LIVE BLOG | Halep s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în semifinale la Madrid, după o demonstrație de tenis! Simona câștigă și la dublu alături de Irina Begu, visul frumos se termină pentru Sorana Cîrstea

LIVE BLOG | Halep s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în semifinale la Madrid, după o demonstrație de tenis! Simona câștigă și la dublu alături de Irina Begu, visul frumos se termină pentru Sorana Cîrstea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (8 WTA), campioana en-titre a turneului de la Madrid, a învins-o fără drept de apel pe Coco Vandeweghe (SUA, 20 WTA), în sferturi, scor 6-1, 6-1.
  • Pentru un loc în finală, Halep se va duela vineri cu Anastasija Sevastova (Letonia, 22 WTA).
  • Sorana Cîrstea (83 WTA) a ratat calificarea în careul de ași, pierzând la Kristina Mladenovic (Franța, 17 WTA), scor 6-4, 6-4.
  • Halep și Begu au acces în semifinale la dublu, după o victorie surprinzătoare în fața perechii Mirza/Șvedova, scor 6-3, 3-6, 10-6.

Halep s-a calificat în semifinale după un meci excelent: 6-1, 6-1 cu Vandeweghe! Performanță superbă a româncei, care ajunge pentru al doilea an consecutiv în careul de ași din Madrid! Campioana en-titre a jucat impecabil în fața semifinalistei de la Australian Open 2017 și a comis doar trei greșeli neforțate într-un meci care a durat fix o oră!

Victoria fulger reușită de Simona este una extrem de valoroasă, asigurându-i sportivei noastre revenirea în Top 5 WTA! Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul live, însă recompensele nu se opresc aici: ea va primi și un cec în valoare de 257.555 de euro. Mai mult, românca are o șansă uriașă să ajungă în finala marelui turneu deținut de Țiriac, pentru că în faza următoare va întâlni o adversară mai slab cotată, indiferent că aceasta va fi Kiki Bertens (Olanda, 19 WTA) sau Anastasija Sevastova (Letonia, 22 WTA). 

Simona Halep a fost prea bună pentru Coco Vandeweghe, anihilând cu multă inteligentă loviturile explozive ale americancei. De la 1-1 în primul set, Halep a făcut o demonstrație de forță și a câștigat nu mai puțin de 9 game-uri la rând. Vandeweghe a întrerupt seria și a sărbătorit game-ul de onoare din setul doi cu mâinile în aer, însă a fost un gest prin care a arătat că s-a predat în fața reginei zgurii! Simona și-a adjudecat următoare două game-uri, scor 6-1, 6-1, spre satisfacția suporterilor de lux din tribune: Nadia Comăneci, Ion Țiriac și Ilie Năstase!

Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Madrid în faza sferturilor de finală, la fel ca anul trecut, după o înfrângere în minimum de seturi, scor 4-6, 4-6 cu Kristina Mladenovic! „Sori” nu a reușit să facă un joc strălucit în fața uneia dintre cele mai în formă sportive din circuitul WTA, cedând după o oră și 17 minute de joc.

Jucătoarea noastră a părut lipsită de concentrare în momentele importante și a fost surprinsă de o adversară care a returnat mult mai agresiv decât ea. Dar a fost o aventură frumoasă pentru „Sori”, care va urca 16 locuri după ce și-a apărat sfertul de finală, până pe 67 WTA. Ea pleacă acasă și cu un premiu consistent, în valoare de 131.000 de euro.


17:54 Moment extrem de greu pentru Cîrstea! Franțuzoaica se pregătește să servească pentru meci la 6-4, 5-4!


17:50 Cîrstea – Mladenovic 4-6, 4-4! „Sori” este inconstantă, Kiki revine la conducere, dar românca egalează din nou după câteva retururi sclipitoare.


17:38 Cîrstea întoarce scorul în setul al doilea: 3-2! Sorana își găsește ritmul și reușește să câștige pe serviciul adversarei pentru prima oară: rebreak „Sori”.


17:30 Sorana își cedează serviciul și în actul secund, scor 1-2! Oarecum dezamăgitoare desfășurarea scorului, având în vedere că sportiva noastră i-a pus probleme în multe momente Kristinei Mladenovic.


17:20 Cîrstea pierde primul set cu Mladenovic, scor 6-4! Break-ul cedat repede de româncă, singurul al meciului de până acum, a făcut diferența.


17:14 Simona Halep merge în semifinale și la dublu, alături de Irina Begu, după 6-3, 3-6, 10-6 în fața perechii Sania Mirza/Yaroslava Șvedova (India/Kazahstan)! Echipa SIRINA continuă să strălucească la Madrid, eliminându-le pe favoritele numărul 4 după o oră și 17 minute. Urmează Bertens/Larsson (Olanda/Suedia) sau Babos/Hlavackova (Ungaria/Cehia).


17:07 Sorana a fost la un pas de rebreak, însă Kiki are un plus de agresivitate și rămâne astfel în control: 4-3, cu break.


16:57 Cîrstea – Mladenovic 2-3! Sorana își intră în ritm la serviciu, însă nu este prea activă la retur. Franțuzoaica are în continuare un break avans.


16:47 Cîrstea și-a pierdut serviciul în startul partidei, iar Mladenovic o conduce cu 2-1 pe româncă. Sorana vine însă din urmă, câștigând game-ul precedent la 15.


16:40 Începe sfertul dintre Cîrstea și – Mladenovic! „Sori” și „Kiki” au efectuat încălzirea, românca va servi prima.


16:20 Anastasija Sevastova, ocupanta locului 22 mondial, este adversara Simonei Halep din semifinale! Letona a depășit-o în sferturile de finală pe Kiki Bertens (Olanda, 19 WTA), scor 6-3, 6-3. Halep și Sevastova se află la egalitate în meciurile directe, 3-3, însă Simona a făcut spectacol în ultimele două dueluri: 6-0, 6-0 în finală la București 2016, respectiv 6-3, 6-1 în sferturi la Stuttgart 2017.


Halep se califică în semifinale după un meci excelent: 6-1, 6-1 cu Vandeweghe! Performanță superbă a româncei, care ajunge pentru al doilea an consecutiv în careul de ași din Madrid! Campioana en-titre a jucat impecabil în fața semifinalistei de la Australian Open 2017 și a comis doar trei greșeli neforțate într-un meci care a durat fix o oră!


14:05 Simona conduce cu 5-1 în setul al doilea, iar calificarea în semifinale este tot mai aproape! A fost o scurtă întrerupere cauzată de ploaie însă, constănțeanca nu a fost scoasă din ritm.


13:56 Halep – Vandeweghe 6-1, 4-1, iar americanca sărbătorește cu pumnii în aer câștigarea primului game din manșa a doua! Coco întrerupe seria fabuloasă de 9 game-uri consecutive a Simonei, dar românca are în continuare un avans de două break-uri.


13:53 Simona e de neoprit și se desprinde la 4-0 în actul secund, după un retur trimis în fileu de Coco!


13:46 Halep – Vandeweghe 6-1, 3-0! Simona nici nu mai trebuie să forțeze în acest moment, pentru că este singură pe teren: americanca și-a pierdut definitiv concentrarea!


13:42 Halep începe cum nu se poate mai bine și setul secund: 1-0 cu break! În tribune, Ion Țiriac, Ilie Năstase și Nadia Comăneci se bucură de spectacolul făcut de Simona.


13:34 SET câștigat categoric de Halep în fața americancei Vandeweghe, scor 6-1, după numai 25 de minute!!! Simona face o serie de 5 game-uri consecutive, iar Coco este complet demoralizată: „Nu pot să pun nici măcar un retur în teren”, îi spune ea antrenorului.


13:32 Superb! Simona reușește dublu break-ul și are 5-1! Coco este cu nervii la pământ, după ce românca o pasează spectaculos încă o dată.


13:25 Halep – Vandeweghe 4-1! Simona rămâne în control și confirmă break-ul, dominându-și adversara din spatele terenului.


13:21 Break reușit de Halep, primul al meciului, scor 3-1! Vandeweghe își pierde serviciul după o scurtă ratată complet, apoi cedează nervos și își distruge racheta.


13:17 Simona trece din nou la conducere, 2-1, după un schimb lung, în care Coco nu rezistat, presată fiind pe rever – arma ei slabă.


13:14 Halep – Vandeweghe 1-1! Americanca atacă foarte bine cu dreapta și egalează rapid.


13:11 Halep câștigă fără prea mari emoții primul game, 1-0! O statistică interesantă: Simona are 19 victorii în ultimele 22 de partide disptuate pe zgură.


13:07 Simona și Coco au terminat încălzirea, iar partida de pe centralul de la Caja Magica începe imediat! Americanca a câștigat tragerea la sorți și a decis să o lase pe Halep să servească prima.


12:50 A mai rămas puțin timp până la startul partidei Halep – Vandeweghe, iar cel mai important lucru este acela că Simona se simte relaxată înaintea sfertului de finală: „Nu cred că am nimic de pierdut, din nou în sferturi, Coco Vandeweghe este o jucătoare dificilă, are un serviciu foarte puternic, mi se pare că e diferită față de Stosur. O să încerc să joc cât de bine pot, îmi doresc foarte mult să câștig, însă vom vedea ce va fi”, a declarat Halep, citată de Digisport.


12:40 Sărbătoritul zilei la Madrid este Victor Ioniță, fostul antrenor al Simonei Halep! Actualul antrenor al Yaroslavei Șvedova, adversara Simonei de la dublu, împlinește astăzi 34 de ani. Nu e clar dacă Halep va fi invitată, însă cu siguranță nu va lipsi de la petrecere Novak Djokovic, prieten la cataramă cu Victor. Îi transmitem și noi „La mulți ani” celui care a pregătit-o atât pe Simona, cât și pe Sorana!


12:30 Antrenamentul de dineaintea meciului a decurs conform planului.


12:15 Moment amuzant la conferința de presă a sportivei noastre. Un reporter i s-a adresat Simonei cu apelativul „doamnă”, uitând că românca este necăsătorită. Simonei i-a surâs însă ideea, replicând: „Ha ha! Frumos, nu?”.


12:00 Salutare! Sunteți gata pentru un festival de tenis? Să sperăm că Simona este pregătită, ținând cont că după victoria cu Stosur a vorbit despre o problemă medicală: La sfârșitul meciului, umărul mă deranja puțin. Cred însă că am rezistat acolo și fizic, nu doar mental, chiar dacă uneori a trebuit să stau departe de teren fiindcă loviturile ei erau foarte tari”. Eu sunt Alex Tăcină și vă invit să urmăriți meciul împreună cu mine, pe www.prosport.ro.


Halep deschide ziua la Madrid cu un meci extrem de interesant, întâlnind-o pentru prima oară în carieră pe Vandeweghe. După ce a trecut cu mari emoții de Vinci (6-3, 2-6, 7-6) și Stosur (6-4, 4-6, 6-4), românca se pregătește pentru un test diferit. Adversara ei de joi are un stil greu de abordat chiar și pe zgură, bazându-ze pe atacuri explozive și un serviciu redutabil. În orice caz, meciul va sta în racheta mult mai valoroasei Simona, care este obligată să învingă pentru a urca trei poziții și a reveni în Top 5 WTA.

Partida dintre Halep și Vandeweghe va fi transmisă în direct de Digisport 2, iar câștigătoarea își va aștepta următoarea adversară din meciul Kiki Bertens (Olanda, 19 WTA) – Anastasija Sevastova (Letonia, 22 WTA). De asemenea, sportivele calificate în semifinalele turneului de la Madrid vor fi recompensate cu câte un cec în valoare de 257.555 de euro. Simona are șansa să ajungă în penultimul act și în turneul de dublu, alături de irina Begu, cele două înfruntând echipa Sania Mirza/Yaroslava Șvedova (India/Kazahstan), în jurul orei 17:00.

Cîrstea trăiește și ea un vis la Madrid, dar va trebui să susțină un examen dificil contra franțuzoaicei Mladenovic. Important este că „Sori” și-a apărat deja sfertul de finală atins anul trecut, după ce a învins-o pe Misaki Doi în optimi (7-5, 3-6, 6-1), iar o victorie în fața Kristinei ar fi un bonus uriaș! Mladenovic, cea care are un sezon fabulos, cu un titlu (Sankt Petersburg) și două finale WTA (Acapulco și Stuttgart), nu s-a mai confruntat până acum cu Cîrstea. Dacă va produce surpriza, Sorana va juca în semifinale contra câștigătoarei meciului Svetlana Kuznețova (Rusia, 9 WTA) – Eugenie Bouchard (Canada, 60 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele