IRINA e EROINA zilei la Roland Garros! Begu se califică în turul 3 după o luptă epică cu Vandeweghe: 6-7, 7-6, 10-8! Halep a trecut în două seturi de Diyas

IRINA e EROINA zilei la Roland Garros! Begu se califică în turul 3 după o luptă epică cu Vandeweghe: 6-7, 7-6, 10-8! Halep a trecut în două seturi de Diyas
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Irina Begu (26 WTA) s-a calificat în turul trei la Roland Garros, după ce a câștigat cel mai lung meci din 2016 în WTA: 6-7, 7-6, 10-8 în fața americancei Coco Vandeweghe (43 WTA). Irina se va duela pentru un loc în optimi cu Annika Beck (Germania, 39 WTA).
  • Simona Halep (6 WTA) a învins-o miercuri pe Zarina Diyas (Kazahstan, 90 WTA), scor 7-6(5), 6-2, într-un meci contând pentru turul secund de la Roland Garros.
  • Halep va juca în runda următoare cu o surpriză din afara Top 100 WTA: Naomi Osaka (Japonia, 101 WTA), sportiva ce a trecut în manșa secundă de Mirjana Lucic-Baroni (Croația, 52 WTA), scor 6-3, 6-3.

VICTORIE FORMIDABILĂ‚ pentru Irina Begu: 6-7, 7-6, 10-8 cu Coco Vandeweghe!!! Jucătoarea noastră a dat dovadă de o tărie psihică ieșită din comun, fructificând a doua minge de meci, pe serviciul adversarei, după un stop în fileu al americancei!

Meciul cu Coco Vandeweghe reprezintă argumentul că Irina Begu a trecut la un nou nivel și poate deveni o mare sportivă a tenisului mondial. Cea mai constantă jucătoare pe zgură din 2016 a câștigat cel mai lung meci din 2016, după cea mai dură luptă din 2016: trei ore și 40 de minute de joc! Begu a înfruntat un serviciu devastator al americancei, dar care s-a frânt în fața calmului și a rezistenței incredibile ce o caracterizează pe româncă.

Setul decisiv a fost de povestit nepoților: Vandeweghe a făcut primul break al actului la 4-4 și urma să servească pentru meci. Begu a reintrat însă în control după ce a reușit rebreak-ul, pentru ca apoi să domine autoritar pe propriul serviciu. Bucureșteanca a irosit o minge de meci la 7-6, dar n-a avut ce face în fața unei ghiulele expediate de Coco. Inteligența Irinei i-a adus victoria la 9-8, atunci când a trimis inspirat în corpul adversarei venite la fileu: 6-7, 7-6, 10-8 și românii din tribune, printre care și Ilie Năstase, au ridicat pumnii în aer!


UPDATE 21:45 Begu reintră în avantaj într-un meci IREAL: 9-8 în setul decisiv, după trei ore și 36 de minute! Bucureșteanca a câștigat 141 de puncte în total, 140 pentru americancă. E cea mai lungă partidă din circuitul WTA din 2016!


UPDATE 21:40 INCREDIBIL: Irina ratează o minge de meci, iar Coco e salvată de doi ași și egalează la 7! Continuă suspansul și, în ciuda tensiunii fantastice, Begu arată mai proaspătă, mai rezistentă fizic! Vine din nou în față sportiva noastră, conducând cu 8-7!


UPDATE 21:30 Game uriaș adjudecat de americancă, scor 6-6! Irina a presat și a jucat câteva puncte dure la egalitate, dar Coco face cumva și EGALEAZĂ‚!!! Rennae Stubbs, fostă jucătoare de tenis din Australia, e și ea impresionată de durata meciului dintre Begu și Vandeweghe: am ajuns la 3 ore și 15 minute de luptă!


UPDATE 21:15 Break Irina Begu: 6-7, 7-6, 5-5!!! Vandeweghe a servit pentru meci, dar românca face și ea primul break al decisivului! Meci senzațional pe Terenul 2, iar dramatismul s-ar putea prelungi: la Roland Garros nu se joacă tie-break în decisiv!


UPDATE 21:10 Moment teribil: Vandeweghe face break-ul și servește pentru meci la 5-4 în setul trei! Begu s-a retras prea mult în ultimele game-uri, iar greșeala adversarei nu a mai venit.


UPDATE 21:00 Presiune imensă pe umerii americancei: Begu câștigă un game alb și preia conducerea în decisiv, scor 4-3! Se merge fără break în setul trei, dar jocul româncei e mai consistent decât al adversarei.


UPDATE 20:45 Begu – Vandeweghe 6-7, 7-6, 2-2! Avem echilibru și în decisiv, după două ore și 35 de minute de joc! Chiar dacă servește în continuare ași, Coco pare ceva mai obosită decât în primele două seturi.


UPDATE 20:20 SEEET Irina Begu, care a fost extrem de hotărâtă în tie-break-ul actului secund, scor 7-6(4)! Cu psihicul de fier – marcă înregistrată, Begu rezistă eroic în turneu, iar meciul devine unul maraton: se joacă de mai bine de două ore pe Terenul 2! Urmează lupta din setul decisiv, în care românca are avantajul de a servi prima. Jucătoarele știu ce le așteaptă, așa că ambele și-au luat o pauză de vestiar.


UPDATE 20:05 Begu are nervii tari și egalează la 5 în setul secund, cu serviciul! Tensiunea a atins cote înalte în game-ul recent încheiat, Vandeweghe venind la două puncte de victorie, 40-40. Dar Irina a gândit bine ultimele două puncte și a trimis manșa în prelungiri!


UPDATE 19:55 Begu – Vandewege 6-7, 3-4! Irina se află în mare dificultate, Coco venind în față pe tabelă după un forehand prea lung al româncei. Begu are și o ieșire nervoasă care arată frustrare și neputință în joc: „O minge nu pot să dau peste fileu, una”, strigă eleva lui Adrian Cruciat.


UPDATE 19:35 Begu – Vandeweghe 6-7, 2-2! Situație neverosimilă în setul secund: niciuna dintre jucătoare nu și-a făcut serviciul, după ce în primul act au defilat cu această armă. Irina e prea moale și se lasă dominată, dar sperăm că își va reveni, așa cum a făcut-o în primul tur câștigat contra unei alte americance, 5-7, 6-1, 6-3 cu Bethanie Mattek-Sands.


UPDATE 19:15 Irina pierde primul set în tie-break, scor 6-7(4)! Americanca întoarce formidabil de la 2-5 și o domină pe Irina în tie-break. Begu a fost și ea luată prin surprindere de transformarea adversarei care a servit impecabil în prelungirile manșei. Ilie Năstase, expertul Eurosport, a comentat în pauza dintre seturi: „Irina a avut o oprtunitate la 5-2 și 30-0, iar acolo trebuia să fructifice. Americanca și-a intrat în ritm și jocul s-a întors. Suntem vreo 20 de români în tribune, 50 de americani, așa că eu încerc să fac și pe comentatorul, și pe suporterul”.


UPDATE 18:52 Begu – Vandeweghe 5-4! Bucureșteanca își pierde pentru prima oară serviciul, chiar în momentul în care trebuia să închidă setul. Irina a salvat două mingi de break, dar n-a putut reveni de la 0-40: Coco reintră în set.


UPDATE 18:40 Begu – Vandeweghe 5-2! Serviciul Irinei funcționează în continuare, iar americanca se mișcă greu pe teren. Până acum, românca a speculat la maximum deplasarea rudimentară a adversarei.


UPDATE 18:25 Start excelent: Irina conduce cu 3-0, după trei game-uri dominate autoritar! Begu își face jocul de pe linia de fund, ținându-și adversara în defensivă. Coco lovește agresiv, dar comite multe erori neforțate.


UPDATE 18:15 A început meciul Begu – Vandeweghe, cu românca la serviciu! Irina pășește cu dreptul pe Terenul 2 și conduce cu 1-0!


UPDATE 17:55 S-a încheiat meciul de dublu dintre Williams/Williams și Ostapenko/Putințeva, cu victoria americancelor, scor 6-2, 6-2, astfel că Terenul 2 le așteaptă pe Irina Begu și Coco Vandeweghe. Până vor intra cele două în arenă, să vedem rezultatele înregistrate în ziua a patra de la Roland Garros. Niciun favorit nu a pierdut până acum pe terenurile principale, cu excepția imprevizibilului francez Benoit Paire:


UPDATE 17:30 Irina le-a acordat un interviu jurnaliștilor de la WTA, înaintea meciului, povestind prima sa experiență la Roland Garros: „Am jucat calificări atunci când aveam 18 sau 19 ani și am pierdut meciul al treilea, în set decisiv. A fost greu. Am fost puțin dezamăgită, dar în același timp m-am și bucurat pentru că am putut ajunge în turul trei al calificărilor”. Begu a vorbit și despre hobby-urile sale: „La TV mă uit doar când e tenis, mai ales la meciurile lui Federer și Nadal. În schimb, am o mulțime de filme pe laptop”.


UPDATE 16:50 Veste bună de la dublu! Florin Mergea (România) și Rohan Bopanna (India) sunt în turul secund, după o victorie impresionantă: 6-2, 6-2 cu Alexandre Sidorenko/Stephane Robert (Franța). Culoar accesibil pentru favoriții 6, care în faza următoare vor înfrunta echipa câștigătoare din meciul Barrere/Halys (Franța) – Molchanov/Sela (Ucraina/Israel).


UPDATE 16:30 Sperăm că vom avea încă o jucătoare calificată în turul 3 la Roland Garros și sunt toate șansele ca Irina Begu să ne mai aducă o bucurie. Meciul ei e programat în jurul orei 17:45, după încheierea partidei de dublu dintre surorile Williams și perechea Ostapenko/Putințeva, ce tocmai a început pe Terenul 2.


UPDATE 14:15 Halep a scăpat de coșmar! Cu toții preconizam că Simona se va duela în turul trei cu Mirjana Lucic-Baroni (52 WTA), sportiva care a eliminat-o pe româncă de la US Open 2014, dar și de la Roland Garros 2015, însă croata a pierdut în mod neașteptat cu japoneza Naomi Osaka (101 WTA), scor 3-6, 3-6. Astfel, Halep se va lupta pentru un loc în optimi cu Osaka, într-un meci care le va pune pentru prima oară față în față pe cele două.


Simona Halep s-a calificat în turul trei la Roland Garros, pentru a doua oară în carieră, după ce a trecut de Zarina Diyas (Kazahstan, 90 WTA). Simona a mai acces în manșa a treia și în 2014, atunci când s-a oprit în finala competiției, pierdută la Maria Șarapova (Rusia), scor 4-6, 7-6, 4-6. Sportiva din Constanța s-a impus în două seturi miercuri, scor 7-6, 6-2, și este pentru a treia oară când o învinge pe Diyas în confruntările de la marile turnee.

Chiar dacă s-a calificat în minimum de seturi, Simona nu a convins prin jocul său. Halep a fost condusă cu 4-1 în primul act, dar a reușit o revenire spectaculoasă și s-a impus cu 7-6. Halep și-a păstrat calmul, a devenit mai rapidă, iar al doilea set a fost la discreția ei, scor 6-2. Chiar și așa, românca a făcut multe greșeli, având o evoluție fluctuantă.

„Am pierdut câteva game-uri la rând, am fost emoționată, nervoasă. Am revenit, am reușit să țin mingea în teren, să lupt pentru fiecare punct și a fost bun. Mi-am regăsit ritmul în setul secund, am fost mai agresivă. Sunt fericită că am putut să câștig.  E bine când joc primul meci pentru că am restul zilei la dispoziție. Mâine am zi liberă și am timp să pregătesc următoarea partidă. Astăzi a fost mai greoi terenul. Este un teren mult mai mare și mi-a fost greu să-mi iau repere”, a declarat Simona Halep pentru Eurosport.


UPDATE 13:35 Halep încheie meciul în stil mare: calificare în turul trei la Roland Garros.


UPDATE 13:30 Halep, la un singur game de câștigarea meciului.


UPDATE 13:28 Diyas câștigă game-ul, 4-2 pentru Halep.


UPDATE 13:23 Game la zero câștigat de româncă.


UPDATE 13:21 3-1 pentru Simona după ce a reușit un nou break


UPDATE 13:16 Re-break la zero reușit de Diyas.


UPDATE 13:14 Simona are 2-0 în startul secundului secund. Halep are însă fluctuații în evoluție.


UPDATE 13:03 Simona câștigă cu emoții primul set. 


UPDATE 12:54 Simona reușește primul as al meciului și egalează din nou la finele unui game alb. Tie-break.


UPDATE 12:51 6-5 pentru sportiva din Kazakhstan.


UPDATE 12:48 Simona a servit pentru câștigarea setului, Diyas a avut un game alb.


UPDATE 12:46 5-4 pentru Simona. Halep revine incredibil de la 1-4


UPDATE 12:41 Halep își adjudecă serviciul și egalează pentru prima dată în set.


UPDATE 12:36 Halep câștigă și acest game, scor 4-3. Simona va servi.


UPDATE 12:31 2-4, Halep încearcă să revină în primul set.


UPDATE 12:28 Game alb pentru Diyas. 4-1 după doar 18 minute de joc.


UPDATE 12:25 Halep își pierde serviciul, sportiva din Kazahkstan conduce cu 3-1.


UPDATE 12:20 Simona revine în meci și câștigă pe serviciul adversarei.


UPDATE 12:14 Dublă greșeală Simona, Diyas câștigă.


UPDATE 12:11 A început partida! Diyas câștigă primul game.


UPDATE 11:40 Vremea e excelentă pentru tenis la Paris! Dacă ploaia le-a dat bătăi de cap organizatorilor în primele două zile, nu mai e cazul astăzi. Soarele e prezent deasupra arenei Philippe Chatrier, unde Halep și Diyas își vor face apariția în mai puțin de jumătate de oră. Acum, Murray se antrenează pe centralul ce poartă numele fostului tenismen, jurnalist și șef de federație din Franța.


UPDATE 11:25 Salutare, fani ai tenisului! Ziua a patra de la Roland Garros se anunță una spectaculoasă, mai ales în concursul fetelor. Halep, Radwanska și Kvitova țin capul de afiș, dar jurnaliștii turneului au făcut o gafă atunci când au anunțat avancronica pe contul oficial de Twitter. Probabil că aceștia nu și-au potolit foamea cu tradiționalul croissant, scriind greșit numele jucătoarei noastre: „Halp”! Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciul Simonei cu jucătoarea din Kazahstan, Zarina Diyas.


Halep a ieșit din turul doi la ediția din 2015 a turneului de la Roland Garros, însă jucătoarea antrenată de Darren Cahill nu mai are de gând să repete scenariul de coșmar. Aflată într-o formă excelentă după victoria lejeră din primul tur (6-2, 6-0 cu Nao Hibino), Simona înfruntă o altă sportivă al cărei stil de joc nu o incomodează absolut deloc.

Sportiva noastră știe cum să o învingă pe Zarina Diyas, adversara de miercuri pe care a umilit-o de fiecare dată în cadrul turneelor de Grand Slam. Simona s-a mai întâlnit cu Zarina de două ori în carieră, ambele meciuri fiind câștigate fără drept de apel de româncă: 6-1, 6-4 în turul trei la Australian Open 2014 (hard) și 6-3, 6-0 în optimi la Wimbledon 2014 (iarbă),

Partida dintre Halep și Diyas se dispută pe centralul Philippe Chatrier, fiind transmisă în direct de Eurosport. Într-o altă arenă importantă va intra și Irina Begu în cadrul manșei secunde, întâlnind-o pe Coco Vandeweghe din SUA, pe Terenul 2, nu înainte de ora 17:00. Begu și Vandewege nu au mai jucat niciun meci direct în circuitul WTA. 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup