LIVE BLOG | Monica Niculescu părăsește turneul de la Miami în turul trei. Wozniacki răzbate după mai bine de două ore, deși românca a întrecut-o la numărul de lovituri câștigătoare

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 24 Mar. 2019, 00:46 Actualizat: 24 Mar. 2019, 18:44 Tenis
LIVE BLOG | Monica Niculescu părăsește turneul de la Miami în turul trei. Wozniacki răzbate după mai bine de două ore, deși românca a întrecut-o la numărul de lovituri câștigătoare
  • Monica Niculescu (138 WTA) – Caroline Wozniacki (favorită 13), 4-6, 6-7(4), în turul trei al turneului Premier Mandatory de la Miami.

Parcursul Monicăi Niculescu la Miami s-a încheiat după patru victorii (două în calificări, două pe tabloul principal), în turul trei al celui de-al doilea turneu Premier Mandatory al sezonului. Eleva lui Călin Ciorbagiu a reușit, după victoria repurtată la finele unui maraton de trei ore în fața ibericei Muguruza, să o testeze serios și pe Caroline Wozniacki, dominând în final statistica loviturilor câștigătoare, 33 la 28.

Acest lucru nu a fost însă suficient. Așa cum antrenorul său îi spunea după primele cinci game-uri ale meciului, la on-court coaching, Monica nu a avut disciplina necesară în acest meci pentru a concretiza decisiv pe tabelă. Scurtele sale au făcut-o pe Wozniacki să se întrebuințeze serios, fostul număr unu mondial fiind de foarte multe ori neputincioasă în fața unor execuții greu de explicat și o țintă încremenită pentru passinguri și loburi.

În acest meci însă, inspirația i-a lipsit Monicăi în puncte esențiale, ceea ce a însemnat că slătineanca nu a convertit decât 3 din 15 mingi de break avute. Wozniacki nu s-a simțit confortabil niciun moment, iar momentele de grație ale Monicăi s-au consumat, în ambele seturi, atunci când daneza a servit pentru câștigarea manșelor, la același scor de 5-3.

Per total însă, cele 34 de greșeli neforțate au penalizat-o pe Monica Niculescu. Pentru că și-a egalat, practic, rezultatul de anul trecut, jucătoarea noastră nu va avansa în clasament în ciuda faptului că a reușit la Miami prima sa victorie în fața unei sportive din Top 20 pe 2019.

„A fost un meci greu și sunt bucuroasă acum. Cred că am început bine, am jucat agresiv, am mers la fileu, dar mi-am pierdut ritmul și a devenit mai dificil pe urmă. Sunt fericită că am câștigat”, a spus Wozniacki la final de meci.

â–º Monica Niculescu simte în acest tiebreak ce a simțit Muguruza, ieri. Greșește, iar când nu o face este eecutată de daneză. Schimbă terenul la 0-6.

Balanța se răstoarnă însă în punctele următoare. Wozniacki ratează atacul în lung de linie pe prima minge de meci, monica rezistă apoi excelent în defensivă și inventează un rever câștigător pe a doua. O scurtă urcă numărul mingilor de meci salvate la trei, apoi Caroline nu își poate crede ochilor după o nouă dreaptă ratată. O diagonală trimisă pe linie îi aduce însă victoria, la mingea de meci cu numărul 5. După două ore și opt minute, Wozniacki are motive să se ia cu mâinile de cap: după Monica Niculescu va înfrunta o altă jucătoare de profil similar, Su-Wei Hsieh.

â–º Monica începe cu punct făcut din serviciu, urcă la 30-0 după o nouă scurtă la care Wozniacki aleargă, dar nu are ce face. Românca se înșală la returul trimis pe linie de Wozniacki, oprește punctul pentru a cere reluare video și pierde punctul. Decizia aceea cântărește mult, pentru că pe fondul frustrării vine o eroare. Monica își procură însă minge de tiebreak cu o superbă accelerare cu reverul în lung de linie. Dar, continup alternanța, iar daneza obține un punct după drepte trimise consecutiv destul de scurt, aproape de linia careului de serviciu, după o scurtă ratată de eleva lui Călin Ciorbagiu.

Slătineanca se motivează și reușește două puncte superbe: o nouă finalizare în lung de linie cu reverul, apoi voleu, pentru 6-6.

â–º Monica Niculescu egalează la cinci și aruncă în aer finalul de set doi. Wozniacki însă ține punctele scurte pe tura de lansare și se impune la zero.

â–º Fata care nu renunță. Ea este Monica Niculescu: din nou pune scurte, iar Wozniacki ratează terenul cu lobul, face pasul înapoi și este pedepsită. La fel ca în primul set, românca a făcut break în momentul critic.

â–º Șansele ratate se răzbună, iar Monica își pierde serviciul, greșind din nou. Wozniacki va servi la 6-4, 5-3.

â–º Problemele continuă pentru Wozniacki după break-ul cedat. Următoarele două ture pe lansare ajung la egalitate, ba chiar Monica are și două mingi de break. Lipsește puțin, dar este genul de situație pe care daneza o gestionează bine.

â–º Ce începe cu un smash îngropat în fileu se termină bine de această dată pentru Monica. O doză de șansă la o minge pe care arbitrii nu o văd out, un pic de magie și multă determinare îi aduc româncei al doilea game consecutiv, pentru 2-2.

â–º REBREAK Niculescu. Monica surprinde cu un game smuls la retur, pe o greșeală a danezei. Dar, mai important, vedem un super winner lovit cu forehandul de Monica. da, ați văzut bine, nu este slice!

â–º Start aspru de set doi. Wozniacki face punct când trebuie, arată că are dispoziția necesară pentru a munci exxact cât este nevoie în acest meci și ia primele două game-uri la 30.

â–º SET WOZNIACKI, 6-4. Monica greșește, din păcate, pe lansare: câțiva centimetri au lipsit la un voleu, prea puține soluții în poziție defensivă și Wozniacki pune punct manșei în 56 de minute.

Povestea e simplă: Monica îi face viața extrem de grea danezei, cu scurte, cu passingurile, dar cu 18 greșeli neforțate nu o poate depăși pe mult mai îngrijita daneză, care, la număr egal de winners (câte 13), nu a greșit neforțat decât de 10 ori. În plus, dacă în finalul partidei cu Muguruza a avut procentaje impresionante la mingile de break, acum lucrurile stau pe dos: 1 din 9 rata de conversie pe serva danezei, 0 din 2 salvate în game-urile proprii.

â–º Din nou, revenire!!! Niculescu salvează setul, convertind a noua minge de break. Românca reușește să o surprindă cu execuții excentrice pe daneză, care nu se simte deloc confortabil la fileu. Apar erori pentru Caroline și cu dreapta, dar Monicăi nu i-a ieșit scurta decisivă pe minge de break, nici al doilea retur pe linie la rând, însă până la urmă passingul și reverul livrează pentru eleva lui Călin Ciorbagiu.

â–º Niculescu face spectacol într-un punct în care trece de la scurtă la minge lobată și înapoi la scurtă, însă se complică la 40-15 și se lasă egalată. A treia minge de game vine după un frumos lob, dar Wozniacki este prea tare de pe linia de fund a terenului, obligând-o pe Monica să alerge, iar slătineanca se vede obligată să rupă ritmul cu scurtă, care însă nu trece fileul. Românca nu își pierde însă încredera în această lovitură, își creează avantaj aducând-o din nou la fileu și pasând pe un culoar minuscul și încheie game-ul după un serviciu deranjant.

â–º Monica nu trece prin cele mai bune momente. Apără lansarea, apoi nu câștigă punct la retur. Wozniacki este la un game de victorie în primul set, la 5-2.

â–º 4 mingi de break ratate de Monica. Wozniacki găsește servicii bune la 0-40 și atacă controlat, dând la o parte șansele româncei. Nu are cum să nu îți pară rău după acel lob al româncei care nu prinde tușa. Monica apelează la ajutorul antrenorului Călin Ciorbagiu, cum a făcut-o și la 0-3 în duelul cu Muguruza.

Planul pe care l-am făcut înainte de meci nu-l respecți. Improvizezi încontinuu. Nu merge cu Wozniacki. Ți-am spus: construiești, construiești și rupi ritmul. Intri în capcana ei defensivă. Îți dă mingi înalte și tu te înfigi în ele. Trebuie să construiești, să vii cu slice-urile joase și să rupi ritmul când ai un pic de avantaj. Te bagi la joc de uzură prea mult. Ai șanse mici pe uzură cu Wozniacki. Ascultă ce îți spun. Ascultă ce îți spun! Construiești și când ai un mic avantaj rupi ritmul”, a insistat Ciorbagiu.

â–º BREAK Wozniacki. Tace și face daneza în acest game, întorcând-o pe româncă de la 30-0 pe lansare. 3-1 pentru fosta câștigătoare a Australian Openului.

â–º Ce-ar putea fi… Monica Niculescu întrevede o bună oportunitate la retur, după ce daneza bâjbâie când vede silueta româncei apropiindu-se de fileu. Wozniacki greșește mai întâi insistând spre reverul româncei și punându-i mingea în rachetă, apoi ratează cu tot terenul liber passing-ul în lung de linie. Daneza se scutură însă, se mută cu presiunea spre dreapta româncei și se duce la 2-1 pe tabelă.

â–º Monica joacă un singur punct cu primul serviciu în tura inaugurală pe lansare, însă se impune fără emoții, la 15. Felul în care încheie gamep-ul, cu minge pe tușă, este un semn bun, chiar dacă pe piciorul drept a apărut un tapping de protecție. Slătineanca nu se sfiește să celebreze vocal mingile câștigate și, știind cât s-a lamentat daneza după ultimul duel de la Doha, parcă ai paria că vor urma valuri de reproșuri.

â–º Wozniacki este cea care deschide partida cu serviciul. Caroline are deja motive de nemulțumire: fanii români se fac deja auziți, iar arbitra trebuie să intervină din scaun, cerând liniște. Monica îi face viața grea danezei, o duce la egalitate, însă Caroline atacă deja cu regularitate la plasă pentru a se impune.

â–º „The Jinx”, „Making a murderer”, „Bird Box”. Luna în care nu s-a putut antrena i-a oferit posibilitatea lui Wozniacki să își cultive pasiunea pentru seriale despre crime și investigații.

â–º „Uneori, trebuie doar să lupți”, declara Wozniacki la finele meciului de debut de la Miami. O infecție virală a încurcat-o în ultimele două luni, însă pentru blondină, se pare că au venit deja zilele mai bune. „De vreo săptămână am început să lovesc mingea mai bine la antrenamente. Sper că asta se va vedea și în meciuri și lucrurile vor merge din bine în mai bine. În acest moment, sunt recunoscătoare că pot să joc și să concurez„, a declarat Wozniacki la conferința de presă.

22:10 Caroline Wozniacki și Monica Niculescu sunt așteptate pe Grandstand. Grigor Dimitrov a fost expeditiv, învingându-l pe Feliciano Lopez într-o oră, 6-1, 6-3, iar pe Grandstand este timpul pentru un nou meci de pe tabloul feminin.

â–º Kvitova-show în startul zilei, pe Grandstand. A treia favorită a turneului de la Miami a trecut cu emoții de turul trei: finalista de la Australian Open a avut nevoie de două ore și jumătate pentru a rezolva meciul cu Donna Vekic. După un duel cu 34 de mingi de break, câte 5 break-uri, câte 8 duble greșeli și procentaj identic la frecvența primului serviciu – de 54%, sportiva din Cehia s-a impus, 6-4, 3-6, 6-4.


Monica Niculescu a produs una dintre marile surprize ale turului doi la Miami, triumfând, vineri, într-un meci maraton cu Garbine Muguruza, favorita 20 a tabloului principal, scor 7-6(0), 4-6, 6-2. Românca în vârstă de 31 de ani nu are însă prea mult timp la dispoziție nici pentru a sărbători prima victorie pe 2019 în fața unei jucătoare din Top 20, nici pentru refacerea după efortul depus în cele două ore și 53 de minute ale partidei din turul doi, întrucât ea va reveni pe teren, sâmbătă, pentru un nou duel de foc, cu daneza Caroline Wozniacki (cap de serie 13 la Miami).

Practic, la Miami, jucătoarea noastră venită din calificări înfruntă consecutiv două dintre sportivele care au câștigat câte un trofeu de Mare Șlem și au petrecut și câteva săptămâni pe prima poziție WTA în ultimele 20 de luni. După ce a jucat pe arena Butch Buchholz cu Muguruza, Monica Niculescu va merge pe a doua arenă a complexului din Florida, Grandstand, pentru înfruntarea cu Wozniacki.

  • Partida Monica Niculescu (138 WTA) – Caroline Wozniacki (13 WTA) este al treilea meci de sâmbătă pe Grandstand, după confruntările Petra Kvitova (favorită 3) – Donna Vekic (favorită 26), programată să înceapă la 18:00 – ora României, și Grigor Dimitrov (favorit 24) – Feliciano Lopez. Este de așteptat, așadar, ca partida celor două să înceapă în jurul orei 21:00.

Interesant este faptul că față în față se vor afla două jucătoare care au răzbit în partide în care, cumulat, s-au realizat 31 de break-uri. Serviciul a fost mai degrabă o vulnerabilitate, atât pentru Monica Niculescu și Garbine Muguruza, cât și pentru Caroline Wozniacki și Aliaksandra Sasnovich. Daneza a închis partida în două seturi, 6-4, 6-4, însă 14 dintre cele 20 de game-uri disputate s-au încheiat cu victoria sportivei aflate la retur. De partea cealaltă, Niculescu și Muguruza și-au împărțit echitabil 10 break-uri în cele 12 game-uri ale primului set, înainte ca românca să explodeze în tiebreak, acolo unde s-a impus la zero, încheind cu un superb winner în lung de linie.

Monica Niculescu a făcut ravagii pe serviciul doi al ibericei, câștigând două treimi din punctele începute de Muguruza cu mingea a doua. Mai exact, Monica a câștigat 29 de puncte din 44 returnând pe serviciul doi advers, doar 3 dintre aceste puncte fiind duble greșeli.

De partea cealaltă, Wozniacki a avut ezitări și un număr sporit de greșeli în special pe rever, un lucru explicabil având în vedere faptul că daneza a pătimit din cauza recent diagnosticatei artrite reumatoide, o boală care nu i-a permis să joace un program complet în acest start de sezon. Wozniacki a obținut doar a patra victorie stagională (gândiți-vă că recordul Biancăi Andreescu a ajuns acum la 30 de meciuri câștigate) și prima post-Australian Open 2019. Sasnovich a ajutat-o pe Wozniacki cu 10 duble greșeli, multe dintre acestea venite în fazele terminale ale game-urilor proprii. Astfel, la rândul său, Caroline a încheiat partida cu procentaj de 63% puncte câștigate contra serviciului doi advers.

  • Monica Niculescu a pierdut toate cele nouă partide anterioare disputate împotriva lui Wozniacki, cel mai strâns meci consumându-se la Madrid, în 2017, în Caja Magica, acolo unde eleva lui Călin Ciorbagiu chiar a condus cu 2-0 în setul decisiv. În 2016, în Luxemburg, Niculescu a avansat mai departe în turneu ca urmare a abandonului danezei înaintea duelului direct din sferturi.
  • Simona Halep nu va juca sâmbătă meciul din turul doi, ci duminică.
Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 24 Mar. 2019, 00:46 Actualizat: 24 Mar. 2019, 18:44 Tenis
Pe aceeași temă
Din păcate, e știrea tristă a zilei. Silviu Moldovan s-a sinucis. A fost găsit spânzurat în casă
Din păcate, e știrea tristă a zilei. Silviu Moldovan s-a sinucis. A fost găsit spânzurat în casă
Un deţinut a încercat să-şi facă rachiu în celulă. Cum a fost dat de gol şi prins de gardieni
Un deţinut a încercat să-şi facă rachiu în celulă. Cum a fost dat de gol şi prins de gardieni
Dezvaluirea INCREDIBILA despre Nicolae Ceausescu! S-a aflat la 30 de ani de la Revolutie! Ce facea cu Gica Petrescu
Dezvaluirea INCREDIBILA despre Nicolae Ceausescu! S-a aflat la 30 de ani de la Revolutie! Ce facea cu Gica Petrescu
E uluitor ce s-a întâmplat cu o fostă campioană olimpică după ce a recunoscut public că este virgină, la 36 de ani | VIDEO
E uluitor ce s-a întâmplat cu o fostă campioană olimpică după ce a recunoscut public că este virgină, la 36 de ani ...
„Nimeni nu vrea sa il accidenteze!” Dezvaluiri INCENDIARE din vestiarul Barcelonei! Fostul jucator al catalanilor vorbeste cum este tratat Messi la antrenamente
„Nimeni nu vrea sa il accidenteze!” Dezvaluiri INCENDIARE din vestiarul Barcelonei! Fostul jucator al catalanilor vorbeste ...
Așa fac ardelencele amor pasional! Imagini fierbinți cu fetele care au înnebunit bărbații din toată lumea
Așa fac ardelencele amor pasional! Imagini fierbinți cu fetele care au înnebunit bărbații din toată lumea
Vaginul, între mit şi adevăr: 5 lucruri în care să nu mai crezi
Vaginul, între mit şi adevăr: 5 lucruri în care să nu mai crezi
A pus Jack Daniel's în loc de lichid de parbriz și s-a lăudat cu asta pe internet. Acum regretă amarnic
A pus Jack Daniel's în loc de lichid de parbriz și s-a lăudat cu asta pe internet. Acum regretă amarnic
Wuhan, oraşul din China unde a apărut virusul ucigaş, a fost închis. Numărul morţilor s-a dublat într-o singură zi
Wuhan, oraşul din China unde a apărut virusul ucigaş, a fost închis. Numărul morţilor s-a dublat într-o singură zi
Verificaţi-vă conturile! 2 milioane de români s-au trezit cu 10.000 de lei, bani de care nu ştiau
Verificaţi-vă conturile! 2 milioane de români s-au trezit cu 10.000 de lei, bani de care nu ştiau
Cea mai PĂCĂTOASĂ femeie! Pasiunea ei sexuală întrecea orice limite
Cea mai PĂCĂTOASĂ femeie! Pasiunea ei sexuală întrecea orice limite
Afacere fabuloasă demarată de Ion Ţiriac, în Bucureşti. Au început deja lucrările
Afacere fabuloasă demarată de Ion Ţiriac, în Bucureşti. Au început deja lucrările
Becali, lovitură grandioasă în istoria FCSB. 30 de milioane de euro, banii jos pentru Coman. Omul lui Mourinho a confirmat mutarea:
Becali, lovitură grandioasă în istoria FCSB. 30 de milioane de euro, banii jos pentru Coman. Omul lui Mourinho a confirmat ...
Familia a decis! Ce se va întâmpla până la urmă cu cenușa Cristinei Țopescu
Familia a decis! Ce se va întâmpla până la urmă cu cenușa Cristinei Țopescu
Cât de expuși sunt românii la noul coronavirus. Care sunt primele simptome ale acestei boli
Cât de expuși sunt românii la noul coronavirus. Care sunt primele simptome ale acestei boli
CUTREMUR din JUSTITIA din Romania! Decizie fara PRECEDENT! Guvernul Orban e in CORZI
CUTREMUR din JUSTITIA din Romania! Decizie fara PRECEDENT! Guvernul Orban e in CORZI
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare?
Dezvăluiri de la Iulian Stanciu. De ce a introdus eMag taxa de livrare?
Să vezi și să nu crezi! Ce salariu are un cameraman de la Survivor România. Câți lei primește lunar de la Kanal D
Să vezi și să nu crezi! Ce salariu are un cameraman de la Survivor România. Câți lei primește lunar de la Kanal D
Moment ŞOCANT petrecut în timpul unei transmisiuni în direct. Priviţi cu atenţie în spatele persoanei căreia i se ia interviul. Este aceasta dovada clară că e posibilă TELEPORTAREA? [VIDEO]
Moment ŞOCANT petrecut în timpul unei transmisiuni în direct. Priviţi cu atenţie în spatele persoanei căreia i se ...
Doi tineri şi-au anulat nunta după ce socrul mare ar fi fugit cu soacra mică. Viitorii miri au anunţat poliţia
Doi tineri şi-au anulat nunta după ce socrul mare ar fi fugit cu soacra mică. Viitorii miri au anunţat poliţia
Primul soț al Mihaelei Rădulescu, declarații incendiare: „Am prins-o cu…”
Primul soț al Mihaelei Rădulescu, declarații incendiare: „Am prins-o cu…”
Filmaţi când făceau sex în sala de curs. Ce au păţit studenţii
Filmaţi când făceau sex în sala de curs. Ce au păţit studenţii
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr
Cum arată fosta soție a lui Vladimir Putin! După o relație tumultoasă, femeia se iubește acum cu un bărbat cu 20 de ...
Meghan Markle, declarație ȘOCANTĂ despre Familia Regală! Ce a putut să spună despre soțul ei și familia lui este de nedescris
Meghan Markle, declarație ȘOCANTĂ despre Familia Regală! Ce a putut să spună despre soțul ei și familia lui este ...
Ultimă oră! Vești cumplite despre Chef Florin Dumitrescu! Ce se întâmplă cu juratul emisiunii
Ultimă oră! Vești cumplite despre Chef Florin Dumitrescu! Ce se întâmplă cu juratul emisiunii
Cum afli kilometrii REALI la o mașina din Grupul VAG (VW, Skoda, SEAT, Audi)? Metoda care nu dă greș
Cum afli kilometrii REALI la o mașina din Grupul VAG (VW, Skoda, SEAT, Audi)? Metoda care nu dă greș
CONVORBIRILE SECRETE, din pușcărie, ale lui Gheorghe Dincă! Cum a încercat să o 'cumpere' pe Luiza și DOVADA că nu voia să o omoare
CONVORBIRILE SECRETE, din pușcărie, ale lui Gheorghe Dincă! Cum a încercat să o 'cumpere' pe Luiza și DOVADA că nu ...
Când are loc primul parastas al Cristinei Țopescu și cum se procedează în cazul incinerărilor! Biserica are reguli foarte stricte!
Când are loc primul parastas al Cristinei Țopescu și cum se procedează în cazul incinerărilor! Biserica are reguli ...
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV
Dr. Florin Ioan Bălănică: despre obezitate şi efectele sale grave INTERVIU EXCLUSIV