LIVE BLOG Australian Open, ziua a 4-a | Ieșire din scenă cu capul sus. Eliminat de Wawrinka, Marius Copil a reușit un serviciu uriaș, 242 km/h, cel mai rapid din turneu. Tecău și Begu s-au calificat în turul secund la dublu

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG Australian Open, ziua a 4-a | Ieșire din scenă cu capul sus. Eliminat de Wawrinka, Marius Copil a reușit un serviciu uriaș, 242 km/h, cel mai rapid din turneu. Tecău și Begu s-au calificat în turul secund la dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Marius Copil i-a servit 17 ași lui Stan Wawrinka, dar nu a fost suficient pentru a-l elimina din competiție. Campionul en-titre s-a impus cu  7-6 (4), 7-6 (4), 6-3 într-un meci din turul secund.
  • Perechea Horia Tecău/ Jean-Julien Rojer s-au calificat în turul secund după ce i-au învins pe  Ricardas Berankis / Andreas Haider-Maurer cu 6-4, 6-2. În faza următoare a competiției ei vor întâlni duo-ul Chris Guccione/ Lleyton Hewitt
  • Irina Begu merge mai departe și la dublu. Alături de Lara Arruabarrena s-a calificat în turul secund, după ce au învins perechea chineză Yang și Ye cu 5-7, 6-4, 6-4

 

13: 15 Hewitt părăsește cu lacrimi în ochi Australian Open. Becker a câștigat setul decisiv cu 6-2, pentru a urca în turul trei al competiției


12: 35 Benjamin Becker a revenit senzațional în meciul cu Lleyton Hewitt, de la 0-2, a egalat la seturi și a trimis partida în decisiv 2-6, 1-6, 6-3, 6-4.

 


12: 15  Au revoir, Gael! Polonezul Janowicz a furnizat surpriza turului secund, după ce l-a învins pe Monfils cu 6-4, 1-6, 6-7 (3), 6-3, 6-3

 


12: 00 Vika e de neoprit! 6-4, 6-2 cu Wozniacki și urcă în turul trei al competiției

 


11: 12 Azarenka câștigă primul set, 6-4. Wozniacki a reușit să revină de la 1-3, a făcut 4-4, însă imediat Victoria a reușit rebreakul și a servit pentru set


10: 55  VICTORIE ȘI TORT. În timpul conferinței de presă organizate la puțin timp după victoria în fața Denisei Allertova cu 6-4, 6-7 (2/7), 6-2. Alize Cornet a avut parte de o supriză. Jucătoarea din Franța, care s-a calificat în turul trei, împlinește azi 24 de ani

 


10: 40 Azarenka a condus cu 3-0, însă Wozniacki începe să își revină și reușește breakul pentru 3-1.


10: 05  Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale zilei, dintre Victoria Azarenka și Caroline Wozniacki este gata să înceapă pe Margaret Court Arena


10: 05 Pe Hisense Arena, meciul dintre Gael Monfils și Jerzy Janowicz, este echilibrat. Polonezul a câștigat primul set cu 6-4 , iar francezul pe cel secund cu 6-1. În debutul setului trei, Monfils și-a câștigat serviciul și a reușit break-ul pentru a se desprinde la 2-1.


09:40    De pe teren, pe patul de spital.  La puțin timp după ce s-a retras din meciul cu Feliciano Lopez, din turul secund al competiției, Adrian Mannarino a ajuns direct la spital. Francezul care conducea cu 2-1 la seturi, s-a retras la scorul de 4-0 pentru Lopez în setul patru. „Epuizare din cauza căldurii”, a sunat verdictul medicilor.

 


09:10  În turul secund, Tecău/Rojer va întâlni perechea australiană Chris Guccione/ Lleyton Hewitt


08:53 Victorie pentru Tecău/Rojer care se impun în fața perechii Berankis/Haider-Maurer, în minim de seturi, cu 6-4, 6-2


08:44 Tecău/Rojer conduc cu 4-0, în setul secund.


08:30 Tecău/Rojer au debutat în forță în setul secund. Au reușit breakul, apoi și-au câștigat serviciul și conduc cu 2-0


08:25 Performanța reușită de Malek Jaziri (75 ATP), care a devenit primul jucător tunisian din era tenisului profesionist, care ajunge în turul trei la Australian Open este salutată de toată lumea

 


08:20   Tecău/Rojer câștigă primul set cu 6-4, în 35 de minute de joc.


08:05   Binomul româno-olandez a reușit să facă breakul și s-au distanțat la 3-2. Imediat, adversarii lor au fost la un pas de a face rebreakul, însă Horia a returnat perfect o minge și și-au consilidat avantajul, 4-2 pentru Tecău/ Rojer


07:50    A început și meciul lui Horia Tecău. Românul, care face pereche cu Jean-Julien Rojer joacă, în primul tur, la dublu, împotriva duo-ului Ricardas Berankis (Lituania)/ Andreas Haider-Maurer (Austria). Scorul este de 2-2 la game-uri, în primul set


07:30 Raluca Olaru a fost eliminată din primul tur la dublu. Perechea Olaru / Tatjana Maria (Germania) a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de dublul Bethanie Mattek-Sands (SUA) / Lucie Safarova (Cehia). Mattek-Sands este și adversara Simonei Halep în turul 3 la simplu.


07:06 După o victorie în trei seturi cu Daniela Hantuchova, 6-1, 1-6, 6-0, spaniola Garbine Muguruza s-a relaxat la grădina zoologică. În sectorul dedicat ursuleților koalas l-a întânit și pe Roger Federer. O ocazie numai bună și pentru o fotografie.


07:00 Dacă de crocodili nu se teme, de Rafa? Dudi Sela este cu siguranță un tip curajos. Altfel, n-ar fi pus mâna cu atâta dezinvoltură pe un crocodil australian. Este clar că israelianul nu se teme de reptile. Oare de Rafa Nadal, viitorul său adversar, se teme?


06:53 Imaginea zilei vine de pe Rod Laver Arena, „stadionul” pe care Simona Halep a obținut deja două victorii la această ediție.


06:45 Stan Wawrinka după partida cu Marius Copil: „A fost un meci complicat, jucat într-o zi foarte căduroasă. Adversarul meu a fost agresiv și a servit foarte bine. Sunt însă bucuros că am câștigat”. Întrebat cum este să returneze un sefrviciu care vine cu o viteză de peste 240 km/h, campionul en-titre a răspuns: „O adevărată provocare”.


06:30 Turneu cu mare greutate la masculin. Prin calificarea lui Novak Djokovic în turul 3, scor 6-0, 6-1, 6-4 cu Andrei Kuznetsov, îi avem deja în competiție, în „16”-imi, pe primii 7 favoriți. În turul următor sunt șanse să fie prezenți toți jucătorii din Top 10, în condițiile în care Raonic (favorit 8) și Ferrer (favorit 9) încă nu au jucat. Așadar, îi vom vedea în continuare la lucru pe Djokovic, Federer, Nadal, Wwawrinka, Nishikori, Murray, Berdych și Dimitrov.


06:20 Statistica meciului Marius Copil – Stan Wawrinka. Elvețianul a avut un break în plus în fața românului, iar la capitolul ași a fost dominat categoric: 2-17. Marius a reușit o medie orară de 211 km/h pe primul serviciu. El a ieșit din turneu și cu cea mai rapidă servă: 242 km/h.

 


06:13 Aventura lui Marius Copil la Australian Open s-a încheiat. Românul a avut o prestație foarte bună în fața lui Wawrinka, dar elvețianul nu a putut fi învins. Campionul en-titre a reușit break-ul în setul 3 la scorul 4-3, iar apoi a închis meciul cu serviciul după 2 ore și 16 minute.


05:55 Irina Begu își confirmă forma sportivă excelentă și în turneul de dublu. Alături de spaniola Lara Arruabarrena s-a calificat în turul secund, după o revenire de la 0-1 la seturi în fața perechii chineze, Yang și Ye: scor 5-7, 6-4, 6-4.


05:50 Elvețianul iese dintr-o altă situație dificilă. Copil a avut două șanse de break pentru a prelua inițiativa în acest set trei la scorul de 2-2, dar Stan a salvat situația. Partidă remarcabilă făcută de Marius, care are încă resurse.


05:44 Wawrinka încă nu se poate desprinde de Marius Copil, deși s-a intrat în a treia oră de joc. Românul a cedat primele două seturi la tiebreak. Exceptând acele jocuri decisive, partida a fost echilibrată: 27-29 la mingi câștigătoare, 28-34 la erori neforțate. La ași, Copil are un scor „fluviu”: 14-2!


05:40 Novak Djokovic este ca într-o plimbare prin parc în partida cu rusul Andrei Kuznetsov. Sârbul a realizat nouă game-uri consecutive și nu a cedat nici unul. Asistăm la un triple bagel istoric?


05:30 Set Wawrinka. Elvețianul a câștigat în aceeași manieră ca și în primul set, cu 7-4 în tiebreak. Dacă în primul act nu am avut niciun break, în schimb, în setul doi fiecare jucător și-a pierdut o dată serviciul.


05:07 Break Marius Copil! După o scurtă cădere, românul revine spectaculos în partida cu Wawrinka. A făcut break la zero! Setul doi este relansat. scor 4-4. Ne îndreptăm către un nou tiebreak.


05:04 Japonezi fericiți. Susținut de sute de fani din tribună, Kei Nishikori s-a calificat în turul 3 după o partidă solicitantă cu Ivan Dodig: 4-6, 7-5, 6-2, 7-6.


04:52 Stan face primul break. Campionul en-titre de la Australian Open a reușit primul break al partidei cu Marius. Elvețianul a reușit să fructifice a doua minge pe care a avut-o la dispoziție. Wawrinka preia controlul partidei (SCOR 3-1). Va avea Marius răspuns pe o căldură sufocantă?


04:46 Game, set, match, Serena Williams. Numărul 1 mondial s-a calificat în turul 3 după un debut de joc mai slăbuț, dar cu o a doua parte impresionantă. Serena a încheiat partida cu Zvonareva cu 10 game-uri consecutive câștigate: 7-5, 6-0!


04:43 Set Wawrinka. Marius Copil a pierdut la mare luptă primul set cu Stan Wawrinka, diferența fiind făcută în tiebreak de experiența elvețianului la acest nivel. Mai jos aveți și statistica primului set, din care se poate observa și echilibrul jocului.


04:33 Se poate și mai mult! Marius Copil a ajuns cu serviciul la 242 km/h, cel mai rapid din întreg turneul!. Românul servește pentru a intra într-un tiebreak cu Wawrinka. Și reușește. Statistica înainte de tiebreak: 3-0 șanse de break pentru Marius, 8-8 puncte câștigătoare.


04:23 Serviciu uriaș. Copil a reușit un serviciu care a fost înregistrat cu 240km/h. Cu aproximativ 30 de km mai rapid decât reușita maximă a lui Wawrinka. Egalitatea persistă: 4-4.


04:20 Alte două șanse de break ratate. Wawrinka are un meci mult mai dificil decât s-ar fi așteptat. Marius Copil a avut alte două șanse de break, dar le-a irosit. În orice caz, românul evoluează la cel mai înalt nivel, iar partida este foarte echilibrată.

04:16 Serena Williams a ieșit din dificultate și a câștigat primul set cu Vera Zvonareva: 7-5. Rusoaica a fost la două mingi de a conduce ea cu 1-0 la seturi, dar numărul 1 mondial a avut nerviii tari și a întors meciul în favoarea ei.


04:09 Marius joacă dezinvolt în începutul jocului cu Wawrinka, iar diferența de aproape 200 de locuri în ATP nu se vede. Primul serviciu nu i-a intrat așa cum și-a dorit până acum – 45%, dar românul stă apraope de elvețian ca și evoluție: scor 2-2.


03:57 Primul minut, prima șansă de break. Marius Copil a început în atac partida cu Wawrinka și și-a creat prima șansă de break. O minge ricoșată din fileu afară l-a salvat pe elevțian, care apoi a câștigat game-ul cu ajutorul serviciului.


03:51 Marius Copil și Stan Wawrinka schimbă ultimele mingi înainte de startul partidei. Elvețianul va fi primul la serviciu. Pe Road Laver Arena, Serena Williams se află în dificultate: este condusă cu 4-3 de Zvonarva, cu un break avans.


03:41 Învinsă, dar cu zâmbetul pe buze. Jarmila Gajdosova a început ziua cu mulțumiri. Învinsă de Simona Halep în turul secund, australianca a primit în dar câteva produse cosmetice și a promis că se va revanșa.


03:38 Splish splash! Dudi Sela și-a petreacut o parte din timpul liber într-un mod inedit, în compania unor micuți pinguini. Este adevărat, nici nu a stat foarte mult timp pe teren în ziua precedentă, precum viitorul său adversar, Rafael Nadal, care cu siguranță că va avea o zi de refacere.


03:34 Ne pregătim de meciul lui Marius Copil! În câteva minute începe partida pe care o așteptăm cu toții, cea a reprezentaului României cu Stan Wawrinka. Venus Williams a câștigat cu 6-2, 6-3 partida cu Lareun Davis pe Margaret Court.


03:26 Cum s-a împărțit familia? Pentru câteva minute, surorile Williams se află în același timp pe teren. Meciul Serenei cu Zvonareva abia a început. În schimb, Venus se pregătește să încheie cu Davis.


03:05 Pentru cine are problema cu căldura în Melbourne Park. Există peste 3.200 de metri pătrați suplimenari la umbră sub Margaret Court.


03:00 Ajunge fără probleme. Poloneza își poate rezolva și alte treburi azi, și-a încheiat deja evoluția pe Road Laver Aarena. Radwanska a lichidat conturile în 44 de minute cu Larsson: scor 6-0, 6-1. A fost una dintre cele mai scurte partide din istoria unui turneu de Grand Slam. Probabil că în curând vom avea și datele oferite în acest sens de amatorii de statistică.


02:49 Unde se grăbește AGA? Nici nu au început bine meciurile, iar Agnieszka Radwanska se pregătește deja să-și termine treaba pe ziua de azi. În 30 de minute, poloneza a câștigat 10 game-uri și a cedat doar unul în partida cu suedeza Larsson: 6-0, 4-1. Căldura și umiditatea de la Melbourne nu o afectează deloc pe Radwanska.


02:40 Mozaicul Selfie de la Australian Open prinde contur.


02:17 Simona Halep nu joacă azi, dar o urmărim pas cu pas. Românca a ajuns la un nivel atât de sus, încât își permite acum să atragă atenția și asupra unor lucruri care nu i se par în ordine. Spre exemplu, Simona s-a plâns de programul de la Australian Open. Ea consideră că femeile ar trebui să joace înaintea bărbaților în sesiunea de seară. Pentru meciul de miercuri, cu Jarmila Gajdosova, Halep a așteptat până aproape de miezul nopții să intre pe teren. Partida lui Nadal s-a prelungit cu mult peste toate estimările unui joc al spaniolului din turul secund.


02:07 Sunteți de acord? S-au găsit cinci motive pentru care Roger Federer nu este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile. În primul rând, Fedex este dominat de Rafael Nadal în meciurile directe, apoi backhand-ul său este inconstant, iar multe din marile sale victorii au fost obținute în fața unor adversari mai slab cotați, când în circuit nu se regăseau jucători precum Nadal și Djokovic. În plus, cu jucătorii din Big Four nu are un palmares care să-l avantajeze, nu i-a dominat clar niciodată pe Nadal, Djokovic și Murray.


01:55 Ce arenă alegem? Nu o avem pe Simona Halep azi pe terenul de joc, dar oferta de meciuri de pe primele două arene rămâne mai mult decât atractivă. Pe Rod Laver Arena îi vom urmări la lucru pe Novak Djokovic și Serena Williams.

Pe Margaret Court avem, printre altele, jocurile Marius Copil – Stan Wawrinka și Azarenka – Wozniacki.


01:44 Pentru câteva ore, Elina Svitolina a uitat de tenis și s-a relaxat pe malul mării, la … surfing! Și-a imaginat cum i-ar fi stat în rolul Pamelei Anderson, în Baywatch.


01:40 Meciul zilei se va disputa în turneul feminin de simplu, partida dintre doi foști număr unu mondial, Viktoria Azarenka – Caroline Wozniaki. Adio prietenie când cele două jucătoare se vor afla față în față.


Bun găsit vă spune Marius Huțu, care în această noapte vă invită să urmărim împreună meciurile zilei a patra de la Australian Open. Este ziua în care Marius Copil se află în fața celui mai important meci al carierei, urmând să-l înfrunte pe Stan Wawrinka, nimeni altul decât campionul en-titre. Reprezentantul nostru nu are nimic de pierdut, însă probabil că va avea în spate un „sac” de emoții. În schimb, elvețianul joacă și sub presiunea punctelor pe care le are de apărat din 2014. Și nu sunt deloc puține: 2.000 de puncte. Deși se află la prima sa participare pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Marius nu se află la prima partidă directă cu Stan Wawrinka. Cei doi s-au mai întâlnit în 2013, pe zgură, la Madrid. Elvețianul a câștigat atunci în două seturi, cu 6-4, 6-4. Acum probabil că va fi altceva, Copil a mai căpătat ceva experiență. Wawrinka este însă mare favorit

 

De-a lungul carierei, Marius a disputat până azi trei partide cu juc’ători din Top 10: două cu Tomas Berdych, ambele pierdute la Dubai și Stockholm și cel cu Warinka de care am amintit și mai devreme. Românul are și două victorii importante în palmares, cu Marin Cilic în Beijing (2012) și Gilles Simon (Brisbane, 2014), semne că ar avea potențial să pună probleme. Trebuie însă să prindă o zi excepțională, cu un serviciu care să-l scoată din sărite pe Wawrinka. Grigor Dimitrov și Nicolas Almagro sunt alți jucători importanți din ATP cu care Marius s-a întâlnit.

Copil și Wawrinka se vor duela pe Margaret Court, fiind al doilea meci al zilei după partida Venus Williams – Lauren Davis. Tot în ziua a patra va intra în scenă un alt român cu pretenții, Horia Tecău. Alături de Jean Julien Rojer, reprezentantul României își începe ascensiunea la dublu, într-o partidă cu Berankis / Haider Mauer. Jocul este pe terenul numărul 10 și este ultimul al zilei. Tot la dublu, dar la feminin, vor mai evolua Raluca Olaru și Irina Begu.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci Ion Creangă
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen