LIVE BLOG Madrid | Buzărnescu, stoarsă și învinsă de Șarapova. Rusoaica o va întâlni pe Begu în turul 2! „Regina” Halep i-a lăsat un singur game Makarovei, Cîrstea a câștigat un meci plin de nervi

LIVE BLOG Madrid | Buzărnescu, stoarsă și învinsă de Șarapova. Rusoaica o va întâlni pe Begu în turul 2!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mihaela Buzărnescu (37 WTA) a fost eliminată duminică de Maria Șarapova (Rusia, 53 WTA), scor 4-6, 1-6 în turul I la Madrid, iar campioana din Rusia se pregătește pentru un duel cu o altă româncă: Irina Begu (36 WTA).
  • Simona Halep (1 WTA) a făcut o demonstrație de forță în primul meci din capitala Spaniei, trecând cu 6-1, 6-0 de Ekaterina Makarova (Rusia, 32 WTA). Simona o va întâlni în manșa secundă pe Elise Mertens (Belgia, 19 WTA).
  • Sorana Cîrstea (35 WTA) a învins-o pe Katerina Siniakova (Cehia, 51 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-4, calificându-se în turul 2 al turneului Premier Mandatory. Pentru un loc în optimi, „Sori” se va duela cu Daria Kasatkina (Rusia, favorită 14).

Este victorie în două seturi pentru Șarapova, campioana din Rusia câștigând și a doua confruntare directă cu Buzărnescu, scor 6-4, 6-1! Extenuată, Mihaela nu a putut ține pasul cu mult mai odihnita sa adversară, având în vedere că românca disputase finala de la Praga în urmă cu doar 24 de ore (6-4, 2-6, 3-6 cu Petra Kvitova). „Miki” a impresionat în primul set și a avut momente excelente de joc, dar echilibrul s-a rupt dintr-o dată. După ce Șarapova i-a luat serviciul și inclusiv setul, la 6-4, bucureșteanca a cedat total inițiativa.

Startul actului al doilea a fost ratat de „Miki”, iar vicleana Maria nu a mai scăzut ritmul până la final. Plină de încredere, Șarapova a servit impecabil, a lovit decisiv din orice poziție și a trecut en fanfare linia de sosire. Buzărnescu a contribuit și ea la spectacolul din teren, a avut sclipiri și a smuls încă o dată admirația spectatorilor. Game, set și meci după o oră și 24 de minute!


17:50 Maria joacă cu o încredere fantastică și nu o lasă pe Mihaela să se apropie: 4-6, 1-4! Deși stă bine în teren, Buzărnescu nu poate prelua inițiativa în fața fostului lider WTA.


17:43 Buzărnescu – Șarapova 3-6, 0-3! Nimic de făcut pentru „Miki” în startul manșei secunde! Maria este dezlănțuită și o agresează pe Mihaela cu forehand-ul din toate pozițiile.


17:24 Șarapova câștigă la mare luptă primul set cu Buzărnescu, scor 6-4 după 50 de minute de joc! Bucureșteanca a fost aproape de o revenire fantastică, însă a cedat la a 6-a minge de set a adversarei. Mihaela a fost condusă cu 5-2 de campioana din Rusia, și-a recuperat break-ul, dar Șarapova a returnat prea bine la 5-4.


17:09 Buzărnescu – Șarapova 3-5! Nu puteau lipsi tertipurile de care Șarapova se folosește pentru a-și enerva adversara. Maria se poziționase la retur, Mihaela se pregătea să servească, dar rusoaica a dispărut dintr-o dată de pe teren, lăsând-o pe sportiva noastră cu ochii în soare. Maria ar fi „uitat” să își schimbe racheta odată cu introducerea noilor mingi în joc. Dar cu toate acestea, Buzărnescu rămâne concentrată, salvează două mingi de set și se apropie la două game-uri pe tabelă.


17:01 Buzărnescu – Șarapova 2-4! „Masha” își găsește ritmul după o discuție cu antrenorul, lovește imparabil la minge de break și se desprinde pentru prima oară la 2 lungimi. „Miki” a fost „trădată” pentru prima oară de serviciu, la jumătatea actului inaugural.


16:43 „Miki” egalează încă o dată, 2-2, după un game în care Maria a jucat foarte slab. Rusoaica nu și-a reglat returul, în timp ce Buzărnescu a creat probleme pe serviciul adversarei, dar a irosit o minge de break la 1-1.


16:42 Buzărnescu – Șarapova 1-1! „Masha” a început în forță, dar Mihaela egalează după un game alb câștigat pe propriul serviciu. Românca a făcut diferența cu reverul.


16:30 Ce vrăji mai face Mihaela? Ieri juca finala la Praga, astăzi o înfruntă pe Șarapova la Madrid! Buzărnescu a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă la retur. Câștigătoarea se va duela cu Irina Begu în turul 2.


15:50 Halep a fost premiată de directorul „Marca” după victoria entuziasmantă de duminică! Simona a fost declarată cea mai bună jucătoare din istoria turneului de la Madrid, distincția fiindu-i acordată de cunoscuta publicație la pachet cu un trofeu deosebit. Halep i-a impresionat pe jurnaliștii spanioli după ce a triumfat în 2016 și 2017 în capitala Spaniei. Mai mult, „Marca” a titrat astăzi, pe prima pagină: „Simona joacă acasă”.


Game set și meci, Simona Halep!!! Campioana ultimelor două ediții se impune după numai 52 de minute în fața Ekaterinei Makarova, scor 6-1, 6-0, respectându-și statutul de favorită principală la Madrid! Aflată într-o dispoziție excelentă la debutul în turneul în care avea să obțină a 13-a victorie la rând, Simona nu a arătat niciun semn de slăbiciune. A jucat impecabil contra Makarovei, pe care a destabilizat-o plimbând-o dintr-un colț într-altul al terenului.

Halep a „pictat” pe zgură cu loviturile de rever, dar și-a deschis de multe ori unghiurile cu dreapta. Pe cale de consecință, rusoaica nu a găsit nicio breșă în jocul Simonei și nu a putut lua nici măcar un game cu serviciul. După ce i-a lăsat un break adversarei, la scorul de 2-0, Halep a defilat pe arena „Manolo Santana”, adjudecându-și 10 game-uri consecutive. Urmează Elise Mertens (Belgia, 19 WTA) sau Alison Van Uytvanck (Belgia, 48 WTA) în turul al doilea.


14:45 Simona este de neoprit, ajunge la 9 game-uri consecutive și servește pentu calificarea în turul 2 la 6-1, 5-0!


14:33 Halep – Makarova 6-1, 3-0! Simona o surprinde pe Ekaterina și în setul secund, schimbând direcția așa cum numai ea știe. Makarova este prinsă pe picior greșit de cele mai multe ori și probabil că nu va rezista mai mult de o oră pe teren. Până acum s-au scurs 40 de minute din meci.


14:23 Halep o distruge pe Makarova în primul set, pe care liderul mondial îl câștigă cu 6-1, după numai 22 de minute!!! Și contul oficial de Twitter al competiției confirmă că Simona se află într-o formă de zile mari. Rusoaica nu și-a făcut serviciul până acum, în timp ce campioana en-titre se simte excelent pe suprafața ei preferată.


VICTORIEEE muncită pentru Sorana Cîrstea, scor 6-4, 2-6, 6-4 în fața Katerinei Siniakova! Ambele jucătoare au făcut spectacol astăzi, dar românca a fost mai inspirată și a obținut calificarea în runda secundă după două ore și 5 minute de joc. Dacă Siniakova s-a certat cu arbitrul, Cîrstea a avut ceva de împărțit cu antrenorul Adrian Cruciat, căruia i-a reproșat că nu o încurajează cum trebuie. Din fericire pentru Sorana, ea a lăsat nervii la o parte și s-a descătușat în actul decisiv. Cu toate că cehoaica s-a apropiat periculos, de la 1-5 la 4-5, românca s-a concentrat și a închis partida cu serviciul.


14:12 Când credeam că Sorana s-a desprins în câștigătoare, tenisul ne arată încă o dată cât de imprevizibil poate fi. Katerina se apropie la 5-4 în decisiv, după o serie de trei game-uri consecutive! Totuși, Cîrstea mai are o șansă de a închide partida cu serviciul, dar până atunci se enervează din nou și îi cere antrenorului să o lase în pace.


14:02 Cîrstea – Siniakova 5-2, iar Sorana servește pentru calificarea în turul 2! Jucătoarea din Târgoviște prinde încredere și  lasă impresia că nu mai poate fi oprită astăzi. Pe terenul „Manolo Santana”, liderul mondial Halep a început ca din tun: 2-0 cu Makarova!


13:53 Sorana face o demonstrație de forță și se desprinde la 4-1 în decisiv! Sorana Cîrstea s-a descătușat după ce a început foarte crispată setul. Pe arena „Manolo Santana”, Halep și Makarova își fac încălzirea.


13:46 Cîrstea – Siniakova 6-4, 2-6, 2-1! Sorana lasă nervii la o parte și joacă din nou un tenis de calitate! Sportiva noastră reușește break-ul în decisiv după o lovitură imparabilă.


13:40 La 0-1 în decisiv, Cîrstea își pierde concentrarea și se supără pe antrenorul Cruciat! Sorana i-a cerut să o încurajeze mai tare, apoi a răbufnit după un punct pierdut și i-a strigat acestuia: „Lasă-mă!”.


13:31 Siniakova câștigă setul secund cu 6-2, pe fondul unei crize alarmante pe care o observăm în jocul Soranei Cîrstea! Cehoaica a primit încă un cadou la minge de set și se pare că și-a găsit liniștea după reacțiile nervoase avute la adresa arbitului.


13:26 Cîrstea – Siniakova 6-4, 2-5! Se complică meciul după o serie de greșeli ale Soranei, s-ar putea să avem set decisiv!


13:18 „Sori” a avut un moment mai slab, și-a cedat pentru prima oară serviciul, însă a recuperat break-ul imediat: 6-4, 2-3! Vizibil frustrată, Katerina a avut o izbucnire nervoasă, pentru care a fost avertizată de arbitrul de scaun. Pe cealaltă bancă de odihnă, Cîrstea îi cere sfatul antrenorului Adi Cruciat.


13:07 Cîrstea – Siniakova 6-4, 1-2! Cehoaica este mai atentă în debutul setului secund și nu îi oferă niciun cadou Soranei.


12:58 SEEET Sorana Cîrstea! Românca și-a adjudecat primul act cu 6-4, după ce a prins două servicii senzaționale la rând! Katerina Siniakova a returnat afară de fiecare dată. Setul inaugural a durat 44 de minute și a fost controlat de „Sori”.


12:52 Cîrstea – Siniakova 5-4! După două game-uri fulger, Sorana ajunge la momentul adevărului și servește pentru set.


12:45 „Sori” menține ritmul și păstrează în continuare avantajul break-ului: 4-3! Siniakova nu este atât de convinsă că arbitrul ia cele mai bune decizii, așa că aruncă priviri lungi către urmele lăsate de mingi.


12:35 Cîstea – Siniakova 3-2! Jucătoarea din Cehia salvează minge de dublu break înainte de a-și câștiga serviciul, răsuflă ușurată și se așază confortabil în scaunul de odihnă.


12:22 Cîrstea câștigă pe serviciul adversarei în debutul primului set: 2-1, după o greșeală mare a Siniakovei! „Sori” intră de fiecare dată în teren atunci când returnează, punând o presiune constantă.


12:12 A început balul cu cehoaica la serviciu! Al 6-lea teren de la Madrid, care găzduiește partida Cîrstea – Siniakova, este puțin mai mic decât centralul turneului de la București.


12:03 Au mai rămas câteva minute până când Sorana și Katerina vor începe bătălia din turul 1: cele două sportive au intrat la încălzire! Cîrstea este nevoită să își apere sfertul de finală atins anul trecut, așa că „Vamos, Sori”!


Cîrstea, Halep și Buzărnescu debutează duminică pe tabloul principal de la Madrid! Care dintre cele trei i se vor alătura lui Begu în turul secund? Vom vedea și vom comenta împreună, dar cert e că pe reprezentantele noastre le așteaptă meciuri de foc la Caja Magica, complexul ultramodern administrat de Ion Țiriac. 

Prima care intră în acțiune, de la ora 12:00, este Sorana, jucătoarea din Târgoviște având în față o adversară foarte tehnică. Sorana Cîrstea a mai întâlnit-o o singură dată pe Katerina Siniakova, iar „Sori” a câștigat cu 6-3, 6-2 în primul tur la Eastbourne 2017. Meciul va avea loc pe Terenul 6 și va fi transmis de Digisport 2 – la fel ca și celelalte jocuri ale româncelor.

Simona va evolua pe arena „Manolo Santana”, după 13:30, iar campioana ultimelor două ediții are un test destul de dificil. Ekaterina Makarova nu se află în cea mai bună formă, dar rusoaica a demonstrat de multe ori că are calitățile necesare pentru a produce surprize de proporții. Istoria meciurilor directe este de partea lui Halep, scor 4-2.

Despre blocbusterul dintre Buzărnescu și Șarapova, care va începe după 15:00, pe terenul „Arantxa Sanchez”, nu putem spune decât că va fi plin de faze spectaculoase. Cele două jucătoare au un stil unic în circuit, iar cel mai important e că Mihaela vine în capitala Spaniei cu moralul ridicat după ce a ajuns în finala de la Praga. „Masha” s-a impus însă destul de clar în singura întâlnire directă, scor 6-3, 6-0 la Shenzhen 2018.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen