Irina Begu, răpusă de Maria Sakkari în „sferturi” la Madrid! Stoarsă de puteri, românca n-a mai putut ține pasul cu adversara

Irina Begu, răpusă de Maria Sakkari în „sferturi
  • Publicat:
  • Actualizat:

Irina Begu (România, 35 WTA) a fost învinsă de Maria Sakkari (Grecia, 9 WTA), scor 7-6(3), 4-6, 2-6 în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid, Live Video Online pe www.prosport.ro.

Irina Begu a cedat duelul cu Maria Sakkari, scor 7-6(3), 4-6, 2-6 în sferturi la Madrid! Sportiva noastră nu a mai avut resursele necesare pentru a lupta de la egal la egal cu grecoaica în setul decisiv, recunoscându-se învinsă după aproape trei ore de joc.

Deși a început excelent meciul și destabilizat-o pe Sakkari cu multe lovituri incomode, Begu și-a pierdut energia în următaorele două seturi. Maria a dus scorul întâlnirilor directe la 3-1, în timp ce Irina se consolează cu faptul că a devenit racheta numărul 1 a României după turneul de la Madrid.

UPDATE 23:55 Maria Sakkari realizează dublu break-ul în setul al treilea, iar Irina Begu se află la un pas de eliminare în sferturi la Madrid: 7-6, 4-6, 2-5! Revenirea pare aproape imposibilă, în condițiile în care românca a cedat inițiativa, pe fondul oboselii.

UPDATE 23:50 Irina Begu – Maria Sakkari 7-6, 4-6, 2-4! Scurtă ca la carte pusă de grecoaică la minge de game, iar sportiva noastră se află în mare dificultate.

UPDATE 23:42 Irina salvează minge de dublu break și rămâne aproape: 7-6, 4-6, 2-3! Urmează Maria la serviciu.

UPDATE 23:30 Irina Begu – Maria Sakkari 7-6, 4-6, 1-2! Din ce în ce mai obosită, românca se chinuie să țină pasul cu sportiva din Grecia, care își adjudecă primul break din setul decisiv.

UPDATE 23:08 Maria Sakkari egalează la seturi în meciul cu Irina Begu: 7-6(3), 4-6! Româncei i-a scăzut energia, în timp ce grecoaica, foarte puternică din punct de vedere fizic, menține un nivel de joc ridicat.

UPDATE 23:03 Irina Begu – Maria Sakkari 7-6, 4-5! Grecoaica a avut 5-2, dar Irina începe să trimită din nou mingi incomode, punând presiune pe adversară.

UPDATE 22:52 Maria Sakkari dictează ritmul în setul al doilea: 7-6, 2-4! Irina Begu pare stoarsă de puteri, după forcingul din actul inaugural.

UPDATE 22:40 Irina Begu – Maria Sakkari 7-6, 1-2! Sportiva din Grecia returnează agresiv și conduce cu break în startul manșei secunde.

UPDATE 22:25 Seeet câștigat cu inima de Irina Begu: 7-6(3) în fața Mariei Sakkari! Românca a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a-și adjudeca actul inaugural. Sportiva noastră a închis setul în stil de mare campioană, cu un as, făcând un semn cu degetul către inimă.

UPDATE 22:15 Serviciul Irinei scârțâie din nou într-un moment crucial! Avem tie-break: 6-6!

UPDATE 22:05 Irina Begu – Maria Sakkari 6-5! Grecoaica a revenit și a trimis actul inaugural în prelungiri, dar sportiva noastră nu se lasă mai prejos! Irina va mai servi o dată pentru set.

UPDATE 21:50 Irina Begu se apără eroic și se desprinde pentru prima oară la o diferență de două game-uri: 5-3 cu Maria Sakkari!

UPDATE 21:30 Irina Begu – Maria Sakkari 2-3! Grecoaica își ia break-ul înapoi, după un incident care a scos-o din ritm pe româncă. Irinei i s-a rupt racordajul rachetei, apoi a cedat game-ul pe propriul serviciu.

UPDATE 21:20 Irina Begu începe excelent meciul cu Maria Sakkari și realizează un break rapid: 2-1! Sportiva noastră lovește lung, iar grecoaica nu își poate face jocul obișnuit.

UPDATE 21:05 Irina Begu și Maria Sakkari sunt pregătite pentru încleștarea din sferturi la Madrid! Urmăriți împreună cu noi meciul care începe cu jucătoarea din Grecia la serviciu! Partida e transmisă și la TV, pe Digisport 2.

Irina Begu a detronat-o pe Simona Halep din statutul de „rachetă” numărul 1 a României, după calificarea în sferturi la Madrid, iar bucureșteanca se află în fața unei noi premiere a carierei! Begu, sportivă care a mai ajuns de două ori în sferturi (2015 și 2016), forțează accederea în prima semifinală a carierei la Madrid Open.

Irina Begu – Maria Sakkari, în sferturi la Madrid, Live Video Online de la ora 21:00

Irina Begu, cea care a eliminat-o în optimi pe Ludmilla Samsonova (Rusia, 18 WTA), scor 6-4, 6-4, are un traseu infernal în continuare, la turneul de la Madrid! Begu se duelează cu Maria Sakkari, marți seară, de la ora 21:00. Grecoaica a învins-o în faza precedentă pe favorita gazdelor, Paula Badosa (Spania, 42 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4.

Begu și Sakkari se întâlnesc pentru a patra oară în circuitul de tenis profesionist, sportiva din Grecia conducând cu 2-1 la „directe”. Ultima lor confruntare s-a încheiat dramatic, cu victoria Mariei: 6-4, 6-7(4), 6-4, în semifinalele turneului de la Sankt Petersburg 2022. Câștigătoarea meciului Irina Begu – Maria Sakkari va avea o misiune complicată în semifinale la Madrid, contra Arynei Sabalenka.

Irina și-a asigurat un premiu de 161.525 de dolari după calificarea în sferturile turneului din seria WTA 1000! Dacă trece și de Sakkari, românca va încasa 308.790 de dolari. Campioana de la Madrid va pleca acasă cu 1,1 milioane de dolari.

Irina Begu țintește tot mai sus după ce a devansat-o pe Simona Halep în clasament

Irina Begu a devansat-o pe Simona Halep în clasamentul live al WTA după calificarea în sferturi Madrid! Irina a acumulat 1.443 de puncte și a ajuns pe poziția 27 WTA, în timp ce Simona se află pe 30 WTA, cu 1.350 de puncte. Dacă ajunge în „careul de ași”, Irina va avea 1.618 puncte, urcând pe locul 25 mondial. Begu a obținut cea mai bună clasare a carierei în anul 2018, când a ocupat locul 22 WTA.

Simona Halep a fost cel mai bine clasată jucătoare de tenis a României aproape 10 ani, dar a fost detronată de Irina Begu în 2023. Simona și-a început ascensiunea în circuitul mondial de tenis în sezonul 2013, pe care l-a încheiat pe locul 11.

Suspendarea pentru dopaj a împiedicat-o pe eleva lui Patrick Mouratoglou să își apere punctele la turneele disputate în acest sezon. În anul 2017, Simona Halep a devenit primul lider mondial din istoria tenisului feminin românesc. Halep a reușit această performanță istorică la turneul de la Beijing, după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4 în semifinale.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen