LIVE BLOG Australian Open | Încă o zi de coșmar la Melbourne! Niculescu a fost eliminată de numărul 189 WTA, iar Ana Bogdan nu a ținut pasul cu a 14-a favorită. Begu și Cîrstea rămân ultimele speranțe

Redactor:
Andru Nenciu
LIVE BLOG Australian Open | Încă o zi de coșmar la Melbourne! Niculescu a fost eliminată de numărul 189 WTA, iar Ana Bogdan nu a ținut pasul cu a 14-a favorită. Begu și Cîrstea rămân ultimele speranțe
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu a părăsit turneul de la Australian Open încă din primul tur, după o înfrângere surprinzătoare în fața rusoaicei Anna Blinkova (nr. 189 WTA). Românca a pierdut în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 4-6, după un meci care a durat două ore și 17 minute și în care a reușit foarte rar să-și facă jocul în fața unei debutante într-o competiție de Mare Șlem.
  • Ana Bogdan a pierdut în minimum de seturi, scor 5-7, 2-6, meciul cu Elena Vesnina, a 14-a favorită a turneului și numărul 18 în clasamentul WTA. Românca rămâne, totuși, cu prima participare din carieră pe tabloul principal de la Melbourne și trei meciuri câștigate în calificări.
  • Irina Begu și Sorana Cîrstea sunt ultimele reprezentante ale României în proba de simplu feminin. Cele două vor juca miercuri pentru accederea în turul trei, cu Kristina Pliskova (Cehia), respectiv Carla Suarez-Navarro (Spania).

06:06 Punem capăt unei noi nopți albe pe www.prosport.ro, dar nu înainte de a trece în revistă cele mai importante evenimente ale zilei. Marea surpriză a fost oferită de brazilianul Rogerio Dutra da Silva, care a reușit să întoarcă de la 0-2 la seturi meciul cu tânărul american Jared Donaldson, în timp ce Rafael Nadal tocmai a câștigat primul set al confruntării cu Florian Mayer. Gilles Simon a obținut și el biletele pentru turul al doilea, după trei seturi scurte cu un alt tânăr american, Michael Mmoh, în timp ce favoritele de pe tabloul feminin au mers cum nu se poate mai bine. Dintre numele importante, Serena Williams, Johanna Konta, Ekaterina Makarova, Lucie Safarova și Karolina Pliskova au obținut calificarea în turul al doilea.
 

Eu sunt Cristian Voicu și nu-mi rămâne decât să vă invit să-l urmăriți pe Alex Tăcină în noaptea de marți spre miercuri, când vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă în meciurile Irinei Begu și Soranei Cîrstea.


05:56 Ana pleacă și ea acasă! Bogdan nu mai reușește să-și țină serviciul, îi permite adversarei să se desprindă la două break-uri, iar o jucătoare cu experiența Elenei Vesnina nu poate rata șansa de a închide un meci pe care l-a controlat de la primul până la ultimul punct. A 14-a favorită merge în turul secund, după 7-5, 6-2, într-o oră și 23 de minute, în timp ce Ana rămâne cu amintirea primei apariții pe tabloul principal de la Australian Open.


05:48 Serviciul Vesninei face diferența în multe dintre momentele importante. Ana strânge din nou scorul și vine la 3-2, ba chiar face rost de două mingi de break, dar rusoaica se folosește excelent de prima minge și le anulează, făcând ca tabela să arate 7-5, 4-2.


05:38 O lege nescrisă a tenisului spune că e foarte dificil să câștigi un game în care dai două duble greșeli, dar Vesnina nu pare în ziua în care să țină cont de astfel de lucruri. Rusoaica întoarce un game de la 15-30, mai desenează un backhand superb în lung de linie și ajunge la a 18-a lovitură câștigătoare, de aproape trei ori mai multe decât Ana. 3-1 pentru rusoaică, iar lucrurile se complică pentru Bogdan, care nu mai are voie să-și cedeze serviciul.


05:28 Avantaj Vesnina! Scenariul din startul meciului se repetă la începutul setului al doilea. Mai experimentată la nivel înalt, Vesnina duce seria câștigătoare la patru game-uri și se distanțează la 2-0. Ana e trădată de forehand, care nu a ajutat-o în momentele importante.


05:20 Set Vesnina, 7-5! Rusoaica nu mai repetă greșelile de la 5-4, e autoritară pe propriul serviciu, găsește câteva unghiuri foarte frumoase și pune capăt primului set după 44 de minute. Ana nu a jucat tocmai rău, iar speranțele pentru o revenire există.

Statistica primei manșe:


05:15 Bogdan profită de unele scăpări din jocul Vesninei, face break-ul care o readuce în set, dar problemele reapar rapid. Rusoaica pune din nou presiune, apasă pe loviturile din spatele terenului, Ana nu mai găsește răspuns și cedează serviciul la zero. 6-5 Vesnina, care are din nou șansa de a închide primul set cu serviciul.


05:08 Ana mai câștigă o dată pe propriul serviciu, dar adevăratul test al setului urmează în game-ul 10. Vesnina servește pentru prima manșă, la 5-4.


05:03 Vesnina continuă să rămână la conducerea jocului, dar vestea bună este că Ana ține aproape și nu-i permite adversarei să se desprindă decisiv în primul set.

Meanwhile, Serena a trecut de un prim tur foarte dificil și a învins-o în 79 de minute pe Belinda Bencic. Pentru americancă urmează un nou meci tare, cu Lucie Safarova.


04:53 Loviturile foarte agresive trimise de Vesnina o pun în încurcătură pe Bogdan, dar Ana găsește calea spre două game-uri consecutive. Lucrurile devin foarte echilibrate în momentul în care românca găsește primul serviciu sau e capabilă să-și pună în valoare forehand-ul în cross. 3-2 pentru rusoaică, cu serviciul.


04:43 Din păcate, Ana Bogdan începe cum nu se poate mai prost meciul cu Elena Vesnina și-i permite adversarei să se desprindă rapid la 3-0 cu două break-uri.


04:29 GAME, SET ȘI MECI BLINKOVA! Reverul Monicăi dă patru rateuri în ultimul game al meciului, iar Anna Blinkova obține cea mai importantă victorie a carierei. Rusoaica se califică în turul secund al primului turneu de Mare Șlem la care participă după două ore și 17 minute în care Niculescu a avut prea puține momente în care a jucat un tenis de înaltă calitate.

Rămânem, așadar, cu Irina Begu și Sorana Cîrstea în turul al doilea și cu speranța că lor li se va alătura și Ana Bogdan. Meciul româncei cu Vesnina urmează să înceapă, cu Bogdan la serviciu.


04:24 Break Blinkova! Monica are o portiță în game-ul opt, când ajunge la 15-30, dar adversara sa găsește din nou un ritm incredibil, face trei puncte la rând și câștigă game-ul, apoi joacă un tenis perfect. Blinkova face break-ul la 4-4 și servește pentru meci la 5-4. Să vedem cât va conta lipsa experienței.


04:16 Game uriaș! Blinkova pare să acuze unele problemele fizice, dar asta n-o împiedică să facă rost de cinci mingi de break în game-ul șapte. Monica se adună însă la timp, le salvează, profită de două greșeli neforțate ale adversarei și trece din nou în față, scor 4-3.

Wickmayer nu a mai existat în setul decisiv al meciului cu safarova, a cedat cu 1-6, iar Ana Bogdan și Elena Vesnina sunt așteptate acum să intre pe Terenul 3.


04:08 Rebreak Monica! Niculescu scapă rapid de un game important de serviciu, apoi își așteaptă șansa, profită de unele ezitări ale adversarei și reintră în meci cu un break mai mult decât util. 3-3, cu Monica la serviciu, iar marja de eroare devine din ce în ce mai mică.


03:59 Încă o perioadă slabă! Monica se deconectează puțin, îi lasă adversarei spațiu și timp de gânndire, Blinkova nu ezită și face rapid pasul în față, iar rezultatul se vede rapid pe tabelă. Rusoaica adună trei game-uri, toate grație loviturilor precise din poziții comode, și ia prima opțiune pentru câștigarea meciului: 3-1, după o oră și 48 de minute de la prima minge.


03:48 Meci de infarct pe Terenul 3! Belgianca Yanina Wickmayer a reușit performanța de a rata nouă mingi de meci în setul al doilea al meciului cu Lucie Safarova, a pierdut manșa după o dublă greșeală, iar noi vom mai avea de așteptat până o vom vedea la lucru pe Ana Bogdan. Pe Terenul 19, Niculescu continuă seria bună și deschide decisivul cu un game bun pe propriul serviciu. A început și meciul Serenei cu Belinda Bencic.


03:38 SET MONICA! Asistăm la primul moment în care se vede lipsa de experiență a Blinkovei, iar el vine cum nu se poate mai bine. Rusoaica a servit sub presiune, la 4-5, s-a dus rapid la 40-15, dar Monica a rupt ritmul cu două scurte foarte bune, apoi a profitat de două greșeli pe rever ale adversarei și a împins meciul în setul decisiv!


03:25 Mai trece un game în care Monica nu ridică probleme pe serviciul rusoaicei, apoi românca trăiește periculos. Ajunge rapid la 30-0, dar pierde trei puncte la rând și e nevoită să salveze o minge de break înainte să câștige game-ul, dar și unul dintre cele mai frumoase puncte ale meciului. Monica apelează la scurtă într-un moment important și trece în avantaj, dar trebuie să încerce altceva pe serviciul neexperimentatei sale adversare.


03:14 Logic, pentru că propune un joc destul de riscant, apar greșelile în planul Blinkovei și Monica scapă de un game important. Românca ajunge la 3-2 în setul secund și poate ar fi momentul să pună presiune pe tânăra sa adversară.

Între timp, Sam Stosur și Heather Watson fac un lucru destul de ciudat. Astăzi trebuie să joace una împotriva celeilalte, dar au ales să se încălzească împreună.


03:04 Serviciul, marea problemă! Câteva greșeli ale adversarei și câteva mingi care prind tușa o ajută pe Monica să ajungă la 2-0 în startul setului secund, dar serviciul o trădează din nou. Blinkova se simte foarte confortabil în game-urile de serviciu ale româncei, returnează ca din tun, își face viața foarte ușoară și recapătă rapid break-ul pierdut. Niculescu trebuie să schimbe ceva în joc, dar faptul că a ajuns pentru prima dată la fileu abia în game-ul al zecelea nu o ajută mai deloc.


02:50 SET BLINKOVA! Monica are două șanse pentru a recâștiga unul dintre break-uri, dar e trădată de forehand și rusoaica adună patru puncte la rând, care-i aduc și setul. Unul mai mult decât meritat.

Statistica îngrijorătoare a primei manșe, în care nu sunt cuprinse loviturile câștigătoare. Mai bine 🙂


02:42 Dublu break. Are doar 18 ani, e în afara top 150, dar jocul ei nu arată deloc rău. Rusoaica ne arată de ce a fluierat prin calificări, intră în teren și izbește mingea la retur, conduce frumos punctele, are răbdare și finalizează de cele mai multe ori cu foarte mult calm. Monica e în corzi, după un început de meci în care slice-urile sale nu au adus rezultatele așteptate și apar primele semne de frustrare. 5-2 Blinkova, care va servi pentru câștigarea primului set.


02:34 Din nou în spate. Blinkova face un game excelent de serviciu, apoi revine la retururile cu care a „spart” pentru prima dată serva Monicăi și mai reușește un break. Rusoaica e agresivă, determinată, apasă excelent pe forehand și-și eliberează sentimentele după aproape fiecare nereușită. Va fi greu pentru Monica dacă nu va găsi soluția prin care să-și miște permanent adversara.

În altă ordine de idei, primul set al zilei e câștigat de o altă rusoaică, Ekaterina Makarova, care nu a avut milă de compatrioata Alexandrova și i-a administrat un „covrig” în aproximativ 20 de minute.


02:27 Back on serve. Monica găsește calea spre rebreak, smulge câteva erori neforțate din partea adversarei, apoi își pune în valoare backhand-ul în lung de linie și trece pentru prima dată în față. E foarte cald la Melbourne, iar cele 35 de grade din termometre îi incomodează vibizil pe jucători, care nu pot trece peste nicio pauză fără să apeleze la prosoapele cu gheață. De menționat că Blinkova a reușit deja trei returiri câștigătoare cu forehand-ul.


02:17 Început ezitant pentru Monica. Niculescu găsește greu primul serviciu, e taxată de returul foarte bun al adversarei, salvează o primă minge de break, dar își pierde serviciul încă din întâiul game. Rusoaica are un joc bazat pe forehand, dar e capabilă de lovituri speciale și cu reverul.


02:07 Monica și Anna au pășit pe Terenul 19, au luat parte la tragerea la sorți, iar românca va începe meciul la serviciu. Foarte puțini spectatori în tribune, lucru de înțeles, în condițiile în care, de la aceeași oră, are loc un antrenament al lui Rafa Nadal.


02:00 La prima vedere, adversara Monicăi nu e de speriat, dar sportiva noastră trebuie să fie atentă. Blinkova are doar 18 ani, iar în 2015 a ajuns până în finala junioarelor la Wimbledon. E jucătoare de suprafețe rapide, lovește foarte tare și, pe hârtie, ar trebui să fie incomodată de stilul special al lui Niculescu. Mai jos, statistica ultimului meci din calificări, câștigat de tânăra Anna contra compatrioatei Komardina. Impresionează prin procentajul punctelor câștigate cu prima servă, dar astăzi va avea de înfruntat retururi mult mai tăioase.

În 15 minute va începe meciul și atunci ne vom da seama și dacă Monica s-a recuperat după problemele fizice de la Hobart. Noi sperăm că da, pentru că nu ne-am dori un nou caz Halep.


01:40 Lucrurile se pun în mișcare. A mai rămas cam o jumătate de oră până la startul meciurilor, condițiile meteo sunt asemănătoare cu cele de ieri, iar Juan Martin del Potro, cea mai mare absență din turneu, le transmite fanilor să aibă parte de un turneu grozav. În 2018 va fi și el prezent, cu tot cu forehand-ul său năucitor.


01:20 Să aruncăm un ochi peste ce ne așteaptă în a doua zi de la Australian Open. Dincolo de meciurile Monicăi și Anei, acțiunea se anunță foarte interesantă. Tabloul feminin e dominat de duelul Serena Williams – Belinda Bencic, dar nici meciuri precum Wickmayer – Safarova sau Konjuh – Mladenovic nu sunt de ratat. La băieți, veteranii Youyhny și Baghdatis promit un spectacol pe cinste, Rafa Nadal debutează contra lui Florian Mayer, iar toți ochii vor fi pe Verdasco și Djokovic, mai ales după thriller-ul pus în scenă la Doha.

Dacă tot am amintit de Nando, n-ar fi rău să ne delectăm cu probabil cel mai bun display din întreaga carieră a unui om care putea obține mult mai multe. Se întâmpla tot la Australian Open, contra unui Rafa „din altă lume”.


01:00 Peste o oră și câteva minute Monica Niculescu își va face apariția pe Terenul 19 al complexului de la Australian Open, așa că este timpul să dăm startul unei noi nopți în care le urmărim la lucru pe fetele noastre. Maestrul Alex Tăcină se simte puțin vinovat pentru înfrângerea neașteptată a Simonei și predă ștafeta unui coleg (sperăm noi) ceva mai norocos. Sunt Cristian Voicu și vă invit să luați exemplu de la Carlos Moya și Toni Nadal, să vă bucurați de o cafea bună și să le țineți pumnii fetelor noastre 🙂


Monica joacă împotriva unei debutante la un turneu de Mare Șlem

Traseul foarte bun din turneul de la Hobart, premergător primei competiții de Mare Șlem a anului, o recomandă pe Niculescu drept favorită în meciul contra numărului 189 WTA. Monica vine după un parcurs excelent în competiția australiană în care a cedat doar în ultimul act în minimum de seturi, 3-6, 1-6, cu belgianca Elise Mertens. Încercată de o accidentare la abdomen, bucureșteanca a arătat, totuși, un tenis bun și a obținut victorii importante la Jelena Jankovic (6-2, 6-3) sau Kirsten Flipkens (6-3, 6-2), dar va avea de înfruntat o adversară imprevizibilă.

Născută în 1998, rusoaica Anna Blinkova se află în acest moment la marginea top 200, pe locul 189 WTA, și a avut nevoie de trei tururi de calificare înainte de a-și face debutul pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem. O specialistă a suprafețelor rapide, Blinkova a trecut în calificări de Sesil Karatancheva (6-3, 6-2), Aleksandra Krunic (6-2, 6-1) și Anastasia Komardina (6-4, 6-2), continuând forma bună arătată în finalul anului trecut. 

 

Ana Bogdan, outsider cu avantaje

Dacă Monica pleacă cu prima șansă, lucrurile sunt ceva mai complicate pentru Ana Bogdan, care se va duela cu a doua cea mai bună jucătoare a Rusiei, Elena Vesnina (nr. 18 WTA), dar startul slab de sezon al adversarei poate reprezenta un avantaj pentru a 125-a jucătoare a lumii.

Obișnuită cu luptele grele din calificări, Ana Bogdan a câștigat deja trei meciuri la Melbourne. Mai întâi a trecut de olandeza Arantxa Rus (3-6, 6-1, 6-4), apoi a învins-o ceva mai ușor pe Ellen Perez, reprezentanta gazdelor, scor 6-2, 7-6(2), pentru ca în runda finală să dea o bătălie grea cu chinezoaica Kai-Lin Zhang, pe care a depășit-o la capătul a trei seturi (7-6(3), 2-6, 6-2).

De partea cealaltă, Vesnina abordează Australian Open din postura de favorită 14 la câștigarea competiției, dar perioada de dinaintea turneului nu a fost una chiar bună. Rusoaica și-a început sezonul la Brisbane, dar a pierdut încă din primul tur împotriva lui Alize Cornet, viitoarea finalistă, pentru ca mai apoi problemele la spate s-o forțeze să abandoneze meciul cu Coco Vandeweghe, din prima rundă de la Sydney. Ajunsă la 32 de ani, Vesnina își va trece în CV a 11-a participare la Melbourne, iar cel mai bun rezultat reprezintă accederea în optimile de finală (2006 și 2013).

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen