LIVE BLOG | Victorie URIAȘĂ‚! Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv, după o revenire minunată în fața lui Kerber

LIVE BLOG | Victorie URIAȘĂ‚! Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv, după o revenire minunată în fața lui Kerber
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (1 WTA) a învins-o miercuri pe Angelique Kerber (Germania, 12 WTA), scor 6-7(2), 6-3, 6-2, calificându-se în semifinalele de la Roland Garros pentru al doilea an consecutiv.
  • Halep se va lupta cu Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA) pentru un loc în finala turneului francez.

VICTORIEEE! Simona Halep e în carul de ași de la Roland Garros, după o luptă de două ore și 16 minute, scor 6-7(2), 6-3, 6-2 cu Angelique Kerber! Simona a reușit o revenire excepțională după un prim set în care a fost nesigură pe ea, dominând-o pe Angelique în următoarele două manșe. Halep a încheiat în stil de mare campioană partida, a rămas în cursa pentru locul 1 mondial, iar în semifinale urmează o confruntare și mai dură, cu Garbine Muguruza din Spania.

În primul rând, Simona a fost mai puternică fizic, iar „Angie” a acuzat dureri în setul decisiv și a solicitat un time-out medical. Dar eleva lui Darren Cahill a dominat partida și din punct de vedere tactic, lovind mult mai hotărâtă după pierderea actului inaugural. Halep a evoluat cu o determinare fantastică – și-a luat la rost și antrenorul după un punct intens, iar jocul ei a fost, per total, unul extrem de solid. Victorie mare și premiu de 560.000 de euro pentru favorita principală!


17:18 Halep joacă perfect pe propriul serviciu și se apropie la un singur game de semifinalele de la Roland Garros: 6-7, 6-4, 5-2! Hai, Simona!


17:11 Halep – Kerber 6-7, 6-3, 4-1! Simona preia controlul, dar se supără în mod inexplicabil pe antrenor.  După un schimb de mingi intens, Simona a strigat nervoasă către Darren Cahill: „Taaaci!”. Probabil că antrenorul i-a transmis ceva care a deranjat-o: asta a vrut să arate și regizorul transmisiunii, mutând imediat cadrul pe australian.


17:08 Breeeak! Kerber nu mai are forță în picioare, iar Halep se desprinde la 3-1 în decisiv.


16:59 Angelique face rebreak-ul și dă semne de revenire, dar nemțoaica are probleme la picior. Kerber a cerut time-out medical la scorul de 6-7, 6-3, 2-1.


16:56 Simona își continuă demonstrația de forță, returnează excepțional și are 2-0 în setul al treilea.


16:54 Halep – Kerber 6-7, 6-3, 1-0! Start solid pentru Halep în setul decisiv!


16:49 SEET câștigat cu stil de Simona Halep, scor 6-3! Românca trimite partida în decisiv, după ce Angelique Kerber a comis dublă greșeală la a patra minge de set pe care și-a creat-o Simona. Favorita principală va avea și un atu important, pentru că va începe setul 3 la serviciu.


16:44 Simona este foarte aproape de câștigarea setului secund, scor 6-7, 5-3! Românca s-a desprins încă o dată după o contra-scurtă fabuloasă.


16:37 Halep – Kerber 6-7, 4-3! Angelique rămâne însă periculoasă, riscă și câștigă la rându-i pe propriul serviciu.


16:33 Simona controlează game-urile pe propriul serviciu, iar scorul devine 6-7, 4-2!


16:30 Halep – Kerber 6-7, 3-2! Liderul mondial a irosit două șanse de dublu break, iar nemțoaica își adjudecă un game maraton, plin de greșeli neforțate.


16:23 Simona lovește în profunzime și reface diferența, 6-7, 3-1!


16:20 Angelique servește în forță de data aceasta și strânge scorul, 6-7, 2-1!


16:18 Halep – Kerber 6-7, 2-0! Simona leagă mult mai bine jocul și începe excelent actul al doilea.


16:15 Halep revine hotărâtă pe teren și conduce cu 1-0 în setul secund, după un game modest al lui Kerber.


16:07 Simona Halep cedează în tie-break, scor 6-7(2)! Mare păcat: românca a avut-o în mână pe Angelique Kerber și a împins setul în prelungiri după ce nemțoaica a condus cu 4-0, dar Simona a fost nesigură în tie-break. Ambele jucătoare și-au luat acum pauză de vestiar.


16:00 Halep – Kerber 6-6! Simona nu cedează nici de această dată, deși Angelique a servit din nou pentru set! Favorita principală lovește foarte aspru și trimite în tie-break un set ce părea compromis după primele patru game-uri.


15:55 Simona putea prelua conducerea pentru prima oară în meci, dar Angelique se agață cu dinții de fiecare minge și face 5-6, cu break! Pe central, Muguruza o domină pe Șarapova și își adjudecă manșa inaugurală cu 6-2.


15:51 Halep – Kerber 5-5! Revenire fabuloasă a Simonei: întoarce game-ul de la 0-30 și trimite în prelungiri un set în care a fost condusă cu 4-0!


15:47 Simona rezistă în set și se apropie la 4-5, iar Angelique trebuie să își facă serviciul dacă vrea sâ câștige primul act.


15:43 Halep – Kerber 3-5! Nemțoaica se apără foarte bine și întrerupe seria de 3 game-uri reușită de Simona! Jucătoarea noastră a ratat de puțin lovitura, la minge de game pentru Angelique.


15:39 Simona vine la 3-4, după un game în care a salvat două mingi de 2-5! Favorita principală e ajutată tot mai mult de serviciu.


15:32 Halep – Kerber 2-4! Românca începe să își asume mai multe riscuri, joacă agresiv și reintră în set.


15:28 Simona servește mai solid de această dată și face în sfârșit un game: 1-4!


15:25 Halep – Kerber 0-4! Jocul nemțoaicei este mai consistent, iar Simona pierde al 4-lea game consecutiv.


15:19 Se îngroașă gluma în primul set! Kerber presează, Halep greșește destul de mult și se face 0-3, cu dublu break!


15:13 Halep – Kerber 0-2! Adversara Simonei valorifică break-ul fără probleme, iar constănțeanca este obligată să își câștige serviciul.


15:10 Angelique nu îi dă ritm Simonei în debutul partidei și câștigă primul game, pe serviciul româncei: 0-1!


15:01 Halep și Kerber au intrat la încălzire pe arena Suzanne Lenglen, fiind întâmpinate de francezul Kader Nouni, omul care va oficia partida din scaun.


14:50 John McEnroe, legendarul tenismen american, are mai mare încredere în Simona Halep înaintea duelului cu Angelique Kerber: „Sunt surprins că Angelique Kerber nu joacă bine pe zgură, deși are lovituri plate. Va fi o mare bătălie, dar Simona Halep se simte mai bine pe această suprafață și este mai ‘înfometată’ decât nemțoaica”, a spus John la emisiunea „Game, Schett și Matts”, cu câteva minute înaintea partidei.


14:35 Va fi un duel de foc și prin prisma faptului că Simona își înfruntă fostul antrenor, pe Wim Fissette, cel care acum se află în staff-ul nemțoaicei. Belgianul a făcut o declarație plină de fair-play, vorbind foarte frumos despre Simona înaintea duelului cu eleva sa. Se pare că Wim a îngropat securea războiului după ce constănțeanca l-a demis prin SMS: „De la începutul turneului am spus că Simona e favorita principală. Este cea mai bună jucătoare de zgură din lume. Halep este foarte solidă, obligă adversarele să joace la limită. Kerber ar fi avut mai multe șanse dacă meciul s-ar fi disputat pe iarbă”, a declarat Fissette pentru Eurosport.


14:15 Organizatorii turneului francez nu i-au arătat respectul cuvenit favoritei principale nici de această dată. După ce în turul 3 au exilat-o pe terenul 18, Halep va juca semifinala cu Kerber pe arena Suzanne Lenglen. Simona va trebui să se acomodeze cu acest teren pe care nu a mai disputat niciun meci în 2018.


14:00 Precedenta confruntare dintre Halep și Kerber a fost atât de tensionată încât antrenorul Simonei nu a mai ținut cont de regulament și a interacționat cu eleva sa în timpul jocului. Sportiva a trebuit să scoată 12.000 de euro din buzunar la Australian Open, dar a meritat să plătească amenda. Să ne imaginăm un dialog purtat între Halep și Cahill înaintea meciului de la Roland Garros. Darren: „Simona, eu voi sta pe locul acela. Să fii atentă la mine, da?”. Simona: „Sper că nu bate camera de filmat până acolo. Nu vreau să mai plătesc o nouă amendă”.


13:05 Salutare! Vă întrebați ce trebuie să facă Simona Halep pentru a o învinge pe Angelique Kerber? Antrenorul Serenei Williams are răspunsul: „Simona nu trebuie să stea la luptă cu Kerber, va trebui să fie imprevizibila și să dicteze ritmul meciului. La Australian Open a făcut o treabă grozavă, dar este oare suficient? Pentru a nu pierde, Halep trebuie totuși să joace punctele importante mai bine decât la Australian Open. La Melbourne, românca nu a salvat nicio minge de meci din cele șapte avute de Kerber”, a spus Patrick Mouratoglou la Eurosport.


Cum își poate apăra Halep locul 1 mondial încă de miercuri: o învinge pe Kerber, iar Muguruza pierde cu Șarapova

Zi mare pentru fanii tenisului, care vor avea ocazia să urmărească două sferturi stelare la Roland Garros! Noi vom urmări cu sufletul la gură duelul dintre Halep și Kerber, dar vom sta cu ochii și pe meciul Muguruza – Șarapova, unul crucial în lupta pentru șefia WTA. Dacă Maria o va elimina pe Garbine, iar Simona avansează în penultimul act, românca va fi sigură de rămânerea pe locul 1 după turneul francez.

Calificarea în semifinale, o condiție obligatorie pentru Simona

Iberica nu este singura rivală care o mai poate devansa pe Halep, scenariu posibil dacă Garbine va merge în finala de la Roland Garros. Simona trebuie mai întâi să o întreacă pe Wozniacki, daneza aflându-se pe primul loc în clasamentul live deși a cedat în optimi. Constănțeanca are nu mai puțin de 1.300 de puncte de apărat după ce a disputat finala din 2017, scor 6-4, 4-6, 3-6 cu Ostapenko.

Halep – Kerber, reeditarea unui meci epic

Meciul Halep – Kerber este o reeditare a semifinalei epice de la Roland Garros 2018, pe care Simona și-a adjudecat-o după o luptă fantastică. Simona a salvat mingi de meci și s-a impus cu 6-3, 4-6, 9-7 în fața jucătoarei pregătite de fostul antrenor al româncei, Wim Fissette. Simona o conduce pe „Angie” cu 5-4 în meciurile directe, incluzând aici și confruntările din circuitul ITF și Fed Cup.

Este lesne de înțeles că, la un asemenea nivel, miza financiară este una uriașă. Câte 560.000 de euro vor primi jucătoarele care avansează în semifinale la Roland Garros, cu 180.000 mai mult decât și-au asigurat prin prezența în sferturi.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv, de o gelozie ieșită din…
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii?  VIDEO
Cel mai nou SUV lansat în România vine din China. Își merită banii? VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup