LIVE BLOG Roland Garros | Debut impresionant pentru Halep: 6-2, 6-0 cu Hibino! Begu s-a calificat în turul doi după o revenire superbă! Dulgheru a pierdut clar

LIVE BLOG Roland Garros | Debut impresionant pentru Halep: 6-2, 6-0 cu Hibino! Begu s-a calificat în turul doi după o revenire superbă! Dulgheru a pierdut clar
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (6 WTA) a defilat luni în primul tur de la Roland Garros, disputat în compania japonezei Nao Hibino (71 WTA), obținând calificarea în minimum de seturi, scor 6-2, 6-0.
  • Halep o va întâlni în manșa secundă pe Zarina Diyas (Kazahstan, 90 WTA), jucătoare care a trecut de Carina Witthoeft (Germania, 100 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-2.
  • Alexandra Dulgheru (127 WTA) a pierdut la un scor dur meciul cu Yanina Wickmayer (Belgia, 54 WTA): 1-6, 3-6.
  • Irina Begu (28 WTA) a trecut de Bethanie Mattek-Sands (SUA, 86 WTA), revenind senzațional după ce a pierdut primul set, scor 5-7, 6-1, 6-3. Urmează Coco Vandewege (SUA, 43 WTA) în turul doi.
  • Meciul Sorana Cîrstea (97 WTA) – Elina Svitolina (Ucraina, 20 WTA) a fost amânat pentru marți din cauză că programul a fost dat peste cap de ploaie.

UPDATE 21:50 Victorieee Irina Begu: 5-7, 6-1, 6-3 cu Bethanie Mattek-Sands! Așa cum ne-a obișnuit, Irina câștigă datorită unui mental de fier, întorcând în stil de mare jucătoare după ce a pierdut primul set. Begu și-a ridicat nivelul în următoarele două manșe, în care a servit impecabil și a menținut un ritm fantastic. Mingea de meci a fost convertită de româncă după un out milimetric confirmat de arbitrul Carlos Bernardes. Urmează meciul din turul secund în care Irina ar trebui să fie vioara principală, contra americancei Coco Vandewege (43 WTA). Aceasta s-a impus greu în fața britanicei Naomi Broady (79 WTA), cu 6-4, 3-6, 6-3.


UPDATE 21:40 Calificarea e tot mai aproape: Begu se desprinde în decisiv și face 4-1 cu Mattek-Sands. Între timp, Simona Halep și-a aflat adversara din turul doi: Zarina Diyas (Kazahstan, 90 WTA), sportivă pe care Simona a mai bătut-o de două ori până acum, tot în cadrul unor turnee de Grand Slam: 6-1, 6-4 în turul trei la Australian Open 2014 și 6-3, 6-0 în optimi la Wimbledon 2014.


UPDATE 21:10 Revenire spectaculoasă a Irinei: 5-7, 6-1!!! Begu schimbă tactica, rupe ritmul și defilează într-un set pe care l-a controlat în totalitate. Mattek-Sands a solicitat și un time out medical la 0-3, acuzând o problemă la mână. Irina va începe cu serviciul într-un decisiv în care pleacă cu prima șansă.


UPDATE 20:35 Begu – Mattek-Sands 5-7! După ce salvase două mingi de set la 4-5, Irina nu mai rezistă și cedează manșa la a treia minge de set a adversarei! Bethanie îi face viața grea Irinei cu un joc variat și bine pus la punct pe plan defensiv. Americanca a luat setul după fix o oră de joc, grație singurului break al meciului.


UPDATE 20:20 Begu nu are un meci ușor cu Mattek-Sands, scor 4-5! Americanca lovește mingea fără reținere și pare extrem de relaxată, chiar și în timpul pauzelor de odihnă. Irina servește pentru a rămâne în primul set!


UPDATE 19:50 A început ultimul meci de pe Terenul 5: Irina Begu, jucătoare aflată într-o formă de zile mari, o înfruntă pe Mattek-Sands! Americanca servește prima în meciul transmis în direct de Eurosport și are deja 2-1, fără break. Noi sperăm că la finalul zilei vom avea două sportive calificate în turul doi: Halep și Begu!


UPDATE 18:50 Dulgheru iese din primul tur: 1-6, 3-6 cu Wickmayer! Continuă agonia pentru Alexandra, care nu se regăsește, măcinată și de problemele la genunchi. Deplasarea româncei în teren a lăsat de dorit, în timp ce belgianca a jucat cu o determinare fantastică în fața unui public care a susținut-o exemplar.


UPDATE 18:40 Ilie Năstase, consultantul Eurosport la turneul de la Roland Garros, i-a luat interviu Simonei Halep după meciul din primul tur. Numărul 6 WTA a declarat: „Am încredere în forțele proprii după turneul câștigat la Madrid, iar acum îmi fac jocul meu, nu mă uit la ce joacă adversara. A fost puțin greu că meciul s-a amânat din cauza ploii și a trebuit să aștept, însă nu mă plâng pentru că și pentru Hibino a fost la fel. Mă bucur că am reușit să intru în minge pe primul serviciu al adversarei și consider că acesta este un pas înainte”.


UPDATE 18:35 Victorie clară pentru Simona Halep: 6-2, 6-0 contra niponei Nao Hibino!!! Halep a gestionat corect un prim meci în care a întâlnit o sportivă modestă, favorita impunându-se în 43 de minute. Sincronizarea Simonei a fost excelentă, loviturile au fost consistente, iar semnele sunt excelente pentru meciurile următoare. Halep va juca în turul doi contra învingătoarei dintre Zarina Diyas (Kazahstan, 90 WTA) și Carina Witthoeft (Germania, 100 WTA).


UPDATE 18:25 Halep – Hibino 6-2, 5-0! Nu are adversară Simona în acest moment: jocul japonezei s-a prăbușit, iar românca nu vrea să stea pe teren prea mult, pentru a tranșa calificarea înainte de venirea ploii. Halep închide punctele repede, iar acum servește pentru calificarea în turul doi!


UPDATE 18:20 Halep – Hibino 6-2, 3-0! Campioana noastră rămâne în control și începe setul secund cu break. Statistica primului act e clar în favoarea Simonei: 5-1 la loviturile direct câștigătoare, 25-14 e raportul punctelor disputate. Pe Terenul 17, Alexandra Dulgheru trăiește un coșmar: 1-6, 0-4 cu Yanina Wickmayer.


UPDATE 18:15 SET Halep, scor 6-2 în fața japonezei Hibino!!! Constănțeanca n-a avut nicio problemă în setul inaugural, pe care și l-a adjudecat în 22 de minute. Cu siguranță că stilul niponei e pe placul Simonei, care nu e deranjată de tenisul previzibil al adversarei.


UPDATE 18:06 Halep – Hibino 4-2! Credeam că avem parte de un set în care favorita va defila, dar Hibino ne contrazice și recuperează un break. Simona câștigase 14 puncte consecutive la un moment dat! Dulgheru nu are nicio soluție în fața belgiencei Wickmayer și pierde prima manșă cu 6-1


UPDATE 18:00 Halep – Hibino 2-1! Românca reușește primul break al meciului, luându-i serviciul japonezei la 0! Ultima execuție a Simonei a fost de manual: rever fantastic în lungul liniei. Dulgheru se află în continuare în dificultate pe Terenul 17, scor 1-4 cu Wickmayer.


UPDATE 17:50 A început meciul Halep – Hibino, cu nipona la serviciu! Nao evoluează curajos și își face serviciul, scor 1-0! Simona îmbracă un echipament alb-negru special creat de sponsorul Adidas pentru Roland Garros.


UPDATE 17:40 Vom avea două meciuri ale româncelor pe care va trebui să le urmărim în paralel pe Eurosport 1 și Eurosport 2. Dulgheru e prima româncă ce intră pe teren la Roland Garros 2016, dar începutul meciului cu Wickmayer nu este cel mai bun: belgianca are 3-0 cu dublu break și o domină clar pe Alexandra.. Halep și Hibino se pregătesc de duelul programat pe Terenul 2.


UPDATE 17:30 Deși ne aflăm în primul tur, meciurile marilor favorite nu sunt câștigate dinainte, în niciun caz! Garbi Muguruza (4 WTA) a trecut cu emoții de Anna Schmiedlova (38 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-3, reușind să obțină a 10-a victorie a carierei la Roland Garros. Urmează să vedem dacă Halep va avea o misiune mai ușoară în câteva minute, pentru că Sock a încheiat socotelile cu Haase pe Terenul 2.


UPDATE 16:55 Se apropie meciul Simonei! Prima partidă de pe Terenul 2 s-a terminat repede, cu victoria lui Raonic, scor 6-3, 6-2, 7-6 în fața lui Tipsarevic, și mai rămâne de jucat decisivul dintre Sock și Haase, care trebuia să aibă loc duminică. Apoi, Halep și Hibino își vor face intrarea pe teren, în jurul orei 17:30.


UPDATE 16:15 Halep, care trebuia să joace meciul din primul tur încă de duminică, pare neliniștită din cauza vremii capricioase din Paris. Simona a stat la taclale după antrenament cu Darren Cahill și Andrei Cristofor, însă preparatorul fizic a fost mai mult cu ochii în telefonul mobil. Probabil că Andrei este captivat de știrile legate de promovarea Rapidului din weekend. El este un mare fan al echipei din Giulești, cu ai cărei jucători a colaborat în trecut.


Foto Twitter Simona Halep Band.


UPDATE 14:45 S-a oprit ploaia, iar jocurile de la Roland Garros au început cu o întârziere de aproape trei ore. Din această cauză, meciul Cîrstea – Svitolina, ultimul de pe Terenul 1, nu se va mai juca astăzi, fiind amânat pentru marți. Partidele Halep – Hibino, Dulgheru – Wickmayer și Begu – Mattek-Sands vor începe după ora 17:00, în funcție de evoluția scorurilor în celelalte meciuri.


Debutul Simonei Halep, văzută drept una dintre marile favorite la câștigarea Roland Garros, a fost amânat pentru luni, din cauza ploii care duminică le-a dat bătăi de cap organizatorilor turneului de Grand Slam desfășurat în perioada 22 mai – 5 iunie. Ziua de luni este și ea amenințată de ploaie, meciurile neîncepând conform planului, la 12:00 ora României. Astfel, în programul revizuit regăsim trei românce, în jurul aceleiași ore.

Halep se întânește cu Hibino pentru prima oară în carieră, după 17:00, pe Terenul 2 al complexului de la Roland Garros. Simona nu a mai jucat până acum contra japonezei care nu excelează pe zgură, dar duelul de luni i-ar putea trezi amintiri frumoase. Meciul din primul tur va fi găzduit de arena pe care Simona a triumfat în proba junioarelor de la Roland Garros 2008.

Dulgheru, care traversează o formă slabă în ultima perioadă, se luptă să depășească un complex – Wickmayer este jucătoare pe care Alexandra nu a învins-o până acum în patru meciuri directe: 4-6, 4-6 la Saint Gaudens 2016, 6-2, 3-6, 1-6 la Linz 2009, 3-6, 6-7, la Luxemburg 2009 și 6-1, 5-7, 8-10 la Australian Open 2010. Românca poate sparge gheața pe Terenul 16, după ora 16:30.

Begu are statut de favorită 25, iar sorții i-au hărăzit o adversară slab cotată pe hârtie, pe care o va întâlni după 17:00: Mattek-Sands, ocupanta locului 86 WTA. La fel ca în cazul rivalității dintre Alexandra și Yanina, scorul meciurilor directe dintre Irina și Bethanie este tot 4-0, dar în favoarea româncei: 6-4, 1-6, 6-2 la Linz 2012, 6-2, 6-4 la Rio de Janeiro 2015, 6-4, 7-6 la Roland Garros 2015 și 6-4, 4-6, 6-2 la Charleston 2016.

Sorana Cîrstea e pe val după o ascensiune superbă reușită în 2016, iar jucătoarea din Târgoviște promite să facă un meci de zile mari contra locului 20 mondial, Elina Svitolina. Cele două se vor duela pentru prima oară pe o arenă importantă, Terenul 1, după ora 19:30.

Meciurile româncelor de la Roland Garros sunt transmise în direct de programele Eurosport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în urma unei supradoze
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din…
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele