LIVE BLOG Madrid | Buzărnescu, stoarsă și învinsă de Șarapova. Rusoaica o va întâlni pe Begu în turul 2! „Regina” Halep i-a lăsat un singur game Makarovei, Cîrstea a câștigat un meci plin de nervi

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 06 May. 2018, 18:11 Actualizat: 06 May. 2018, 21:38 Tenis
  • Mihaela Buzărnescu (37 WTA) a fost eliminată duminică de Maria Șarapova (Rusia, 53 WTA), scor 4-6, 1-6 în turul I la Madrid, iar campioana din Rusia se pregătește pentru un duel cu o altă româncă: Irina Begu (36 WTA).
  • Simona Halep (1 WTA) a făcut o demonstrație de forță în primul meci din capitala Spaniei, trecând cu 6-1, 6-0 de Ekaterina Makarova (Rusia, 32 WTA). Simona o va întâlni în manșa secundă pe Elise Mertens (Belgia, 19 WTA).
  • Sorana Cîrstea (35 WTA) a învins-o pe Katerina Siniakova (Cehia, 51 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-4, calificându-se în turul 2 al turneului Premier Mandatory. Pentru un loc în optimi, „Sori” se va duela cu Daria Kasatkina (Rusia, favorită 14).

Este victorie în două seturi pentru Șarapova, campioana din Rusia câștigând și a doua confruntare directă cu Buzărnescu, scor 6-4, 6-1! Extenuată, Mihaela nu a putut ține pasul cu mult mai odihnita sa adversară, având în vedere că românca disputase finala de la Praga în urmă cu doar 24 de ore (6-4, 2-6, 3-6 cu Petra Kvitova). „Miki” a impresionat în primul set și a avut momente excelente de joc, dar echilibrul s-a rupt dintr-o dată. După ce Șarapova i-a luat serviciul și inclusiv setul, la 6-4, bucureșteanca a cedat total inițiativa.

Startul actului al doilea a fost ratat de „Miki”, iar vicleana Maria nu a mai scăzut ritmul până la final. Plină de încredere, Șarapova a servit impecabil, a lovit decisiv din orice poziție și a trecut en fanfare linia de sosire. Buzărnescu a contribuit și ea la spectacolul din teren, a avut sclipiri și a smuls încă o dată admirația spectatorilor. Game, set și meci după o oră și 24 de minute!


17:50 Maria joacă cu o încredere fantastică și nu o lasă pe Mihaela să se apropie: 4-6, 1-4! Deși stă bine în teren, Buzărnescu nu poate prelua inițiativa în fața fostului lider WTA.


17:43 Buzărnescu – Șarapova 3-6, 0-3! Nimic de făcut pentru „Miki” în startul manșei secunde! Maria este dezlănțuită și o agresează pe Mihaela cu forehand-ul din toate pozițiile.


17:24 Șarapova câștigă la mare luptă primul set cu Buzărnescu, scor 6-4 după 50 de minute de joc! Bucureșteanca a fost aproape de o revenire fantastică, însă a cedat la a 6-a minge de set a adversarei. Mihaela a fost condusă cu 5-2 de campioana din Rusia, și-a recuperat break-ul, dar Șarapova a returnat prea bine la 5-4.


17:09 Buzărnescu – Șarapova 3-5! Nu puteau lipsi tertipurile de care Șarapova se folosește pentru a-și enerva adversara. Maria se poziționase la retur, Mihaela se pregătea să servească, dar rusoaica a dispărut dintr-o dată de pe teren, lăsând-o pe sportiva noastră cu ochii în soare. Maria ar fi „uitat” să își schimbe racheta odată cu introducerea noilor mingi în joc. Dar cu toate acestea, Buzărnescu rămâne concentrată, salvează două mingi de set și se apropie la două game-uri pe tabelă.


17:01 Buzărnescu – Șarapova 2-4! „Masha” își găsește ritmul după o discuție cu antrenorul, lovește imparabil la minge de break și se desprinde pentru prima oară la 2 lungimi. „Miki” a fost „trădată” pentru prima oară de serviciu, la jumătatea actului inaugural.


16:43 „Miki” egalează încă o dată, 2-2, după un game în care Maria a jucat foarte slab. Rusoaica nu și-a reglat returul, în timp ce Buzărnescu a creat probleme pe serviciul adversarei, dar a irosit o minge de break la 1-1.


16:42 Buzărnescu – Șarapova 1-1! „Masha” a început în forță, dar Mihaela egalează după un game alb câștigat pe propriul serviciu. Românca a făcut diferența cu reverul.


16:30 Ce vrăji mai face Mihaela? Ieri juca finala la Praga, astăzi o înfruntă pe Șarapova la Madrid! Buzărnescu a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă la retur. Câștigătoarea se va duela cu Irina Begu în turul 2.


15:50 Halep a fost premiată de directorul „Marca” după victoria entuziasmantă de duminică! Simona a fost declarată cea mai bună jucătoare din istoria turneului de la Madrid, distincția fiindu-i acordată de cunoscuta publicație la pachet cu un trofeu deosebit. Halep i-a impresionat pe jurnaliștii spanioli după ce a triumfat în 2016 și 2017 în capitala Spaniei. Mai mult, „Marca” a titrat astăzi, pe prima pagină: „Simona joacă acasă”.


Game set și meci, Simona Halep!!! Campioana ultimelor două ediții se impune după numai 52 de minute în fața Ekaterinei Makarova, scor 6-1, 6-0, respectându-și statutul de favorită principală la Madrid! Aflată într-o dispoziție excelentă la debutul în turneul în care avea să obțină a 13-a victorie la rând, Simona nu a arătat niciun semn de slăbiciune. A jucat impecabil contra Makarovei, pe care a destabilizat-o plimbând-o dintr-un colț într-altul al terenului.

Halep a „pictat” pe zgură cu loviturile de rever, dar și-a deschis de multe ori unghiurile cu dreapta. Pe cale de consecință, rusoaica nu a găsit nicio breșă în jocul Simonei și nu a putut lua nici măcar un game cu serviciul. După ce i-a lăsat un break adversarei, la scorul de 2-0, Halep a defilat pe arena „Manolo Santana”, adjudecându-și 10 game-uri consecutive. Urmează Elise Mertens (Belgia, 19 WTA) sau Alison Van Uytvanck (Belgia, 48 WTA) în turul al doilea.


14:45 Simona este de neoprit, ajunge la 9 game-uri consecutive și servește pentu calificarea în turul 2 la 6-1, 5-0!


14:33 Halep – Makarova 6-1, 3-0! Simona o surprinde pe Ekaterina și în setul secund, schimbând direcția așa cum numai ea știe. Makarova este prinsă pe picior greșit de cele mai multe ori și probabil că nu va rezista mai mult de o oră pe teren. Până acum s-au scurs 40 de minute din meci.


14:23 Halep o distruge pe Makarova în primul set, pe care liderul mondial îl câștigă cu 6-1, după numai 22 de minute!!! Și contul oficial de Twitter al competiției confirmă că Simona se află într-o formă de zile mari. Rusoaica nu și-a făcut serviciul până acum, în timp ce campioana en-titre se simte excelent pe suprafața ei preferată.


VICTORIEEE muncită pentru Sorana Cîrstea, scor 6-4, 2-6, 6-4 în fața Katerinei Siniakova! Ambele jucătoare au făcut spectacol astăzi, dar românca a fost mai inspirată și a obținut calificarea în runda secundă după două ore și 5 minute de joc. Dacă Siniakova s-a certat cu arbitrul, Cîrstea a avut ceva de împărțit cu antrenorul Adrian Cruciat, căruia i-a reproșat că nu o încurajează cum trebuie. Din fericire pentru Sorana, ea a lăsat nervii la o parte și s-a descătușat în actul decisiv. Cu toate că cehoaica s-a apropiat periculos, de la 1-5 la 4-5, românca s-a concentrat și a închis partida cu serviciul.


14:12 Când credeam că Sorana s-a desprins în câștigătoare, tenisul ne arată încă o dată cât de imprevizibil poate fi. Katerina se apropie la 5-4 în decisiv, după o serie de trei game-uri consecutive! Totuși, Cîrstea mai are o șansă de a închide partida cu serviciul, dar până atunci se enervează din nou și îi cere antrenorului să o lase în pace.


14:02 Cîrstea – Siniakova 5-2, iar Sorana servește pentru calificarea în turul 2! Jucătoarea din Târgoviște prinde încredere și  lasă impresia că nu mai poate fi oprită astăzi. Pe terenul „Manolo Santana”, liderul mondial Halep a început ca din tun: 2-0 cu Makarova!


13:53 Sorana face o demonstrație de forță și se desprinde la 4-1 în decisiv! Sorana Cîrstea s-a descătușat după ce a început foarte crispată setul. Pe arena „Manolo Santana”, Halep și Makarova își fac încălzirea.


13:46 Cîrstea – Siniakova 6-4, 2-6, 2-1! Sorana lasă nervii la o parte și joacă din nou un tenis de calitate! Sportiva noastră reușește break-ul în decisiv după o lovitură imparabilă.


13:40 La 0-1 în decisiv, Cîrstea își pierde concentrarea și se supără pe antrenorul Cruciat! Sorana i-a cerut să o încurajeze mai tare, apoi a răbufnit după un punct pierdut și i-a strigat acestuia: „Lasă-mă!”.


13:31 Siniakova câștigă setul secund cu 6-2, pe fondul unei crize alarmante pe care o observăm în jocul Soranei Cîrstea! Cehoaica a primit încă un cadou la minge de set și se pare că și-a găsit liniștea după reacțiile nervoase avute la adresa arbitului.


13:26 Cîrstea – Siniakova 6-4, 2-5! Se complică meciul după o serie de greșeli ale Soranei, s-ar putea să avem set decisiv!


13:18 „Sori” a avut un moment mai slab, și-a cedat pentru prima oară serviciul, însă a recuperat break-ul imediat: 6-4, 2-3! Vizibil frustrată, Katerina a avut o izbucnire nervoasă, pentru care a fost avertizată de arbitrul de scaun. Pe cealaltă bancă de odihnă, Cîrstea îi cere sfatul antrenorului Adi Cruciat.


13:07 Cîrstea – Siniakova 6-4, 1-2! Cehoaica este mai atentă în debutul setului secund și nu îi oferă niciun cadou Soranei.


12:58 SEEET Sorana Cîrstea! Românca și-a adjudecat primul act cu 6-4, după ce a prins două servicii senzaționale la rând! Katerina Siniakova a returnat afară de fiecare dată. Setul inaugural a durat 44 de minute și a fost controlat de „Sori”.


12:52 Cîrstea – Siniakova 5-4! După două game-uri fulger, Sorana ajunge la momentul adevărului și servește pentru set.


12:45 „Sori” menține ritmul și păstrează în continuare avantajul break-ului: 4-3! Siniakova nu este atât de convinsă că arbitrul ia cele mai bune decizii, așa că aruncă priviri lungi către urmele lăsate de mingi.


12:35 Cîstea – Siniakova 3-2! Jucătoarea din Cehia salvează minge de dublu break înainte de a-și câștiga serviciul, răsuflă ușurată și se așază confortabil în scaunul de odihnă.


12:22 Cîrstea câștigă pe serviciul adversarei în debutul primului set: 2-1, după o greșeală mare a Siniakovei! „Sori” intră de fiecare dată în teren atunci când returnează, punând o presiune constantă.


12:12 A început balul cu cehoaica la serviciu! Al 6-lea teren de la Madrid, care găzduiește partida Cîrstea – Siniakova, este puțin mai mic decât centralul turneului de la București.


12:03 Au mai rămas câteva minute până când Sorana și Katerina vor începe bătălia din turul 1: cele două sportive au intrat la încălzire! Cîrstea este nevoită să își apere sfertul de finală atins anul trecut, așa că „Vamos, Sori”!


Cîrstea, Halep și Buzărnescu debutează duminică pe tabloul principal de la Madrid! Care dintre cele trei i se vor alătura lui Begu în turul secund? Vom vedea și vom comenta împreună, dar cert e că pe reprezentantele noastre le așteaptă meciuri de foc la Caja Magica, complexul ultramodern administrat de Ion Țiriac. 

Prima care intră în acțiune, de la ora 12:00, este Sorana, jucătoarea din Târgoviște având în față o adversară foarte tehnică. Sorana Cîrstea a mai întâlnit-o o singură dată pe Katerina Siniakova, iar „Sori” a câștigat cu 6-3, 6-2 în primul tur la Eastbourne 2017. Meciul va avea loc pe Terenul 6 și va fi transmis de Digisport 2 – la fel ca și celelalte jocuri ale româncelor.

Simona va evolua pe arena „Manolo Santana”, după 13:30, iar campioana ultimelor două ediții are un test destul de dificil. Ekaterina Makarova nu se află în cea mai bună formă, dar rusoaica a demonstrat de multe ori că are calitățile necesare pentru a produce surprize de proporții. Istoria meciurilor directe este de partea lui Halep, scor 4-2.

Despre blocbusterul dintre Buzărnescu și Șarapova, care va începe după 15:00, pe terenul „Arantxa Sanchez”, nu putem spune decât că va fi plin de faze spectaculoase. Cele două jucătoare au un stil unic în circuit, iar cel mai important e că Mihaela vine în capitala Spaniei cu moralul ridicat după ce a ajuns în finala de la Praga. „Masha” s-a impus însă destul de clar în singura întâlnire directă, scor 6-3, 6-0 la Shenzhen 2018.

Autor: Alexandru Tăcină Publicat: 06 May. 2018, 18:11 Actualizat: 06 May. 2018, 21:38 Tenis
Pe aceeași temă
Andreea Marin a dat vestea cea mare: Mamă pentru a doua oară! "O să nasc pe cale naturală"
Andreea Marin a dat vestea cea mare: Mamă pentru a doua oară! "O să nasc pe cale naturală"
Cum a dat piept cu corupţia un român din SUA întors pentru o moştenire: „Şpagă, ce să-ţi spun? Aşa e la noi“
Cum a dat piept cu corupţia un român din SUA întors pentru o moştenire: „Şpagă, ce să-ţi spun? Aşa e la noi“
Ce face Bill Gates cu vaccinul în care a investit 388 milioane $. S-A AFLAT TOT!
Ce face Bill Gates cu vaccinul în care a investit 388 milioane $. S-A AFLAT TOT!
„Valoreaza 2 milioane sau mai putin!” Ianis Hagi, facut praf de o fosta glorie a lui Rangers! Cine l-a desfiintat pe fiul „Regelui” si ce a spus
„Valoreaza 2 milioane sau mai putin!” Ianis Hagi, facut praf de o fosta glorie a lui Rangers! Cine l-a desfiintat pe ...
Femeia şi sexul cu mai mulţi parteneri
Femeia şi sexul cu mai mulţi parteneri
Gura maaaaare! Topul vedetelor care s-au dezbrăcat de haine și au înfulecat pe nerăsuflate
Gura maaaaare! Topul vedetelor care s-au dezbrăcat de haine și au înfulecat pe nerăsuflate
VIDEO Milionar clujean face un test trăsnit: ce maşină e mai confortabilă pe drum forestier, Dacia sau Rolls Royce?
VIDEO Milionar clujean face un test trăsnit: ce maşină e mai confortabilă pe drum forestier, Dacia sau Rolls Royce?
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama biologică a băiețelului adoptat de Horia Brenciu
Dezvăluiri incredibile! Cine este mama biologică a băiețelului adoptat de Horia Brenciu
Stârneşte multe CONTROVERSE dar este pe placul BĂRBAŢILOR: ce FANTEZIE au femeile dar le este ruşine să spună
Stârneşte multe CONTROVERSE dar este pe placul BĂRBAŢILOR: ce FANTEZIE au femeile dar le este ruşine să spună
Reacția lui Fulgy, după ce Margherita a produs accidentul de mașină sub influența drogurilor! Ce decizie radicală a luat fratele vedetei 
Reacția lui Fulgy, după ce Margherita a produs accidentul de mașină sub influența drogurilor! Ce decizie radicală a ...
România este UNICĂ în lume! Nimeni nu mai are așa ceva. Anunțul făcut de ANM
România este UNICĂ în lume! Nimeni nu mai are așa ceva. Anunțul făcut de ANM
Cu EA s-a recăsătorit fostul soț al Israelei. Cine e femeia care va moșteni averea defunctei
Cu EA s-a recăsătorit fostul soț al Israelei. Cine e femeia care va moșteni averea defunctei
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Prof. dr. Florin Mihălţan: riscurile fumătorilor în contextul COVID-19 VIDEO
Prof. dr. Florin Mihălţan: riscurile fumătorilor în contextul COVID-19 VIDEO
Așa se testau mașinile pe vremea lui CEAUȘESCU: Dacia vs CAMION de 16 tone - VIDEO
Așa se testau mașinile pe vremea lui CEAUȘESCU: Dacia vs CAMION de 16 tone - VIDEO
A mers la lift după carantină și a rămas perplexă. Este uluitor ce a gasit in partea de jos FOTO, VIDEO
A mers la lift după carantină și a rămas perplexă. Este uluitor ce a gasit in partea de jos FOTO, VIDEO
Alertă de CORONAVIRUS la un centru Protecţia Copilului din ţară. Noi cazuri de COVID-19, descoperite în rândul celor mici
Alertă de CORONAVIRUS la un centru Protecţia Copilului din ţară. Noi cazuri de COVID-19, descoperite în rândul celor ...
Noua regulă OBLIGATORIE! Toți românii trebuie să o respecte întocmai
Noua regulă OBLIGATORIE! Toți românii trebuie să o respecte întocmai
FOTO. Gina Chirilă a născut o fetiță perfect sănătoasă! Prima imagine cu micuta sa
FOTO. Gina Chirilă a născut o fetiță perfect sănătoasă! Prima imagine cu micuta sa
S-a despartit de mama fiicei sale, iar acum are o noua IUBITA! Cu cine s-a cuplat unul dintre cei mai ravniti barbati din lume
S-a despartit de mama fiicei sale, iar acum are o noua IUBITA! Cu cine s-a cuplat unul dintre cei mai ravniti barbati din ...
S-A AFLAT: De ce au murit, DE FAPT, 90% dintre oamenii declaraţi morţi de Covid-19. Cineva de la vârf A SPART tăcerea. Informaţii de ultimă oră
S-A AFLAT: De ce au murit, DE FAPT, 90% dintre oamenii declaraţi morţi de Covid-19. Cineva de la vârf A SPART tăcerea. ...
O asistentă de la spitalul din Botoșani a murit la doar 46 de ani din cauza coronavirusului! A tratat mulți pacienți cu COVID-19, dar boala nu a cruțat-o și pe ea
O asistentă de la spitalul din Botoșani a murit la doar 46 de ani din cauza coronavirusului! A tratat mulți pacienți ...
Scoți 2500 de lei din buzunar, noua amendă care schimbă tot ce știai în starea de alertă
Scoți 2500 de lei din buzunar, noua amendă care schimbă tot ce știai în starea de alertă
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei?
Există vreo modalitate sigură de socializare în timpul pandemiei?
Atenţie şoferi. Ce se întâmplă dacă pui AVARIILE ca să mulţumeşti, în trafic?
Atenţie şoferi. Ce se întâmplă dacă pui AVARIILE ca să mulţumeşti, în trafic?
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega sa
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega ...
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost prinsă drogată
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost ...