LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 3-a | Halep face un meci ideal, 6-2, 6-3, cu Cepelova și i se alătură Soranei în turul al doilea: „Nu a fost ușor, însă m-am descurcat bine. Vreau să merg cât mai departe”

Redactor:
Emma Bârsan
LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 3-a | Halep face un meci ideal, 6-2, 6-3, cu Cepelova și i se alătură Soranei în turul al doilea:
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea de la Roland Garros, după ce s-a impus în fața chinezoaicei Shui Peng, scor 6-3, 6-1. În turul secund, românca o va întâlni pe favorita 21 a turneului, Carla Suarez Navarro
  • Perechea româno-olandeză, Horia Tecău/Jean Julien Rojer s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu de la Roland Garros, după ce s-au impus cu 6-2, 6-1 în fața perechii Thomaz Belluci/Carlos Berloci
  • Simona Halep s-a calificat în turul al doilea de la Roland Garros după o victorie convingătoare, în care a avut nevoie de doar 69 de minute pentru a trece de Jana Cepelova, scor 6-2, 6-3. În turul următor, adversara Simonei va fi Tatjana Maria (locul 102 WTA).

S-a încheiat o nouă zi plină de tenis! Toți cei trei români care și-au disputat partidele astăzi s-au calificat în turul următor. Simona a dominat la toate capitolele meciul cu Jana Cepelova, lăsându-i sportivei din Slovacia doar 5 game-uri. Pe mod „fast and furios” a fost și Sorana Cîrstea, care a rezolvat în aproximativ o oră partida cu Shui Peng, lăsându-i chinezoaicei doar 4 game-uri.

Sorana va reveni mâine pe teren, alături de Donna Vekic (Croația), pentru partida de dublu pe care o vor disputa împotriva perechii Adreja Klepac/Maria Jose Martinez Sanchez (Slovenia/Spania), favoritele numărul 15.

Tot mâine vor intra în turneu și Raluca Olaru alături de  Olga Savchuk (România/Ucraina), care  vor juca împotriva perechii Mandy Minella/Anastasija Sevastova.  În proba masculină, Florin Mergea și partenerul său, Aisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan), favoriții 13, vor juca împotriva „dublului” Fernando Verdasco/Nenad Zimonjic (Spania/Serbia).

În interviul acordat pe teren, imediat după meci, Simona a declarat că este foarte fericită pentru că are parte de o susținere așa mare. „Sunt fericită să fiu aici la Roland Garros, nu a fost ușor de juca împotriva Janei, pentru că este o jucătoare dificilă, dar astăzi m-am descurcat bine. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți, am și fani francezi care m-au susținut întotdeauna și îmi aduc aminte cu plăcere de ediția din 2014. Vreau să merg cât departe în turneu„.


20:40 Game! Set! Meci! Simona i se alătură Soranei în turul următor de la Paris, după o victorie convingătoare obținută în fața Janei Cepelova, scor 6-2, 6-3, după o oră și 10 minute de joc.


20:31 Simona reușește în cele din urmă să își consolideze break-ul și este la un game distanță de accederea în turul secund de la Roland Garros. Cepelova este nevoită să servească pentru a rămâne în meci.


20:26 Simona se impune din nou pe serviciul Cepelovei, ajungându-se la 4 break-uri la rând. În setul secund, serviciul a fost arma slabă a ambelor jucătoare, atitudinea Simonei fiind una mai agresivă și nervoasă, în comparație cu primul set, când a fost mult mai calculată și liniștită.


20:21 Simona are o ieșire nervoasă în timpul game-ului șase după ce a ratat o lovitură, îi oferă o nouă șansă de break Cepelovei, iar jucătoarea profită și îl transformă la a doua minge.


20:18 Simona recuperează break-ul și preia din nou conducerea pe tabelă. Trebuie să remarcăăm faptul că Simona se mișcă foarte bine în teren, iar încheierea acesei partide în două seturi ar fi benefică în vederea problemelor sale medicale.


20:14 Game cu noroc pentru Cepelova. Simona își cedează serviciul după un ultim punct destul de disputat, în care Cepelova a reușit o lovitură din extremis, iar situația se egalează pe tabelă


20:09 Nicio șansă pentru Cepelova. Simona dictează autoritar fiecare punct, stăpânește jocul și duce scorul la 2-0. Cepelova „strânge din dinți” și scoate toate armele în game-ul trei din setul secund, pe care îl câștigă, întrerupând seria de 7 game-uri consecutive câștigate de Halep. Urmează Simona la serviciu, care are avantajul pe tabelă.

Oficialii de la Roland Garros constată rapiditatea cu care se mișcă Simona!


20:05 BREAK HALEP! A început setul al doilea, cu Cepelova la serviciu. Românca își menține concentrarea, pune presiune pe mingiile Cepelovei și nu cedează nicun punct. După un game destul de disputat, Halep face break-ul în startul setului secund și ajunge la 6 game-uri câștigate consecutiv.


19:55 SEEET HALEP!  SImona servește puțin emoționată pentru câștigarea setului, însă revine de la 0-30, o plimbă pe tot terenul pe Cepelova și își adjudecă primul set după doar 30 de minute.


19:51 Simona domină jocul, este calculată și se mișcă foarte bine în teren, semn că accidentarea nu îi va pune probleme. Cepelova este mai ghinionistă, mingiile îi ies puțin afară, iar românca urmează să servească pentru câștigarea setului. 5-2 pentru Halep!


19:45 Mai trec două game-uri în care ambele jucătoare reușesc să facă unele reglaje pe propriul serviciu, apoi Simona apasă din nou pedala de accelerație, profită de unele greșeli neforțate ale slovacei și face al treilea break în primele cinci game-uri. 3-2 Halep.


19:38 Simona începe excelent, câștigă imediat pe serviciul adversarului și se desprinde la 40-15 în game-ul de serviciu, dar apar, apoi, unele mici probleme. Halep scapă câteva mingi în afara terenului, Cepelova profită și egalează imediat.

Primele impresii sunt că glezna dreaptă a Simonei este OK, dar slovaca vrea să testeze deplasarea în față a Simonei și apelează la câteva scurte.


19:28 Simona și adversara sa au terminat încălzirea, iar meciul începe cu Cepelova la serviciu.


19:15 Meciul dintre Simona Halep și Jana Cepelova a fost mutat de pe Philippe Chatrier pe Suzanne Lenglen, iar partida va începe în aproximativ 15 minute!


18:35 Final de meci pe Terenul 10! Horia Tecău și partenerul său, Julien Rojer, s-au calificat în turul al doilea al probei de dublu din cadrul turneului de la Paris, după o victorie clară, scor 6-2, 6-1, împotriva perechii Thomaz Belluci/Carlos Berloci. 


18:15 Știu că sunteți nerăbdători să o vedeți pe Simona pe teren, așa că vă invit să urmăriți sesiunea de antrenamente efectuată mai devreme și transmisă live de Eurosport. Halep pare pregătită, voi sunteți 🙂 ? 


18:07 Se complică situația pentru Murray pe Chatrier. Rusul Kuznetsov a ridicat nivelul jocului în setul secund și a egalat situația pe tabelă: 1-1 la seturi. 


18:01 Tecău și Rojer câștigă fără să întâmpine dificultăți, primul set din confruntarea de pe Terenul 10. 


17:40 Început solid de meci din partea perechii româno-olandeze. Tecău și partenerul său obțin break-ul, își fac serviciul și își procură un avantaj important în primul set. 


17:30 Revenim cu meciul de dublu  de pe terenul 10, unde va juca Horia Tecău alături de Rojer. Cele două perechi au ieșit la încălzire, iar Tecău și Rojer vor servi primii.


17:06 Favoritul numărul 1, Andy Murray a câștigat cu 6-4 primul set din partida cu Kuznetsov. După această partidă, este programat meciul dintre Tsonga și Renzo Olivo. După partida francezului, va intra pe teren, în ultimul meci al zilei, Simona Halep, nu mai devreme de ora 20:30. 


17:00 S-a încheiat și cea de-a doua partidă de pe Philippe Chatrieri, dintre Fernando Verdasco și Zverev. Veteranul spaniol s-a impus în patru seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4, 6-2. Mai multe informații despre partidă –> 


16:00 Wawrinka își respectă statutul de favorit trei din cadrul turneului și se califică în turul al doilea din cadrul turneului de la Paris, după o victorie în trei seturi în fața lui Jozef Kovalik (locul 152 ATP) , scor 6-2, 7-6, 6-3. 


14:55 A început cea de-a doua partidă de pe Philippe Chatrier,  dintre Verdasco și Zverev, care s-a întrerupt aseară la 1-1 la seturi. Ora de începere a meciului Simonei se amână până la 19:45. 


14:27 UPSET ALERT!  S-a încheiat partida de pe Pilippe Chatrier. Johanna Konta a fost eliminată în primul tur de Hsieh Su-Wei (locul 109 WTA).


14:08 Nick Kyrgios și Juan Del Potro au încheiat primele meciuri de pe tabloul masculin. Australianul a dispus de Philipp Kohlschreiber (locul 43 ATP), scor 6-3, 7-6, 6-3, în vreme ce „Delpo” a triumfat în confruntarea argentiniană, scor 6-2, 6-1, 6-4, în fața lui Pella. 


14:03 Pe Suzenne – Lenglen a început partida dintre Stan Wawrinka, câștigător la Roland Garros în 2015 și Jozef Kovalik. Elvețianul conduce cu 3-1 în primul set. 


14:00 Câștigătoarea de la Roma, Elina Svitolina a trecut în două seturi de Shvedova, scor 6-4, 6-3. În partida de pe Philippe Chatrier, Konta a pierdut setul al doilea, iar Hsieh a trimis meciul în decisiv. Acest lucru prelungește și mai mult „agonia” până la startul meciului Simonei. 


13:50 S-a aflat și adversara Soranei din turul al doilea: Carla Suarez Navarro, favorită 21 în cadrul turneului de la Paris, a învins-o în 2 seturi, scor 6-2, 6-2 pe Maria Sakkari (locul 99 WTA). 


13:10 VICTORIEEE!!! Sorana Cîrstea se impune în fața chinezoaicei Shuai Peng (locul 36 WTA), după o oră de joc. După ce ieri au fost eliminate toate cele patru jucătoare care au intrat în turneu, Sorana este prima româncă care se califică în turul al doilea de la Roland Garros.  Urmează Simona, nu mai devreme de ora 18:00. 


13:07 Nicio șansă pentru Peng. Sorana își menține serviciul și o obligă pe chinezoaică să servească pentru a rămâne în meci! 


13:05 Pe terenurile celelalte, Konta și Svitolina își respectă statutul de favorite și și-au adjudecat primul set. Franțuzoaica Alize Cornet a luat primul set din confruntareacu Timea Babos, iar Suarez Navaro s-a impus în primul set  în fața lui Sakkari. Del Potro se impune în primul set din partida cu conaționalul său, Pella. 


13:01 Sorana continuă jocul bun, își face serviciul și păstrează avantajul de un break. Partida merge într-o singură direcție, spre victoria sigură a româncei.


12:50 A început cel de-al doilea set din confruntarea de pe terenul 5, dintre Sorana și Peng. Continuă cu jocul variat și reușește break-ul în debutul setului secund. 


12:45 SET SORANA! Românca își adjudecă primul set din confruntarea cu Peng,după un game destul de disputat, în care Sorana a comis o nouă dublă greșeală (a ajuns la 4 în primul set). Primul set a durat 37 de minute, iar cel de-al doilea va începe cu Peng la serviciu. 


12:36 Sorana revine în meci la timp, își face serviciul și urmărește să încheie primul set pe serviciul lui Peng. 


12:32 Peng și-a reglat loviturile, o împinge pe Sorana în spatele liniei de fund, iar defensiva româncei este desfăcută de Peng, care reușește pentru primul game pe propriul serviciu. 


12:28 Sorana face un prim game mai slab, în care face două duble greșeli și îi permite lui Peng să mai micșoreze din diferența de pe tabelă. Urmează la serviciu chinezoaica. 


12:22 Un meci perfect construit tactic până acum de Sorana. Românca nu îi permite lui Peng să intre în joc, rupe ritmul cu scurte și este ajutată de un serviciu bine plasat. 


12:18 BREAK SORANA! Românca pune presiune pe serviciul chinezoaicei și obține prima avantajul în primul set.


12:14 Deși Peng a condus cu 40-30, Sorana nu a cedat primul game din meci și și-a menținut serviciul! A început și confruntarea argentiniană dintre Del Potro și Pella. 


12:10 Cîrstea și Peng au ieșit la încălzire pe Terenul 5. Începe partida cu Sorana la serviciu!


11:50 Oficialii de la Roland Garros ne prezintă unul dintre meciurile cele mai spectaculoase din ziua aceasta: Gael Monfils vs Dustin Brown, în ultima partidă a zilei pe Suzanne-Lenglen. 

În afară de meciurile româncelor, sunt interesante de urmărit partidele:

  • Murray – Kuznetsov (de la ora 15, pe Philippe Chatrier)
  • Confruntarea 100% argentiniană, dintre Guido Pella și Del Potro (de la ora 12, pe Terenul 6)
  • Elina Svitolina – Yaroslava Shvedova (de la ora 12, pe Suzanne-Lenglen)

11:30 Sunteți pregătiți pentru o nouă zi plină de tenis?! Eu sunt Emma și împreună vom urmări ziua a treia de la Roland Garros. În aproximativ o jumătate de oră va începe meciul Soranei pe terenul 5. 

În ceea ce privește meciul Simonei, este posibil ca ora să se decaleze deoarece pe Chatrier a fost programat și meciul dintre Fernando Verdasco și Alexander Zverev, care s-a întrerupt aseară la 1-1 la seturi. 


După ziua a doua de la Roland Garros, în care trei dintre româncele care au evoluat (Monica Niculescu, Ana Bogdan și Irina Begu) au fost eliminate, iar Patricia Țig a abandonat din cauza unor probleme medicale, speranțele rămân în Simona Halep și Sorana Cîrstea, care vor juca prima manșă a turneului împotriva Janei Cepelova (locul 89 WTA), respectiv Shuai Peng (locul 36 WTA) .

  • Simona Halep – Jana Cepelova, după ora 18:00 pe Philippe Chatrier

Constănțeanca a anunțat în cursul zilei de luni, printr-o postare pe contul de Instagram, că a efectuat ultimul antrenament înaintea meciului cu Cepelova. Deși toată lumea se întreabă cum va evolua românca, ținând cont de accidentarea suferită în finala de la Roma la gleznă, Simona se lasă așteptată, întrucât partida sa este programată în sesiunea de seară pe arena centrală, Philippe Chatrier, ceea ce înseamnă că nu va începe mai devreme de ora 18:00.

Deși cifrele din acest sezon sunt de partea sa, Simona adunând 12 victorii și doar 2 înfrângeri în sezonul de zgură, cea de-a treia întâlnire în circuit cu Cepelova nu va fi una tocmai ușoară. Halep a câștigat în prima întâlnire, din 2014, de la US Open, scor  6-2, 6-1, însă jucătoarea din Slovacia a eliminat-o pe româncă în 2015, în primul tur de la Wimbledon, scor 5-7, 6-4, 6-3. 

  • Sorana Cîrstea – Shui Peng, de la ora 12:00, pe Terenul 5 

Singura întâlnire dintre Cîrstea și Peng a avut loc în 2010, în cadrul turneului de Hobart, chinezoaica impunându-se atunci în două seturi, scor 6-1, 6-4. Sorana vine la Roland Garros încrezătoare, după o semifinală la turneul de la Nurnberg, unde a fost eliminată în trei seturi de Krejcikova. Românca va deschide ziua pe terenul 5, meciul său fiind programat primul, de la ora 12. 

  • Jean Julien Rojer/Horia Tecău – Thomaz Belluci/Carlos Berlocg, după ora 17:00, pe Terenul 10

Favoriți numărul 11 în cadrul turneului de la Paris, Tecău și Rojer vor juca în primul tur împotriva echipei braziliano-argentiniană, Thomaz Belluci/Carlos Berlocg. Săptămâna trecută, perechea româno-olandeză a câștigat titlul de la Geneva, trecându-și în cont cel de-al doilea trofeu din acest an, după cel de la Dubai. Cele două perechi nu s-au mai întâlnit până acum în circuit.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…