LIVE BLOG | Invincibilitatea Simonei a luat sfârșit la Cincinnati! Halep pierde semifinala cu Kerber, iar nemțoaica are ocazia să urce pe locul 1 în lume

LIVE BLOG | Invincibilitatea Simonei a luat sfârșit la Cincinnati! Halep pierde semifinala cu Kerber, iar nemțoaica are ocazia să urce pe locul 1 în lume
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 4 WTA) a fost învinsă sâmbătă de Angelique Kerber (Germania, 2 WTA), în semifinalele turneului Premier 5 de la Cincinnati, scor 6-3, 6-4.
  • Halep va pica pe locul 5 WTA începând de luni, în timp ce Kerber va urca pe prima poziție a clasamentului dacă se impune și în finală.
  • Prima semifinală a fost câștigată de Karolina Pliskova (Cehia, 17 WTA), sportivă care a trecut de Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA), scor 6-1, 6-3.

00:15 S-a terminat! Simona Halep s-a trezit prea târziu, iar Angelique Kerber închide semifinala cu serviciul, scor 6-3, 6-4! Seria de 13 victorii a Simonei ia sfârșit aici, însă sportiva noastră trebuie apreciată pentru încă un turneu spectaculos, la care le-a spulberat pe rând pe Beck, Gavrilova și Radwanska! Kerber a jucat fenomenal în apărare, luându-și revanșa după ce Halep o învinsese în penultimul act disputat la Montreal în urmă cu trei săptămâni (scor 6-0, 3-6, 6-2).

Momentul crucial al partidei a fost reprezentat de întreruperea cauzată de ploaie, la 3-4 pentru „Angie” în primul set. Simona și-a pierdut concetrarea, iar după reluare a cedat 7 game-uri la rând. Chiar dacă și-a ridicat nivelul pe finalul meciului, Halep nu a mai avut forța să prelungească suspansul. Totuși, era aprope imposibil ca Simona să treacă de numărul doi mondial într-un meci în care constănțeanca a comis 50 de greșeli neforțate.

Angelique are acum ocazia să urce pe locul 1 în lume și să o detroneze pe Serena Williams, după trei ani și jumătate de supremație a americancei! Nemțoaica poate intra astfel în istorie, dar mai trebuie să o învingă și pe Karolina Pliskova în meciul de duminică. De partea cealaltă Simona va pica pe locul 5 WTA începând de luni.


00:10 Simona își face serviciul relativ rapid și supraviețuiește în semifinală. Halep își adună gândurile într-un moment crucial: Kerber urmează să servească pentru meci.


00:07 Halep – Kerber 3-6, 3-5! Simona a fost la un pas să reintre în meci, însă românca ratează o minge de 4-4! Kerber se concentrează și își face serviciul, dar e clar că Halep îi pune mari probleme acum. Să sperăm că Simona nu s-a trezit prea târziu…


00:00 Supeerb: Halep luptă și vine la 3-4! Serviciul Simone funcționează perfect acum, iar Angie intră în panică și își cheamă antrenorul pe teren.


23:57 Halep se apropie la 2-4, după ce a fost condusă cu 0-4, așa că începem să sperăm! Jocul arată altfel după ce campioana noastră a dat drumul la braț.


23:50 Halep – Kerber 3-6, 1-4! E adevărat că Simona a întors scorul de la 0-4 în meciul cu Radwanska, însă ar fi prea frumos să se întâmple o răsturnare spectaculoasă și în seara asta. Iar partea proastă e că nemțoaica e mult mai consistentă decât poloneza.


23:40 Situația devine extrem de dificilă pentru Halep, care e condusă cu 6-3 și 3-0! Kerber se apără incredibil și reușește dublu break-ul, după un game uriaș! Simona a salvat 6 mingi de break ale adversarei, însă nu mai rezistat la a 7-a.


23:25 Kerber reușește break-ul și în setul al doilea, 1-0! Simona nu a avut vână la serviciu astăzi, Angie făcând 4 break-uri până acum. Dar să sperăm că favorita noastră își va ridica nivelul până nu e prea târziu.


23:23 SET pentru Kerber, scor 6-3! Angie câștigă ambele game-uri după întrerupere, Simona fiind total ieșită din ritm. Mare păcat pentru felul în care s-a încheiat primul act, unul în care sportiva noastră revenise frumos de la 1-3 la 3-3. Nemțoaica face însă 3 game-uri la rând, iar Halep trebuie să își revină rapid pentru a nu scăpa jocul din mână.


23:20 Simonei nu i-a prins bine pauza cauzată de ploaie! Angelique reușește un break fulger, iar nemțoaica va servi pentru set la 5-3!


23:15 Așa cum anticipam, meciul va continua în curând. Simona și Angie revin împreună pe teren.


23:00 E foarte posibil ca semifinală să se reia în aproximativ 20 de minute! S-a oprit ploaia, iar „furnicuțele” însărcinate cu uscarea terenului și-au făcut apariția în arenă.


22:45 Meciul e suspendat din cauza ploii, la scorul de 4-3 pentru Kerber! Ploaia a început chiar în momentul în care cele două jucătoare se odihneau în pauza dintre game-uri. Halep și Kerber pleacă la vestiare, iar partida se va relua după oprirea ploii, cu Simona la serviciu. E greu de spus care dintre cele două este avantajată de întrerupere, dar problemele apar de obicei pentru jucătoarea aflată la conducerea scorului.


22:30 Halep – Kerber 3-4! Numărul doi mondial rămâne la conducere, după două game-uri în care atât Simona, cât și Angie au servit solid.


22:37 Simona reintră în set cu un rebreak mare, 2-3! Sportiva noastră îl cheamă pentru prima oară pe Darren Cahill pe teren, după 5 game-uri în care ambele jucătoare au fost inconstante.


22:32 Kerber preia inițiativa și conduce cu 3-1, reușind o serie de trei game-uri consecutive. Simona i-a întors serviciul adversarei și a făcut dublă greșeală la minge de break.


22:25 Halep – Kerber 1-1. Nemțoaica face rebreak, după un atac bun în diagonală, la care Simona ajunge prea târziu. În loja constănțencei se află ambii tehnicieni ai sportivei, Darren Cahill și Daniel Dobre.


22:20 Halep câștigă primul game al meciului, și important e că o face pe serviciul lui Kerber! Angelique forțează cu serviciul al doilea de teamă să nu fie pedepsită de retururile româncei, iar nemțoaica face dublă greșeală la minge de break.


22:15 Să vedem cât câștigă și jucătoarea care merge în finală! Halep își poate asigura aproape 250.000 de dolari cu o victorie în fața rivalei din Germania. Campioana va primi o jumătate de milion de dolari.


22:10 Avem noroc! Ploaia se oprește, iar Halep și Kerber se încălzesc înaintea marelul meci. Nemțoaica este jucătoarea care servește prima în a doua semifinală de la Cincinnati.


22:05 Simona și Angie și-au făcut apariția pe central, dar vremea capricioasă le dă bătăi de cap în continuare. Meciul nu poate începe din cauză că plouă mărunt, iar arbitra de scaun a decis ca jucătoarele să aștepte în arenă pentru câteva minute, în speranța că norii se vor risipi.


21:30 Va trebui să mai așteptăm puțin până le vom vedea pe jucătoare intrând pe teren, pentru că suprafața de joc este inundată în acest moment. Organizatorii curăță terenul după o scurtă repriză de ploaie care a răcorit atmosfera la Cincinnati.


21:10 Cunoaștem numele primei finaliste de la Cincinnati: Karolina Pliskova, numărul 17 mondial! Cehoaica a învins-o fără drept de apel pe Garbine Muguruza (3 WTA), scor 6-1, 6-3. Pliskova este cea mai slab cotată jucătoare care se califică în finala turneului american din 2008 și până în prezent.


21:00 Prima semifinală de la Cincinnati este pe punctul de a se încheia cu un rezultat surprinzător. Karolina Pliskova o conduce pe Garbine Muguruza cu 6-1, 4-3.


20:45 Să râdem cu Simona. Sportiva noastră a fost întrebată la conferința de presă organizată după victoria din sferturi Radwanska de ce pare puțin adormită, iar răspunsul ei a stârnit hohote de râs în sală: „Adorm pe la 10 seara… Sunt plictisitoare. Mă trezesc apoi pe la 8-9 dimineața, pentru că trebuie să am un program de bebeluș”.


Semifinala de la Montreal se repetă la Cincinnati

Halep și Kerber vor disputa a doua semifinală de turneu WTA într-un interval de trei săptămâni, după ce s-au mai întâlnit în penultimul act și la Montreal! Simona se impunea cu 6-0, 3-6, 6-2 la turneul pe care avea să-l și câștige ulterior, ducând scorul meciurilor directe la 4-2. Ambele victorii reușite de nemțoaică în fața româncei au fost consemnate în 2016 (6-2, 6-2 în Grupa Mondială din Fed Cup și 7-5, 7-6 în sferturi la Wimbledon) în timp ce Halep a câștigat în primul tur la Saint Raphael 2009, scor 5-7, 6-2, 7-5, în finală la Doha 2014, scor 6-2, 6-3, în optimi la Toronto 2015, cu 6-3, 5-7, 6-4, și în semifinale la Montreal 2016, scor 6-0, 3-6, 6-2.

Halep rămâne pe locul 4 dacă bate astăzi, Kerber visează la locul 1 WTA

Dacă Simona luptă pentru menținerea pe locul 4 și atingerea unei perormanțe fantastice, aceea de a se califica în a treia finală la rând (după București și Montreal), „Angie” va intra în istorie dacă o învinge pe româncă și câștigă și finala. Cu un titlu la Cincinnati, nemțoaica o detronează pe Serena Williams din fotoliul de lider mondial, după o dominație de trei ani și jumătate a americancei. Kerber ar întrerupe astfel o serie de 183 de săptămâni consecutive în care Williams s-a aflat pe locul 1 în lume, apărând în același timp recordul absolut deținut de Steffi Graf (186 săptămâni consecutive petrecute pe locul 1 WTA). Semifinala dintre Simona și Angelique poate fi urmărită în direct pe Dolce Sport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen