LIVE BLOG Roland Garros | Ziua a 4-a aduce patru surprize pe tabloul feminin! Sorana Cîrstea trece prin momente grele, după ce s-a accidentat și s-a retras din meciul de dublu! Olaru s-a calificat în turul secund, Mergea a fost învins

LIVE BLOG Roland Garros | Ziua a 4-a aduce patru surprize pe tabloul feminin! Sorana Cîrstea trece prin momente grele, după ce s-a accidentat și s-a retras din meciul de dublu! Olaru s-a calificat în turul secund, Mergea a fost învins
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea (România) și Donna Vekic (Croația) au fost eliminate miercuri de Andreja Klepac (Slovenia) și Maria Martinez Sanchez (Spania), favorite 15 în proba de dublu de la Roland Garros, după ce „Sori” a decis să se retragă.
  • Echipa româno-ucraineană Olaru/Savchuk a acces în turul doi, după 7-5, 7-5 în fața cuplului Minella/Sevastova (Luxemburg/Letonia).
  • Florin Mergea (România) și Aisam Qureshi (Pakistan) nu și-au respectat statutul de capi de serie numărul 13 ai concursului de dublu și au pierdut la debut cu Verdasco/Zimonjic (Spania/Serbia), scor 6-3, 7-6.
  • Ekaterina Makarova, jucătoarea care a învins-o pe Angelique Kerber în primul tur, a fost eliminată în manșa secundă, la fel ca și Petra Kvitova, dublă campioană de Grand Slam, Dominika Cibulkova sau Kiki Bertens – alte două jucătoare cu pretenții.
  • Campioana en-titre Garbine Muguruza a trecut de o tenismenă extrem de periculoasă în turul secund.

20:45 Dominika Cibulkova (7 WTA) completează careul favoritelor care au picat testul astăzi! După Ekaterina Makarova, Petra Kvitova și Kiki Bertens, slovaca cedează și ea în turul doi, contra tunisiencei Ons Jabeur (114 WTA), scor 6-4, 6-3. Jabeur are statut de lucky loser la Roland Garros, dar acest lucru nu s-a văzut în fața Cibulkovei, dominată timp de o oră și 28 de minute! Outsidera care a învins-o pe Ana Bogdan în prima manșă scrie istorie, devenind prima tenismenă de origine arabă ce ajunge în turul trei al turneului de Grand Slam din Hexagon.


20:00 Raluca Olaru salvează ziua! Bucureșteanca obține singura victorie românească de miercuri, în turneul de dublu feminin, după ce a câștigat în minimum de seturi alături de ucraineanca Olga Savchuk. Cele două sportive care formează o echipă sudată au trecut cu 7-5, 7-5 de Mandy Minella (Luxemburg) și Anastasija Sevastova (Letonia), iar în turul secund se vor confrunta cu o pereche redutabilă: Timea Babos/Andrea Hlavackova (Ungaria/Cehia) – favorită 5 la Roland Garros.


19:05 Se întrevede prima victorie românească în proba de dublu: Raluca Olaru, în tandem cu Olga Savchuk, își adjudecă setul inaugural al meciului cu Anastasija Sevastova/Mandy Minella, scor 7-5! A fost un set echilibrat, capturat de jucătoarele care au reușit două break-uri, cu unul mai mult decât Sevastova și Minella.


18:45 Marii favoriți de pe tabloul masculin nu au avut nicio emoție astăzi: Novak Djokovic și Rafael Nadal au câștigat în mod curios cu același scor! Djokovic își continuă cursa de apărare a trofeului după 6-1, 6-4, 6-3 cu Joao Sousa, în timp ce Nadal îl învinge pe Robin Haase tot  cu 6-1, 6-4, 6-3.


18:25 A început și meciul Ralucăi Olaru, pe Terenul 18. Olaru și Savchuk și-au făcut serviciul fără emoții, Sevastova și Minella servesc la 1-1!


18:15 Cel mai emoționant moment al zilei vine din turneul băieților, acolo unde Steve Johnson, tenismen care și-a pierdut tatăl în această lună, a reușit calificarea în turul trei. Americanul l-a învins pe Borna Coric din Croația în patru seturi, iar lacrimile l-au năpădit la final.


17:00 Continuă seria surprizelor în turul al doilea din concursul feminin: Kiki Bertens (Olanda, 18 WTA), tenismenă care a jucat semifinale la Roma și a triumfat la Nurnberg în ultimele două săptămâni, este învinsă de debutanta Catherine Bellis (SUA, 48 WTA), cu 6-3, 7-6(5).


16:45 Sorana Cîrstea rămâne în cursă doar la simplu, după ce a pierdut la dublu în echipă cu Donna Vekic. Cele două s-au retras la scorul de 7-6(2), 2-6, 1-4, însă trebuie să spunem că așteptările nu erau mari de la meciul cu Klepac și Martinez – două specialiste ale probei de dublu. Singurul motiv de îngrijorare este acela că „Sori” a abandonat din cauza durerilor la umăr, iar sportiva din Târgoviște are mâine meci la simplu, contra spanioloaicei Suarez Navarro (turul doi).


16:33 Garbine Muguruza trece cu emoții în turul al treilea, învingând-o cu 6-7(4), 6-4, 6-2 pe Anett Kontaveit. Ce revenire pentru campioana en-titre, care a fost condusă cu set și 3-1!


16:23 Florin Mergea și Aisam Qureshi au fost eliminați în primul tur, deși aveau statut de favoriți 13, scor 3-6, 6-7(2) cu Fernando Verdasco și Nenad Zimonjic. Nici Sorana Cîrstea nu e departe de înfrângere: românca, împreună cu Donna Vekic, sunt conduse cu 3-0 în decisiv.


16:10 Egalitate la seturi în meciul Cîrstea/Vekic – Klepac/Martinez: 7-6, 2-6. În pauza dintre seturi, trebuie să aflați un lucru interesant despre echipa româno-croată: atât Sorana, cât și Donna au iubiți tenismeni. Bineînțeles că Giraldo sau Wawrinka le pot ajuta pe cele două cu sfaturi sau alte indicații tehnice, însă nu știm dacă vreunul dintre ei se află acum în tribune.

.


16:00 Garbi Muguruza reușește o remontada în fața estonei Anett Kontaveit și egalează la seturi: 6-7, 6-4!


15:55 Ne îndreptăm spre decisiv în partida Cîrstea/Vekic – Klepac/Martinez, scor 7-6, 1-4, în timp ce Mergea și Qureshi reintră în meci și îi conduc pe Verdasco și Zimonjic cu 4-3 în actul secund.


15:43 Muguruza forțează o revenire în fața estonei Kontaveit, întorcând scorul de la 1-3 la 4-3! Ce suspans și pe central!


15:35 Revenire senzațională pentru echipa Sorana Cîrstea/Donna Vekic, care își adjudecă primul set, scor 7-6(2), după ce favoritele 15, Andreja Klepac și Maria Martinez Sanchez, au condus cu 5-1! Lucurile se complică serios pentru Florin Mergea și Aisam Qureshi, cei doi pierzându-și serviciul și în manșa secundă, scor 3-6, 1-3.


15:22 Mergea și Qureshi pierd primul set al confruntării cu Verdasco/Zimonjic, scor 6-3. Un break cedat de echipa româno-pakistaneză în startul meciului a fost decisiv. Pe Terenul 10, Cîrstea și Vekic revin ireal și egalează la 5 după ce au fost conduse cu 5-1!


15:15 Așa cum anticipam, Muguruza are un meci infernal pe centralul Philippe Chatrier, fiind condusă cu 7-6(4) și 2-0 de Anett Kontaveit! Estona a convertit a treia minge de set, iar campioana en-titre este în corzi.


15:10 Jucătorii români se încălzesc mai greu astăzi: Cîrstea și Vekic sunt conduse cu 5-2 de Klepac și Martinez, în timp ce echipa Mergea/Qureshi își cedează serviciul, scor 1-3.


14:50 Urmărim în paralel meciurile de dublu Cîrstea/Vekic – Klepac/Martinez Sanchez și Mergea/Qureshi – Verdasco/Zimonjic! „Sori” și Donna sunt conduse cu 2-1, dar partenera româncei se distrează de minune.


14:20 Ziua începe cu două mari surprize consemnate pe tabloul feminin! Petra Kvitova (Cehia, 16 WTA) și Ekaterina Makarova (Rusia, 40 WTA), două jucătoare care impresionaseră în primul tur, contra lui Boserup, respectiv Kerber, părăsesc turneul învinse în minimum de seturi! Kvitova a cedat în fața americancei Bethanie Mattek-Sands (117 WTA), scor 7-6(5), 7-6(5), după o dublă greșeală a cehoaicei, în timp ce Makarova a fost spulberată de Lesia Țurenko (Ucraina, 42 WTA), cu 6-2, 6-2. E adevărat că Petra are circumstanțe atenuante, pentru că nu a mai disputat niciun turneu în 2017 din cauza unei răni la mână, dar eșecul ei este neașteptat în condițiile în care defilase în primul meci.


13:45 Doar o oră și 20 de minute am avut plăcerea de a o vedea pe Serena Williams în tribune. De fapt, atât i-a trebuit surorii ei, Venus Williams, pentru a se califica în turul al treilea: 6-3, 6-1 în fața niponei Kurumi Nara.


13:30 Pentru că Sorana și Florin nu au intrat încă în acțiune, să interpretăm un alt gest interesant al Serenei. Americanca și-a lăsat geanta pe scaun, dar nu își dezlipește mâinile de pe ea, fiind circumspectă după ce Kim Kardashian a fost jefuită de români la Paris.


13:15 Avem o spectatoare specială în tribunele de la Roland Garros: Serena Williams urmărește meciul surorii Venus, pe arena Philippe Chatrier! Serena nu este însă prea atentă la ceea ce se întâmplă pe teren, probabil se gândește la ce nume să-i pună viitorului bebeluș.


13:00 Bună ziua, prieteni! Sunt Alex Tăcină și vă invit să vă relaxați înainte de minivacanță urmărind live blogul dedicat turneului de la Roland Garros. Aștept în secțiunea de comentarii opiniile voastre despre meciurile de astăzi, dar și pe cele legate de Simona Halep sau oricare altă vedetă aflată în aceste momente la Paris.


Sorana Cîrstea, sportivă care s-a calificat în turul secund la simplu, țintește o victorie și în turneul de dublu de la Roland Garros. În echipă cu prietena Donna Vekic din Croația, „Sori” are o misiune dificilă contra favoritelor 15, Andreja Klepac (Slovenia) și Maria Martinez Sanchez (Spania). Partida este programată pe Terenul 10, în jurul orei 13:30.

Florin Mergea face tandem cu Aisam Qureshi, iar perechea româno-pakistaneză nu are un start facil. Florin și Aisam, capi de serie 13, se luptă cu doi jucători cunoscuți, Fernando Verdasco (Spania) și Nenad Zimonjic (Serbia), în jurul aceleiași ore 13:30 (Terenul 15).

Raluca Olaru este jucătoarea care închide ziua pentru reprezentanții României, intrând împreună cu ucraineanca Olga Savchuk pe Terenul 18, după ora 16:30. Olaru și Savchuk, tenismene care formează o echipă sudată, întâlnesc cuplul Mandy Minella/Anastasija Sevastova (Lexumburg/Letonia).

În turneul de simplu feminin, care în acest moment ne interesează cel mai tare, sunt programate mai multe partide interesante. Capul de afiș este ținut de meciul Garbine Muguruza – Anett Kontaveit (ora 14:30), ținând cont că spaniola campioană en-titre înfruntă o jucătoare aflată în formă, pe care nu a putut să o învingă în acest an. Kontaveit a eliminat-o pe Muguruza la Stuttgart, scor 2-6, 7-6(1), 6-1, astfel că o altă rivală a Simonei Halep este în pericol, după ce Angelique Kerber și Johanna Konta au fost răpuse în primul tur.

Programul zilei pe principalele două arene:

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup