LIVE BLOG Roland Garros | Performanță incredibilă reușită de Begu și Olaru! Româncele s-au calificat alături de partenerele lor în sferturi la Paris. „Nole” și Rafa trec în săptâmâna a doua a turneului, Mladenovic o elimină pe campioana en-titre

Redactor:
Emma Bârsan
LIVE BLOG Roland Garros | Performanță incredibilă reușită de Begu și Olaru! Româncele s-au calificat alături de partenerele lor în sferturi la Paris.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu și partenera sa, Saisai Zheng s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu, după o victorie fără emoții, scor 6-4, 6-2, în fața „dublului” chinez Ying-Ying Duan/Shuai Peng.
  • Raluca Olaru și partenera sa, Olga Savchuk s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la Roland Garros, după o victorie în trei seturi,  6-3, 3-6, 6-2 împotriva perechii Gabriela Dabrowski/Yifan Xu (Canada/China).
  • Garbine Muguruza a părăsit competiția de la Paris, fiind eliminată de jucătoarea locală, Kristina Mladenovic, scor 1-6, 6-3, 3-6. Astfel turneul de la Roland Garros va avea o nouă campioană anul acesta.
  • „Nole” a supraviețuit încercărilor lui Alberto Ramos din primult set, apoi restul partidei a mers într-o singură direcție: spre victoria sârbului, care s-a impus cu 7-6, 6-1, 6-3.
  • Rafa Nadal are dificila misiune de a „curăța” tabloul masculin de jucători spanioli. După ce duminică  l-a eliminat pe conaționalul său, Bautista Agut, scor 6-1, 6-2, 6-2, „matadorul” va juca în sferturi împotriva lui Carreno-Busta, care a dispus în 5 seturi de Milos Raonic

Meciul dintre „Nole” și Alberto Ramos a pus capăt celei de-a opta zi de la Roland Garros și implicit a primei săptămâni din cadrul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Astăzi s-au stabilit toate partidele din sferturi, atât de pe tabloul feminin cât și pe cel masculin. Eu am fost Emma și împreună am urmărit una dintre cele mai pline zile de la Paris. Rămâneți pe ProSport și zilele următoare pentru tenis de calitate 🙂 !


21:15 Meci disputat pe Philippe Chatrier. „Nole” conduce cu 7-6, 6-1, după ce primul set s-a decis la tiebreak. Credeți că va reuși Djokovic să-și apere titlul câștigat anul trecut? 🙂


20:05 Performanță deosebită reușită de Irina Begu și Raluca Olaru în cadrul turneului de la Paris. Olaru s-a calificat pentru prima dată în cariera sa în sferturile de finală de la dublu, în vreme ce Irina este la doar a doua experiență de acest gen, după ce a mai reușit asta în 2012, la Australian Open. În cazul în care Simona va triumfa luni în fața Carlei Suarez Navarro, vom avea TREI românce în sferturi la Roland Garros, o performanță deosebită pentru România! 


19:50 Raluca Olaru i se alături Irinei Begu în sferturile de finală de la Roland Garros. Perechea româno-ucraineană a triumfat în trei seturi în fața „dublului”  Gabriela Dabrowski/Yifan Xu, scor 6-3, 3-6, 6-2, după aproximativ două ore de joc. 


19.30 Pe Philippe Chatrier a început ultima partidă a zilei, cea dintre Novak Djokovic și Albert Ramos. Sârbul este condus cu 2-0 de jucătorul spaniol. 


19:05 Timea Bacsinszky s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Paris, după ce a eliminat-o pe veterana Venus Williams, scor 5-7, 6-2, 6-1. După eliminarea lui Venus și a Kuznețovei în decursul zilei de astăzi, nu a mai rămas în competiție nicio jucătoare care să fi câștigat un titlu de Grand Slam. 


18:50 Raluca Olaru și partenera sa sunt la un set distanță de accederea în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce au câștigat primul set, scor 6-3. 


18:14 Început de meci perfect pentru Olaru și partenera sa, Olga Savchuk, care s-au desprins la 3-0 în primul set. 


18:00 A început partida dintre  Raluca Olaru/Olga Savchuk și Gabriela Dabrowski/Yifan Xu. Perechea româno-ucraineană conduce cu 1-0 în primul set. 


17:52 Nimeni nu ratează șansa de a se fotografia alături de Simona :). Alexandru Țiriac a postat pe contul său de Instagram o fotografie în care apare alături de Halep și legendarul Borris Becker. „Legende și campioane„, a scris la descriere Țiriac jr. 


17:45 După 4 ore și 21 minute, Carreno-Busta a reușit să convertească cea de-a șaptea minge de meci și să-l elimine pe favoritul 5 al turneului, Milos Raonic. Spaniolul s-a calificat pentru prima dată în sferturi la Roland Garros și urmează să-l întâlnească pe „regele zgurii”, conaționalul său, Rafael Nadal. 


17:34 Revenire de campioană! Muguruza îi oferă replică Kristinei Mladenovic și câștigă setul al doilea, scor 6-3, trimițând partida în decisiv. 


16:51 Semifinalista de anul trecut, Sam Stosur a fost eliminată de „rising-starul” Jelena Ostapenko după o revenire de senzație a sportivei din Letonia, scor 2-6, 6-2, 6-4. Ostapenko va juca în sferturile de finală împotriva Carolinei Wozniacki. 


16:45 Fără drept de apel! Mladenovic își trece în cont primul set, 6-1,  în care i-a lăsat un singur game campioanei en-titre, Muguruza.


16:20 Una dintre cele mai așteptate partide ale zilei, dintre Muguruza și Mladenovic a început pe Suzanne-Lenglen. Cu cine țineți 🙂 ? 


16:10 CALIFICARE IRINA BEGU! Românca s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu alături de partenera sa, Saisai Zheng, după o victorie în 2 seturi, scor 6-4, 6-2, în fața perechii Ying-Ying Duan/Shuai Peng după o oră și 14 minute de joc, 


15:56 Victorie pentru Rafael Nadal! Spaniolul s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros, după ce a triumfat în duelul spaniol, scor 6-1, 6-2, 6-2 și l-a eliminat pe conaționalul său, Bautista Agut!  Irina și partenera sa conduc, scor 4-1, în setul secund. 


15:55 Simona Halep s-a antrenat astăzi sub privirile fostului lider mondial,Novak Djokovic și ale lui analistului în tenis, Patrick Mouratoglou, care s-a întreținut cu managerul Simonei, Virginia Ruzici. 


15:40 A început setul secund dintre Begu/Zheng – Ying-Ying Duan/Shuai Peng, iar tabela indică 2-1 după primele trei game-uri. Pe Suzanne-Lenglen, Rafa ajustează situația și preia conducerea pe tabelă, scor 3-2 în setul trei. 


15:30 Serviciul Irinei face ravagii pe Terenul 14. Un nou game perfect făcut de româncă și partenera sa, care își trec în cont primul set, scor 6-4. Bautista Agut preia conducerea în setul trei și conduce cu 2-1 pe Suzenne-Lenglen. 


15:20 Cu un pas mai aproape de sferturile de finală de la Paris! Nadal a câștigat și cel de-al doilea set și conduce 6-1, 6-2, după o oră și 18 minute. Pe terenul 14, Begu și partenera sa continuă să aibă avantajul pe tabelă, 4-3, în primul set. 


15:15 Irinei îi funcționează foarte bine serviciul și obține un nou game la zero. Perechea româno-chineză conduce cu 4-2 în primul set. 


15:00 A început partida de dublu de pe terenul 14. Perechea Begu/Zheng a obținut break-ul în startul partidei, iar Irina a majorat diferența printr-un serviciu foarte bun! 2-0 


14:41 Unstopabble RAFA! Spaniolul, care a sărbătorit ieri cea de-a 31 aniversare a sa, și-a demonstrat încă o dată calitățile pe teren și a câștigat primul set din duelul spaniol, scor 6-1. 

S-a terminat și partida de pe terenul 16, Veronica Cepede eliminând-o pe Duque Marino. Astfel, în jurul orei 15:00, Begu, alături de partenera sa, vor intra pe teren pentru partida de dublu. 


14:15 Wozniacki își duce la capăt obiectivul trasat și o elimină pe favorita 8 a turneului, Svetlana Kuznețova, scor 6-1, 4-6, 6-2, după o două ore și 4 minute de joc. Daneza este prima jucătoare calificată în sferturile de finală de la Paris și așteaptă învingătoarea dintre Ostapenko și Stosur. 


14:10 Spania vs Spania! Considerat principalul favorit la câștigarea titlului cu numărul 10 la Paris, Rafael Nadal ia cu asalt arena Suzanne-Lenglen, într-o confruntare cu Bautista Agut. 


14:00 Avem set decisiv în partida dintre Cepede și Duque-Marino, pe terenul unde se va juca meciul dintre Begu/Zheng – Ying-Ying Duan/Shuai Peng, ceea ce înseamnă că ora de începere se va decala. Tot în trei seturi se va decide și câștigătoarea din prima partidă de pe Philippe Chatrier. Kuznețova a câștigat setul secund, 6-4, însă Caroline conduce cu 3-2 în decisiv. 


13:50 Elina Svitolina își respectă statutul de favorită și se califică în optimile de finală de la Roland Garros, după o victorie fără emoții, scor 6-4, 7-5, în fața Magdei Linette. Pentru jucătoarea din Ucraina urmează o confruntare cu Petra Martic, sportiva care a produs surpriza zilei de astăzi și a eliminat-o pe Sevastova. 


13:25 Karolina Pliskova s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros, scor 7-5, 6-1, după ce a schimbat jocul în setul doi și nu i-a mai permis nemțoaicei să-și facă jocul. Cehoaica, care este pe aceeași parte de tablou cu Simona, va întâlni în optimi câștigătoarea dintre Cepede – Duque Marino. 


13:18 Cheia spre optimi e la Nishikori! Japonezul a supraviețuit unui meci care a fost întrerupt ieri de ploaie. La revenirea pe teren, niponul a pierdut un set alb, însă a revenit în decisiv și s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros, eliminându-l pe coreanu Hyeon Chung, după aproape 4 ore de joc. 


13:05 Surpriză pe Terenul 6! Anastasia Sevastova, lăsată fără replică de o jucătoare clasată pe locul 290 WTA!!! Petra Martic a avut nevoie de doar 41 de minute pentru a-i administra un dramatic 6-1, 6-1 sportivei din Letonia. 

Karolina Pliskova revine în partidă și câștigă primul set, scor 7-5, în fața nemțoaicei Carina Withoeft . 


12:55 SET Caroline Wozniacki! Daneza nu-i dă nicio șansă Kuznețovei de a reveni în meci și își adjudecă primul set cu un scor clar, 6-1. Pliskova servește pentru câștigarea primului set pe Terenul 3, conducând cu 6-5. 


12:45 Wozniacki defilează pe Philippe Chatrier și obține avantajul în partida împotriva veteranei Kuznețova, conducând cu 4-1. Pe Suzanne-Lenglen, Svitolina își respectă statului de favorită și câștigă primul set, 6-4,  după 35 de minute, în fața Magdei Linette. 


12:10 Bună ziua tuturor! Astăzi se încheie prima săptămână a turneului de la Paris, așa că rămâneți alături de noi pentru a urmări împreună desfășurarea zilei a 8-a de la Roland Garros.  Au început primele meciuri, iar atenția noastră este momentan pe Philippe Chatrieri și pe Terenul 3, unde se dispută două partide de pe tabloul feminin: Caroline Wozniaki – Svetlana Kuznețova  și Carina Withoeft  – Karolina Pliskova.  


Încheiem prima săptămână a celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului cu o zi plină de tenis. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, organizatorii de la Roland Garros au mutat duminică șapte partide din turul 3 care trebuiau să se joace sâmbătă.

Astfel, primelor meciuri din optimi li se adaugă cele șapte partide rămase.

  • Chung – Nishikori s-a întrerupt în setul al 4-lea.  Nishikori conduce cu 2-1 la seturi, însă Chung are 3-0 în setul 4. Partida a fost programată pe terenul 1, cu începere de la ora 12:00
  • Gasquet (25 ATP) – Monfils (16 ATP) s-a întrerupt la scorul 6-5 pentru Monfils în primul set. Confruntarea franceză a fost programată pe Philippe Chatrier, fiind a doua partidă a zilei
  • Isner (22 ATP) – Khachanov (53 ATP), care s-a oprit în startul setului secund, primul fiind câștigat de sportivul din Rusia, este prima partidă de pe terenul 2, de la ora 12:00
  • Veronica Cepede (97 WTA)  – Duque Marino (115 WTA), pe terenul 14 de la ora 12:00
  • Anastasia Sevastova (19 WTA) – Petra Martic (290 WTA), pe terenul 6 de la ora 12:00
  • Elina Svitolina (6 WTA) – Magda Linette (94 WTA), pe Suzanne-Lenglen, de la ora 12:00
  • Carina Withoeft (73 WTA)  – Karolina Pliskova (3 WTA), pe terenul 3 începând cu ora 12:00

Pentru accederea în sferturile de finală revin pe teren campionul en-titre, Novak Djokovic, și favoritul turneului, Rafael Nadal. Sârbul va încheia ziua pe Philippe Chatrier cu Albert-Ramos Vinolas, în vreme ce Rafa este prins într-un duel 100% spaniol cu Bautista-Agut, în a doua partidă de pe Suzenne-Lenglen.

Pe tabloul feminin avem două meciuri interesante de privit. Daneza Caroline Wozniacki deschide ziua pe Philippe Chatrier, într-o confruntare cu rusoaica Svetlana Kuznețova, pentru un loc în sferturile de finală. O altă partidă promițătoare este cea dintre campioana en-titre, Garbine Muguruza, și franțuzoaica Kristina Mladenovic, care vor disputa cea de-a treia partidă a zilei de pe Suzanne-Lenglen.

În proba de dublu, Raluca Olaru și partenera sa, Olga Savchuk, vor juca pentru un loc în sferturile de finală cu perechea Gabriela Dabrowski/Yifan Xu (Canada/China), favoritele numărul 9. Meciul se va juca pe terenul 1, fiind programat al treilea, după două confruntări din proba masculină: Chung – Raonic și Raonic – Carreno Busta. Într-un alt meci din optimi, la dublul, Irina Begu și Saisai Zheng vor evolua împotriva „dublului” chinez Ying-Ying Duan/Shuai Peng. Partida este programată a doua, pe terenul 14, după meciul de simplu Cepede – Duque Marino.

Pentru singura româncă rămasă în turneu la simplu, Simona Halep, urmează o zi de odihnă. Favorita numărul 3 a turneului va reveni în teren luni, pentru a-și procura un loc în sferturile de finală, într-o confruntare cu Carla Suarez Navarro (Spania, 23 WTA), favorita numărul 21 de la Roland Garros.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…