai ales pe centralul Philippe Chatrier, acolo unde ziua va fi deschisă de campioana en-titre Garbine Muguruza (Spania, 5 WTA), care se duelează de la ora 12:00 cu Yulia Putintseva (Kazahstan, 29 WTA).

Partida fetelor va fi urmată de de meciurile „greilor” din concursul masculin: Rafael Nadal (Spania, 4 ATP) vs Nikoloz Basilașvili (Georgia, 63 ATP), respectiv Novak Djokovic (Serbia, 2 ATP), deținătorul titlului, contra Diego Schwartzman (Argentina, 41 ATP). Americanca Venus Williams (SUA, 11 WTA) va disputa ultima partidă din sesiunea de seară, confruntându-se cu belgianca Elise Mertens (60 WTA).

Vineri va juca și o reprezentantă a României, Raluca Olaru, care intră în turul secund al probei de dublu alături de ucraineanca Olga Savchuk. Cele două au o misiune dificilă după ora 16:30, contra favoritelor 5 de la Roland Garros, Timea Babos (Ungaria) și Andrea Hlavackova (Cehia). Turneul de Grand Slam de la Roland Garros este transmis în exclusivitate în România de postul Eurosport.

Ordinea de joc pe principalele două arene de la Roland Garros

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au fost duși la psiholog
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Ilie Dumitrescu nu găsește explicații: „Este greu de imaginat! Este ireal”
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie mamă”
Deea Maxer a dat vestea mult așteptată, la un an de relație cu Robert Drilea. „Menirea femeii e să fie…
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu ninsori şi viscol
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj sfâşietor după moartea interlopului. Graţiela Corduneanu s-a prăbuşit emoţional
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi din România
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Pericol total în TRANSILVANIA. Este vestea momentului pentru cei care locuiesc în Ardeal
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă vina pe stres
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cum a ajuns Cătălin Bordea să cumpere BMW-ul lui Capatos – VIDEO
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva luni de la cununia civilă