Kristina Mladenovic, Caroline Garcia şi Benoit Paire au fost suspendaţi de Federaţia Franceză de Tenis

28 aug 2016 8692 afişări Tenis
Kristina Mladenovic, Caroline Garcia şi Benoit Paire au fost suspendaţi de Federaţia Franceză de Tenis

Federaţia Franceză de Tenis a anunţat, duminică, suspendarea provizorie a jucătoarelor Kristina Mladenovic şi Caroline Garcia, precum şi a jucătorului Benoit Paire, pentru că au "stricat imaginea" delegaţiei franceze la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.

Paire, clasat pe locul 34 în clasamentul mondial masculin, a încălcat regulile echipei, se arată în comunicatul emis de federaţia din Franţa. Sportivul a petrecut mai mult timp decât avea voie în afara Satului Olimpic şi alteori a ajuns mai târziu decât era prevăzut. Totodată, Paire a spus că turneul de tenis de la Jocurile Olimpice este mai puţin important decât competiţiile ATP.

Kristina Mladenovic şi Caroline Garcia au fost criticate de asemenea de oficialii francezi după eşecul suferit de cele două în primul tur al probei de dublu, meci la care, contrar regulamentului, s-au prezentat cu echipamente diferite. Cele două au mărturisit că nu ştiau că trebuie să poarte echipamente de aceeaşi culoare, iar Mladenovic a avut un echipament alb, în timp ce Garcia a venit cu bluza bleu şi fustă albă. Campioanele de la Roland Garros au evitat descalificarea după ce Garcia a împrumutat o bluză albă de la coechipiera sa, pe care a purtat-o pe dos, din cauza contractelor de sponsorizare.

Mladenovic a dat vina pentru eşecul respectiv, prin intermediul reţelelor de socializare, pe Federaţia Franceză de Tenis, pe care a acuzat-o de incomptetenţă pentru că nu le-a adus la cunoştinţă regulamentul.

Federaţia din Franţa a afirmat că toţi cei trei jucători de tenis au dat dovadă de o "atitudine inacceptabilă" şi i-a suspendat provizoriu de la selecţii până la data de 24 septembrie 2016, când va fi luată o decizie finală. Mladenovic, în vârstă de 23 de ani, şi Garcia, 22 de ani, clasate pe 4, respectiv 5 în clasamentul de dublu WTA sunt cele mai importante jucătoare din echipa de Fed Cup a Franţei care va juca finala competiţiei împotriva Cehia, în noiembrie.

Franţa întâlneşte Croaţia în semifinalele Cupei Davis, în perioada 16-18 septembrie, astfel că Paire nu este eligibil pentru această confruntare. De altfel, Paire, în vârstă de 27 de ani, nu a fost selecţionat până acum şi nici nu avea aşteptări la o convocare în septembrie.

Federaţia Franceză de Tenis a menţionat că Paire, Mladenovic şi Garcia nu vor primi niciun ajutor din partea federaţiei cât timp sunt suspendaţi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.