LIVE BLOG Australian Open, ziua a 11-a | Horia a pierdut o semifinală pe care a avut-o în mână: Tecău/Rojer – Bolelli/Fognini 4-6, 6-3, 3-6. Maria Șarapova și Serena Williams sunt în finală! Murray l-a învins pe Berdych și s-a calificat în finală!

LIVE BLOG Australian Open, ziua a 11-a | Horia a pierdut o semifinală pe care a avut-o în mână: Tecău/Rojer - Bolelli/Fognini 4-6, 6-3, 3-6. Maria Șarapova și Serena Williams sunt în finală! Murray l-a învins pe Berdych și s-a calificat în finală!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Horia Tecău (România) și Julien Rojer (Olanda) au pierdut în semifinale la Australian Open cu perechea italiană Simone Bolelli/Fabio Fognini, scor 6-4, 3-6, 6-3
  • Maria Șarapova s-a calificat în finala fetelor, după un meci câștigat la pas în fața Ekaterinei Makarova, scor 6-3, 6-2
  • Serena Williams este în finală, după ce a învins-o pe Madison Keys, scor  7-6 (5), 6-2
  • Andy Murray este primul finalist, după ce l-a învins pe Tomas Berdych, cu 6-7 (6-8), 6-0, 6-3, 7-5.

 

14:30  Cu acest meci se închide și ziua de astăzi de la Australian Open. Ne revedem mâine, cu un meci extrem de interesant, a doua semfinală la băieți, care programează întâlnirea dintre Novak Djokovic și Stan Wawrinka.


14:20 „Cred că am arătat în această săptămână că o femeie poate fi un antrenor bun. Mulți au criticat decizia mea de a lucra cu Amelie”, a spus Murray la finalul meciului cu Berdych despre colaborare lui cu fosta jucătoare, Amelie Mauresmo.


14:00  Avem primul finalist la băieți. Andy Murray se califică în finală după ce își adjudecă și setul 3, cu 7-5


13:15 Murray ia avans în prima semifinală. Câștigă setul 3 cu 6-3 și se distanțează la 2-1 la seturi


12:30 Murray câștigă al doilea set cu 6-0, în doar 30 de minute . 1-1 la seturi și lupta pentru finală este relansată


12:25 Cum se sărbătorește o calificare în semifinalele competiției? În fața televizorului, uitându-te la tenis! Calificată în semifinale la dublu mixt, unde face pereche cu Daniel Nestor, Kristina Mladenovic se relaxează privind  la meciul dintre Murray și Berdych.


12:10 Murray face repede breakul și reintră în joc. Scoțianul conduce cu 3-0 în setul secund.


11:40 77 de minute. Atât a durat primul set, unul extrem de echilibrat al meciului dintre Murray și Berdych. Cehul a câștigat primul set la tie break, cu 7-6 (8-6)


11:25  Murray revine bine și după un schimib lung de mici, îl forțează pe Berdych să trimită mingea în fileu. Scoțianul reușește rebreakul și se apropie la 4-5.


11:20  În game-ul 8, Berdych reușește breakul și conduce cu 5-3. Cehul servește pentru set


11:15 La puțin timp după ce s-a calificat în finală, Serena a avut parte de o întâlnire neașteptată. „Tocmai l-am întâlnit pe Kenny Rogers. Eram atât de bucuroasă încât i-am spus că întodeauna fac karaoke pe cântecele lui. M-a întrebat pe care și i-am spus că îmi place să cânt Lucille”, spune Serena.

 


10:40  A început prima semifinală a băieților. 3-3 după primele game-uri.


10:00 După ce l-a eliminat surprinzător, pe Rafa Nadal, va putea cehul să mai dea o lovitură? Deși conduce la întâlnirile directe cu Murray,  scoțianul este favorit în a se califica în finală

 


09:40 Scoțienii au luat cu asalt Australian Open. Andy Murray are o super galerie în meciul cu Berdych.


09:10  „Trebuie să crezi mai mult în tine că poți ajunge în finală, că poți obține victoria”, a declarat Makarova după înfrângerea suferită în fața Șarapovei. Ekaterina (11 WTA) a furnizat un rezultat surprinzător în sferturile de finală când a învins-o pe Simona Halep (3 WTA), scor 6-4, 6-0. Semn că a crezut mai mult în victoria în fața Simonei, decât în cea cu Șarapova.


08:30 Stați aproape, ziua de tenis nu s-a încheiat. Ne pregătim de prima semifinală masculină, în care Andy Murray îl va întâlni pe Tomas Berdych.


08:10   Serena va disputa a șasea finală la Australian Open și a 23-a finală la un turneu de Mare Șlem. În ultimul act, ea o va întâlni pe Maria Șarapova


07:40 Serena Williams câștigă setul secund fără probleme, cu 6-2 și urcă în finala Australian Open. Keys a salvat  8 mingi de meci!


07:00 Serena, neliniștită, Keys, tânără. Liderul mondial câștigă însă primul set, greu, în tie-break!

It only takes a two point advantage in a tie-break. #Serena gets exactly that and the first set 7-6 #ausopen pic.twitter.com/0ahpqMx2PZ


06:15 Maria Șarapova, impresionantă: 6-3, 6-2 cu jucătoarea care a scos-o pe Halep în sferturi. „Mașa” se califică cu stil în a 10-a finală de Grand Slam a carierei.

#AusOpen Sharapova elimina a Makarova por 6-3, 6-2 y alcanza su décima final de Grand Slam. Irá vs. Serena o Keys. pic.twitter.com/mjYVXaGBVE


06:00 Makarova ia în sfârșit un game în setul doi, 4-1! Șarapova n-are „o zi proastă”!

#Makarova gets on the board. Trails 1-4 in the second. #ausopen pic.twitter.com/nbU41FR0TU


05:40 Șarapova a câștigat primul set cu Makarova: 6-3. Antrenorul Victor Ioniță ia notițe, consultantul Thomas Hogstedt le consultă!

No fuss in the final two games from #Sharapova. She takes the first set 6-3 #ausopen. pic.twitter.com/2G1PtahFSy


05:25 Stăpâna acestui câine se uită la meciul Șarapovei, iar bietul animal s-a speriat de țipetele rusoaicei.

Ya ganó Boca, ya nos podemos ir a dormir? No querido, falta que gane Sharapova y vamos! pic.twitter.com/rnxXK0yMRe


05:10 Mariei i-a luat 10 minute să facă 1-0. E clar, Simona Halep nu ține cu nimeni: doarme!

A long opening first game, #Sharapova leads 1-0 after 10 minutes.. Follow the live scores: http://t.co/34sHZnYeSK pic.twitter.com/MS7m4ER0f9


05:00 A început prima semifinală a fetelor, Șarapova – Makarova. Întrebare de baraj: Cu cine ține Halep?


04:40 Starurile din România au părăsit turneul, acum ne concentrăm pe cele internaționale. Serena Williams a plecat la antrenament. Câți dintre noi nu ne-am dori să o întâlnim în această ipostază și pe aleile de la Arenele BNR? Nu și pe tipul care îi cară geanta…

Serena is stoked to be back in the semi’s here in Melbourne. She heads to her practice session. #ausopen https://t.co/4chWHopdRF


04:15 Horia Tecău a ratat șansa de a se califica în a patra finală de Grand Slam a carierei. Românul și olandezul Jean Julien Rojer au pierdut în fața italienilor Simone Bolelli/Fabio Fognini cu scorul de 4-6, 6-3, 3-6! Tecău și Rojer au condus cu 3-1 în decisiv, pentru ca Bolelli și Fognini să facă o serie de 5 game-uri la rând.

Bolelli & Fognini serve their way into the men’s doubles final 6-4 3-6 6-3 over Rojer & Tecau #ausopen pic.twitter.com/u2YB5c0ZCY


04:05 Fognini mai mușcă o dată cu backhandul și italienii fac încă un break, 5-3! Cădere dezamăgitoare a lui Tecău și Rojer.


03:58 Fognini găsește un unghi perfect cu reverul și se face 3-3! Olandezul Rojer a fost cel care și-a pierdut serviciul.


03:51 Game mare făcut de Tecău, în 8 minute! Horia duce scorul la 3-1 și Fognini vrea să rupă racheta!


03:40 Break pentru Horică, 2-1!!! Italienii au scos câteva mingi grele, dar Tecău închide până la urmă punctul cu un smash câștigător!


03:33 Ce ocazie a ratat Horia! S-a năpustit ca un uragan la fiileu, la minge de break, dar Bolelli l-a păcălit, 1-0 pentru italieni!


03:25 SET! Horia! SET! Julien! Tecău trimite meciul în decisiv cu un vole imparabil!

Rojer & Tecau level things up on RLA, 4-6 6-3 v Bolelli & Fognini #ausopen pic.twitter.com/EI2jOw11Ro


03:17 Tecău și Rojer conduc cu 5-2! Jocul se leagă bine acum, ai noștri și-au fixat reperele!


03:10 Se merge cu serviciul si Horică prinde viteză, 4-1!


03:00 Break în setul doi pentru ai noștri! Tecău, imperial la fileu, 2-0!


02:52 SET Bolelli/Fognini, 6-4! Horia n-are o zi prea bună, Julien alternează mingile bune cu greșelile simple.


02:45 Italienii au câștigat un game care a durat 7 minute și se face 5-3! Horia are probleme la fileu, nu-i ies voleurile!


02:37 Loviturile câștigătoare curg în dreptul italienilor, 4-2!


02:32 Vine al treilea break al meciului: Horia nu este ajutat de prima minge și reverul lui Fognini nu-l iartă, 2-3!


02:30 Ai noștri fac rebreak-ul imediat, 2-2! Cel care și-a pierdut serviciul a fost Fognini.


02:25 Bolelli și Fognini chiar returnează incredibil! Italienii i-au rupt serviciul lui Rojer, 1-2!

A flurry of crack returning by Bolelli & Fognini sees the Italians draw first blood, breaking for 2-1 first set v Rojer & Tecau #ausopen


02:17 Horică își face serviciul la 15, 1-0. Italienii caută retururi decisive.


02:10 Jucătorii sunt pregătiți, iar italienii surprind încă de la intrarea pe teren. Au ales să primească, o opțiune neobișnuită pentru jocul de dublu.


02:05 Am aflat și numele comentatorului care transmite meciul pe Eurosport! Mats Wilander, dar nu pe cel al lui Tecău, ci ceva în reluare…Nu avem nimic în direct.


01:58 Vă dau și un motiv pentru care Horia ajunge în sfârșit într-o finală de Grand Slam, după trei ani de pauză. Nu a mai făcut Crăciunul cu Sorana Cîrstea, care a mers la iubitul Giraldo în Columbia. Tecău n-a mai avut probleme de care să-i pese!


01:50 Mai sunt 10 minute până la semifinală și aștept cu nerăbdare să aflu cine comentează meciul pe Eurosport. Să fie oare prietenul nostru care îi spune „Meri” lui Murray și „Pîng” lui Peng? Urmează „Harry” lui Horia? 


01.40 Pennetta îi face galerie lui Fognini la fiecare meci. Tecău nu va fi impresionat, pentru că lui „nu-i pasă nici măcar un pic de problemele fetelor”.


01:25 Fabulos! Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, a pregătit-o pe Madison Keys doar o săptămână la începutul sezonului și americanca este în semifinale la Australian Open. Vă imaginați ce s-ar fi întâmplat dacă Madison ar fi fost înțeleaptă și l-ar fi păstrat pe belgian până acum? Una peste alta, Keys ar putea deveni a opta jucătoare din istorie care să le învingă pe surorile Williams la același turneu.

Can #MadisonKeys become just the 8th woman to beat both Williams sisters at the same event? http://t.co/0KfkxYZzDx pic.twitter.com/scQuiOrXDu


01:10 Cine credeți că seamănă mai bine? Frații Bryan sau „frații Tecău?”


00:55 Să mai aruncăm o privire auspra prietenului nostru Fabio Fognini. Cum a spus și Ioana Cosma la Sport.ro: „Arată bine cu degetul către spectatori”.


00:45 Vă propun să-i cunoaștem puțin pe adversarii noștri. Mai jos e Simone, care a sărutat-o pe Flavia după un meci de dublu-mixt.

Mai jos e Fabio, care s-a cuplat cu Flavia după ce a sărutat-o Simone. Imaginile mă duc cu gândul la o melodie celebră: „Soția prietenului meu”.


00:30 Salut, sunt Alexandru Tăcină și am onoarea să urmăresc alături de voi o calificare, zic eu, a lui Horia Tecău în finala unui turneu de Grand Slam, după trei ani de așteptare. Semnele sunt bune înainte de meciul transmis în direct de Eurosport și ni le dă chiar Horia, într-un interviu exclusiv acordat pentru www.prosport.ro.


Horia a obținut o victorie mare în faza precedentă, în fața perechii Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie), scor 6-4, 7-6 (3). Mergea și Inglot îi elimnaseră în optimi pe frații Bryan, însă nici cu italienii nu este de jucat. Bolelli și Fognini returnează bine, acoperă excelent fileul și partea din spatele terenului, formând astfel o pereche greu de învins.

Fognini a jignit-o pe Serena și a fost acuzat de rasism

Fabio Fognini a făcut meciuri memorabile în circuit, dar italianul are la activ și mai multe ieșiri în decor.  Jucătorul în vârstă de 27 de ani este recunoscut pentru certurile cu arbitrii sau momentele în care le-a arătat semne obscene spectatorilor. Nici adversarii n-au scăpat. În anul 2014, Fognini a fost acuzat de rasism, după ce a folosit apelativul „zingaro di merda”  la adresa lui Filip Krajinovic, în traducere „țigan de rahat”. Fabio nu a fost afectat după respectivul scandal: nu a trecut mult timp și a jignit-o pe Serena Williams. Fognini a spus pe Twitter că își compătimește iubita, pe Flavia Pennetta, pentru că trebuie să joace împotriva unui bărbat.

Horia Tecău a mai jucat până acum trei finale de Grand Slam, toate pierdute la Wimbledon, alături de suedezul Robert Lindstedt, în anii 2010, 2011 și 2012.. Constănțeanul se simte bine și pe hardul australian, ținând cont că a câștigat titlul la dublu-mixt în anul 2012, împreună cu americanca Bethanie Mattek Sands. Pentru celălalt bilet în marea finală și un premiu de 285.000 de dolari se vor lupta echipele Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croația/Brazilia) și Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (Franța).

După meciurile de dublu, la Australian Open urmează semifinalele de pe tabloul feminin de simplu. Primele două favorite ale turneului nu au misiuni foarte grele și fiecare joacă cu o compatrioată: Serena Williams (1 WTA, SUA) o înfruntă pe Madison Keys (35 WTA, SUA), după ora 06:00, și Maria Șarapova (2 WTA, Rusia) joacă cu Ekaterina Makarova (11 WTA, Rusia), de la ora 04:30.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și pe mine!
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a văzut părinții
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a făcut ultima dată când și-a…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…