LIVE BLOG Iga Swiatek – Sofia Kenin 6-4, 6-1, în finala Roland Garros, Online Video! „Killerița” Simonei câștigă trofeul după o nouă demonstrație de forță

LIVE BLOG Iga Swiatek - Sofia Kenin 6-4, 6-1, în finala Roland Garros, Online Video! „Killerița
  • Publicat:
  • Actualizat:

Iga Swiatek a învins-o pe Sofia Kenin cu 6-4, 6-1 în finala turneului de la Roland Garros 2020! Meciul a fost LIVE BLOG și VIDEO Online pe www.prosport.ro.

Iga Swiatek este campioana turneului de la Roland Garros 2020, după ce a dominat-o în ultimul act pe Sofia Kenin, a patra favorită a competiției!!! Iga a jucat grozav și s-a impus cu 6-4, 6-1, scriind istorie pentru tenisul din țara sa. Swiatek a devenit sâmbătă prima poloneză care cucerește un trofeu de Grand Slam!

Iga Swiatek, cea mai tânără campioană a ultimelor 23 de ediții ale Roland Garros

La doar 19 ani, Swiatek a făcut un turneu senzațional, devenind cea mai tânără campioană la Roland Garros din 1997 încoace. Iga a început competiția din postura de ocupantă a locului 54 mondial și a a avut un parcurs incredibil. Nu doar că a învins-o pe Halep în optimi, dar nu a cedat nici măcar un set în cele 7 meciuri disputate pe zgura pariziană.

Finala a durat o oră și 21 de minute, iar Swiatek s-a aflat în control aproape în permanență. Kenin a revenit spectaculos în startul partidei, de la 0-3 la 3-3, însă evoluția fantastică a polonezei a năucit-o pe campioana de la Australian Open 2020. Iga Swiatek pleacă acasă cu trofeul de la Roland Garros, dar și cu un cec în valoare de 1,6 milioane de euro.


UPDATE 17:30 Swiatek se dezlănțuie, reușește dublu break-ul și va servi pentru titlul de la Roland Garros!


UPDATE 17:27 Swiatek – Kenin 6-4, 4-1! Poloneza se află în control total și mai are nevoie de doar două game-uri pentru a câștiga primul titlu de Grand Slam al carierei! Deși Kenin se deplasează tot mai greu din cauza accidentării, americanca nu vrea să renunțe la luptă.


UPDATE 17:17 Sofia Kenin și-a luat o pauză de vestiar pentru a primi îngrijiri medicale, la scorul de 6-4, 2-1 pentru Iga Swiatek. S-ar părea că problema Sofiei este la coapsa pe care are un bandaj imens. În timp ce americanca beneficiază time out medical, poloneza îi ține în priză pe spectatori.


UPDATE 17:11 Swiatek – Kenin 6-4, 1-1. Sofia a început actul secund cu break, însă nu a putut intra în control. Iga a egalat imediat, după ce a lovit excelent din spatele liniei de fund.


UPDATE 17:00 SEEET câștigat de Iga Swiatek cu scorul de 6-4! Sofa Kenin și-a pierdut serviciul într-un moment crucial, după un punct jucat foarte inteligent de poloneză. Iga a lobat-o pe Sofia la minge de set, iar a patra favorită a fost prinsă pe picior greșit.


UPDATE 16:55 Swiatek a servit pentru set la 5-3, dar Kenin returnează formidabil și recuperează break-ul. Setul inaugural a adus multe suișuri și coborâșuri pentru ambele jucătoare. Iga a rupt echilibrul de două ori și s-a desprins la două game-uri, însă americanca a revenit de fiecare dată.


UPDATE 16:40 Poloneza câștigă un game foarte important și întrerupe seria adversarei: 4-3! Kenin caută tot mai des liniile terenului, însă ultima minge a ieșit mult afara. Swiatek revine astfel la conducere, spre deliciul excentricilor săi suporteri.


UPDATE 16:28 Swiatek – Kenin 3-3! Sportiva din SUA iese la joc și îi transmite adversarei că nu va avea parte de un antrenament cu public astăzi, ci de o finală adevărată! Sofia egalează după o serie de 3 game-uri la rând.


UPDATE 16:18 Swiatek începe ca din tun, lovește mingea puternic, dar și variază inteligent, iar scorul este deja 3-0 după mai puțin de 10 minute.


UPDATE 16:10 Finala începe in scurt timp, cu Iga Swiatek la serviciu. Avem parte de o vreme însorită la Paris, ideală pentru tenis – 14 grade Celsius, asta după ce a plouat în majoritatea zilelor de competiție.


UPDATE 15:55 Detaliu inedit dezvăluit de Alexandra Dulgheru, care colaborează cu același manager ca și Sofia Kenin: „Managerul nostru mi-a spus că Sofia îl adoră pe Novak Djokovic și a ținut cu tot dinadinsul să îl întălnească la Australian Open. Mă gândesc că dacă l-a întâlnit și astăzi, va intra foarte motivată pe teren”.


UPDATE 15:40 Kenin și Swiatek nu s-au mai confruntat în circuit, dar se cunosc de la junioare. Cele două s-au duelat în urmă cu 4 ani în finala junioarelor de la Roland Garros (6-4, 7-5 pentru Iga Swiatek): „Îmi aduc aminte că am pierdut. Ea a jucat bine acel meci, dar acum suntem două jucătoare diferite”, a declarat Sofia Kenin înaintea finalei.


UPDATE 15:25 Alexandra Dulgheru își dorește ca Iga Swiatek să triumfe la Roland Garros: „Țin cu ea pentru că a eliminat-o pe Simona. Din acest motiv cred că merită să câștige titlul”, a spus jucătoarea din România care analizează partida pentru Eurosport.


UPDATE 15:05 Iga Swiatek a avut o ieșire nervoasă în ziua premergătoare finalei, când a pierdut semifinala de dublu alături de Nicole Melichar, 7-6, 1-6, 6-4 pentru Alexa Guarachi și Desirae Krawczyk. Poloneza a dat cu racheta de pământ la un moment dat, lucru care nu s-a petrecut în concursul de simplu, unde a dat dovadă de mult calm.


UPDATE 14:50 Sofia Kenin este mai experimentată, dar și  mai controversată decât Iga Swiatek! Americanca în vârstă de 21 de ani a fost amendată cu 8.500 de dolari după ce organizatorii au constatat că Sofia comunică în timpul meciurilor cu tatăl ei, practică strict interzisă de regulament.


UPDATE 14:35 Iga Swiatek poate scrie istorie dacă o învinge pe Sofia Kenin! Poloneza în vârstă de 19 ani ar deveni cea mai tânără jucătoare care câștigă turneul de la Roland Garros, de din 1997 încoace. Iva Majoli din Croația a ridicat trofeul la vârsta de 19 ani, în urmă cu 23 de ediții.


UPDATE 14:15 Salutare! Începem live blogul cu o statistică foarte interesantă! Pentru a 9-a oară în istorie, finala feminină de la Roland Garros pune față în față două jucătoare născute în estul Europei. Deși reprezintă SUA, Kenin s-a născut la Moscova, părinții ei fiind ambii de origine rusă. Și mai interesant este că trei dintre cele 9 finale au avut ca protagoniste jucătoare din România: Virgina Ruzici în 1978 contra Mimei Jausovec, și Simona Halep în 2014 cu Maria Șarapova, respectiv în 2017 cu Jelena Ostapenko.


Iga Swiatek (Polonia, 54 WTA) sau Sofia Kenin (SUA, 6 WTA)? Turneul de la Roland Garros va avea o campioană în premieră, indiferent cine se impune sâmbătă în finala ediției din 2020.

Iga Swiatek – Sofia Kenin în finală la Roland Garros 2020. Swiatek nu a cedat vreun set la Paris

Iga Swiatek a ajuns în finală după un veritabil tur de forță, poloneza învingând-o pe traseu pe favorita principală Simona Halep, în optimi, scor 6-1, 6-2. Swiatek nu a pierdut niciun set în 6 meciuri disputate la Roland Garros 2020, în timp ce Sofia Kenin a avut parte de jocuri mult mai lungi. Americanca a jucat nu mai puțin de 4 meciuri de trei seturi, una dintre adversarele care i-a creat probleme la Paris fiind Ana Bogdan (România, 93 WTA). Românca și-a adjudecat primul set pe centralul Philippe Chatrier, în turul 2, dar Kenin a întors scorul și s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-2. În semifinale, Swiatek a dispus de Nadia Podoroska (Argentina, 131 WTA), scor 6-2, 6-1, în timp ce Kenin a trecut de Petra Kvitova (Cehia, 11 WTA), scor 6-4, 7-5.

Iga Swiatek nu simte presiunea finalei: Nu am nimic de pierdut”

Sofia Kenin luptă pentru al doilea titlu de Grand Slam al carierei, ea câștigând în acest sezon trofeul de la Australian Open. De partea cealaltă, Iga Swiatek joacă în premieră într-o finală de Grand Slam. Poloneza susține că nu simte presiunea finalei și anticipează că va trăi sentimente copleșitoare dacă va cuceri trofeul: „Cred că va fi nebunie dacă voi câștiga finala! Ar fi ceva copleșitor pentru mine. Dar cu toate acestea, cu tot haosul din jur, mintea mi se limpezește atunci când pășesc pe teren. Mă simt pregătită și simt că nu am nimic de pierdut. Indiferent de rezultat, sunt pregătită pentru ambele scenarii”, a declarat tânăra în vârstă de 19 ani în ziua premergătoare finalei de la Roland Garros.

Swiatek va urca nu mai puțin de 37 de locuri în ierarhia WTA dacă triumfă la Roland Garros, până pe poziția 17, iar Kenin ar putea atinge și ea un maxim al carierei, locul 3 mondial, dacă învinge în meciul transmis de Eurosport. Finala de la Roland Garros 2020 le va pune pentru prima oară față în față pe Iga Swiatek și Sofia Kenin.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
Ungaria, SFIDARE TOTALĂ în România. S-a întâmplat chiar acum în TRANSILVANIA
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…