LIVE BLOG Cincinnati | Simona, bestia nera pentru Sevastova! Ajutată de Cahill, Halep câștigă, 6-4, 6-3, și adună opt seturi consecutive în fața letonei

Autor: Cristian Voicu Publicat: 18 Aug. 2017, 02:03 Actualizat: 20 Aug. 2017, 01:18 Tenis
  • Simona Halep a învins-o clar pe Anastasia Sevastova (Letonia, 16 WTA), scor 6-4, 6-3, și s-a calificat pentru al cincilea an consecutiv în sferturile de finală de la Cincinnati, după un meci în care intervențiile lui Darren Cahill au fost din nou decisive.
  • Pentru un loc în careul de ași, numărul 2 WTA va juca cu Johanna Konta (Marea Britanie), cea care a avut nevoie de o oră și 48 de minute pentru a trece de slovaca Dominika Cibulkova, scor 6-3, 6-4.

După trei victorii și șase seturi consecutive câștigate în fața Anastasiei Sevastova, Simona Halep a arătat, pe cimentul de la Cincinnati, că și-a dezvoltat o calitate aparte, aceea de a rezolva rapid meciuri care par problematice, chiar și contra jucătoarelor de top 20.

În condiții de vând destul de puternic, Simona a plecat ca din pușcă, s-a dus rapid la 2-0, dar letona a început să găsească răspunsuri și scorul s-a trasnformat rapid în 2-4. La 2-3, Simona a apelat pentru prima dată la omul care o cunoaște cel mai bine, iar strategul australian a dat o nouă dovadă a priceperii sale. Sfătuită să aibă încredere în continuare în rever, avertizată că ea e singura care poate rezolva situația complicată în care a intrat, Simona s-a întors pe teren cu un joc compact, a răspuns prezent la încercările de scurtă ale adversarei sale, soluțiile au venit de la sine și, după doar câteva minute, 2-4 devenea 6-4, 3-0, iar momentul vorbea de la sine despre diferența dintre o jucătoare cu potențial de lider mondial și una de top 20.

De la 3-0, Sevastova și-a așezat puțin jocul, a profitat de amorțeala Simonei și a venit la 3-2, iar Halep a simțit momentul periculos și și-a chemat din nou sfătuitorul alături. Cu un discurs foarte matur, prin care a făcut-o să realizeze că meciul e în racheta ei, fără foarte multe indicații tactice, Cahill a reușit s-o capaciteze pe Simona pentru a doua oară, iar rezultatele nu aveau cum să nu se vadă. Backhand-ul a continuat să ofere siguranță, Sevastova s-a pierdut sub avalanșa loviturilor din spatele terenului, scorul a devenit 5-2, iar mingea de meci ratată pe serviciul adversarei nu a afectat-o pe Simona. În ultimul game, Halep a salvat o șansă de break, a închis meciul, 6-4, 6-3, și a dus numărul seturilor câștigate consecutiv în fața Sevastovei la opt.

Pentru un loc în semifinale, Halep, care și-a egalat performanța de anul trecut, va trebui să treacă de învingătoarea duelului Johanna Konta – Dominika Cibulkova.


19:26 GAME, SET ȘI MECI HALEP! Sevastova găsește energia necesară pentru a crea două puncte superbe, finalizate cu vole și scurtă, dar apoi greșește îngrozitor, ratează mingea de break și Simona închide partida la a doua minge de meci, după doar o oră și 18 minute de joc! Urmează Johanna Konta sau Dominika Cibulkova pentru un loc în semifinale.

Statistica meciului, una echilibrată de perioada foarte bună a Sevastovei în primul set, când a venit de la 2-0 la 2-4.


19:21 Simona are șansa de a închide duelul pe serviciul adversarei, dar ratează o minge de meci și nu face decât, probabil, să amâne deznodământul partidei.


19:16 Scenariul din primul set se repetă, iar indicațiile primite de la Cahill o ajută pe Simona să facă un game perfect, presărat cu puncte controlate din spatele terenului, o contrascurtă de efect și un pumn strâns spre loja în care se află australianul. Game-ul următor e dificil, pentru că Sevastova ajunge la minge de break, dar două greșeli din bachand-ul letonei plus un drive vole pe forehand pun lucrurile în ordine. Set și 5-2 după o oră și opt minute de joc și sferturile sunt aproape.


19:10 Deloc suprinzător, Sevastova s-a încărcat mental după game-ul câștigat, iar break-ul a venit imediat, la zero, pentru a treia oară în acest meci. E chemat din nou Darren Cahill, care-i spune Simonei să stea cât mai aproape de linia de fund, să construiască punctele cu backhand-ul și să-și facă loc pentru a lovi cu forehand-ul.


19:06 Dezordinea din jocul Sevastovei continuă pentru încă un game, apoi letona găsește drumul spre fileu, face câteva puncte ușoare și oprește seria fabuloasă a Simonei, transformând game-ul patru în unul foarte important din punct de vedere mental. Va fi un boost pentru Anastasia, dar e de datoria Simonei să nu-și lase adversara să câștige teren pe plan mental.


18:59 Șase game-uri and counting. Diferența dintre o jucătoare specială și una foarte bună reiese din modul în care Simona și Sevastova au gestionat pe plan mental momentele foarte dificile. Simona s-a calmat, și-a pus ordine în joc, a dus seria la șase game-uri consecutive și conduce cu 6-4, 2-0,  la câteva minute după ce Sevastova controla meciul și avea 4-2.


18:49 SET HALEP! Rețeta clasică funcționează de minune și Simona fuge cu primul set, după patru game-uri consecutive. Întâi, Halep o înghesuie pe letonă în colțul de rever, joacă forehand-ul inside out marcă înregistrată, apoi profită de o dublă greșeală, pune din nou presiune pe reverul Sevastovei și lucrurile se rezolvă de la sine.

6-4 după Simona, după un set al contrastelor, în care a fost nevoie de două serii de câte patru game-uri pentru a se decide o câștigătoare. În acest moment, Halep a câștigat șapte seturi la rând contra Anastasiei, în niciunul adversara sa neajungând la cinci game-uri. E și asta o performanță.


18:46 Așa cum se întâmplă de foarte multe ori în circuitul feminin, odată începută seria se prelungește, iar Simona face al treilea game consecutiv, din nou fără să se întrebuințeze prea tare. Sevastova nu mai seamănă cu jucătoarea inspirată care punea scurte cu o lejeritate demnă de Gael Mondils, jocul ei e încâlcit și fără idei, iar misiunea Simonei ar fi să o ajute să rămână cât mai mult în această stare.


18:42 Break Halep! Halep nu are nevoie să facă prea multe pentru a-și câștiga game-ul de serviciu, pentru că și nivelul letonei scade în ultimele două game-uri. Simona egalează la tabelă, după câteva greșeli neforțate ale Sevastovei și meciul începe să meargă, din nou, în direcția dorită de româncă.

Sevastova a renunțat la scurte și s-a întiors la lupta surdă din spatele terenului. În mod normal, chiar și la 70-80% din capacitate, Simona va câștiga foarte multe dueluri de acest fel.


18:35 Strategul australian îi spune Simonei că trebuie să aibă încredere în continuare în backhand, pentru că este cea mai bună lovitură a ei, dar și să continue să lovească cu încredere pe forehand. Simona revine pe teren, dar e surprinsă din nou de tactica letonei, care pune scurtă după scurtă, și tabela arată 2-4.

E foarte interesant ce face Sevastova, pentru că ai nevoie de o încheietură a naibii de fină pentru a juca scurtă cam la fiecare două puncte contra Simonei. Până acum i-a ieșit, dar viteza lui Halep ar trebui să o ajute să găsească mai ușor calea spre câștigarea punctelor când e chemată la fileu.


18:30 De la 2-0 la 2-3. Simona nu scade cu foarte mult nivelul jocului, dar Sevastova găsește din ce în ce mai ușor răspunsuri, apelează la multe scurte, salvează două mingi de break în game-ul patru, apoi revenirea funcționează ca un bumerang și îi aduce și un al doilea break la 0. Trei game-uri consecutive pierdute pentru Simona și Darren Cahill e chemat pe teren.


18:21 Rebreak Sevastova. Început cu o dublă greșeală, game-ul de serviciu al Simonei continuă cu un passing excelent al letonei, un winner venit de pe forehand și mai multă energie din spatele terenului pentru letonă, iar break-ul vine imediat, la zero. Acestea sunt momentele în care Sevastova arată de ce e jucătoare de Top 20. Când apucă să se așeze pe forehand, când nu împrăștie mingile și e concentrată, letona poate fi un adversar foarte, foarte greu de bătut.

Din păcate, norii încep să dea târcoale complexului care găzduiește turneul de la Cincinnati.


18:15 Simona scapă rapid de primul game de serviciu, apoi pune probleme mari în jocul imediat următor și, în cele din urmă, face break-ul! După ce a ratat primele trei mingi de break, jucătoarea noastră agăsit răspunsul perfect la o scurtă a Sevastovei, a obținut, apoi, două greșeli neforțate din forehand-ul letonei, iar asta înseamnă un start perfect.

Avem și invitați speciali 🙂


18:00 Din fericire, ploaia ocolește turneul de la Cincinnati, iar meciul dintre Halep și Sevastova va începe în scurt timp. Simona servește prima.


Simona Halep luptă cu Anastasia Sevastova (Letonia, 16 WTA) pentru un loc în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati, de la ora 18:00, într-un meci care va fi format în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

Finalistă în 2015 și semifinalistă în 2016 pe cimentul american, Simona și-a început aventura la Cincinnati cu o victorie convingătoare, 6-4, 6-1 cu americanca Taylor Townsend, iar unul dintre avantajele pe care le are în fața adversarei de azi e legat de scorul meciurilor directe.

Halep și Sevastova sunt cunoștințe mai vechi, întâlnindu-se de șapte ori în circuitul WTA, prima dată într-un ITF jucat la La Palma, pe hard, în 2009. Partea interesantă legată de duelurile directe dintre cele două e că Sevastova conducea cu 3-1 până în 2016, iar de atunci nu a câștigat niciodată mai mult de trei game-uri într-un set contra Simonei. În ultimii doi ani, Halep a învins-o pe letonă de trei ori, de fiecare dată pe zgură: 6-0, 6-0 în finala de la București (2016), 6-3, 6-1 în sferturile de la Stuttgart (2017) și 6-2, 6-3 în semifinala de la Madrid (2017).

Autor: Cristian Voicu Publicat: 18 Aug. 2017, 02:03 Actualizat: 20 Aug. 2017, 01:18 Tenis
Pe aceeași temă
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie. Cetăţean glumeţ: „Îl duce la programul rabla”
Elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie. Cetăţean glumeţ: „Îl duce la programul rabla”
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenarea graniţelor din zona balcanică
Becali a mai inventat in jucator: „Debelihu s-a impins in Popescu, niciun penalty!” Ce spune despre FCSB – CFR: „Am facut experiment, am rezistat cu copiii”
Becali a mai inventat in jucator: „Debelihu s-a impins in Popescu, niciun penalty!” Ce spune despre FCSB – CFR: „Am ...
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
Mirela Vaida, în stare de șoc! Anunțul făcut de procurorii din România
Mirela Vaida, în stare de șoc! Anunțul făcut de procurorii din România
Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta
Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă ...
Orban îl atacă pe Vlad Voiculescu: 'E un...'
Orban îl atacă pe Vlad Voiculescu: 'E un...'
O DRONĂ militară americană a lansat ceva din aer. În mai puțin de un minut s-a produs ceva INCREDIBIL
O DRONĂ militară americană a lansat ceva din aer. În mai puțin de un minut s-a produs ceva INCREDIBIL
Un băiat de 11 ani a chemat-o în pădure pe fetița de 9 ani cu care se juca online. Ce a urmat e terifiant
Un băiat de 11 ani a chemat-o în pădure pe fetița de 9 ani cu care se juca online. Ce a urmat e terifiant
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora. Cine era, de fapt, Andreea
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora. Cine era, de fapt, Andreea
Cum a ajuns marele Ilie Năstase! În ce hal a fost găsit în stația de autobuz, după ce refuzase să intre în biserică
Cum a ajuns marele Ilie Năstase! În ce hal a fost găsit în stația de autobuz, după ce refuzase să intre în biserică
Secretele se duc în pământ. A murit omul din spatele celei mai mari fraude din istorie
Secretele se duc în pământ. A murit omul din spatele celei mai mari fraude din istorie
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Toți samsarii au deschis acum șampania. Liber la țepe cu mașini second-hand, cu acordul Parlamentului
Toți samsarii au deschis acum șampania. Liber la țepe cu mașini second-hand, cu acordul Parlamentului
Elon Musk a găsit „noul aur”. Acest metal este „noul petrol”, potrivit unei mari bănci
Elon Musk a găsit „noul aur”. Acest metal este „noul petrol”, potrivit unei mari bănci
VIDEO.  Un caz George Floyd la Piteşti. Un bărbat a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti. Reacţia ministrului de Interne
VIDEO. Un caz George Floyd la Piteşti. Un bărbat a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti. Reacţia ministrului ...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Rusia a rătăcit o rachetă cu capabilităţi nucleare în Nagorno Karabakh
Rusia a rătăcit o rachetă cu capabilităţi nucleare în Nagorno Karabakh
Răsturnare de situaţie: Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare AstraZeneca. Anunţul făcut de Cîţu
Răsturnare de situaţie: Ce se întâmplă cu centrele de vaccinare AstraZeneca. Anunţul făcut de Cîţu
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu 500 de dolari
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu 500 de dolari
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
INTERZIS cardiacilor! Imaginile cu Anamaria Prodan pe care le-ar dori șterse!
Decizie radicală a familiei lui Michael Schumacher. Ce se întâmplă cu fostul mare pilot?
Decizie radicală a familiei lui Michael Schumacher. Ce se întâmplă cu fostul mare pilot?
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie