LIVE BLOG | Halep, eliminată de Vandeweghe în sferturi la Stuttgart! Simona a făcut grimase de durere, s-a plâns de suprafața de joc și a pierdut cu un scor neverosimil

LIVE BLOG | Halep, eliminată de Vandeweghe în sferturi la Stuttgart! Simona a făcut grimase de durere, s-a plâns de suprafața de joc și a pierdut cu un scor neverosimil
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (1 WTA) a fost învinsă vineri de Coco Vandeweghe (16 WTA), scor 4-6, 1-6 în primul sfert de finală al turneului Premier de la Stuttgart.
  • La fel ca în meciul din optimi, Simona a suferit din punct de vedere fizic și a fost deranjată de suprafața de joc: „Nu sare mingea odată!”, s-a plâns liderul mondial după un retur ratat.

Game, set și meci pentru Vandeweghe, iar Halep părăsește turneul de la Stuttgart în sferturile de finală! Simona a cedat neașteptat de repede, deși a intrat bine în meci, scor final 4-6, 1-6! Românca a fost nemulțumită din nou de suprafața de joc, una prea alunecoasă, dar în același timp a resimțit probleme fizice care i-au smuls grimase de durere în setul secund.

Halep a fost neputincioasă în fața serviciului devastator al lui Vandeweghe, prima reprezentantă a SUA care o învinge pe constănțeancă în 2018! Simona nu a reușit niciun break din patru ocazii, în timp ce Coco a câștigt trei game-uri la retur. Cert e că Vandeweghe a lovit atât de tare încât nu a pus-o în pericol doar pe Halep, ci și parbrizul mașinii Porsche cu care poate pleca acasă dacă mai câștigă două meciuri în Germania.


15:51 Halep renunță la luptă, iar Vandeweghe va servi pentru meci la 4-6 și 1-5!


15:48 Simona începe să amenințe serviciul advers, își mai creează o minge de rebreak, dar Coco lovește incredibil atunci când se află în dificultate și se duce la 4-6, 1-4!


15:42 Halep – Vandeweghe 4-6, 1-3! Liderul WTA întrerupe seria de cinci game-uri a americancei, însă va reuși ea să reintre în meci? Serviciul lui Vandeweghe a fost prea bun până acum: 5 ași și procentaj de 76% pe prima minge.


15:35 Simona ratează șanse importante de a recupera break-ul, Coco revine de la 0-40 și se desprinde la 6-4 și 3-0! Halep pare îngândurată și refuză să apeleze la ajutorul lui Andrei Pavel, așa cum a făcut-o atunci când era condusă cu set și break în turul al doilea cu Rybarikova.


15:32 Halep – Vandeweghe 4-6, 0-2! Simona pare afectată de pierderea primului set și joacă foarte modest în startul manșei secunde.


15:23 Vandeweghe ia setulcu 6-4, după ce Halep și-a cedat pentru prima oară serviciul! Brusc, Simona și-a pierdut concentrarea și a comis două duble greșeli, una chiar la minge de set pentru adversară. La cât de tare a lovit americanca în actul inaugural, parbirzul mașinii Porsche din imagine a fost într-un mare pericol.


15:19 Simona nu găsește soluții în fața serviciului devastator al lui Coco, scor 4-5! Va urma un moment foarte important: Halep va servi pentru a rămâne în set, iar Vandeweghe simte că are o șansă și îl cheamă pe teren pe Pat Cash, antrenorul ei.


15:15 Halep – Vandeweghe 4-4, după un game câștigat la 15 de constănțeancă. Asistăm la o situație nespecifică unui meci feminin: niciun break după 8 game-uri disputate.


15:11 Vandeweghe este în continuare inspirată la serviciu, conduce cu 4-3, iar Simona are o primă reacție nervoasă: „Nu sare odata!”, strigă ea. Halep e nemulțumită că mingea se ridică prea puțin după contactul cu zgura pe care a criticat-o în această săptămână.


15:07 Avem egalitate la jumătatea primului set: 3-3! De această dată, Simona și-a câștigat cu emoții serviciul, revenind de la 15-40.


15:00 Halep – Vandeweghe 2-3! Continuă să riște Coco, iar loviturile ei plate îi creează probleme reale Simonei, în special atunci când principala favorită se află la retur.


14:56 Halep nu se lasă mai prejos, își găsește ritmul și egalează la 2 după un game consistent.


14:52 Halep – Vandeweghe 1-2. Serviciul lui Coco face ravagii până acum.


14:48 Halep egalează datorită unei lovituri imparabile de rever! Totuși, Simona a trebui să munceacă pentru a-și ține serviciul: 1-1.


14:43 Vandeweghe face rapid 1-0, după un game în care a servit doi ași.


14:41 Start joc în sfertul de finală dintre Halep și Vandeweghe! Simona, care nu a fost învinsă de nicio reprezentantă a SUA în acest sezon, returnează în primul game.


14:32 Halep și Vandeweghe încep încălzirea în arena din Stuttgart. Arbitru în scaun va fi Kader Nouni (Franța), cel care a dezavantajat-o pe Simona în multe meciuri importante.


14:05 Andrei Pavel a binedispus-o pe Halep la antrenamentul de dinaintea partidei.

Liderul mondial a fost numai un zâmbet, iar asta spune multe despre atmosfera din interiorul staff-ului Simonei.


13:50 În colțul terenului veți vedea o „bijuterie” Porsche, dar nu este cazul să vă gândiți că Ion Țiriac a intrat cu mașina la meci. Adevărul este că organizatorii vor oferi bolidul de lux campioanei turneului, așa cum procedează în fiecare an. Din păcate, Simona nu va putea conduce mașina deoarece este ambasador Mercedes.


13:30 A mai rămas o oră până începe primul sfert de finală de la Stuttgart, care ar trebui să fie plin de puncte senzaționale. Dacă Simona va adopta aceeași tactică pe care a pus-o în practică în fața Rybarikovei, cu mingi care să caute liniile terenului, spectacolul va fi asigurat. Știm deja la ce să ne așteptăm din partea agresivei Coco Vandeweghe, a cărei intenție este să lovească foarte tare, indiferent de adversară.


Ușor accidentată, Simona trebuie să reziste în fața unei puternice adversare

Halep poate ajunge în careul de ași la Stuttgart pentru a treia oară în patru ani, dar fanii constănțencei au mari emoții înaintea partidei cu Vandeweghe (Digisport 2). Simona s-a plâns că suprafața de joc favorizează accidentările, iar durerile simțite în meciul cu Magdalena Rybarikova (4-6, 6-2, 6-3) au speriat-o pe eleva lui Darren Cahill. Cert este că Halep va trebui să muncească și în același timp să reziste din punct de vedere fizic pentru a o învinge pe Vandeweghe, o jucătoare robustă care deține un serviciu extraordinar.

Americanca a luat doar două game-uri în singurul meci direct cu Simona

Simona Halep și Coco Vandeweghe – posesoare a unui wild card, s-au mai confruntat o singură dată, într-un moment în care liderul mondial se afla în formă maximă, la Madrid 2017. În drumul către titlu, Simona a învins-o fără drept de apel pe Coco, scor 6-1, 6-1 în sferturile de finală. Jucătoarea care va merge în semifinale la Stuttgart își va asigura un premiu de 32.246 de euro, urmând să o întâlnească pe câștigătoarea meciului dintre Elina Svitolina (Ucraina, 4 WTA) și Caroline Garcia (Franța, 7 WTA).

Trei retrageri în optimi la Stuttgart: Muguruza, Kerber și Vondrousova au încheiat prematur competiția

Sperăm că Simona nu va fi cuprinsă și ea de „epidemia retragerilor” de la Stuttgart! Nu mai puțin de trei abandonuri au fost consemnate joi, în optimile de finală, jucătoarele care au încheiat prematur turneul fiind Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA), Angelique Kerber (Germania, 12 WTA) și Marketa Vondrousova (Cehia, 73 WTA). Muguruza s-a retras la scorul de 7-5 pentru Anastasia Pavlyucenkova, Kerber a spus „stop” la 6-0 și 2-0 pentru Anett Kontaveit, iar Vondrousova a abandonat la scorul de 2-6, 6-1, 3-2 pentru Elina Svitolina.

Programul zilei de vineri la Stuttgart

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen